wkozaz 08.04.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam wszystkich ponownie. Nam udalo sie wynegocjowac cene za robocizne 44 500 zl. Za dach 17tys a za mury 27 500. Cena wydaje cie calkiem przyzwoita gdyz wszytskie wyceny jakie dostawalismy wahaly od 36 do 45 za same mury. Napiszcie prosze czy zmienialiscie wymiary badz ksztalt tarasu. Czy na tym ktory jest w orginale zmiesci sie wiekszy stol? Ja zmienialem oto link do fotki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/acd67c4a1d5ee0bd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 08.04.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 witam jestem tu nowy z żoną planujemy wybudować ambrozję 2 jesteśmy w trakcie załatwiania formalności i tu mam prośbę do WKOZAZ jesteśmy z Gdańska czy była by możliwość zobaczenia waszej ambrozji?Bardzo byśmy byli wdzięczni chcieli byśmy zobaczyć jak w realu ona wygląda Dzięki z góry jak coś to mój meil [email protected] pozdrawiamy Zapraszam! tel do mnie wyslalem w e-mailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 11.04.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Drake bardzo dziękuję Ci za możliwość obejrzenia Twojego domu.Rzadko można spotkać tak życzliwych ludzi.Zastosowałeś fajne rozwiązanie z tym korytarzykiem do kotłowni u nas też tak zrobimy.Myślałam że na górze są dużo mniejsze pokoje, a okazało się że są super i nawet zmieszczą się garderoby.Musi jeszcze dużo czasu upłynąć żebyśmy doszli do tego etapu budowy co Ty, ale upewniłam się że ten projekt to strzał w dziesiątkę.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 11.04.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Przyjemność po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor 12.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam serdecznie Mam pytanko - jak u Was z tarasem?- robiliście go na etapie SSO?- wylewaliście pod niego fundament?- czy pod fundament też trzeba wykopać taki dół jak do chaty- ile Wasz koparkowy poświęcił czasu na zdjęcie humusu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisanta 13.04.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam i raz jeszcze mam pytanie do arturania w którym miejscu w budynku ulokowaliście zejście do piwnicy i jak wam wyszły pomieszczenia na poddaszu po zmianach? może jakieś zdjęcia byście zamieścili?chodzi mi o to przeniesienie łazienki na drugą stone budynku my od początku zdecydowaliśmy że tak zrobimy tyle tylko że nam po tych zamianach to tylko dwa pokoje na górze wychodzą. Bardzo dziękuję za tą podpowiedz z podniesieniem fundamentów bo nasz fachowiec od zmian w projekcie na to nie wpadł. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 13.04.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam serdecznie Mam pytanko - jak u Was z tarasem? - robiliście go na etapie SSO? nie, będzie z kostki brukowej, wymurowaną mam tylko donicę i łukowe murki - wylewaliście pod niego fundament? nie, tylko pod donicę z projektu - czy pod fundament też trzeba wykopać taki dół jak do chaty powinno być poniżej strefy przemarzania gruntu, powiedzmy na jakieś 80-90cm w głąb, bo domek i tak pójdzie min. 40cm powyżej gruntu; u mnie zagłębiali chyba na 50-60cm - ile Wasz koparkowy poświęcił czasu na zdjęcie humusu a ze 30 minut może łącznie z przywitaniem się i rozeznaniem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor 13.04.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a ze 30 minut może łącznie z przywitaniem się i rozeznaniem o co chodzi Chyba sobie żartujesz z tymi 30 minutami. U mnie powiedział, że średnio na dom schodzi do 8 h a my mamy dziurę o wymiarach prawie 18/11m U mnie musi wybrać ponad metr ziemi w głąb. Jak chcesz to zrobić w 30 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 13.04.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Chyba sobie żartujesz z tymi 30 minutami. U mnie powiedział, że średnio na dom schodzi do 8 h a my mamy dziurę o wymiarach prawie 18/11m U mnie musi wybrać ponad metr ziemi w głąb. Jak chcesz to zrobić w 30 minut Pytales o czas zdjecia humusu ( wierzchnia warstwa ziemi jakies 20-30cm -urodzajna) wiec DRAKE dobrze pisze max 30min a to co piszesz wyżej to jest wykop pod budynek a to już inna sprawa i zajmuje dobremu operatorowi 6-8h z rozplantowaniem w odpowiedniej wielkosci kupki ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 14.04.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 U nas też to zajęło ok. 8-10h (z wykopaniem ław fundamentowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor 14.04.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 To mi spadł kamień z ziemi. Mam kolejne do Was pytania1. strop nad salonem robiliście wylewany czy Terriva2. podnosiliście ścianę kolankową (jeżeli tak to o ile)3. czy ktoś z Was robił nadbitkę zamiast podbitki?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 15.04.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 To mi spadł kamień z ziemi. Mam kolejne do Was pytania 1. strop nad salonem robiliście wylewany czy Terriva 2. podnosiliście ścianę kolankową (jeżeli tak to o ile) 3. czy ktoś z Was robił nadbitkę zamiast podbitki?? Pozdrawiam 1. Ja zrobiłem gęstożebrowy monolityczny - lany 2. podniosłem ściankę jest na 4 pustaki, wieniec25cm, murłata16cm 3. ja robię podbitkę ze względu na ptasie gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 17.04.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Jak tam prace Wam przebiegają u Nas już mamy tynki, położony styropian na podłogi oraz rozłożone ogrzewanie podłogowe, w tym tygodniu wylewamy posadzki, a na zewnątrz rośnie elewacja więc praca wre !! A oto kilka fotek: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f097e34b0b91b479.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 17.04.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Eeee, to miesiąc-dwa i przeprowadzka U mnie nadal czekamy na tynkarzy. Żeby nie marnować czasu na bierne czekanie, wkopaliśmy oczyszczalnię za domem. Jaką masz grubość styropianu i ile m3 zakupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 17.04.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Eeee, to miesiąc-dwa i przeprowadzka U mnie nadal czekamy na tynkarzy. Żeby nie marnować czasu na bierne czekanie, wkopaliśmy oczyszczalnię za domem. Jaką masz grubość styropianu i ile m3 zakupiłeś? Na ściany daliśmy 20cm kupiłem 58m3, na podłogę parteru 15cm+3cm, na piętro 5cm, We wrześniu chcielibyśmy się przeprowadzić ale pracy jeszcze duuuużooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturania 17.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam i raz jeszcze mam pytanie do arturania w którym miejscu w budynku ulokowaliście zejście do piwnicy i jak wam wyszły pomieszczenia na poddaszu po zmianach? może jakieś zdjęcia byście zamieścili?chodzi mi o to przeniesienie łazienki na drugą stone budynku my od początku zdecydowaliśmy że tak zrobimy tyle tylko że nam po tych zamianach to tylko dwa pokoje na górze wychodzą. Bardzo dziękuję za tą podpowiedz z podniesieniem fundamentów bo nasz fachowiec od zmian w projekcie na to nie wpadł. Serdecznie pozdrawiam. Witam. Zejście do piwnicy jest w garażu, po drugiej stronie jak jest wjazd do garażu.Co do łazienki to jest po drugiej stronie, po prostu przesunęliśmy ścianki działowe.Nie widzę możliwości żeby wyszły dwa pokoje.poda Pan/Pani meila do siebie to powysyłam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisanta 18.04.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam.Bardzo dziękuję arturania za podpowiedzi z których już wcześniej mi udzielili i które okazały się bardzo przydatne bo nasz architekt nie wpadł na pomysł z podniesieniem fundamentów aby można było zwykłe okna w piwnicy wstawić tylko w pierwotnej wersji naświetlenia nam zaproponował a teraz jak dostał gotowca w postaci zdjęć Waszego domku i podpowiedzi to od razu zabrał się do pracy.A to mój meil [email protected] i raz jeszcze za pomoc dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 18.04.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) witam ponownie po prawie 3 latach od mojego pierwszego postu w tym temacie dostaliśmy pozwolenie na budowę założenie jest w tym roku zrobić płytę, ściany z suporexu + ocieplenie i blacho-dachówka budowa w Rzeszowie czy ktoś buduje w tej konfiguracji, może ktoś z okolic Rzeszowa? chętnie oglądnął bym ten dom w rzeczywistości Edytowane 14 Października 2014 przez luka80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekDąbrowa 19.04.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich. Ja buduję Ambrozję na śląsku. Fundamenty już stoją. Po świętach jedziemy dalej. Jeśli jest ktoś kto buduje Ambrozję ze śląska a pozwoliłby obejrzeć domek w realu to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Mariusz 20.04.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich. Ja buduję Ambrozję na śląsku. Fundamenty już stoją. Po świętach jedziemy dalej. Jeśli jest ktoś kto buduje Ambrozję ze śląska a pozwoliłby obejrzeć domek w realu to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Witamy Cie Tomku. My budujemy Ambrozję II koło Lublińca. Jesteśmy na etapie wymurowanych ścianek szczytowych, a po świętach będą wchodzić cieśle na dach:D Oczywiście zapraszamy do obejrzenia naszej Ambrozji II. mój mail: [email protected] i link do obejrzenia fotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e9378b4f1941868.html Pozdrawiamy. Marta i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts