puchacz.sowa 03.07.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 (edytowane) nie na jeden wyłącznik . tylko do każdej lampy idzie przewód z zasilania a potem na wyłącznik każda lampa osobny wyłącznik i osobne zasilanie zrozumiałeś tak się robi w niemczech i u mnie w domu a tu jedna puszka 1 cent Edytowane 3 Lipca 2014 przez puchacz.sowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 03.07.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 nie na jeden wyłącznik . tylko do każdej lampy idzie przewód z zasilania a potem na wyłącznik każda lampa osobny wyłącznik i osobne zasilanie zrozumiałeś tak się robi w niemczech i u mnie w domu Albo próbujesz mnie obrazić albo robisz ze mnie idiotę!!! Na całym świecie się tak robi nie tylko w niemczech i u ciebie w domu!!! Przecież chyba wiem że do każdej lampy osobny włącznik! I jak już chcesz się tak mądrzyć to zasilanie idzie pierw na włącznik a później na lampę bo inaczej sam włącznik nie miał by racji bytu A skoro tak cwaniakujesz i tak dobry z ciebie elektryk to po co pytasz ile puszek sam sobie policz i nie obrażaj tych którzy chcą ci odpowiedzieć i pomóc. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchacz.sowa 03.07.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 chodzi mi o to z zasilania idzie peszel w płycie do lampy i z lampy na wyłącznik wszystko w płycie zalane i tak do każdej lampy a gniazdka to inny temat sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 03.07.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 okAle jakby szło z rozdzielnicy na lampę i z lampy na włącznik to by nie działało!!!Idzie z rozdzielnicy na włącznik i wtedy na lampę, włącznik zawsze jest po środku,gdyż ma za zadanie wyłączać zasilanie, chyba że jest rozeta ale tego już od wielu lat się nie robi. Mniejsza z tym puszek kup tyle ile masz włączników - podtynkowe głębokie.A reszta puszek zależy od ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchacz.sowa 03.07.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 03.07.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchacz.sowa 06.07.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 spoko a jeśli wolno zapytać to ile cie ambrozja kosztowała bo mnie ssz 120 000 sam to zmaściłem i dalej żona powiada że mam sam tylko nie te lata i wiek ale żona tak chce to co mam poradzić a w sypialni chce mieć podłoge z bambusa wiesz czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 07.07.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 a jeśli wolno zapytać to ile cie ambrozja kosztowała bo mnie ssz 120 000 sam to zmaściłem i dalej żona powiada że mam sam tylko nie te lata i wiek ale żona tak chce to co mam poradzić a w sypialni chce mieć podłoge z bambusa wiesz czemu ? Nasza ambrozja w SSO to około 200tyś, SSZ 220tyś jak dobrze pamiętam. Stan ten robiła firma koszt robocizny 45tyś. Całą resztę prac (poza tynkiem i posadzkami) robiłem Sam z Żoną. W cenie dach kompletny z dachówką okna, okna dachowe, 2 bramy garażowe z automatami, 4pary drzwi, drenaż i odprowadzenie wody z rynien do kręgów - tu moja robocizna, wyrównanie działki i drogi nawiezienie ziemi, tłucznia i gruzu (przy tym było dużo roboty). Musisz brać poprawkę na to iż zmieniliśmy dość mocno projekt co widać na zdjęciach https://plus.google.com/photos/116597356024837706918/albums/5682964545129762881?authkey=CNv15-WUoI_znQE i powierzchnia całkowita to 350m2. "a w sypialni chce mieć podłoge z bambusa wiesz czemu ?" - Nie mam zielonego pojęcia - tu masz link do tematu o tych podłogach: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?219958-Czy-warto-kupi%C4%87-pod%C5%82ogi-bambusowe-KOPP-czy-GLOBALWOOD-a-mo%C5%BCe-d%C4%85b Cena m2 powala no i łatwo spartolić tą podłogę a do tego kurczy się itd. Osobiście wolę zwykłe panele są co najmniej 4 krotnie tańsze dzięki czemu jak się znudzą czy zniszczą szybko łatwo i nie drogo można je wymienić i nie szkoda wtedy kasy. Jak dobrze wiesz kobieta zmienną jest i nie znasz dnia i godziny kiedy powie Ci potrzebuję zmian i zażyczy sobie np wymiany podłogi a to będzie boleć kieszeń (koszt takiej podłogi to około 3750zł / 25m2 + listwy podkład folia zakończenia listw itp + robocizna, panele to około 1000zł + dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willos 17.07.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Witam, jestem na etapie dociepleń i chciałbym się zapytać jaka jest orientacyjna powierzchnia ścian zewnętrznych w Amrozji I lub II ?? Z góry dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchacz.sowa 20.07.2014 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 ale bambus jest ciepły w dotyku a panele ?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 20.07.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 u nas w ambrozji I z nieco poszerzonym garażem i podniesioną ścnianką kolankową o 25cm fachowiec wyliczył 290m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 07.08.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ale bambus jest ciepły w dotyku a panele ?.... też są ciepłe chyba że są położone na kostce lodu Ja mam na dole położone na ogrzewaniu podłogowym i jest ok u góry w sypialniach jest strop 5cm styropianu jastrych i panele i też jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimdahl 30.09.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Witam po przerwie. Forum cos umiera dlatego podbijam Mam pytanie do osob majacych kotly na ekogroszek: jakiej mocy kotly macie zainstalowane? Sprzedawca do mojego domu polecil mi kociol 25kW - nie wiem czy to nie za duzo. Powierzchnia do ogrzania to ok 200m2 (plus 120m2 nieogrzewanego garazu i piwnic) Parter podlogowka, pietro grzejniki. Sciany sa z porothermu 30+12cm grafitowego styro, poddasze ocieplone 25cm welny, okna 3 szybowe z góry dziekuje za pomoc/informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.09.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 11kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 02.10.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ja mam taki kociołek o mocy 25kW, Automatyka HT tronic 500, retorta obrotowa:http://www.heiztechnik.pl/index.php/kotly-z-podajnikiem/q-eko-duoJestem z niego bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimdahl 15.10.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Bardzo dziekuje za odpowiedzi!Przy okazji spotkala mnie niemila niespodzianka - okazuje sie ze majster wlot do komina za nisko zrobil.Trzeba bedzie kuc nowy otwor w kominie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 15.10.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 a na jakiej wysokości zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimdahl 16.10.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Wyszlo 94cm nad wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1123 22.10.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 http://kindzia12.fotosik.pl/ Może teraz się uda:) Witam czy wasza ambrozja już stoi chcę taką wybudować ale chętnie zobaczył bym ją przed proszę o maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1123 22.10.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Witam czy wasza mbrozja już stoi chciałbym taki dom wybudować ale chętnie obejże go w środkuproszę o kontakt [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts