TomekDąbrowa 29.04.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Hej Witam Redsky. My budujemy na Ratanicach. Przez majówkę będziemy na działce codziennie. Jak masz ochotę pooglądać same fundamenty to zapraszamy.Pisz na meila: kasia_ciwp.pl Pozdrawiamy Kasia i Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 29.04.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 a nasz domek od środy ma okienka (niestety nie wszystkie:() i drzwi (na razie robocze, ale są ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 30.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Nareszcie mamy tynki i posadzki A elewacja rośnie w oczach jeszcze tylko kawałeczek i będzie cała w styropianie a potem siatka i tynk http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/07a964b10042af0f.html Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez wkozaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekDąbrowa 01.05.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Mam pytanie: Jaki jest koszt stropu z terivy i ile wyjdzie betonu na cały strop dom + garaż dwustanowiskowy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 01.05.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Mam pytanie: Jaki jest koszt stropu z terivy i ile wyjdzie betonu na cały strop dom + garaż dwustanowiskowy? Pozdrawiam. Na Ambrozję z jednostanowiskowym garażem strop teriva kosztował 5800 brutto, poszło na niego 17m3 betonu, ale zalewaliśmy razem z nim słupy, podciągi i balkony, a frontowy mam większy od standardowego. Dla dwustanowiskowego garażu do moich wartości dołożyłbym jakieś 20% stropu i z 1-2m3 betonu więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekDąbrowa 01.05.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Dzięki Drake za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_a_r_o 02.05.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 .....Obecny etap..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 03.05.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 .....Obecny etap..... pogratulować a pochwalisz się wnętrzami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWKO 03.05.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam !!! Chciałem zapytać o wydeskowanie ,czy lepiej byłoby położyć papę na deski, czy też folię paroprzepuszczalną przeznaczoną do deskowania. Chciałem zapytać jak Wy u siebie zrobiliście? Za podpowiedż z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 03.05.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam !!! Chciałem zapytać o wydeskowanie ,czy lepiej byłoby położyć papę na deski, czy też folię paroprzepuszczalną przeznaczoną do deskowania. Chciałem zapytać jak Wy u siebie zrobiliście? Za podpowiedż z góry dziękuję My u siebie daliśmy na dach papę gdyż naszym zdaniem jest wytrzymalsza i lepsza, przy czym należy pamiętać że od spodu deskowania pomiędzy deskami a ociepleniem należy zrobić przestrzeń wentylacyjną około 3cm ze względu na skraplanie czego w przypadku foli paroprzepuszczalnej nie trzeba robić gdyż ta jak nazwa mówi przepuszcza parę. Sposób montażu jest podobny tu papniaki a tu zszywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 03.05.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8f641f17b12faec.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elunia_ch 05.05.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam, moja Ambrozja czeka na tynkarzy, i tak się zastanawiam ile Wam wyszło metrów tynków? Ekipa wstępnie określiła 500. Za metrów ile Wy płaciliście? Pozdrawiam wszystkich Ambrozjowiczów i czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_a_r_o 05.05.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam, moja Ambrozja czeka na tynkarzy, i tak się zastanawiam ile Wam wyszło metrów tynków? Ekipa wstępnie określiła 500. Za metrów ile Wy płaciliście? Pozdrawiam wszystkich Ambrozjowiczów i czekam na info SUMA: 621.3 m2 DÓŁ = 387.7 m2 GARAZ - 61.8 KOTLOWNIA - 34.1 LAZIENKA - 24.3 KORYTARZ - 32.4 WIATROLAP - 21.7 KUCHNIA - 46.6 WYKUSZ - 31.2 SCIANA KOMINKOWA + KORYTARZ + KLATKA SCHODOWA - 38.8 SALON - 51.5 MALY POKOJ - 45.3 GÓRA = 233.6 m2 NAD GARAZEM - 35.1 SYPIALNIA nad wykuszem - 44.6 SYPIALNIA przy lazience - 44.7 SYPIALNIA pozostala - 39.3 LAZIENKA - 28.1 KLATKA SCHODOWA + KORYTARZ - 41.8 Koszt 13 zł / m2 Pozdrawiam Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elunia_ch 06.05.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Jaro dziękuje, nasi po 14-15 za metr, kwarcowy, piasek już mamy , łazienki 13 bo na 'chropowato', mieli być przed świętami ale nas zwodzą że to niby maszyna się zepsuła, trzy razy przekładali termin, zobaczymy mają być w czwartek. Inne ekipy maja wolne terminy lipiec, sierpień więc pozostaje nam czekać na tych, wszystko stoi w miejscu tak to by się coś innego robiło już. Lipa ale cóż za lekko było do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 06.05.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Jaro dziękuje, nasi po 14-15 za metr, kwarcowy, piasek już mamy , łazienki 13 bo na 'chropowato', mieli być przed świętami ale nas zwodzą że to niby maszyna się zepsuła, trzy razy przekładali termin, zobaczymy mają być w czwartek. Inne ekipy maja wolne terminy lipiec, sierpień więc pozostaje nam czekać na tych, wszystko stoi w miejscu tak to by się coś innego robiło już. Lipa ale cóż za lekko było do tej pory U Nas 510m2 po 19zł na gotowo z materiałem (piasek, cement, wapno, listwy narożne, listwy przyokienne) i fakturą 8%. Edytowane 6 Maja 2011 przez wkozaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elunia_ch 06.05.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Wkozaz dzięki. To skąd taka róznica 110 m, skoro Wkozaz ma powiekszoną 'A', nasza Ambrozja I taka jak Jarko. Czy tyle wychodzi na sufitach bo widzę że Wkozaz ich nie ma tynkowanych, czy Jarko zalewał poddasze? U nas po 14 zł za mkw bez materiału. Sorry za dociekliwość ale to półtora tysiaka więcej na samej robociźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 07.05.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Wkozaz dzięki. To skąd taka róznica 110 m, skoro Wkozaz ma powiekszoną 'A', nasza Ambrozja I taka jak Jarko. Czy tyle wychodzi na sufitach bo widzę że Wkozaz ich nie ma tynkowanych, czy Jarko zalewał poddasze? U nas po 14 zł za mkw bez materiału. Sorry za dociekliwość ale to półtora tysiaka więcej na samej robociźnie. Sufitów nie tynkowałem bo nie trzeba. pomieszczenie dobudowane nie było tynkowane bo będą tam kafle i jedna ściana w łazience na piętrze nie była tynkowana ale za to tynkowane były te nad dobudowanym pomieszczeniem więc się wyrównało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lpawlow 13.05.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 WitamMam do odsprzedania po okazyjnej cenie projekt "AMBROZJA I". Oczywiście projekt orginalny, nienaruszony, do tego faktura zakupu. Jeśli ktoś na początku przygody z budowaniem chce zaoszczędzić kilkaset złotych to zapraszam. Możliwość odbioru osobistego w Łodzi i okolicach. Dla chętnych z poza Łodzi mogę wystawić aukcję na allegro.[email protected] Mam pisemną zgodę od biura Pracownia Projektowa Dobre Domy Flak & Abramowicz Sp. z o.o. na następujące zmiany:-zmiany wymiarów fundamentów wynikające z dostosowania budynku do lokalnych warunków gruntowych,-wprowadzenia całkowitego lub częściowego podpiwniczenia budynku pod warunkiem nie wynoszenia poziomu parteru w stosunku do poziomu terenu,-użycia innych materiałów na konstrukcję budynku (ściany, stropy) przy zachowaniu wymaganych przepisami i normami parametrów i pod warunkiem zachowania walorów użytkowych budynku,-rodzaju stropów - przy zachowaniu układu konstrukcji i zachowaniu wymaganych przepisami i normami parametrów,-materiałów ścian zewnętrznych i wykończeniowych (tynki, posadzki, dachówki, izolacja cieplna i przeciwwilgociowa) pod warunkiem utrzymania wymaganych parametrów (tj. np. wytrzymałość, ciepłochłonność),-programu użytkowego wewnątrz budynku; np. przesunięcia lub likwidacji ścian działowych, zmiany lokalizacji, ilości i -kształtu okien oraz drzwi, przy zachowaniu wymaganych przepisami i normami parametrów,-kąta nachylenia dachu do 10% lub 5 stopni pod warunkiem dostosowania konstrukcyjnego i zachowania formy architektonicznej,-zmiany przekrojów elementów konstrukcji dachowej wynikającej z*dostosowania do materiałów pokrycia lub z dostosowania budynku do innych stref śniegowych i wiatrowych niż podano w projekcie,-kolorystyki elewacji, detali dekoracyjnych, kształtu podjazdów i tarasów,-instalacji: wodnej, kanalizacyjnej, gazowej, elektrycznej i centralnego ogrzewania – pod warunkiem zachowania obowiązujących norm i przepisów prawa budowlanego,-realizacji projektu wg. lustrzanego odbicia.-zabudowa podcienia-zmiana wymiarów zewnętrznych garażu-zmiana lokalizacji kominów-podniesienie ścianki kolankowej o okolo 30cm Pisemne pozwolenie dołączam do kompletu. PozdrawiamŁukasz P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor 19.05.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 (edytowane) Oto moje postępy w budowiehttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=57300&d=1305835602http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=57301&d=1305835602http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=57303&d=1305835602http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=57299&d=1305835602Jak widać jeszcze daleka droga przede mną. Edytowane 19 Maja 2011 przez simskor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 19.05.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Jak widać jeszcze daleka droga przede mną. eeeee tam, najgorsze już za Tobą (rozpocząć ten cały bałagan) teraz to zobaczysz jak wszystko będzie pędziło BTW. wczoraj minęło 8 miesięcy od kopania fundamentów pod naszą Ambrozję, jak to szybko zleciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts