wkozaz 10.09.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam wszystkich. Przeglądając zdjęcia waszych domów zauważyłem że niektóre są wykonane z terivy a niektóre jako monolity. Projekt przewiduje strop mieszany monolit i teriva. Czy były trudności z wykonaniem stropu teriva, jeśli to jakie. Jakie ponieśliście koszty za strop monolit lub teriva. Pozdrawiam i czekam na odpowiedż. Ja osobiscie zrezygnowalem z teriwy ze wzgledu na tzw. klawiszowanie no i pozatym ten strop trzeba tynkowac wiec wybralem monolityczny ktory nie peka i nie klawiszuje, no i zrobilem szalunek systemowy ktory okazal sie duzo tanszy od deskowania a nie musze teraz tynkowac tylko wystarczy szpachlowanie. Moim skromnym zdaniem monolit jest tanszy od terivy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 10.09.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Mam propozycje od firmy która kompleksowo buduje i chcą za Ambrozje 339 tys w stanie developerskim , w to jest wliczone załatwianie wszystkich papierów, kupno i montaż pieca. I co wy na to , czy to drogo czy nie?? Jest to duzo! Warto potrudzic sie poszukac jakiejs firmy ktora postawi sso itd (polecam stronke http://www.getup.pl) pobiegac za materialami, dogadac sie ze skladem a napewno wyjdzie taniej. Poswiecicie 2 mce swojego cennego czasu a zaoszczedzicie i to sporo baaa a moze nawet lepiej wyjdzie wasz domek niz budowany przez dewelopera bo czesto ci buduja z tanszych materialow czesto gorszej jakosci na czym zarabiaj krocie a wy tracicie bo te oszczednosci kiedys wyjda np kiepskie materialy do izolacji. Jesli szanujecie ciezko zarobiona kase warto sie potrudzic i zrezygnowac z dewelopera.lepiej dogadajcie sie na dobra cene za robocizne a materialy kupujcie sami mimo ze oni daja 7% vat a wy 22%vat na material ale czesto jak pewnie wiecie mozna bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsku 11.09.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam W bliskiej przyszłości mamy zamiar budować ambrozję, związku z tym prosimy o przesłanie zestawienia materiałów z góry bardzo dziękuje Tomasz sk _ tomasz @o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia_35 11.09.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 WitamBudujemy Ambrozję I na Podkarpaciu. Jeśli jesteście zainteresowani proszę o kontakt na skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 11.09.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam W bliskiej przyszłości mamy zamiar budować ambrozję, związku z tym prosimy o przesłanie zestawienia materiałów z góry bardzo dziękuje Tomasz sk _ tomasz @o2.pl Zestawienie materialow jest w kosztorysie, ktory jest dodatkowo płatny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 12.09.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Zestawienie materialow jest w kosztorysie, ktory jest dodatkowo płatny! Zestawienie materiałów dla SSZ jest w materiałach pomocniczych, bezpłatnych dla każdego zakupionego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 18.09.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 (edytowane) Wstawiłem nowe fotki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b32ff548e18c324d.html Więżba już prawie jest A jak idzie innym budujacym ambrozje. Moze ktos wrzuci jakies fotki?? Edytowane 18 Września 2010 przez wkozaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 18.09.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Zestawienie materiałów dla SSZ jest w materiałach pomocniczych, bezpłatnych dla każdego zakupionego projektu. A racja zapomnialem o materialach pomocniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 18.09.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 No i wreeeeeeszcie... zaczęło się coś dziać http://picasaweb.google.com/DrakeJ11/Ambrozja?authkey=Gv1sRgCKajgaD_tJC_AQ# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz1w 21.09.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 U nas też nareszcie się ruszyło. Dzisiaj zalewamy fundamenty. Wieczorkiem wrzucimy fotki. Nasza Ambrozja będzie troszkę inaczej wyglądać, bo wyprostowaliśmy wykusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWKO 21.09.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 WITAM !!! Drake i Mariusz1w mam pytanko do was widze że fundamenty zalane jaki koszt zrobienia do stanu zero jest.Bo ja w pazdzierniku zaczynam jak morzna to troche dokładniejszo otpowieć z góry bardzo dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz1w 21.09.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Za kilka dni będziemy mieli podliczone wszystkie wydatki. Na priva prześlemy konkrety. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 21.09.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 WITAM !!! Drake i Mariusz1w mam pytanko do was widze że fundamenty zalane jaki koszt zrobienia do stanu zero jest. Bo ja w pazdzierniku zaczynam jak morzna to troche dokładniejszo otpowieć z góry bardzo dziękuje . Koparka - 850zł Stal - na fundamenty poszło ok. 30 lasek fi 12 i tak gdzieś 80kg fi 6 - za tonę płaciłem w marcu ok. 1900zł netto Beton B20 bez pompy - 27m3, ale ze 2m3 poszło na zjazd z drogi gminnej - 230zł/m3 netto Bloczki betonowe B20 - 3zł/szt. brutto, kupowane w styczniu 1000szt. - jeszcze nie wiem ile pójdzie 2,8t cementu I - 460zł/tonę - nie wiem ile pójdzie na zero, tyle mi majster kazał zakupić wywrotka piachu do murowania wywrotka piachu na podsypkę pierdoły typu plastyfikator - 14zł/5l folia na fundament 40cm - 150mb. - ok. 420zł - nie pamiętam dokładnie, bo przyjedzie w czwartek i nie mam jeszcze wz-ki styropian do ocieplenia ścian fundamentów, czarne mazidło smoliste i jakaś folia do izolacji przed zasypaniem ścian Tyle wiem na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaimaciek 27.09.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam wszystkich budowniczych! ! od jakiegoś czasu przeglądam forum dotyczące budowy domu Ambrozja. Zamierzamy z mężem budować domek Ambrozja II, jednak mamy wiele wątpliwości. Dlatego też chciałam zapytać,czy jest na forum osoba, która wybudowała taki domek w okolicach Rzeszowa czy w ogóle na Podkarpaciu, by móc go zobaczyć na żywo? Do tej pory sugerujemy się zdjęciami zamieszczonymi przez forumowiczów, jednak w rzeczywistości dom wygląda zupełnie inaczej. Będziemy ogromnie wdzięczni za każdy odzew i możliwość zobaczenia domku na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 29.09.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Witam wszytkich budujacych Mamy dylemat nie wiemy co zrobic ze schodami na gore poniewaz murowane bez usuwania scian bocznych nie podobaja nam sie i zastanawiamy sie jak inni budujacy zaplanowali schody? czy przesuwacie sciane pokoju i wejscie od strony schodow robicie czy macie inne sugestie?.Prosilabym o podpowiedz .Jesli macie zrobione schody i chcialoby wam sie wysklac zdjecie ich to bylibysmy wdzieczni.MOj adres mailowy to [email protected]Dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 03.10.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Wstawiłem nowe fotki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7133c9a670a94ac3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 03.10.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Jak rozwiązałeś schody, że wyszedł taki szeroki jednopoziomowy spocznik bez tych ukośnych schodków? Wysunąłeś schody bardziej w stronę salonu? A jak z wysokością stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 03.10.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Jak rozwiązałeś schody, że wyszedł taki szeroki jednopoziomowy spocznik bez tych ukośnych schodków? Wysunąłeś schody bardziej w stronę salonu? A jak z wysokością stopni? Te jak je nazywasz ukosne schodki to tzw schody zabiegowe, my zastosowalismy schody spocznikowe 13stopni o wysokosci 19cm i szerokosci stopnia 26cm 13stopien jest spocznikiem i pozniej kolejne 3stopnie o tych samych wymiarach a spocznik ma 100cm. Schody zostaly delikatnie wysuniete w strone salonu ( przejscie z holu do salonu ma 122cm szerokosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 03.10.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Dziekuje za fotki !My tez jednak bedziemy mieli drzwi do pokoju od strony schodow bo przysloniete schody scianami z 2 stron nie przemawiaja do nas.POzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Mariusz 05.10.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam wszystkich miłośników Ambrozji:DNie zaglądaliśmy już dawno tutaj ale widać ze sporo się działo u każdego z użytkownikówGratuluję postępów w budowie:DU nas także sporo się działo dlatego też nie było czasu na odwiedzanie forum. A oto nasze postępy które przez ten czas pojawiły się w naszej Ambrozji ,http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd11fcdba8200874.htmlobecnie jesteśmy na zalewaniu stropu, a tak ogólnie w tym roku dociągniemy do wieńca nad stropem a potem zimowa przerwa:)Pozdrawiamy wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts