kasiaak23 13.04.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Kochani znowu mam zagwozdke:)Podnieslismy scianke kolankowa o 1 pustak i ok. Tylko, ze teraz wysokosc poddasza jest wieksza niz te 2.70 co ma byc na gotowo. Krokwie nie leza na sciankach dzialowych tylko sporo nad nimi. Czy to blad dekarzy?I teraz sie zastanawiam? Czy u Was tez sufit jest taki wysoki czy go obnizacie? A co za tym idzie co z ociepleniem? Czy przypadkiem nie trzeba bedzie dac 2x wiecej welny, zeby ta luke zatkac?Nie wiem czy dobrze sie wyrazilam.. Cholerka i znowu problemy..ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 13.04.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Geniu!!!Witam!Jeszcze raz ślicznie dziękujemy za mozliwosc zobaczenia waszej Ambrozji!Dzieki waszym sugestiom i żywym obrazem Ambrozji przekonaliśmy się w 100% ze jest to jak najbardziej właściwy projekt,a wasza Ambrozja jest wyjątkowa!Dziękujemy i życzymy powodzenia z wykonczeniem!!!!!!Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 14.04.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Kochani znowu mam zagwozdke:) Podnieslismy scianke kolankowa o 1 pustak i ok. Tylko, ze teraz wysokosc poddasza jest wieksza niz te 2.70 co ma byc na gotowo. Krokwie nie leza na sciankach dzialowych tylko sporo nad nimi. Czy to blad dekarzy?I teraz sie zastanawiam? Czy u Was tez sufit jest taki wysoki czy go obnizacie? A co za tym idzie co z ociepleniem? Czy przypadkiem nie trzeba bedzie dac 2x wiecej welny, zeby ta luke zatkac? Nie wiem czy dobrze sie wyrazilam.. Cholerka i znowu problemy..ehh Podejrzewam że gdy powiedzieliście architektowi że chcecie podnieść ściankę kolankową nie powiedzieliście mu że chcecie zachować wysokość 2,7 a on o tym sam też nie pomyślał bo po co "nadgorliwość gorsza od faszyzmu" i cieśla robiąc wam dach zrobił zgodnie z projektem przy czym sam też nie pomyślał by się spytać czy tak ma być i stąd się to wzieło. Możecie zachować tą wysokość a więc coś koło 2,94cm lub obniżyć sufit wybór należy do was! Wysokie sufity na poddaszu mają swój urok tak jakby uczucie większej przestrzeni a te 24cm to nie tak dużo! Co do ocieplenia nie trzeba dać więcej wystarczy tyle ile macie w projekcie. Nie martw się takie problemy to nie problemy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyk 16.04.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Kochani znowu mam zagwozdke:) Podnieslismy scianke kolankowa o 1 pustak i ok. Tylko, ze teraz wysokosc poddasza jest wieksza niz te 2.70 co ma byc na gotowo. Krokwie nie leza na sciankach dzialowych tylko sporo nad nimi. Czy to blad dekarzy?I teraz sie zastanawiam? Czy u Was tez sufit jest taki wysoki czy go obnizacie? A co za tym idzie co z ociepleniem? Czy przypadkiem nie trzeba bedzie dac 2x wiecej welny, zeby ta luke zatkac? Nie wiem czy dobrze sie wyrazilam.. Cholerka i znowu problemy..ehh Witam Jesli sufit będzie z karton gipsu na stelażu będiecie musieli dać dłuższe wieszaki pomiędzy jętkami a stelażem. troche więcej pracy i kasy. Co do luki to spoko grubosć wełny pozostaje bez zmin. Jej grubość stanowi o izolicyjności, a szczelina pomiedzy wełną a podłogą strychu pozwoli ewentualnie na większe docieplenie. Bardziej bym się przejmował zapisem w warunkach zabudowy co do wysokości domu (ja mam 8,5m???) oraz widokiem elwacji budynku 1.wysoka ścianka kolankowa. 2. balkon oraz okap dachu w dwóch liniach -patrz projekt. Pozdrawaim Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 17.04.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 mam już w domku internet więc dodam kilka zdjęć właśnie dostaliśmy zezwolenie na zamieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 18.04.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam Jesli sufit będzie z karton gipsu na stelażu będiecie musieli dać dłuższe wieszaki pomiędzy jętkami a stelażem. troche więcej pracy i kasy. Co do luki to spoko grubosć wełny pozostaje bez zmin. Jej grubość stanowi o izolicyjności, a szczelina pomiedzy wełną a podłogą strychu pozwoli ewentualnie na większe docieplenie. Bardziej bym się przejmował zapisem w warunkach zabudowy co do wysokości domu (ja mam 8,5m???) oraz widokiem elwacji budynku 1.wysoka ścianka kolankowa. 2. balkon oraz okap dachu w dwóch liniach -patrz projekt. Pozdrawaim Jacek Co do widoku to jeden pustak nie robi znaczniej roznicy na moje oko, a dachowcy przedluzyli dach, takze wciaz jest na linii balkonu. Co do WZ to musze sprawdzic, ale wiem ze teren wokol budynku ma byc poniesiony, wiec moze to tez sie bedzie wciaz zgadzalo ( o ile dobrze mysle, ze tak mozna). Poza tym te WZ mnie przerazaja. Zaczynajac budowe (kupujac projekt) nie sadzilam, ze dom musi wpasowac sie w te warunki: kolor elewacji mi wybrali z tego co pamietam, a teraz sie martwie czy kolor dachu przypasuje, bo nie moge znalezc tych wz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 18.04.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 jak nie możesz znalesc WZ to zobacz w PROJEKCIE ZAGOSPODAROWANIA TERENU tam powinien byc podpiety podczas robienia adaptacji przez twojego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 20.04.2010 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 http://mirox1.fotosik.pl pozdrawiamy wszystkich pewnie prace idą pełną parą powodzonka Właśnie dostaliśmy zezwolnie na zamieszkanie koniec budowy no ale jest jeszcze wiele do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdawo 20.04.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Mirox, piękny domek, gratuluję serdecznie, niech Wam się szczęśliwie mieszka!!! Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi dotyczące Ambrozji, ja do tej pory byłam zdecydowana na Rododendrony 6 P, ale obserwując Wasz wątek, zaczynam zmieniać zdanie... Mam pytanie do osób, które wybudowały Ambrozję z piwnicą: w którym miejscu zrobiliście wejście do piwnicy? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 21.04.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Mirox super domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna3030 21.04.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 witam czy ktoś wybudował domek ambrozja 1 okolice Wrocław Oława a jesli tak to prosze o namiary dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 26.04.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Mirox super domek dzieki wasja a co tam u was jak postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MastiW 27.04.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Mirox, piękny domek, gratuluję serdecznie, niech Wam się szczęśliwie mieszka!!! Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi dotyczące Ambrozji, ja do tej pory byłam zdecydowana na Rododendrony 6 P, ale obserwując Wasz wątek, zaczynam zmieniać zdanie... Mam pytanie do osób, które wybudowały Ambrozję z piwnicą: w którym miejscu zrobiliście wejście do piwnicy? Z góry dzięki za pomoc! Witam serdecznie. U mnie wejście do piwnicy i garażu jest pod schodami (tak jak w rododendronie 6 p - tylko z drugiej strony). Można to zobaczyć na zdjęciach z forum ze strony piątej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciec2000 02.05.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Cześć Mirox właśnie zaczynamy budowę Ambrozji, zastanawiałem się nad schodami lanymi, ale jak zobaczyłem twoje to szczęka opadła. Możesz podać jaki jest w przybliżeniu koszt takich drewnianych schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 03.05.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 za schody wydalem 8500 sa z buka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_grzesiek 14.05.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wBeata 15.05.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 witam serdecznie nie podnosiłem kolankowej to moim zdaniem niszczy wygląd naszej ambrozji balkony mam 3 zachowalem wszystkie jest to pewien klopot i koszt ale jak sa dobrze wykonane to daja urok bo o to w nich chodzi co do polek sa wykonane z regipsu nie kulem w scianach szerokosc 20 cm pokoiki najladniejszy jest ten nad wykuszem w jadalni to jest fajny pokoik na sypialnie pozostale sa tez fajne ale troszeczke waskie sciane przy kolankowej wykonalem z plyty regipsowej na wysokosc 110 cm musialem odsunac sie na 20 cm od scianki kolankowej nie zabiera to wiele:) pozdrawiam teraz dzialem z lazienka to jest wyzwanie i koszt no i podwieszamy na dole sufity jak beda wykoanane to dodam zdjecia Witam! Jestem na etapie wyboru projektu.Czytam forum od jakiegoś czasu i nabieram przekonania do Ambrozji.Piszesz w poście,że uzyskałeś w pokojach na poddaszu wys.110cm odsuwając się od ścianki kolankowej o 20cm.Czy możesz podac mi uzysane szerokości pomieszczeń? Z góry dziękuję i gratuluję pięknie wykończonego domku. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wini1719506885 18.05.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam Wszystkich Forumowiczów Od dłuższego czasu przymierzamy się do zakupienia projektu Ambrozja, który od samego początku wpadł nam w oko (a przejrzeliśmy całe sterty różnych domków ). Jesteśmy przekonani, że Ambrozja jest na tyle udanym projektem, że sama w sobie jest bardzo fajna, jednak dom należy dostosować do własnych potrzeb i z pewnością jakieś zmiany (mam nadzieję – niewielkie;)) trzeba będzie wprowadzić. Dlatego prosimy o porady i uwagi na tematy związane z realizacją tego projektu wszystkich, którzy budują, zbudowali lub tak, jak my zamierzają budować ten domek. Mile widziane zdjęcia. Ze względu na to, że sam projekt znacznie przerasta moją wyobraźnię przestrzenną bardzo chcielibyśmy zobaczyć realizację tego projektu u osób, które mają już stan surowy zamknięty w okolicach woj. opolskiego, lub śląskiego albo dolnośląskiego. Pozdrawiam serdecznie wszystkich sympatyków Ambrozji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyk 19.05.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 WitamBuduję Ambr w Częstochowie jesli macie ochotę zapraszam do oglądania do Świętego miasta. Stan obecny Surowy zamknięty.PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_grzesiek 19.05.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam!Jesteśmy ze Świdnika woj,lubelskie i ruszamy z budową Ambrozji za m-c.Jeśli ktoś postawił już ambrozję do stanu surowego w woj,lubelskim,to czy można by było ją obejrzeć?Jeśli tak to prosimy o kontakt,pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts