justyna21 09.06.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dziś mam kolejny dylemat. Co myślicie o wielkości wykuszu, duży stół z co najmniej 6 kresłami to raczej odpada.Wpadłam na pomysł, aby w miejscu gabinetu zrobić jadalnię, duży stół i jakiś kredens.Wejście byłoby jak w oryginale, tylko bez drzwi, półokrągłe, podświetlone halogenami.A w miejsce wykuszu okrągły szklany stolik kuchenny z 3 krzesełkami(tyle liczy moja rodzina). Co o tym myślicie?Kuchnia by się trochę zwiększyła, bo wciskać na siłę duży stół z tyloma krzesłami i siedzieć blisko rozgrzanego kominka to chyba nieciekawa sprawa. Proszę o opinie, bo na dniach stawiam ścianki działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaO 10.06.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witam, Mam pytanie: czy ktoś buduje Ambrozję w okolicach Oświęcimia w woj.małopolskim?Bardzo chętnie oglądnelibyśmy jak ten cudowny domek wygląda na żywo:) Narazie jesteśmy na etapie początkowym, czyli załatwianie papierologi.Pozdrawiamy Iwona i Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomal-84 10.06.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witam wszystkich mam pytanie do budujących ambrozje z garażem ile jest różnicy w stropie pomiędzy jeden czy dwa bloczki i jak wysokie ściany kolankowe są najlepsze czy te według projektu czy lepiej podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 10.06.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witam wszystkich mam pytanie do budujących ambrozje z garażem ile jest różnicy w stropie pomiędzy jeden czy dwa bloczki i jak wysokie ściany kolankowe są najlepsze czy te według projektu czy lepiej podnieść Hej, nie mam projektu ale z tego co pamiętam to po podniesieniu o jeden pustak w domu na góze mam około 90 cm ściankę kolankową bo tam chyba w standardzie jest 50 + 16 murłaty jak dołożysz pustak 25 cm to wychodzi 91 - widziałem taką ambrozję i wyglądała zgrabnie. Witam, Mam pytanie: czy ktoś buduje Ambrozję w okolicach Oświęcimia w woj.małopolskim? Bardzo chętnie oglądnelibyśmy jak ten cudowny domek wygląda na żywo:) Narazie jesteśmy na etapie początkowym, czyli załatwianie papierologi. Pozdrawiamy Iwona i Michał Ja buduję w Dąbrowie Górniczej za około miesiąc powinienem już wychodzić ponad strop - jeśłi chcecie przyjechać i obejrzeć, proszę o kontakt poprzez forum. Zaraz obok mnie ( jakiś 1 km ) budują Kasia z Tomkiem Ambrozję - oni już mają strop chyba wylany. Dziś mam kolejny dylemat. Co myślicie o wielkości wykuszu, duży stół z co najmniej 6 kresłami to raczej odpada.Wpadłam na pomysł, aby w miejscu gabinetu zrobić jadalnię, duży stół i jakiś kredens.Wejście byłoby jak w oryginale, tylko bez drzwi, półokrągłe, podświetlone halogenami.A w miejsce wykuszu okrągły szklany stolik kuchenny z 3 krzesełkami(tyle liczy moja rodzina). Co o tym myślicie?Kuchnia by się trochę zwiększyła, bo wciskać na siłę duży stół z tyloma krzesłami i siedzieć blisko rozgrzanego kominka to chyba nieciekawa sprawa. Proszę o opinie, bo na dniach stawiam ścianki działowe. Witaj ja planuję wstawienie tam stołu na 4 osoby wydaje mi się ze powinien się zmieścić na imprezy zawsze masz taras lub salon z dużym stołem jeśli nie jest Ci potrzebny gabinet to możesz tak zrobić kwestia gustu - wolałbym duży stół rozkładany na imprezy wystawiać na imprezę do salonu. Co do siedzenia przy kominku nie wydaje mi się zęby to było bardzo problematyczne, bardziej obawiałbym się po prostu braku miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 10.06.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Dokonaliśmy następujące zmiany: - okno w gabinecie zamiast drzwi balkonowych - likwidacja spiżarki, przez co powiększyłam kuchnię i wiatrołap - likwidacj wyjścia w jadalni, całkiem zamurowaliśmy otwór - wydłużyliśmy garaż i z części zrobiliśmy kotłownię, piec na ekogroszek spokojnie wejdzie, a kotłownia, która jest w oryginale posłuży jako spiżarka - u góry łazienkę robimy nad garażem, a z części także pralnię, dostawiłam 2 okna dachowe w łazience i 1 okno w pralni - a zamiast łazienki, która jest w oryg. projekcie robimy garderobę, reszta bez zmian - obecnie zastanawiamy się nad dostawieniem 2 filarów przed wejściem, co o tyn sądzicie? - Okno w gabinecie również zastosowałem zamiast drzwi balkonowych - ale ja zmieniłem też gabinet żeby był od wejścia a nie od strony ogrodu. - Spiżarka u mnie rónież została zlikwidowana - ten otwór również zlikwidowałem - rozumiem że pomieszczenie na ekogroszek ma 30m3 ? ja jakoś nie mogłem tego garazu tak powiększyć pozatym wszedłem w gaz ziemny. - nad garażem myslimy podobnie zmieniłem tylko okna stronami teraz mam od strony ogrodu. - osobiście filary przed wejściem mi się nie podobają - ale to kwestia gustu i dodatkowej kasy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 12.06.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam wszystkich mam pytanie do budujących ambrozje z garażem ile jest różnicy w stropie pomiędzy jeden czy dwa bloczki i jak wysokie ściany kolankowe są najlepsze czy te według projektu czy lepiej podnieść Temat był już omawiany kilka stron wcześniej. Lepiej podnieść u mnie różnica między stropami to 1 cały i 1 x 10cm czyli jakieś 35cm. Ścianka kolankowa w domu i nad garażem ma 3 pustaki wieniec i murłata więc jakieś 118cm a my jesteśmy raczej niscy a okna wyszły na odpowiedniej wysokości. Po wylaniu posadzki ścianka do krokwi ma około 108cm więc po zrobieniu gipsówek będzie około 98cm. Jak nie podniesiesz ścianki to stracisz bardzo dużo na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 12.06.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Dziś mam kolejny dylemat. Co myślicie o wielkości wykuszu, duży stół z co najmniej 6 kresłami to raczej odpada.Wpadłam na pomysł, aby w miejscu gabinetu zrobić jadalnię, duży stół i jakiś kredens.Wejście byłoby jak w oryginale, tylko bez drzwi, półokrągłe, podświetlone halogenami.A w miejsce wykuszu okrągły szklany stolik kuchenny z 3 krzesełkami(tyle liczy moja rodzina). Co o tym myślicie?Kuchnia by się trochę zwiększyła, bo wciskać na siłę duży stół z tyloma krzesłami i siedzieć blisko rozgrzanego kominka to chyba nieciekawa sprawa. Proszę o opinie, bo na dniach stawiam ścianki działowe. Ja zlikwidowałem podcień dzięki czemu jadalnia jest naprawdę duża stół okrągły + 6krzeseł się zmieści, kominek nie przeszkadza, fotki pomieszczeń są dostępne na: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/07a964b10042af0f.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 12.06.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 kilka nowych fotek tym razem elewacja zagruntowana kolorkiem przed położeniem struktury.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c25e4e962f113e0d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Rafuski 13.06.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam. Co można zrobić z pokojem 2/2 (na górze), ponieważ on jest strasznie duży a jeszcze mamy powiększony budynek o jeden metr i uważamy że będzie go trudno umeblować? Z pokoju 2/4 robimy jeszcze garderobe z przejściem do sypialni. W przyszłym tygodniu przychodzi murarz stawiać ścianki działowe a my nie wiemy co robić, bo zrobienie tam drugiej garderoby to chyba bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna21 13.06.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Wstawiajcie proszę zdjęcia z wnętrz ambrozji jako źródło inspiracji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekDąbrowa 14.06.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Hej RedskyMasz rację myśmy już wylali ale ekipę z placu budowy. Strop na szczęście jeszcze nie wylany i poprawki da się jeszcze zrobić, trzeba tylko rozebrać pół stropu bo ekipa nam spaprała robotę a następna powiedziała tylko!!!! 4 tysiące za same poprawki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 15.06.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 ulala ja ze swoją narazie nie mam żadnych problemów - budują chłopaki aż miło w sobotę zalewamy stan "zero" do końca miesiąca ma stać tzw - skrzynka -czyli podobny stan do waszego teraz. Właśnie ostatnio byłem u Was zobaczyć postępy i jakoś ich nie widziałem z jednej strony współczuję a z drugiej gratuluję takiego posunięcia - jeśli spierdzielili. W razie czego mogę swoich podesłać do Ciebie niech obejrzą i wycenią ile wezmą za poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 15.06.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam. Co można zrobić z pokojem 2/2 (na górze), ponieważ on jest strasznie duży a jeszcze mamy powiększony budynek o jeden metr i uważamy że będzie go trudno umeblować? Z pokoju 2/4 robimy jeszcze garderobe z przejściem do sypialni. W przyszłym tygodniu przychodzi murarz stawiać ścianki działowe a my nie wiemy co robić, bo zrobienie tam drugiej garderoby to chyba bez sensu. u mnie pokój 2/2 - to moje królestwo -czyli sypialnia - jak skończę tą budowę to się w końcu wyśpię jelsi macie powiększony na długość to wam wyjdzie taki trochę tramwaj - z drugiej strony widziałem ten pokój w ambrozji już wybudowanej i wielkością mnie nie powalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanta001 20.06.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) U mnie rodzice zaczęli wykończenie ambrozji 2. Wybrali płytki na dolną łazienkę, problem mają z górną. Pewnie za 2-3 tygodnie ta dolna będzie skończona. Jeżeli wyjdzie tak jak na projekcie to będzie ślicznie. Jeżeli ktoś chce zobaczyć projekt to zapraszam:Projekt łazienki dolnej Ambrozja 2 Edytowane 20 Czerwca 2011 przez fanta001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna21 20.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Łazienka będzie przepiękna, ale chyba była powiększona,prawda?Jaki ma wymiar?Jakich zmian dokonywali rodzice, proszę o więcej fotek z wnętrz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanta001 20.06.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Łazienka była delikatnie powiększona. Dzisiaj późnym wieczorem będą rzuty ze zmianami w projekcie. Aktualnie łazienka ma 190x210 bodajże, czyli o metr większa. Sukcesywnie będę uzupełniał blog i myślę że w ciągu 10 dni będzie wszystko do stanu surowego zamkniętego, a później wykończenia, które już trwają.Dzisiaj zaczęli kłaść płytki w kotłowni, więc jutro będą fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 21.06.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 hej może mi ktoś podać orientacyjne koszta instalacji elektryczne CO gazu ?? do ambrozji ? ile was to wyniosło - bo próbuję się zorientować czy stać mnie jeszcze na reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor 22.06.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 No właśnie co z tym rekuperatorem jaki to jest koszt dla Ambrozji. Czy trzeba robić projekt. A jezeli tak czy może być jeden projekt dla kilku realizacji tzn może ktoś chciałby się podzielić kosztami projektu. to jest podobno 1000zł szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 22.06.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 narazie mam jedną ofertę za około 18 tyś złotych całość z materiałem. Z super wydajnym reku super cichymi wentylatorami no i odchodzą wtedy zupełnie kominy wentylacyjne więc i pewno ponad 1000 pln zysku dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor 22.06.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Drogo w ch..... a ten kanał wentylacyjny w kotłowni co jest przy kominie dymnym chyba musi zostać.A powiedz mi którędy idą kanały wentylacyjne z parteru. Jest cokolwiek chowane w stropie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts