zbijar 20.07.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witajcie, potrzebuję pomocy, mianowicie jak rozdzielić łazienkę od pralni.Oba pomieszczenia zrobiłam z pomieszczenia nad garażem i muszę powiedzieć, że wyszły super, dość duże, nawet zastanawiam się, czy nie za duże.Ale teraz w bloku mam małą łazienkę, więc postanowiła, że niech tak zostanie.W związku z tym, nie bardzo wiem czym rozdzielić w/w pomieszczenia, czy ścianą wstawiając normalne drzwi czy może luksfery zrobić. Pomóżcie i jak macie jakieś zdjęcia to wstawcie. Jestem już po wstawieniu ścianek działowych na górze i jestem bardzo zadowolona, są spore i jak na nasze potrzeby nawet bardzo duże.Moim skromnym zdaniem najlepszy pokój to ten z balkonem z tyłu domu i dostanie go mój 9 letni syn. Jest bardzo szczęśliwy, bo teraz ma bardzo mały. Wogóle ten domek jest bardzo fajny, serdecznie pozdrawiam i liczę na pomoc w w/w sprawie. Witaj, Ja będę w tym pokoju nad garażem robił pralnie i garderobę. Podzielone to zostanie ścianka z itonga. Możesz również podzielić ścianką z kartongipsu na konstrukcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambrozj 20.07.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam wszystkich forumowiczów.Buduje Ambrozję z jednostanowiskowym garażem .Jestem umówiony w przyszłym tygodniu z cieślą ale teraz chciałbym wiedzieć ile m3 drewna wyszło wam na waszą ambrozję . Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki85 21.07.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Buduje Ambrozję z jednostanowiskowym garażem powiększonym o kotłownie. Mam ogromną prośbę do wszystkich budujących właśnie ten dom a wszczególności do tych którzy przenieśli kotłownie na tył garażu, czy nie mogliby udostępnić mi na maila [email protected] schematów instalacji elektrycznej, kanalizacji, CO, i wody, gdyż mój architekt nie umieścił ich w projekcie, a żąda za to dodatkowego wynagrodzenia. Dodam że architekt robił mi projekt od podstaw w oparciu o projekt amrozja zmiany jakich dokonałem to przeniesienie kotłowni do garażu oraz jego wydłużenie z przodu i styłu oraz likwidacja podcienia. Jestem obecnie na etapie sso. za tydzień będą okna i chciałbym zacząć robić instalację by zdążyć z przeprowadzką do końca roku. Tak wieć jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będe bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_kub 21.07.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 .....Obecny etap..... Ślicznie Ci wyszła elewacja. Jestem wprost zachwycona. Jaki to kolor elewacji ??? Możesz podać numer z palety barw ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_kub 21.07.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Mam pytanie do Draka: czy jesteś zadowolony z wysokości ściany kolankowej (2,5 pustaka)? Jak to wyszło po wykończeniu? Nie jest za nisko? Odsuwałeś się od ściany zewnętrznej tak jak jest w projekcie? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 22.07.2011 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Buduje Ambrozję z jednostanowiskowym garażem powiększonym o kotłownie. Mam ogromną prośbę do wszystkich budujących właśnie ten dom a wszczególności do tych którzy przenieśli kotłownie na tył garażu, czy nie mogliby udostępnić mi na maila [email protected] schematów instalacji elektrycznej, kanalizacji, CO, i wody, gdyż mój architekt nie umieścił ich w projekcie, a żąda za to dodatkowego wynagrodzenia. Dodam że architekt robił mi projekt od podstaw w oparciu o projekt amrozja zmiany jakich dokonałem to przeniesienie kotłowni do garażu oraz jego wydłużenie z przodu i styłu oraz likwidacja podcienia. Jestem obecnie na etapie sso. za tydzień będą okna i chciałbym zacząć robić instalację by zdążyć z przeprowadzką do końca roku. Tak wieć jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będe bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. Podejrzewam że nikt Tobie takich schematów nie udostępni bo poprostu ich nie ma. Jest to dodatkowa robota za którą architekci biorą kaskę a zupełnie zbędna gdyż do pozwolenia na budowę nie potrzebna a i tak elektrykę elektryk kładzie po swojemu, kanalizacja idzie jak leci byleby zachować spadki, a CO i woda jest dobierane do indywidualnych potrzeb budynku jak i twoich w zależności jaki kocioł ile grzejników i gdzie czy ma być ogrzewanie podłogowe czy nie ile punktów czerpnych wody itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 22.07.2011 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Bardzo ładna elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 22.07.2011 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 a oto kilka fotek mojej elewacji takie kolorki pozostaną, narazie jest tylko zagruntowana pod kolor. Murek przed domem jest właśnie ścinany pod skosem i będzie obłożony styropianem oraz obtynkowany na żółto jak elewacja, a cokoły będą brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 22.07.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Mam pytanie do Draka: czy jesteś zadowolony z wysokości ściany kolankowej (2,5 pustaka)? Jak to wyszło po wykończeniu? Nie jest za nisko? Odsuwałeś się od ściany zewnętrznej tak jak jest w projekcie? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Moim zdaniem taka wysokość to optymalny kompromis między wyglądem domu a funkcjonalnością wnętrza. Nie odsuwaliśmy się od ściany i raczej nikt oglądający wnętrza nie narzeka na wysokość skosów. Choć zaznaczyć muszę, że jestem jeszcze przed stelażem g-k, więc jeszcze trochę się ścianka obniży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 22.07.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam wszystkich forumowiczów.Buduje Ambrozję z jednostanowiskowym garażem .Jestem umówiony w przyszłym tygodniu z cieślą ale teraz chciałbym wiedzieć ile m3 drewna wyszło wam na waszą ambrozję . Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam... A planujesz coś zmieniać w stosunku do projektu? W materiałach pomocniczych było to chyba zsumowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_a_r_o 26.07.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) Ślicznie Ci wyszła elewacja. Jestem wprost zachwycona. Jaki to kolor elewacji ??? Możesz podać numer z palety barw ??? Nazwa koloru scian "Aprikose 15" a opaski "Hawana 14" firmy CAPAROL See attachment please Pozdrawiam Jaro Edytowane 26 Lipca 2011 przez j_a_r_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Persefona 27.07.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Może ktoś z was napisać jakie wymiary ma taras? Zastanawiam się czy zmieści się na nim stół i 4 krzesła? W Persefonie taras jest bardziej kwadratowy i przez to wydaje się bardziej ustawny , stół spokojnie mieści się przy wykuszu i nie zasłania drzwi tarasowych.Oglądałam wiele podobnych projektów i większość ma taras jak Ambrozja, więc chyba musi być wygodny.........?POZDRAWIAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_a_r_o 27.07.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Może ktoś z was napisać jakie wymiary ma taras? Zastanawiam się czy zmieści się na nim stół i 4 krzesła? W Persefonie taras jest bardziej kwadratowy i przez to wydaje się bardziej ustawny , stół spokojnie mieści się przy wykuszu i nie zasłania drzwi tarasowych. Oglądałam wiele podobnych projektów i większość ma taras jak Ambrozja, więc chyba musi być wygodny.........? POZDRAWIAM ! Dlaczego więc nie zwiększyć skoro powstają wątpliwości Zobacz na moje rozwiązanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Persefona 28.07.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 No tak, można powiększyć i szczerze powiedziawszy wydaje się to nawet konieczne -oczywiście dla nas, każdy ma inne potrzeby A jak z samym podcieniem, ile tam jest miejsca? Wolałabym mieć stół schowany żeby go nie przenosić w razie brzydkiej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_k 28.07.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam, Pytanie do osób, które zdecydowały się na łukowe drzwi balkonowe. Ile za takie cudo trzeba zapłacić? I jakieś namiary na producenta poproszę. My właśnie musimy podjąć decyzję jakie robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbijar 29.07.2011 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Witam, Pytanie do osób, które zdecydowały się na łukowe drzwi balkonowe. Ile za takie cudo trzeba zapłacić? I jakieś namiary na producenta poproszę. My właśnie musimy podjąć decyzję jakie robimy. Witaj, My zdecydowaliśmy się na okna balkonowe łukowe. Myślę że dosyć dobre są okna firmy euro-color. Wysłałem do nich zestawienie okien i czekam na wycenę. Do wyceny kazałem doliczyć moskitiery. Jak będę miał wycenę okien, to Ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 29.07.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 a tak mi przyszło teraz do głowy... takie okno/drzwi z łukiem zamontowane przy zewnętrznej krawędzi muru nie zaczepia o górny glif przy pełnym otwarciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbijar 30.07.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 a tak mi przyszło teraz do głowy... takie okno/drzwi z łukiem zamontowane przy zewnętrznej krawędzi muru nie zaczepia o górny glif przy pełnym otwarciu? Trzeba zwrócić uwagę, że przy drzwiach z łukiem nadproże powinno być w środku pomieszczenia skośne bo inaczej skrzydła będą otwierać się do połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor 30.07.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Nie muszą być skośne. Można też osadzić okna głęboko w otworze okiennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.07.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 pierwsza opcja lepsza w drugim przypadku powiększamy mostek termiczny i z zewnątrz osadzona stolarka nie na jednej głębokości też może razić... chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts