Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My rowniez zdecydowalismy sie na Amrozje. To najpiekniejszy projket jaki ogladalismy!

Tyle, ze nasz architekt-doradca narzeka, ze niie ma w nim piwnicy i miejsca na skladowanie opalu. Jak wy sobie z tym poradzicie? Jak macie zamiar ogrzewac, bo my raczej standardowo wegiel lub drewno, nie gazem.

No i nie wiem co robic?

My rowniez zdecydowalismy sie na Amrozje. To najpiekniejszy projket jaki ogladalismy!

Tyle, ze nasz architekt-doradca narzeka, ze niie ma w nim piwnicy i miejsca na skladowanie opalu. Jak wy sobie z tym poradzicie? Jak macie zamiar ogrzewac, bo my raczej standardowo wegiel lub drewno, nie gazem.

No i nie wiem co robic?

My raczej będziemy robić pompy ciepła, które są w rzeczywistości tylko niewiele droższe, niż standardowe ogrzewanie, a przede wszystkim jest to system praktycznie bezobsługowy: nie musisz martwić się o węgiel, żeby w zimie dokładać do pieca, pilnować... itd.

Dzisiaj oglądaliśmy u znajomych, wszyscy bardzo sobie chwalą ten system.

Za tydzień będziemy mieli wycenę pomp pod Ambrozję, także napiszę ile to kosztuje.

Pozdrawiamy!

Witam wszystkich.

Na wstępie chciałbym wszystkim pogratulować podjęcia jednej z najważniejszych decyzji w życiu, jaką jest budowa domu.

Wraz z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu. Podejrzewam, że jak Wy wszyscy przeglądaliśmy tysiące projektów i w końcu trafiliśmy na Ambrozję - w naszym przypadku Ambrozja II. W głowie mamy już parę przeróbek, które chcielibyśmy wprowadzić do projektu. Jesteśmy z małopolski,(obecnie okolice Krakowa) czy ktoś z Was buduje może ten domek w naszych okolicach (mam na myśli małopolskie lub województwa sąsiadujące) i czy ewentualnie moglibyśmy kiedyś przyjechać na chwilkę i zobaczyć jak ten domek wygląda w rzeczywistości?

Pozdrawiam

Jesteśmy z Kielc, czy ktoś z Was buduje może ten domek Ambrozja I w naszych okolicach i czy ewentualnie moglibyśmy kiedyś przyjechać na chwilkę i zobaczyć jak ten domek wygląda w rzeczywistośc albo prosze o jakieś sugestje co do zmian w tym domku. dzieki?

Witam

Podobnie jak Wy również będziemy budować Ambrozję 2. Jestem z wami od początku. Działkę zakupiliśmy rok temu, projekt też, a budowę zaczniemy zaraz jak uporamy się z papierami.

Zmiany jakie wprowadziliśmy są niewielkie : likwidacja spiżarni, pomniejszenie pokoju na dole o szerokość schodów, zamiast drzwi balkonowych w tym pokoju okno, i jak się uda przeniesienie komina na stronę salonu aby powiększyć kuchnię .

Wasja ,jestem też z okolic Brzegu i mam projekt Ambrozja 2 zaczynam budowe po świętach mój mail ,[email protected] , może wymienimy pa :) rę zdań.

Witam.Mam nadzieje że budujecie w Brzegu koło Oławy.Bo mam nadzieje ze bedziemy obserwowac swoje domki.

Ps.Czy może zmienialiscie cos w tym projekcie?

Pozdrawiam!!!

Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich budujących i planujących budowę Ambrozjii. Zupełnie przypadkowo natrafiłam na ten domek bo właściwie byłam już zdecydowana na granat. Jednak po obejrzeniu go na żywo stwierdziłam że nie zadowala mnie rozplanowanie przestrzenne parteru stąd kolejne poszukiwania...No i w tym wszystkim Ambrozja - niezwykle ciekawy projekt. Mam ogromną prośbę do tych którzy budują ten domek w małopolsce lub świętokrzyskim - bardzo chciałabym obejrzeć Ambrozję na żywo i gdyby znalazł się ktoś chętny pokazać swoje gniazdko byłabym niezwykle wdzięczna...Oczywiście nie spieszy mi się bo fundamenty planuję dopiero sierpień - wrzesień - narazie załatwianie papierków... Będę niezwykle wdzięczna Mój email to [email protected]

I jeszcze jedno Paulii999 na jakim jesteś etapie no i czy ewentualnie mogłabym kiedyś obejrzeć Twoje zmagania z Ambrozją??? Na razie życzę wszystkim spokojnych i zdrowych świąt Wielkanocnych Ewa

I jeszcze jedno Paulii999 na jakim jesteś etapie no i czy ewentualnie mogłabym kiedyś obejrzeć Twoje zmagania z Ambrozją???

kochana my jesteśmy na razie na etapie zalewania fundamentów( bo ciągle cos stało na przeszkodzie żeby rozpocząć budowę), ale jak tylko ściany pójda w górę to bardzo serdecznie Zapraszamy :lol: , bo na tym etapie to jeszcze nie ma co pokazywać :wink: