Drake 17.03.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Mamy uzbrojoną działkę w media, ponieważ nasz dziadek mieszka na tej działce więc o to narazie się nie martwimy. A o adaptację chodzi Ci o geodetę czy jak? Czy odrolnienie miejsca gdzie będziemy stawiać dom? Geodeta wział nam 1100zł Adaptacja czyli wrysowanie budynku, wszystkich przyłączy, wjazdu na działkę, szamba/oczyszczalni przydomowej w mapkę do celów projektowych (czyli konkretnie dla Waszych warunków lokalnych), wrysowanie w projekcie miejsca wejścia przyłączy do budynku, a następnie wykonanie uzgodnień w ZUDP, które to są niezbędne do otrzymania PnB Chodzi mi o to czy w tej cenie będziecie mieć to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Mariusz 17.03.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Mamy uzbrojoną działkę w media, ponieważ nasz dziadek mieszka na tej działce więc o to narazie się nie martwimy. A o adaptację chodzi Ci o geodetę czy jak? Czy odrolnienie miejsca gdzie będziemy stawiać dom? Geodeta wział nam 1100zł Adaptacja czyli wrysowanie budynku, wszystkich przyłączy, wjazdu na działkę, szamba/oczyszczalni przydomowej w mapkę do celów projektowych (czyli konkretnie dla Waszych warunków lokalnych), wrysowanie w projekcie miejsca wejścia przyłączy do budynku, a następnie wykonanie uzgodnień w ZUDP, które to są niezbędne do otrzymania PnB Chodzi mi o to czy w tej cenie będziecie mieć to wszystko Projektant nam zalatwia wszystko za tą cene. Daliśmy mu mapkę do celów projektowych od geodety. I teraz czekamy aż nam naniesie wszystko i będziemy składać PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 18.03.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 no to cenę macie fajną jak za komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur32 18.03.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam.Dwa tyg temu od znajomego dostalem namiary na innego wykonawce.Cena jaka mi zaproponowal za SSO to 22 tys.Poprzedni z ktorym juz prawie podpisalem umowe chcial 33 tys,wiec 11 tys w kieszeni.Firma ta ma dobra opinie wiec bez wahania podpisalem umowe i od maja zaczynam..Niestety troche to bedzie trwalo bo jade bez kredytu,ale ale mysle ze efekt koncowy bedzie super .Pozdrawiam wszystkich Ambrozja maniakow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schildza 19.03.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 wow!! to coz za bank sobie wybraliscie skoro tyle walczycie z kredytem?? powiedzcie co by tez nie wpasc na taka mine! Bank Pekao S.A. w Opolu, odradzam - komuna straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Przemek 21.03.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 27 tys. to aż podejżliwie mało w dodatku z dachem. Ja także buduję w Kuj-Pom i w pow. inowrocławskim rozpiętość kształtowała się w granicach 43-65 tyd.z dachem, ale może macie szczęście (czego wam życę) w każdym bądź razie sprawdzcie iinne roboty i opinie o tych wykonanwcach. Buduję z Ytongu 36,5 i i SSO kosztował mnie 187tys. Teraz zamówiłem okna na całość bez weluksów z roletami na parterze i klawiszami to mnie kosztuje z montażem 27 tys. drzwi zewnętrzne z KMT 90+30 to niecałe 4 tys pozdrawiam Witam Geniu, My z mężem zaczynamy budowę Ambrozji II w maju. Jesteśmy z okolic Torunia. Czy moglibyśmy zobaczyć Twój domek? bardzo nam zależy żeby zobaczyć go na żywo:)??? Pozdrawiamy i czekamy na odpowiedz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geniu 23.03.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Agata i Przemekprzesłałem do Was adres e-meilpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 23.03.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 GeniuMy budujemy Ambrozje 1 w maju/czerwcu i jesli to nie bylby problem to chielibysmy tez zobaczyc twoj domek,plz.pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 24.03.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam, my dalej walczymy z budowa. Z dachem nie zdarzylismy przed zima,poza tym bloto, wiec szans nie ma na razie.Ale mam pytanie do tych co juz postawili dom i usuneli spizarnie. Czy w zwiazku z tym usuneliscie obydwie scianki spizarni? Szczegolnie mam na mysli ta rownolegla z salonem, kolo scianki z kominkiem.Nie wiem czy ja stawiac czy nie. Bo bez niej jakos tak wszystko na widoku.Jak wy rozwiazaliscie ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyk 24.03.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam U nas na razie ścianki brak, co do wielkości ścianki musi się wypowiedzieć architekt wnętrz wtedy ją zrobimy, o tym że będzie jestem przekonany tylko nie wiem jeszcze w jakiej formie.PozdrawiamJacek[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 25.03.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ja zlikwidowałam spiżarnię ,a ściankę między wiatrołapem a kuchnią wydłużyłam o jakieś 20 cm zmiejszyło mi się przejście z holu do kuchni teraz ma 80 cm a komin jest w ścianie wysunięty na salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atanerk1 27.03.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Niedługo zaczynamy budowę ambrozji II. Narazie jest tak mokro na działce, że jesteśmy na etapie czekania. Pozdrawiamy Renata i Piotr z zachodniopomorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekmark 28.03.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Zrobiłem posadzki następnie będę się zajmował wykończeniami ,ale po świętach.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b148fabee7548ac4.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/19c41a661a430ee5.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f45115c0ad1f39dc.html[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 28.03.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Znowu mam pare pytan: tynki: maszynowo czy z plyty? Wiem, ze chyba najtaniej recznie, ale moj wykonawca tak nie robi. Jak macie u siebie? Dodam , ze sciany sa dosc krzywe.schody zewnetrzne/taras: robicie jak w planie po luku czy kwadratowe? Balkon zrobilam polokragly i pasowaloby schody tez, ale teraz tne koszty, a ponoc kwadratowe taniej wyjda. Tylko czy to bedzie dobrze wygladac?Jak macie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 28.03.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 na 100 % tynki maszynowe, tradycyjne, a wiec tynki cementowo wapienne sa lepsze, zdrowsze a wiecej info o nich znajdziesz w necie!! Skoro masz ściany krzywe to urwij głowe wykonawcy ! a co do tarasu i schodow powiedz mi dlaczego uważasz ze w kwadracie wyjdzie taniej?? Przeciez to tylko material zalezny od wielkosci a robocizna ta sama widze ze ktos tu ciebie probuje na kase naciagnac! A poza tym jak ci sie podoba na łuku to nie oszczedzaj na tym bo pozniej bedzie ciezko zmienic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 29.03.2010 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 na 100 % tynki maszynowe, tradycyjne, a wiec tynki cementowo wapienne sa lepsze, zdrowsze a wiecej info o nich znajdziesz w necie!! Skoro masz ściany krzywe to urwij głowe wykonawcy ! a co do tarasu i schodow powiedz mi dlaczego uważasz ze w kwadracie wyjdzie taniej?? Przeciez to tylko material zalezny od wielkosci a robocizna ta sama widze ze ktos tu ciebie probuje na kase naciagnac! A poza tym jak ci sie podoba na łuku to nie oszczedzaj na tym bo pozniej bedzie ciezko zmienic Moze same sciany nie sa krzywe, ale wystaja nierownosci (np. kawalek cegly).Po wczorajszej rozmowie z ekipa, chyba wybiore tynki maszynowe, tylko ze dojdzie cena za szpachlowanie;/ Starego wykonawcy nie chce na oczy widziec, wiec dam mu spokoj;) Co do koszow lukow: owszem wyjdzie drozej, ale nie tylko przy samym budowaniu schodow (tu roznica 500zl) ale potem przy ukladaniu plytek, przy robieniu kretych balustrad. Tak mi to tlumaczyl:) Chyba wybiore opcje luk z przodu na schodach, a taras kwadratowy. Poza tym patrzylam na niektore forumowiczow domki i wszytsko maja na kwaratowo, balkony tez:) Wiem, ze mialam kolejne pytanie,ale mi wylecialo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 29.03.2010 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 na 100 % tynki maszynowe, tradycyjne, a wiec tynki cementowo wapienne sa lepsze, zdrowsze a wiecej info o nich znajdziesz w necie!! Skoro masz ściany krzywe to urwij głowe wykonawcy ! a co do tarasu i schodow powiedz mi dlaczego uważasz ze w kwadracie wyjdzie taniej?? Przeciez to tylko material zalezny od wielkosci a robocizna ta sama widze ze ktos tu ciebie probuje na kase naciagnac! A poza tym jak ci sie podoba na łuku to nie oszczedzaj na tym bo pozniej bedzie ciezko zmienic Moze same sciany nie sa krzywe, ale wystaja nierownosci (np. kawalek cegly).Po wczorajszej rozmowie z ekipa, chyba wybiore tynki maszynowe, tylko ze dojdzie cena za szpachlowanie;/ Starego wykonawcy nie chce na oczy widziec, wiec dam mu spokoj;) Co do koszow lukow: owszem wyjdzie drozej, ale nie tylko przy samym budowaniu schodow (tu roznica 500zl) ale potem przy ukladaniu plytek, przy robieniu kretych balustrad. Tak mi to tlumaczyl:) Chyba wybiore opcje luk z przodu na schodach, a taras kwadratowy. Poza tym patrzylam na niektore forumowiczow domki i wszytsko maja na kwaratowo, balkony tez:) Wiem, ze mialam kolejne pytanie,ale mi wylecialo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kisss 29.03.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 WitamDołączylismy do grona fanów Ambrozji (wersja II), przestudiowałam forum i mam kilak pytań:- czy zostawiając schody jak w projekcie, widoczne sa one w małym pokoju na dole - tzn wchodza w ten pokój? czy ktos mógłby wstawić zdjęcie schodzów i pokoju małego z punktu widzenia okna?- ponieważ kosztorysy na stronach podawane sa ruzne, chciałabym się dowiedziec o przyblizone koszta jakie poniesliście zaczynajac od zera, kończąc na pustym mieszkaniu gotowym do wprowadzenia? (prubuje zrbic kosztorys, potrzebny do kredytu)- czy pokoj nad garażem jest dość widny z tymi 4 oknami dachwymi, myślimy nad wstawieniem dodatkowego okna ehh jest tyle pytan, tyle trudnych decyzji.. bede wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pion 05.04.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Wreszcie zaczęliśmy oto link do zdjęć; http://domambrozja.fotosik.pl/albumy/749567.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli999 09.04.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam - czy zostawiając schody jak w projekcie, widoczne sa one w małym pokoju na dole - tzn wchodza w ten pokój? czy ktos mógłby wstawić zdjęcie schodzów i pokoju małego z punktu widzenia okna? - ponieważ kosztorysy na stronach podawane sa ruzne, chciałabym się dowiedziec o przyblizone koszta jakie poniesliście zaczynajac od zera, kończąc na pustym mieszkaniu gotowym do wprowadzenia? (prubuje zrbic kosztorys, potrzebny do kredytu) - czy pokoj nad garażem jest dość widny z tymi 4 oknami dachwymi, myślimy nad wstawieniem dodatkowego okna - tak wchodzą w ten pokój ( też się zastanawiamy, jak to zrobic żeby było dobrze , niestety takiego zdjęcia u mnie brak!) - na to pytanko niestety nie wypowiem się u nas jeszcze nie ten etap - nasz projekt to Ambrozja I, więc my w tym pokoju wstawiliśmy okno w ścianie szczytowej i jedno dachowe dla mnie jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts