Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich ponownie. Nam udalo sie wynegocjowac cene za robocizne 44 500 zl. Za dach 17tys a za mury 27 500. Cena wydaje cie calkiem przyzwoita gdyz wszytskie wyceny jakie dostawalismy wahaly od 36 do 45 za same mury.

Napiszcie prosze czy zmienialiscie wymiary badz ksztalt tarasu. Czy na tym ktory jest w orginale zmiesci sie wiekszy stol?

Ja zmienialem oto link do fotki

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/acd67c4a1d5ee0bd.html

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam jestem tu nowy z żoną planujemy wybudować ambrozję 2 jesteśmy w trakcie załatwiania formalności i tu mam prośbę do WKOZAZ jesteśmy z Gdańska czy była by możliwość zobaczenia waszej ambrozji?Bardzo byśmy byli wdzięczni chcieli byśmy zobaczyć jak w realu ona wygląda Dzięki z góry jak coś to mój meil [email protected] pozdrawiamy

Zapraszam! tel do mnie wyslalem w e-mailu.

Drake bardzo dziękuję Ci za możliwość obejrzenia Twojego domu.Rzadko można spotkać tak życzliwych ludzi.

Zastosowałeś fajne rozwiązanie z tym korytarzykiem do kotłowni u nas też tak zrobimy.Myślałam że na górze są dużo mniejsze pokoje, a okazało się że są super i nawet zmieszczą się garderoby.Musi jeszcze dużo czasu upłynąć żebyśmy doszli do tego etapu budowy co Ty, ale upewniłam się że ten projekt to strzał w dziesiątkę.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Witam i raz jeszcze mam pytanie do arturania w którym miejscu w budynku ulokowaliście zejście do piwnicy i jak wam wyszły pomieszczenia na poddaszu po zmianach? może jakieś zdjęcia byście zamieścili?chodzi mi o to przeniesienie łazienki na drugą stone budynku my od początku zdecydowaliśmy że tak zrobimy tyle tylko że nam po tych zamianach to tylko dwa pokoje na górze wychodzą. Bardzo dziękuję za tą podpowiedz z podniesieniem fundamentów bo nasz fachowiec od zmian w projekcie na to nie wpadł. Serdecznie pozdrawiam.

Witam serdecznie

Mam pytanko - jak u Was z tarasem?

- robiliście go na etapie SSO?

nie, będzie z kostki brukowej, wymurowaną mam tylko donicę i łukowe murki

- wylewaliście pod niego fundament?

nie, tylko pod donicę z projektu

- czy pod fundament też trzeba wykopać taki dół jak do chaty

powinno być poniżej strefy przemarzania gruntu, powiedzmy na jakieś 80-90cm w głąb, bo domek i tak pójdzie min. 40cm powyżej gruntu; u mnie zagłębiali chyba na 50-60cm

- ile Wasz koparkowy poświęcił czasu na zdjęcie humusu

a ze 30 minut może łącznie z przywitaniem się i rozeznaniem o co chodzi

Chyba sobie żartujesz z tymi 30 minutami.

U mnie powiedział, że średnio na dom schodzi do 8 h a my mamy dziurę o wymiarach prawie 18/11m

U mnie musi wybrać ponad metr ziemi w głąb. Jak chcesz to zrobić w 30 minut

Pytales o czas zdjecia humusu ( wierzchnia warstwa ziemi jakies 20-30cm -urodzajna) wiec DRAKE dobrze pisze max 30min a to co piszesz wyżej to jest wykop pod budynek a to już inna sprawa i zajmuje dobremu operatorowi 6-8h z rozplantowaniem w odpowiedniej wielkosci kupki ziemi.

To mi spadł kamień z ziemi.

Mam kolejne do Was pytania

1. strop nad salonem robiliście wylewany czy Terriva

2. podnosiliście ścianę kolankową (jeżeli tak to o ile)

3. czy ktoś z Was robił nadbitkę zamiast podbitki??

Pozdrawiam

1. Ja zrobiłem gęstożebrowy monolityczny - lany

2. podniosłem ściankę jest na 4 pustaki, wieniec25cm, murłata16cm

3. ja robię podbitkę ze względu na ptasie gniazda.

Eeee, to miesiąc-dwa i przeprowadzka :)

U mnie nadal czekamy na tynkarzy. Żeby nie marnować czasu na bierne czekanie, wkopaliśmy oczyszczalnię za domem.

Jaką masz grubość styropianu i ile m3 zakupiłeś?

Na ściany daliśmy 20cm kupiłem 58m3, na podłogę parteru 15cm+3cm, na piętro 5cm,

We wrześniu chcielibyśmy się przeprowadzić :) ale pracy jeszcze duuuużooo :(

Witam i raz jeszcze mam pytanie do arturania w którym miejscu w budynku ulokowaliście zejście do piwnicy i jak wam wyszły pomieszczenia na poddaszu po zmianach? może jakieś zdjęcia byście zamieścili?chodzi mi o to przeniesienie łazienki na drugą stone budynku my od początku zdecydowaliśmy że tak zrobimy tyle tylko że nam po tych zamianach to tylko dwa pokoje na górze wychodzą. Bardzo dziękuję za tą podpowiedz z podniesieniem fundamentów bo nasz fachowiec od zmian w projekcie na to nie wpadł. Serdecznie pozdrawiam.

Witam.

Zejście do piwnicy jest w garażu, po drugiej stronie jak jest wjazd do garażu.Co do łazienki to jest po drugiej stronie, po prostu przesunęliśmy ścianki działowe.Nie widzę możliwości żeby wyszły dwa pokoje.poda Pan/Pani meila do siebie to powysyłam zdjęcia.

Witam.Bardzo dziękuję arturania za podpowiedzi z których już wcześniej mi udzielili i które okazały się bardzo przydatne bo nasz architekt nie wpadł na pomysł z podniesieniem fundamentów aby można było zwykłe okna w piwnicy wstawić tylko w pierwotnej wersji naświetlenia nam zaproponował a teraz jak dostał gotowca w postaci zdjęć Waszego domku i podpowiedzi to od razu zabrał się do pracy.A to mój meil [email protected] i raz jeszcze za pomoc dziękuję i pozdrawiam.

witam ponownie

po prawie 3 latach od mojego pierwszego postu w tym temacie dostaliśmy pozwolenie na budowę :)

założenie jest w tym roku zrobić płytę, ściany z suporexu + ocieplenie i blacho-dachówka

budowa w Rzeszowie

czy ktoś buduje w tej konfiguracji, może ktoś z okolic Rzeszowa? chętnie oglądnął bym ten dom w rzeczywistości

Edytowane przez luka80

Witam Wszystkich. Ja buduję Ambrozję na śląsku. Fundamenty już stoją. Po świętach jedziemy dalej.

Jeśli jest ktoś kto buduje Ambrozję ze śląska a pozwoliłby obejrzeć domek w realu to proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

Witamy Cie Tomku.

My budujemy Ambrozję II koło Lublińca. Jesteśmy na etapie wymurowanych ścianek szczytowych, a po świętach będą wchodzić cieśle na dach:D

Oczywiście zapraszamy do obejrzenia naszej Ambrozji II.

mój mail: [email protected] i link do obejrzenia fotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e9378b4f1941868.html

Pozdrawiamy.

Marta i Mariusz