Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale przestrzeni między drzwiami do garażu a kątem przy kominie jest jakieś 90-100cm. To już prędzej się zmieści bokiem do tej ściany, gdzie jest ponad 140cm. O ile dobrze zrozumiałem Twoje tłumaczenie...

Chodzi mi o sytuację gdy tych drzwi do garażu nie ma w kotłowni a są pod schodami.

Też myślimy o tej ścianie między kotłownią, a salonem. Piec ma jakieś115 cm szer. 70cm głęb. więc wejdzie, tyle, że w instrukcjach kotłów jest jeszcze mowa o min. odstępach od ściany, a to już niemożliwe do spełnienia.

Mi jak montowali spece od heiztechnika dali maks prawy bok do komina i nic nie mówili o minimum a te minima stosuje się gdy ściany są łatwopalne więc nie zwracaj na to uwagi ważne aby wyszedł ślimak (jest pod zasobnikiem) i wygodnie otwierały się drzwiczki.

• 1 month później...

:welcome:

Witam wszystkich bardzo serdecznie jako nowo zarejestrowany użytkownik;)

Może zacznę od tego jak tu trafiłem......

Bardzo z małżonką chcielibyśmy zacząć budowę w tym roku i jak wszystko dobrze pójdzie to i tak tez będzie.

Jesteśmy na etapie zakupu projektu oczywiście wybór padł na AMBROZJA 1.

Jako że z budową nigdy nie miałem do czynienia postanowiłem poszperać w necie co i jak i trafiłem dzięki temu tutaj:)

Po przeczytaniu całego tematu(trochę się zeszło) już jakiś zarys wiedzy mam który cały czas staram się poszerzać.

Nie ukrywam ze głównie za sprawą obszernego dziennika budowy kolegi Drake

Wielkie dzięki za udostępnienie i zdjęcia.

Tak samo bardzo chciałbym podziękować WKOZAZ za zdjęcia twojego domu głównie te jak to wygląda od środka, dzięki nim już możemy planować jak my byśmy to urządzili

Jeszcze raz witam wszystkich dzięki którym powstał tak obszerny temat :rolleyes:

Ps- drake czy nie byłoby problemu żebyś podesłał na priv zdjęcia jak u siebie urządziłeś ambrozje?

Edytowane przez Piotrek i Karolina

:welcome:

Ps- drake czy nie byłoby problemu żebyś podesłał na priv zdjęcia jak u siebie urządziłeś ambrozje?

Witam i na wstępie gratuluję wyboru :)

Niestety muszę Cię zmartwić, ponieważ zdjęć z wnętrza raczej nie zdecyduję się udostępniać z różnych powodów :( Może kiedyś kiedyś...

Życzę wytrwałości i zapraszam do współtworzenia tego wątku :)

witam po zimowej przerwie, u mnie szaleją z tynkami, dobrze że wiosna za oknem ;)

pytanie, czy ma ktoś może zanotowane ile poszło m2 płyt kartonowo gipsowych na poddasze, ile m2 przedstawialiście do wyceny roboty, chodzi mi tylko o zabudowę z płyt skosy plus sufity na poddaszu

tak z ciekawości jakie mieliście wyceny (kwoty)?

pozdrawiam

Edytowane przez luka80

Wycena prac remontowych

Poddasze

wełna 150 folia paraizolacyjna 101 m cena za m 7 zł razem 707zł

wełna 200 folia paraizolacyjna 59.5m cena za m 7 zł razem 416zł

wełna 50 folia paraizolacyjna 103m cena za m 6zł razem 618zł

skosy 43m cena za m 50zł razem 2150zł

sufity 77.20m cena za m 35zł razem 2700

ściana 26m cena za m 35zł razem 910zł

okna 6x cena za okno 180zł razem 1080zł

wyłaz cena za sztukę 200zł razem 200zł

gruntowanie ( malowanie ) akrylowanie 146m cena za m 2zł razem 292zł

Parter

sufity gładzie 73m cena za m 13.50 razem 985zł

sufit płyta 10.5m cena za m 38zł razem 399zł

ściany gładzie 260m cena za m 13zł razem 3380zł

gruntowanie ( malowanie) akrylowanie cena za m 2zł razem686zł

14.523zł Rabat 1023zł

cena za wykonanie pracy 13.500zł

w końcu nie wziąłem robienia k-g znalazłem taniej o 2 k pln .... i żałuję :) Szwagier wziął i ma zajebiście zrobione u mnie pęka :) ale to już inna historia :) Dodam tylko że k-g robione na podwójnym ruszcie z podwójnie kładzionymi płytami ;)

Wycena prac remontowych

Poddasze

wełna 150 folia paraizolacyjna 101 m cena za m 7 zł razem 707zł

wełna 200 folia paraizolacyjna 59.5m cena za m 7 zł razem 416zł

wełna 50 folia paraizolacyjna 103m cena za m 6zł razem 618zł

skosy 43m cena za m 50zł razem 2150zł

sufity 77.20m cena za m 35zł razem 2700

ściana 26m cena za m 35zł razem 910zł

okna 6x cena za okno 180zł razem 1080zł

wyłaz cena za sztukę 200zł razem 200zł

gruntowanie ( malowanie ) akrylowanie 146m cena za m 2zł razem 292zł

Parter

sufity gładzie 73m cena za m 13.50 razem 985zł

sufit płyta 10.5m cena za m 38zł razem 399zł

ściany gładzie 260m cena za m 13zł razem 3380zł

gruntowanie ( malowanie) akrylowanie cena za m 2zł razem686zł

14.523zł Rabat 1023zł

cena za wykonanie pracy 13.500zł

w końcu nie wziąłem robienia k-g znalazłem taniej o 2 k pln .... i żałuję :) Szwagier wziął i ma zajebiście zrobione u mnie pęka :) ale to już inna historia :) Dodam tylko że k-g robione na podwójnym ruszcie z podwójnie kładzionymi płytami ;)

dzięki za wyczerpującą odpowiedź ;) czyli rozumiem że skosy plus sufity na poddaszu to 120,20m2

tylko nie rozumiem czym robiłeś jak piszesz że "nie wziąłem k-g"

aaa takie przejezyczenie :) robiłem k-g ale nie od tego gościa :) wziąłem ekipę co mi budowali i o ile stawiać ściany potrafili o tyle z k-g chyba wczensiej nie mieli do czynienia - a jako ze zbiegło się to z moim wyjazdem na narty tygodniowym - jak kładli już same płyty - to po powrocie płakać mi się chciało - coś tam uratowaliśmy - coś tam pęka :) naprawi się jak dzieci podrosną bo i tak łażą z kredkami i malują po ścianach ;)

na ściance kolankowej tez polecam płytę ... najwyżej pęknie raz na jakiś czas a nie po całej murłacie - niestety u mnie przerobiłem ten błąd konstrukcyjny, myurłata pracuje ścianka pęka .... nawet bardzo pęka, do tego jeszcze chłopaki w jednym pokoju nie mogli wkleić bindy i tam już mi się porażka zrobiła .... w reszcie w miarę ok. stąd moje walki kilka stron wcześniej żeby ludzie wylewający drugi strop ( skosy+ sufit na poddaszu ) podali cenę wykonania + materiału, żeby szło to jakoś porównać.

Edytowane przez redsky
zmiana postu

U Nas przez zimę trochę się zmieniło w końcu zrobiliśmy sypialnię i pokój córci a to link do efektów:

https://picasaweb.google.com/116597356024837706918/AMBROZJAIIPoMaYchModyfikacjach?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNv15-WUoI_znQE&feat=directlink

Wiosna przyszła więc powoli ruszamy z pracami w ogrodzie. Pozdrowienia dla wszystkich Ambrozjowiczów ;)

Nasza sypialnia (1).jpg

pokój Lorci (7).jpg

Edytowane przez wkozaz

Witam,

Szczerze przyznaję, że nigdy nie korzystałam z udostępniania fotek przez picasaweb, mam nadzieję, że się uda, oto trochę fotek naszej prawiejuż zamieszkałej Ambrozji :)

https://picasaweb.google.com/lh/emailAlbum?uname=mpJoanna&aid=5867749701426899713&continue=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2FmpJoanna%2FAmbrozja%23

• 4 weeks później...

Witam serdecznie

Wróciłem po długiej nieobecności na forum. Straciłem konto i musiałem się zarejestrować pod nowym (stare simskor)

My planujemy się przeprowadzić w połowie czerwca tego roku.

Zaraz się ogarnę i pokażę kilka zdjęć z końcowej realizacji.

Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i witam ponownie.