redsky 13.09.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 witam, obserwuję ten wątek od dłuższego czasu. Mamy zamiar budować podobny domek do ambrozji ale z dachem czterospadowym. projekt ten to arkadia;) Mimo wszystko układ wnętrz jest tem sam:) redsky czy mógłbyś dać nam namiar na twoja ekipę budowlaną? My budujemy w Krakowie. Czy możesz polecić tych chłopaków? Ceny jakie chcą firmy są w różnych przedziałach.. A ta jest wyjątkowo atrakcyjna. Ważne jest też, że już u kogoś budowali:) Bedziemy ogromnie wdzięczni za info do tej ceny należy u mnie doliczyć pracę koparki i sam sobie miałem zasypać fundamenty i ubić - ale chłopaki zrobili to razem ze mną firma nazywa się Remonter z Ryczówka koło klucz mogę ich polecić, mnie się z nimi dobrze współpracowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanko77 14.09.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 nie brakuje ściągnięcia humusu, jak na mój gust masz to w punkcie 13. jak dla mnie brakuje wykonania kawałka stropu monolitycznego, w tej chwilei nie pamiętam gdzie on dokłdnie w projekcie jest ale jest napewno część terivy a cześć monolitu. Zapytałbym czym będą wykańczać komin czy klinkier czy akryl czy płytka klinkierowa - to dosyć ważne i z doświadczenia wiem ze wpływa mocno na cenę. No i brakuje mi doprowadzenia powietrza do kominka - szczegół ale dosyć ważny. Wykonanie słupów, balkonu - w projekcie są 3 balkony powinno być balkonów - szczegół ale jakże ważny więcej się chyba nie dopatrzyłem - ale i godzina późna Pozdrawiam faktycznie w punkcie 13 jest o pracach ziemnych, jakos odruchowo zalozylam, ze to co ma byc zrobione na poczatku bedzie wyszczegolnione na poczatku nie na koncu co do balkonu/ów-ja mam tylko jeden-na froncie. Z reszty zrobilam okna balkonowe z barierkami tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanko77 14.09.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Fireman-piekna ambrozja, ja nie moge sie doczekac u mnie takiego stanu. Niestety na wlasnej skorze doswiadczam ospieszałości naszych urzedów i coraz bardziej uswiadamiam sobie, ze w tym roku juz nie mam szans na rozpoczecie jakichkolwiek prac. No chyba , ze zima zaskoczy nas swoim brakiem, tak jak zrobiło to lato . Spytam jeszcze-jaka masz dachówkę?? O ile dobrze widze to taki ciemny głęboki brąz-o takiej marzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 14.09.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Dachówkę mam firmy TONDACH Holenderka angoba brązowa. Co do głębi koloru to w zależności od pogody. Jak mocno słońce operuje to wtedy jest brązowa, jak jest zachmurzenie to wtedy jest głęboki brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makoko 14.09.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Drake, redsky - dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze takie pytanko - wg projektu komin w kotłowni jest odsunięty od ścianki działowej o ok. 12 cm - w jakim celu? czy można go przesunąć do samej ścianki? kotłownię mam za ścianą w garażu, więc trzeba przez ścianę się do tegoż komina podłączyć... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 14.09.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Mam jeszcze takie pytanko - wg projektu komin w kotłowni jest odsunięty od ścianki działowej o ok. 12 cm - w jakim celu? czy można go przesunąć do samej ścianki? Bo przy suficie biegnie sobie radośnie podciąg szerokości 24cm. A czy da się to obejść - skonsultuj z lekarzem lub f... tfu! z kierbudem lub architektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makoko 14.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 (edytowane) Bo przy suficie biegnie sobie radośnie podciąg szerokości 24cm. A czy da się to obejść - skonsultuj z lekarzem lub f... tfu! z kierbudem lub architektem dzięki, faktycznie...to jeszcze jedno - w jaki sposób zagospodarowaliście łazienkę i kotłownię obok na dole (do osób które kotłownię przeniosły w inne miejsce) - jako jedno pomieszczenie czy osobne...mam tu mały problem z pomysłem.. pozdro;) fireman3 - jakiej średnicy robiłeś słupy przed wejściem? czy były zalewane wraz ze stropem pompą, czy ręcznie jakoś? dzięki Edytowane 14 Września 2011 przez makoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 14.09.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Słupy mają średnicę 25cm, zalewane wraz ze stropem pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 15.09.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 My zamknelismy kotlownie od strony salonu a wejscie do kotlowni jest tylko od garazu i przynajmniej mamy problem z glowy jesli chodzi o ustwienie pieca i zapachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 15.09.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 jestesmy w trakcie wyboru projektu i projektanta do kuchni a czegos nam brakuje w naszym projekcie. Tak zapytam niesmialo czy jest ktos kto zrobil juz kuchnie w ambrozji i chcialby sie podzielic swoim pomyslem na kuchnie>jesli tak to bylabym wdzieczna za jakies fotki na maila [email protected]. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 15.09.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Drake, redsky - dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze takie pytanko - wg projektu komin w kotłowni jest odsunięty od ścianki działowej o ok. 12 cm - w jakim celu? czy można go przesunąć do samej ścianki? kotłownię mam za ścianą w garażu, więc trzeba przez ścianę się do tegoż komina podłączyć... pozdrawiam Ja przenosiłem komin na drugą stronę domu więc nie miałem takiego problemu mam komin przy ścianie postaramsię wrzucić fotkę na forum jak przemodelowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_k 15.09.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 A ile kosztowała was dachówka na ambrozję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 15.09.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 dachówka+akcesoria+system rynnowy FLAMINGO(stalowy)+3okna dachowe OKPOL(160x80) =23tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 15.09.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) dachówka RuppCeramika rubin 13V antracyt - 18,9 tyś system rynnowy Wavin czarny plastikowy 2,6 tyś okna dachowe Fakro - wyższa półka 7,6 tyś ( 6 sztuk) W cenie dachówki podałem kosze aluminiowe taśmy do obróbki przy kominach itd ... całe Edytowane 15 Września 2011 przez redsky poprawa postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiabartek 15.09.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Nas ok 15 tys Nelscamp grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur32 16.09.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Dachowka Creaton Premion Finesse czarna glazura 16,7tyś,system rynnowy Lindap metalowy czarny powlekany3,1tyś ,okna dachowe Velux GGL 78/118 2szt i GGU do łazieki 1 szt plus kołnierze i izolacja 3,7tys, łaty 1,7tys,taśmy,grzebienie,spinki i inne 1,1tys plus drobne rzeczy:). Ogolnie poktycie dachu wyniesie mnie ok33tys. Cały dach od podstaw w moim przypadku to koszt ok70tys w tym robocizna to 18tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_k 16.09.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Dziękuję za odpowiedzi. Więc za dachówkę plus rynny 20.000tyś szykować muszę W poniedziałek jadę na poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trinity1985 19.09.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witajcie:)my też mamy Nelskamp:) antracyt, z rynnami, blachą i 5 oknami FAKRO ( 2 w standardowym kolorze naturalnego drewna, 1 białe do łazienki i 2 kolor złoty dąb), zamknęliśmy się w 25 tysiącach. Podnieśliśmy ścianę kolankową, a tym samym doradzono nam, żeby wydłużyć dach. Musieliśmy "domówić" paletę dachówki, jeszcze nie wiem, ile nas to skrobnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 19.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam wszytskich ponownie i mam pytanie do tych, ktorzy ocieplali dom styropianem. Jakiej firmy styropian braliscie i czy jestescie zadowoleni?Slyszalam o dalmatynczyku, ale nie znalazlam konstruktywnych opini na jego temat. Ja mam grafitowy 15cm Lambda=0,031. Producent spod Ostrowca Św. - Izoterm. Cena 1m3 = 176zł brutto. Styropian jak styropian, przykleił się, mam nadzieję, że nie odpadnie i będzie izolował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 21.09.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Drake ile ci wyszło m2 lub m3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts