Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mamy uzbrojoną działkę w media, ponieważ nasz dziadek mieszka na tej działce więc o to narazie się nie martwimy. A o adaptację chodzi Ci o geodetę czy jak? Czy odrolnienie miejsca gdzie będziemy stawiać dom? Geodeta wział nam 1100zł

Adaptacja czyli wrysowanie budynku, wszystkich przyłączy, wjazdu na działkę, szamba/oczyszczalni przydomowej w mapkę do celów projektowych (czyli konkretnie dla Waszych warunków lokalnych), wrysowanie w projekcie miejsca wejścia przyłączy do budynku, a następnie wykonanie uzgodnień w ZUDP, które to są niezbędne do otrzymania PnB ;)

Chodzi mi o to czy w tej cenie będziecie mieć to wszystko :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamy uzbrojoną działkę w media, ponieważ nasz dziadek mieszka na tej działce więc o to narazie się nie martwimy. A o adaptację chodzi Ci o geodetę czy jak? Czy odrolnienie miejsca gdzie będziemy stawiać dom? Geodeta wział nam 1100zł

Adaptacja czyli wrysowanie budynku, wszystkich przyłączy, wjazdu na działkę, szamba/oczyszczalni przydomowej w mapkę do celów projektowych (czyli konkretnie dla Waszych warunków lokalnych), wrysowanie w projekcie miejsca wejścia przyłączy do budynku, a następnie wykonanie uzgodnień w ZUDP, które to są niezbędne do otrzymania PnB ;)

Chodzi mi o to czy w tej cenie będziecie mieć to wszystko :)

Projektant nam zalatwia wszystko za tą cene. Daliśmy mu mapkę do celów projektowych od geodety. I teraz czekamy aż nam naniesie wszystko i będziemy składać PnB

Witam.Dwa tyg temu od znajomego dostalem namiary na innego wykonawce.Cena jaka mi zaproponowal za SSO to 22 tys.Poprzedni z ktorym juz prawie podpisalem umowe chcial 33 tys,wiec 11 tys w kieszeni.Firma ta ma dobra opinie wiec bez wahania podpisalem umowe i od maja zaczynam..Niestety troche to bedzie trwalo bo jade bez kredytu,ale ale mysle ze efekt koncowy bedzie super .Pozdrawiam wszystkich Ambrozja maniakow:)

27 tys. to aż podejżliwie mało w dodatku z dachem. Ja także buduję w Kuj-Pom i w pow. inowrocławskim rozpiętość kształtowała się w granicach 43-65 tyd.z dachem, ale może macie szczęście (czego wam życę) w każdym bądź razie sprawdzcie iinne roboty i opinie o tych wykonanwcach.

Buduję z Ytongu 36,5 i i SSO kosztował mnie 187tys. Teraz zamówiłem okna na całość bez weluksów z roletami na parterze i klawiszami to mnie kosztuje z montażem 27 tys. drzwi zewnętrzne z KMT 90+30 to niecałe 4 tys

pozdrawiam

Witam Geniu,

My z mężem zaczynamy budowę Ambrozji II w maju. Jesteśmy z okolic Torunia. Czy moglibyśmy zobaczyć Twój domek? bardzo nam zależy żeby zobaczyć go na żywo:)???

Pozdrawiamy i czekamy na odpowiedz!!!!

Witam, my dalej walczymy z budowa. Z dachem nie zdarzylismy przed zima,poza tym bloto, wiec szans nie ma na razie.

Ale mam pytanie do tych co juz postawili dom i usuneli spizarnie. Czy w zwiazku z tym usuneliscie obydwie scianki spizarni? Szczegolnie mam na mysli ta rownolegla z salonem, kolo scianki z kominkiem.

Nie wiem czy ja stawiac czy nie. Bo bez niej jakos tak wszystko na widoku.

Jak wy rozwiazaliscie ten problem?

Znowu mam pare pytan:

tynki: maszynowo czy z plyty? Wiem, ze chyba najtaniej recznie, ale moj wykonawca tak nie robi. Jak macie u siebie? Dodam , ze sciany sa dosc krzywe.

schody zewnetrzne/taras: robicie jak w planie po luku czy kwadratowe? Balkon zrobilam polokragly i pasowaloby schody tez, ale teraz tne koszty, a ponoc kwadratowe taniej wyjda. Tylko czy to bedzie dobrze wygladac?

Jak macie u siebie?

na 100 % tynki maszynowe, tradycyjne, a wiec tynki cementowo wapienne sa lepsze, zdrowsze a wiecej info o nich znajdziesz w necie!!

Skoro masz ściany krzywe to urwij głowe wykonawcy :o ! a co do tarasu i schodow powiedz mi dlaczego uważasz ze w kwadracie wyjdzie taniej??

Przeciez to tylko material zalezny od wielkosci a robocizna ta sama widze ze ktos tu ciebie probuje na kase naciagnac! A poza tym jak ci sie podoba na łuku to nie oszczedzaj na tym bo pozniej bedzie ciezko zmienic!

na 100 % tynki maszynowe, tradycyjne, a wiec tynki cementowo wapienne sa lepsze, zdrowsze a wiecej info o nich znajdziesz w necie!!

Skoro masz ściany krzywe to urwij głowe wykonawcy :o ! a co do tarasu i schodow powiedz mi dlaczego uważasz ze w kwadracie wyjdzie taniej??

Przeciez to tylko material zalezny od wielkosci a robocizna ta sama widze ze ktos tu ciebie probuje na kase naciagnac! A poza tym jak ci sie podoba na łuku to nie oszczedzaj na tym bo pozniej bedzie ciezko zmienic

Moze same sciany nie sa krzywe, ale wystaja nierownosci (np. kawalek cegly).Po wczorajszej rozmowie z ekipa, chyba wybiore tynki maszynowe, tylko ze dojdzie cena za szpachlowanie;/

Starego wykonawcy nie chce na oczy widziec, wiec dam mu spokoj;)

Co do koszow lukow: owszem wyjdzie drozej, ale nie tylko przy samym budowaniu schodow (tu roznica 500zl) ale potem przy ukladaniu plytek, przy robieniu kretych balustrad. Tak mi to tlumaczyl:)

Chyba wybiore opcje luk z przodu na schodach, a taras kwadratowy.

Poza tym patrzylam na niektore forumowiczow domki i wszytsko maja na kwaratowo, balkony tez:)

Wiem, ze mialam kolejne pytanie,ale mi wylecialo.

Pozdrawiam

Przeciez to tylko material zalezny od wielkosci a robocizna ta sama widze ze ktos tu ciebie probuje na kase naciagnac! A poza tym jak ci sie podoba na łuku to nie oszczedzaj na tym bo pozniej bedzie ciezko zmienic

Moze same sciany nie sa krzywe, ale wystaja nierownosci (np. kawalek cegly).Po wczorajszej rozmowie z ekipa, chyba wybiore tynki maszynowe, tylko ze dojdzie cena za szpachlowanie;/

Starego wykonawcy nie chce na oczy widziec, wiec dam mu spokoj;)

Co do koszow lukow: owszem wyjdzie drozej, ale nie tylko przy samym budowaniu schodow (tu roznica 500zl) ale potem przy ukladaniu plytek, przy robieniu kretych balustrad. Tak mi to tlumaczyl:)

Chyba wybiore opcje luk z przodu na schodach, a taras kwadratowy.

Poza tym patrzylam na niektore forumowiczow domki i wszytsko maja na kwaratowo, balkony tez:)

Wiem, ze mialam kolejne pytanie,ale mi wylecialo.

Pozdrawiam

Gość kisss

Witam

Dołączylismy do grona fanów Ambrozji (wersja II), przestudiowałam forum i mam kilak pytań:

- czy zostawiając schody jak w projekcie, widoczne sa one w małym pokoju na dole - tzn wchodza w ten pokój? czy ktos mógłby wstawić zdjęcie schodzów i pokoju małego z punktu widzenia okna?

- ponieważ kosztorysy na stronach podawane sa ruzne, chciałabym się dowiedziec o przyblizone koszta jakie poniesliście zaczynajac od zera, kończąc na pustym mieszkaniu gotowym do wprowadzenia? (prubuje zrbic kosztorys, potrzebny do kredytu)

- czy pokoj nad garażem jest dość widny z tymi 4 oknami dachwymi, myślimy nad wstawieniem dodatkowego okna

ehh jest tyle pytan, tyle trudnych decyzji..

bede wdzieczna za odpowiedz

pozdrawiam

Witam

- czy zostawiając schody jak w projekcie, widoczne sa one w małym pokoju na dole - tzn wchodza w ten pokój? czy ktos mógłby wstawić zdjęcie schodzów i pokoju małego z punktu widzenia okna?

- ponieważ kosztorysy na stronach podawane sa ruzne, chciałabym się dowiedziec o przyblizone koszta jakie poniesliście zaczynajac od zera, kończąc na pustym mieszkaniu gotowym do wprowadzenia? (prubuje zrbic kosztorys, potrzebny do kredytu)

- czy pokoj nad garażem jest dość widny z tymi 4 oknami dachwymi, myślimy nad wstawieniem dodatkowego okna

- tak wchodzą w ten pokój ( też się zastanawiamy, jak to zrobic żeby było dobrze :-), niestety takiego zdjęcia u mnie brak!)

- na to pytanko niestety nie wypowiem się u nas jeszcze nie ten etap

- nasz projekt to Ambrozja I, więc my w tym pokoju wstawiliśmy okno w ścianie szczytowej i jedno dachowe dla mnie jest ok!