pion 18.01.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A ile stali zbrojeniowej jest potrzebne na taki strop bo też o takim myślimy , a moim zdaniem nasz fachowiec coś za mało wyliczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 19.01.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Do projektu otrzymaliście takie cudo "dokumentacja pomocnicza" tam jest zestawienie stali zbrojeniowej z tego sie dowiecie ile potrzebujecie stali na zbrojenie stropu ale tylko wersji podstawowej, reszte niestety trzeba obliczyc. Jesli nie wiecie jak to zleccie to specjaliscie, a dla siebie możecie zrobic to tak: policzyć powierzchnie zmienionego stropu i niezmienionego i nastepnie procentowo wyliczyc ile trzeba stali ale pamietajcie ze jest to obliczenie pogladowe tzw. "na oko" gdyż stropy moga sie roznic rozpietoscia i moga sie pojawic np żebra rozdzielcze na które trzeba dodatkowo stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pion 21.01.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Dzięki za podpowiedz nasz projektant gdzieś to zawieruszył i nie może znaleźć więc muszę zaufać murarzowi, z dachem sobie poradzę bo prowadzę usługi ciesielsko-dekarskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Rafuski 22.01.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 My również zaczynamy budowę Ambrozji od wiosny (okolice Radomia), w tej chwili jesteśmy przy zmianach w projekcie. Mam prośbę czy moglibyście mi przesłać na meila ([email protected]) zdjęcia schodów a mianowicie jak one są położone, czy między ścianami, a może jakoś zmieniliście je żeby było je ładnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 23.01.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Gratuluje waszemu projektantowi!!! Ten dokument zawiera strategiczne miejsca waszej konstrukcji budynku takie jak nadproża podciagi rozmieszczenie zbrojenia w nich itp wiec powodzenia bez tego! To tak jakby zgadywać jakie i gdzie dac zbrojenie!No coz widac ze macie ogromne zaufanie do swoich robotnikow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 23.01.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Schody według projektu sa zabiegowe do wykonania wedlug oddzielnego projektu wiec jakie zrobisz takie masz! na stronie 5 MastiW wkleil zdjecia swoich schodow! Ja robie spocznikowe sa o 3 stopnie dluzsze w strone kominka ostatnie 2 stopnie beda widoczne od strony witrolapu a od strony salonu beda calkowicie odsloniete, pod schodami robie schowek. (przesunalem sciane pokoju i pod schodami zrobilem wejscie do garazu)schody beda opieraly sie o sciane garazu (spocznikiem) oraz na scianie przedpokoju! Zamiana zabiegowych na spocznikowe spowoduje ze na schody beda wygodniejsze do wchodzenia i do wnoszenia roznych elementow do gory!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pion 23.01.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Mamy zaufanie do naszych robotników, oni murują a ja robię dachy współpracujemy tak od lat i zero problemów żadnych reklamacji.Co do projektanta niestety nie znalazł musimy sobie jakoś poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pion 23.01.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Pytanie do Asia i Rafuski skąd jesteście bo my z Pionek koło Radomia i wychodzi na to że razem będziemy rozpoczynać budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 23.01.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 No to ok! Bynajmniej dokumentacja pomocnicza to fajna sprawa ulatwiajaca prace robotnikom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 23.01.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witam, no to i ja dołączam do grona budujących Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, to startujemy w drugiej połowie roku. Przy okazji, jeśli macie namiary na Ambrozje w okolicach Lublina, to chętnie przyjmę namiary. Widziałem już jedną całkiem niedaleko mnie, w okolicach Motycza/Konopnicy, ale już wykończoną i zamieszkaną i trochę głupio mi się wpraszać na oglądanie Najchętniej obejrzałbym takie przed wprowadzeniem się właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Rafuski 23.01.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 My będziemy stawiać się w okolicach Wolanowa to jest 10 km od Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Rafuski 23.01.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Może macie namiary na Ambrozję już wybudowaną w okolicach Radomia,Lublina bo bardzo chciałabym zobaczyć ją w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_i_Andrzej 23.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witamy . Mieszkamy w Chełmie, niedaleko od Lublina. Mamy Ambrozję I wybudowaną do stanu surowego zamkniętego. Jeżeli macie ochotę zobaczyć to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 23.01.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witamy . Mieszkamy w Chełmie, niedaleko od Lublina. Mamy Ambrozję I wybudowaną do stanu surowego zamkniętego. Jeżeli macie ochotę zobaczyć to zapraszamy. poszło PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszek29 26.01.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam. Mieszkam w Załazach okolice Zwolenia mam wybudowaną Ambrozję I w stanie surowym. Jeśli macie ochotę zobaczyć to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 26.01.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam. Mieszkam w Załazach okolice Zwolenia mam wybudowaną Ambrozję I w stanie surowym. Jeśli macie ochotę zobaczyć to zapraszam. i kolejna Prywatna Wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 26.01.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 a tak w temacie budowy... planuję ławy fundamentowe do poziomu -12cm (tak do poziomu wybranego humusu), a następnie ściany fundamentowe z bloczków betonowych 38x24x12.Wysokość zgodna ze standardowym projektem (jakieś +45cm). Tak sobie liczyłem i zamówiłem transport 700szt.Wyszło mi, że wystarczy. Dobrze policzyłem? Ile m3 styropianu weszło pod "chudziaka"? Ja sobie założyłem grubość 20cm i wychodzi ok. 18m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBERT ANETA 26.01.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 WITAM. WCZORAJ ZAMOWILISMY PROJEKT AMBROZJA II. TERAZ Z NIECIERPLIWOSCIA CZEKAMY AZ PRZYJDZIE. W KWIETNIU CHCEMY ROZPOCZĄC BUDOWE WIEC BEDZIEMY CZESTYM GOSCIEM NA TYM FORUM. POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pion 28.01.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 "mariuszek29 Witam. Mieszkam w Załazach okolice Zwolenia mam wybudowaną Ambrozję I w stanie surowym. Jeśli macie ochotę zobaczyć to zapraszam. Wysłaliśmy do Was prywatną wiadomość chcielibyśmy zobaczyć waszą Ambrozję Dajcie do siebie jakiś namiar mieszkamy niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 28.01.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam. Mieszkam w Załazach okolice Zwolenia mam wybudowaną Ambrozję I w stanie surowym. Jeśli macie ochotę zobaczyć to zapraszam. i kolejna Prywatna Wiadomość Byłem, widziałem, zazdroszczę i jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts