marcinlubelskie 14.11.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam!Jestem bliski wyboru projektu Ambrozja III, jednak przed podjeciem decyzji chcialbym koniecznie zobaczyc domek na żywo. Jestem z biłgoraja i chetnie dojade w promieniu 100-150 km. Moj mail: [email protected] Z góry dzieki. Pozdrawiam ambrozowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinlubelskie 14.11.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam ponownie!Chetnie obejrzę równiez wersje z garazem. Interesuje mnie woj. lubelskie podkarpackie i ewentualnie swietokrzyskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmonautka28 17.11.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Hej Artur32 mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 21.11.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Wita, mam pytanie i prośbę do osób które już wybudowały AMBROZJE I z BK . Ile wam poszło na budowę całych a ile polówek. Bardzo proszę o odpowiedz i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 21.11.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Co prawda chłopaki jeszcze nie dokończyli wszystkich szczytów, ale pójdzie mi tak gdzieś... 1344szt. całych + 700szt. połówek (m.in. ścianka kolankowa podniesiona o jeden pustak i dodatkowa ścianka między kuchnią a wykuszem oraz dwie garderoby w pokojach na górze). Jeśli na samochód wchodzi 18 palet, to najlepszą kombinacją byłoby 30 palet pełnych i 6 połówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Mariusz 22.11.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam, My na ten rok zakończyliśmy pracę na budowie naszego domku tak jak wcześniej pisałam na wymurowaniu ścian nad stropem zakończonych wieńcem Oto efekty http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e7bae0a9b113dd8.html Tak więc w tym roku koniec Zaczynamy na wiosnę Pozdrawiamy wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 24.11.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Tutaj chyba na prawdę wszyscy zapadli w sen zimowy. My naszą budowę chcemy w tym roku zakończyć na dachu z położoną dachówką i potem czekamy do wiosny. Mam nadzieję, że w tym tygodniu wejdą cieśle i nareszcie przykryjemy naszą Ambrozję. Potem jeszcze tylko ścianki działowe i schody. I finito. Jestem ciekawa co tam słychać u Magdy i Łukasza, którzy założyli ten dziennik. Serdecznie ich pozdrawiam i wszystkich budujących Ambrozję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristopfer 25.11.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam wszystkich miłośników Ambrozji. Potrzebuje pomocy w kwesti piwnicy. Czy ktoś już ma w tym projekcie i gdzie ją umiejscowic najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus007 25.11.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 wedlug mnie najlepsze miejsce dla piwnicy jest pod garazem my tak planujemy i to jest wedlug mnie najlepszy pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 25.11.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 A jaki planujesz zrobić strop nad tą piwnicą w garażu? Jeden z architektów stanowczo mi to rozwiązanie odradzał, ze względu na koszt odpowiednio solidnego stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristopfer 25.11.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ja też cały czas myślę że pod garażem piwnica miała by swoje najlepsze miejsce. Drake a czy pod częscią mieszkalną nie trzeba by też się pokusić o strop solidniejszy jeżeli by piwnica była? I tym oto sposobem jest się w punkcie wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgusia13 25.11.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Na początek chciałabym podziękować Arturowi32 za możliwość obejrzenia boskiej Ambrozji na żywo i za skany I MastiW również za skany dziękuję Jeśli chodzi o piwnicę, to my planujemy zrobić częściowe podpiwniczenie Ambrozji. I teraz jeszcze zastanawiamy się, gdzie zrobić wejście do piwnicy. Początkowo planowaliśmy przesunąć ściankę działową gabinetu na dole i wtedy zrobić wejście do piwnicy pod schodami, dzieki czemu uzyskalibyśmy efekt schodów półotwartych z lewej strony i wejście do garażu byłoby na wprost salonu. Ale niedawno zaczął mi po głowie chodzić inny pomysł, zrobić schody półotwarte z prawej strony i wtedy z prawej strony pod schodami zrobić wejście do piwnicy zaraz obok komina, a przejscie do garażu zostaje tam gdzie jest. Kotłownia stałaby się wtedy spiżarnią (zamierzamy przenieść kotłownię do piwnicy). Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 26.11.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Drake a czy pod częscią mieszkalną nie trzeba by też się pokusić o strop solidniejszy jeżeli by piwnica była? I tym oto sposobem jest się w punkcie wyjścia. Pod garażem potrzebujesz solidny strop, bo wjeżdża tam ważąca ponad tonę kupa żelastwa W domu to raczej takich obciążeń strop nie zazna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristopfer 28.11.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 No fakt faktem tona żelaza to nie przelewki. Trzeba by sie pokusić o jakie podpory, wkońcu i tak trzeba by podzielić tą całą przestrzeń na pomieszczenia. Oj widzę że wsparcie architekta konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristopfer 28.11.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam wszystkich Ambrozjowiczów.Wskoczyłem w grono miłośników projektu Ambrozji odrazu z pytaniem choć nie bedąc pewien czy aby go wybiorę. Choć mam dylemat co do tej piwnicy to i tak jestem nastawiony na kuno tegoż projektu. Potrzebuję tylko pomocy aby przekonać moją Kochaną żonę że salon wcale nie jest taki mały na jakiego wygląda w zdj mirox1. Jesteśmy z Wadowic- małopolska i bardzo chetnie byśmy odwiedzili budowniczych w celu postawienia tej ostatecznej kropki nad "i". Prosze o kontakt [email protected] a 100-150 km to nie odległość wielka i na weekendową i nie tylko wekendową wyprawę jesteśmy zdecydowani. Zobaczyć realne proporcje to nie zdj które wszystkiego nie oddaje. Wielkie dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartlevy 29.11.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 WITAM !!! Zdecydowalismy juz w czerwcu wraz z zakupem dzialki na budowe Ambrozji II po serii batalii z urzednikami WZ - 4 miesiace własnie dzis uprawomocnilo sie nasze pozwolenie na budowe i dzis rowniez zawitala do Nas Zima wiec wszelkie prace odkladamy na przyszly rok. Co do zmian w projekcie to rowniez mam calkowicie podpiwniczony garaz - problemow ze stropem raczej nie bede mial Teriva ( przez srodek piwnicy stawiam sciane nosna wlasnie dla stropu a w miejscach gdzie beda staly auta daje zebra rozdzielcze. P Architekt zasugerowala ze jak juz tak bardzo chce piwnice a chce to lepiej nie robic pustki pod czescia mieszkalna i dac piwnice pod garazem. Wszelkie sugestie i podpowiedzi odnosnie budowy Ambrozji i nie tylko mile widziane Pozdrawiam Wytrwalych Budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pion 01.12.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Dawno się nie odzywaliśmy , zajęci byliśmy budowa naszej ambrozji, na tom chwilę mamy stan surowy zamknięty. Dokonaliśmy trochę zmian, zrezygnowaliśmy z pokoju na dole powiększając salon, bo był trochę za mały, a pokoje na górze w zupełności nam wystarczą. Nie robiliśmy też spiżarki z powodu braku miejsca na lodówkę, spiżarkę mamy pod schodami, wejście od strony garażu, schody betonowe. Mamy dylemat jakie zrobić schody wejściowe i taras, może ktoś ma jakieś zdjęcia. Niebawem prześlę trochę więcej zdjęć. http://domambrozja.fotosik.pl/albumy/749567.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_darek 04.12.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Zima nastała i nas zasypało Okna muszą poczekać...niestety;-( Pozdrawiam wszystkichserdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1jacek 12.12.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Witam Zaczynam budowę ambrozji . Jak rozwiązaliście wentylację w kuchni oraz łazienkachJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1jacek 12.12.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Czesc Zamierzam budować koło Brzozowa . Może wymienimy sie doświadczeniami Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts