wyczach84 10.11.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witam milosnikow Ambrozji.Bardzo podoba mi sie ten projekt i zamierzam budowac go kolo Pucka. Czy jest ktos kto buduje ten domek w okolicach gdyni gdanska wejherowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MastiW 10.11.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witam milosnikow Ambrozji. Bardzo podoba mi sie ten projekt i zamierzam budowac go kolo Pucka. Czy jest ktos kto buduje ten domek w okolicach gdyni gdanska wejherowa? Jestem z okolic Bytowa. Pewnie troszkę za daleko. Ale zapraszam jakby co do obejrzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Przemek 13.11.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam serdecznie, W przyszłym roku w marcu zaczynamy z mężem budowę Ambrozji II. Czy jest ktoś może chętny do pokazania nam swojego domku na żywo z okolic Torunia bądz województwa pomorskiego lub warmińsko-mazurskiego?W przyszłym tygodniu idziemy do architekta i chcemy wprowadzić kilka zmian ale fajnie byłoby zobaczyć domek gołym okim:) Pozdrawiamy serdecznie!!!!! P.S. Magdo i Łukaszu schody są piękne też takie byśmy chcieli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Przemek 13.11.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Mam jeszcze jedno pytanie... zastanawiamy się gdzie jest wejście do pokoju nad garażem...?? czy jest ono w połowie drogi na piętro tzn. schody na półpiętrze wejscie do pokoju nad garażem i potem dalej schody na góre? Trochę sie zakręciłam ale mam nadzieje,że wiecie o co pytam:))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 14.11.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Wejscie do pokoju na garazem jest z polpietra. Potem na gore sa bodajze jeszcze 3 stopnie. Dodatkowo w moim wypadku jest jeszcze jeden stopien juz do samego wejscia do tego pokoju.Z powodu obnizenia stropu chyba.Bedzie to i tak tylko pralnia i suszarnia. Nie wyobrazam sobie, zeby mial byc to zwykly pokoj sypialny, chyba ze dla gosci. A tak w ogole u mnie czakamy juz tylko na wiezbe. Wszystko jest gotowe. I chyba zdarzymy przed zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Przemek 15.11.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedz! my z tego pomieszczenia chcemy zrobić garderobę i pralnię. Co do zmian jaik chcemy wprowadzić to zlikwidujemy spiżarnię żeby powiększyć kuchnię i hol( tak pół na pół). przesuniemy ścianę do pokoju na dole przez co powiększymy salon. z pomieszczenia gospodarczego zrobimy spiżarnię, a garaż przedłużymy i oddzielimy pomieszczenie na kotłownię. Nie wiemy tylko co zrobić ze schodami chcielibyśmy otwarte... moze macie jakieś pomysły????? Magdo i Łukaszu czy takie schody otwarte jak Wy pokazujecie da radę zrobić w tym projekcie????? a no i zapomnialam dodać ze chcemy też wyjscie na taraz przenieśc na ścianę obok... Pozdrawiamy i czekamy na podpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MastiW 16.11.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam. Fachowa ekipa wykonała mi właśnie roboty dekarskie. Oto efekty: Dachówka Euronit betonowa brązowa... http://images36.fotosik.pl/114/577116921afeb7b0m.jpg http://images50.fotosik.pl/227/f3169b2d54a77e5am.jpg ...kominy ze struktonitu brąz... http://images43.fotosik.pl/227/e8cbfcbd7d1fdc84m.jpg ...okna dachowe pcv Fakro. http://images42.fotosik.pl/139/9e440e54fac3e37fm.jpg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_darek 16.11.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witaj MastiWDomek super ja już się nie mogę doczekać kiedy u nas bedzie na takim etapie.Dopiero papiery zbieramy.Mam pytanie dotyczące dachu. Jakie koszty poniosłeś jeśli chodzi o robocizne i materiał. Chodzi mi o przybliżoną kwotę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MastiW 17.11.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witaj MastiW Domek super ja już się nie mogę doczekać kiedy u nas bedzie na takim etapie. Dopiero papiery zbieramy. Mam pytanie dotyczące dachu. Jakie koszty poniosłeś jeśli chodzi o robocizne i materiał. Chodzi mi o przybliżoną kwotę. Pozdrawiam Witam serdecznie. Materiały na dach tzn.dachówka+dodatki, okna dachowe, rynny, płytki struktonitowe na komin, blachy wykończeniowe+elementy niezbędne do montażu to koszt ok.19 tys. Montaż tych elementów to 8 tys. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 21.11.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witam wszystkich zwolenników ambrozji Planuję budowę domu AMBROZJA II http://pprojekt.pl/projekt1040-ambrozja_ii,opis.html Po konsultacji z architektem w sprawie naniesienia zmian konstrukcyjnych w projekcie (zmiana stropu z gęstożebrowego -terriva na płytę, podniesienie ścianki kolankowej o 1 pustak, zamiana schodów drewnianych na żelbetowe) dowiedzielismy sie ze powinny zostac dokonane obliczenia konstrukcyjne przez konstruktora a dopiero pozniej dokonane zmiany zgodnie z obliczeniem co kosztuje 1500 do 2500zł. Tak więc koszta przedstawiają się następująco: 1) koszt projektu 2257zł 2) adaptacja 1500zł 3) naniesienie zmian 1000zł 4) konstruktor 1500zł-2500zł Nasuwają się następujące pytania!! 1) czy konstruktor mósi to przeliczać? 2) ile powinna kosztować taka adaptacja ze zmianami?? 3) ile kosztuje wykonanie indywidualnego projektu schodów?? 4) czy architekt nie powinien czasami za 2500-3000zł sam wykonać wszystkie zmiany i obliczenia?? 5) ile was kosztowała adaptacja i wprowadzenie zmian i czy był osobno potrzebny konstruktor?? Czy jest możliwość obejrzenia czyjejś ambrozji na pomorzu proszę o kontakt! GG 8474985 [email protected] Zgóry dziękujemy za odpowiedzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 21.11.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 MastiW czy jest możliwość obejrzenia twojej Ambrozji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławka 21.11.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witam wszystkich.Budujemy Ambrozję I na Pomorzu w m. Reda. Jesteśmy na etapie robót wykończeniowych.Możemy udostępnić do obejrzenia jeśli komuś odpowiada.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyczach84 21.11.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witaj "Sławka"zamierzam budowac w lesniewie kolo pucka i jezeli bylaby mozliwosc obejrzenia ambrozji na zywo to bylbym bardzo zadowolony. prosze o dopowiedz pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławka 22.11.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam.Tak można obejrzeć nasz dom, ale z uwagi na to że pracuję w Gdyni i do Redy wracam dopiero po godz. 16 a o tej porze teraz jest już ciemno, proponuję obejrzenie domu w sobotę około południa. Jeżeli termin odpowiada podam kontakt.Pozdrawiam.WR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyczach84 22.11.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witaj "sławka"sobota mi pasuje tak wiec jezeli mozesz to prosze wyslij mi jakies namiary do siebie na maila [email protected].z gory dziekujepozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 22.11.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jesli to mozliwe podlacze sie wraz z malzonka do sobotniego zwiedzania pani ambrozji! w tygodniu zadzwonie!! pozdrawiamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_a_r_o 22.11.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam wszystkich. ???__WYSOKOŚĆ ŚCIANKI KOLANKOWEJ___ ??? Pytanko i prośba o podpowiedź zwłaszcza do tych co już wybudowali, budują oraz tych co mogą doradzić. Jaką macie wysokości ścianki kolankowej lub jaką byście sugerowali aby posiadać zważywszy na wygodę użytkowania, nośność tej ściany, kubaturę domu lub kąt nachylenia dachu?Jak się ma ta zmiana do pozwolenia na taką przeróbkę w projekcie. Czy ewentualnie koliduje to z wymogami? Ponoć są uwarunkowania kubatury. Czy jest to prawda i jak to wygląda dokładnie?Jaki jest koszt takiej zmiany gdy już projekt jest zaadaptowany (budowa rozpoczęta - fundamenty)? PozdrawiamJ_a_r_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MastiW 23.11.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 MastiW czy jest możliwość obejrzenia twojej Ambrozji?? Nie ma problemu. Najlepiej w weekend. Mieszkam w okolicach Bytowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławka 23.11.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam wszystkich.Zapraszam chętnych do zwiedzania w sobotę ok. godz.11:00.Telefon podałam w emailu. Odnośnie pytania o wysokość ścianki kolankowej ja mam 90cm + 14 cm murbelka ale mam to już w pozwoleniu na budowę. Kąta nachylenia dachu nie zmieniałam. Pokoje napewno zyskały na powierzchni.PozdrawiamWR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 25.11.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Czy może ktos podac przyblizony koszt wykonania ambrozji pod klucz???Moze z podzialem: stan surowy otwartystan surowy zamknietywykonczenieinstalacjezgory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts