Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć,

Oglądałam dziś twoją galerię zdjęć :) i jestem pod wrażeniem postępów:D. Bardzo podobają nam się okna w waszej Ambrozji i dlatego mam parę pytań: jakiej firmy macie okna, czy montowaliście z roletami, jaki to kolor i jaki mniej więcej jest koszt okien do Ambrozji. Właśnie jesteśmy na końcówce dachu i w tym roku musimy zakupić okna, dlatego też mamy teraz dylemat.

Cześć,

jakiej firmy macie okna, czy montowaliście z roletami, jaki to kolor i jaki mniej więcej jest koszt okien do Ambrozji.

Mamy okna z firmy OKNODOM z Garbowa koło Lublina. Kolor orzech. Profil Salamander SL. Szpros 26mm. Pakiet 3-szybowy (w okienkach garażowych po 2 szybki). Okucia Roto. MSL we wszystkich oknach RU. Hamulec w klamce w drzwiach tarasowych na dole. Drzwi tarasowe na wzmocnionym profilu. Pod drzwiami balkonowymi na górze dodatkowy profil stabilizujący. W cenie montaż parapetów wewnętrznych. Koszt: 22700zł brutto z montażem (8% VAT).

Gdybyśmy zrezygnowali ze szprosów: -4000zł, z pakietu 3-szybowego: -1800zł.

Rolet nie posiadamy.

W cenę 14,9 wchodzą okna w kolorze Dąb złocisty, z firmy Oknoplast Kraków profil to Platiunium Evolution2 rama 5 komorowa 70 mm grubości i pakiet 3-szybowy

zresztą ..... http://www.oknoplast.com.pl/okna/rodzaje-okien/evolution

mam jedno okno łukowe, drzwi tarasowe z ruchomym słupkiem, wykusz licze jako 3 osobne okna .... dodatkowo do okien wstawione rygle antywlamaniowe oraz u córek w pokoju zamykane na kluczyk okna, tak aby same dopóki nie dorosną nie mogły ich otworzyć.

Ciepły montaż:

http://www.e-okna.pl/a/498,cieply-montaz-okien

Pozdrawiam i życzę mniej pytajników ;)

Zapomniałem dodać - cena jest ceną brutto po rabatach .....

Edytowane przez redsky
dodanie zawartości

W cenę 14,9 wchodzą okna w kolorze Dąb złocisty, z firmy Oknoplast Kraków profil to Platiunium Evolution2 rama 5 komorowa 70 mm grubości i pakiet 3-szybowy

no to albo 5 komór i Platinium, albo 6 komór i Platinium Evolution2 ;)

A tak z ciekawości... Evolution to na Vece Perfectline czy Alphaline jest zrobione? Bo na ich stronie nie mogę się doczytać, a na stronie Veki nie ma czegoś takiego jak 6 komór i 70mm szerokości profilu (albo ja nie znalazłem).

Swoją drogą chyba Oknoplast trochę zmądrzał. Jako ciekawostka: wycena na Platinium w pakiecie 2-szybowym była wyższa od Salamandra, trzeba było zapłacić całość z góry i montować do końca marca. Dane ze stycznia 2011.

A jeszcze... U nas 15 okien.

Edytowane przez Drake

mamy platiunium evolution 2 aczkolwiek zawsze mi się wydawało że są 5 komorowe ... sprawdziłęm w umowie pisze platinium evolution, a w fercie jest albo platiunium albo evolution, co do Veki - szczerzenie wiem i nei mam zapisane -muszę zapytać :). Aczkolwiek 6 komora jest bardzo wąska i czytałem ze tak naprawdę nie można tego porównać do 6 komorówek.

Zabiłeś mi gwoździa :)

znalazłem: cytat z ulotki evolution2

"W standardzie okien OKNOPLAST zastosowany został nowoczesny, pięciokomorowy system profili VEKA Perfectline o szerokości 70

mm, produkowany w klasie A – najwyższej klasie profili. Klasa A oznacza, że ścianki zewnętrzne okien mają 3 mm grubości. Dzięki tym

parametrom zagwarantowana jest większa stabilność i trwałość okien, a także większa ochrona przed hałasem i zmianami temperatur.

Dzięki doskonałym parametrom termoizolacyjnym i statycznym użytkownicy okien OKNOPLAST oszczędzają znacząco na ogrzewaniu

swoich domów, jak również nie mają problemów z funkcjonowaniem okna. Jeszcze większą zaletą jest stabilność barwy, co

powoduje, że nawet po wielu latach użytkowania okna wyróżniają się wśród innych niezmiennością koloru. Unikalnym rozwiązaniem

stosowanym w profilach VEKA Perfectline jest także warstwa barwionego PVC pod okleiną drewnopodobną w oknach z jednostronnym

kolorem zewnętrznym. Dzięki takiemu rozwiązaniu nawet po głębokim zarysowaniu okna usterka nie będzie widoczna."

więc sam producent nie za bardzo wie ;) czy 5 vczy 6 ;)

Edytowane przez redsky

jestesmy tu nowi ale juz na pewno bedziemy goscic tu czesto....zdecydowalismy sie na domek ambrozję II...my dopiero co zakupilismy działke chcemy budowac sie w szczecinie ,ale dopiero na wiosne budowa ruszy....mamy nadzieje...przeczytalam dopiero kilkanascie stron i jak tylko znajde czas chetnie przestudjuje wszystkie posty...

mam pytanie jak chyba kazdy tutaj...czy jest mozliwosc zobaczyc ten domek na zywo podjechalibysmy nawet daleko byle by zobaczyc na wlasne oczy wymiary pomieszczen...bo nie umiem ich sobie narazie nawet wyobrazic....w internecie podane jest tylko np...12 m kwadratowych a mnie interesuje ile metrow na ile...obiecuje ze jak sie wybuduje zaprosze kazdego na ogledziny, bo wiem jakie to wazne dla tych ktorzy dopiero zaczynaja...pozdrawiam wszystkich .... pytanie jakie zadam na poczatku w ktorej firmie polecacie zakupic projekt?

witam,

pytanie do bardziej zaawansowanych w budowie...kominy mam systemowe, góra ma być murowana z klinkieru. I nie wiem, czy od razu do końca murować, potem więźba,deski itp, czy do dachu, a potem dopiero kończyć z klinkieru? Podpowiedzcie jak było u Was. I ile klinkieru na dwa kominy poszło? Wiem, że gdzieś o tym było ale nie mogę znaleźć. i na jaką wysokość ta część klinkierowa? Dzięki

Pozdrawiam:)

z wielka przyjemnoscia przyjedziemy ...moj meil [email protected] prosze o kontakt w celu ustalenia szczegolow spotkania...juz nie moge sie doczekac...tak sie sklada ze mam rodzine w gorzowie wlasciwie w deszcznie i i tak mialam zamiar jechac na gorzow...SUPER

tak jak ogladam wasze zdjecia to zastanawiam sie nad wymiarami pokoji u gory...czy one sa tak male czy to na zdjeciu tak wyglada...ze jak stoi lozko to juz prawie nic nie wejdzie...czy ma ktos moze metraz pomieszczen tzn ile metrow na ile ma dane pomieszczenie? ja napewno rezygnuje ze spizarni bo kuchnia jest na oko za malenka i podniose pomieszczenie nad garazem o dwa pustaki zeby jak ktos to napisal nie musiec sie schylac... ja planuje przerobic tez garaz na pokoj z kuchnia i lazienka dla mojej tesciowej..mam nadzieje ze to mozliwe...

jw internecie podane jest tylko np...12 m kwadratowych a mnie interesuje ile metrow na ile...

Na stronce dobrych domów masz taki przycisk MIARKA - może nie jest to szczyt marzeń pomiarowych, ale każdą ścianę można sobie zwymiarować ;)

Jak dla mnie, to pokoje na górze są wielkie. 20m2 po podłodze, jak nie więcej. W tych dwóch podłużnych zrobiliśmy sobie garderoby.

Edytowane przez Drake

witam,

pytanie do bardziej zaawansowanych w budowie...kominy mam systemowe, góra ma być murowana z klinkieru. I nie wiem, czy od razu do końca murować, potem więźba,deski itp, czy do dachu, a potem dopiero kończyć z klinkieru? Podpowiedzcie jak było u Was. I ile klinkieru na dwa kominy poszło? Wiem, że gdzieś o tym było ale nie mogę znaleźć. i na jaką wysokość ta część klinkierowa? Dzięki

Pozdrawiam:)

Kliknij sobie w mój profil i prześledź historię postów - na pewno pisałem o kominach, ale nie mam za bardzo czasu poszukać kiedy to było ;)

dobrze, że jesteś, mam pytanko do ciebie! Popraw mnie jeśli sie myle, ale coś kojarze, ze kładliście strop płytowy (co to w 2 godziny powstał) - jaki dokładnie, były jakieś problemy, ile kosztował jak możesz zdradzic?? Ja do tej pory nie moge zdecydować, choć juz lekko skłaniam sie ku stropowi z płyt. AAA i jeszcze jedno, ja z Zielonej Góry jestem, może ja też sie wproszę na odwiedziny?? Tylko ty chyba nie mieszkasz teraz w Polsce??

Adanko my za strop zeranski placilismy 7700 (z tym ze osoba, ktora go wyliczala nie popisala sie do konca bo przywiezli mi o jedna plyte za malo) do tego placilismy jeszcze 2200 za transport z dzwigiem. Jesli masz ochote odwiedzic nasza ambrozje to zapraszam w ten weekend :)

Ania dzięki, najpierw odpisałam na priva a potem zobaczyłam ten post, no chyba też na żerański się zdecyduję