Drake 21.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Z otworami to 270m2 elewacji wyliczyłem i ok. 34m3 styropianu 15cm i może ze 2 paczki 5cm na to poszło - zamówiłem na początku 30m3, ale ze 4 dowoziłem jeszcze w osobówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 22.09.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 a u mnie dach się kładzie http://www.kuba.smsnet.pl/DSC_0477.JPG http://www.kuba.smsnet.pl/DSC_0458.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Mariusz 23.09.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Cześć, Oglądałam dziś twoją galerię zdjęć i jestem pod wrażeniem postępów:D. Bardzo podobają nam się okna w waszej Ambrozji i dlatego mam parę pytań: jakiej firmy macie okna, czy montowaliście z roletami, jaki to kolor i jaki mniej więcej jest koszt okien do Ambrozji. Właśnie jesteśmy na końcówce dachu i w tym roku musimy zakupić okna, dlatego też mamy teraz dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 23.09.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 u mnie okna z oknoplastu Kraków pakiet 3 szybowy, ciepły montaż, w sumie 13 okien w profilu platinum 14,9 tyś. do tego okna dachowe u mnie wyszły 7,6 ... z kołnierzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor 24.09.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 14,9 tys zł za okna????? chyba netto i białe. Masz okna łukoweCo to jest ciepły montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 24.09.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Cześć, jakiej firmy macie okna, czy montowaliście z roletami, jaki to kolor i jaki mniej więcej jest koszt okien do Ambrozji. Mamy okna z firmy OKNODOM z Garbowa koło Lublina. Kolor orzech. Profil Salamander SL. Szpros 26mm. Pakiet 3-szybowy (w okienkach garażowych po 2 szybki). Okucia Roto. MSL we wszystkich oknach RU. Hamulec w klamce w drzwiach tarasowych na dole. Drzwi tarasowe na wzmocnionym profilu. Pod drzwiami balkonowymi na górze dodatkowy profil stabilizujący. W cenie montaż parapetów wewnętrznych. Koszt: 22700zł brutto z montażem (8% VAT). Gdybyśmy zrezygnowali ze szprosów: -4000zł, z pakietu 3-szybowego: -1800zł. Rolet nie posiadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 24.09.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) W cenę 14,9 wchodzą okna w kolorze Dąb złocisty, z firmy Oknoplast Kraków profil to Platiunium Evolution2 rama 5 komorowa 70 mm grubości i pakiet 3-szybowy zresztą ..... http://www.oknoplast.com.pl/okna/rodzaje-okien/evolution mam jedno okno łukowe, drzwi tarasowe z ruchomym słupkiem, wykusz licze jako 3 osobne okna .... dodatkowo do okien wstawione rygle antywlamaniowe oraz u córek w pokoju zamykane na kluczyk okna, tak aby same dopóki nie dorosną nie mogły ich otworzyć. Ciepły montaż: http://www.e-okna.pl/a/498,cieply-montaz-okien Pozdrawiam i życzę mniej pytajników Zapomniałem dodać - cena jest ceną brutto po rabatach ..... Edytowane 24 Września 2011 przez redsky dodanie zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 24.09.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) W cenę 14,9 wchodzą okna w kolorze Dąb złocisty, z firmy Oknoplast Kraków profil to Platiunium Evolution2 rama 5 komorowa 70 mm grubości i pakiet 3-szybowy no to albo 5 komór i Platinium, albo 6 komór i Platinium Evolution2 A tak z ciekawości... Evolution to na Vece Perfectline czy Alphaline jest zrobione? Bo na ich stronie nie mogę się doczytać, a na stronie Veki nie ma czegoś takiego jak 6 komór i 70mm szerokości profilu (albo ja nie znalazłem). Swoją drogą chyba Oknoplast trochę zmądrzał. Jako ciekawostka: wycena na Platinium w pakiecie 2-szybowym była wyższa od Salamandra, trzeba było zapłacić całość z góry i montować do końca marca. Dane ze stycznia 2011. A jeszcze... U nas 15 okien. Edytowane 24 Września 2011 przez Drake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 24.09.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) mamy platiunium evolution 2 aczkolwiek zawsze mi się wydawało że są 5 komorowe ... sprawdziłęm w umowie pisze platinium evolution, a w fercie jest albo platiunium albo evolution, co do Veki - szczerzenie wiem i nei mam zapisane -muszę zapytać . Aczkolwiek 6 komora jest bardzo wąska i czytałem ze tak naprawdę nie można tego porównać do 6 komorówek. Zabiłeś mi gwoździa znalazłem: cytat z ulotki evolution2 "W standardzie okien OKNOPLAST zastosowany został nowoczesny, pięciokomorowy system profili VEKA Perfectline o szerokości 70 mm, produkowany w klasie A – najwyższej klasie profili. Klasa A oznacza, że ścianki zewnętrzne okien mają 3 mm grubości. Dzięki tym parametrom zagwarantowana jest większa stabilność i trwałość okien, a także większa ochrona przed hałasem i zmianami temperatur. Dzięki doskonałym parametrom termoizolacyjnym i statycznym użytkownicy okien OKNOPLAST oszczędzają znacząco na ogrzewaniu swoich domów, jak również nie mają problemów z funkcjonowaniem okna. Jeszcze większą zaletą jest stabilność barwy, co powoduje, że nawet po wielu latach użytkowania okna wyróżniają się wśród innych niezmiennością koloru. Unikalnym rozwiązaniem stosowanym w profilach VEKA Perfectline jest także warstwa barwionego PVC pod okleiną drewnopodobną w oknach z jednostronnym kolorem zewnętrznym. Dzięki takiemu rozwiązaniu nawet po głębokim zarysowaniu okna usterka nie będzie widoczna." więc sam producent nie za bardzo wie czy 5 vczy 6 Edytowane 24 Września 2011 przez redsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Mariusz 26.09.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, teraz mamy bardziej przybliżony temat okien:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza artur 26.09.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 jestesmy tu nowi ale juz na pewno bedziemy goscic tu czesto....zdecydowalismy sie na domek ambrozję II...my dopiero co zakupilismy działke chcemy budowac sie w szczecinie ,ale dopiero na wiosne budowa ruszy....mamy nadzieje...przeczytalam dopiero kilkanascie stron i jak tylko znajde czas chetnie przestudjuje wszystkie posty...mam pytanie jak chyba kazdy tutaj...czy jest mozliwosc zobaczyc ten domek na zywo podjechalibysmy nawet daleko byle by zobaczyc na wlasne oczy wymiary pomieszczen...bo nie umiem ich sobie narazie nawet wyobrazic....w internecie podane jest tylko np...12 m kwadratowych a mnie interesuje ile metrow na ile...obiecuje ze jak sie wybuduje zaprosze kazdego na ogledziny, bo wiem jakie to wazne dla tych ktorzy dopiero zaczynaja...pozdrawiam wszystkich .... pytanie jakie zadam na poczatku w ktorej firmie polecacie zakupic projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makoko 27.09.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 witam, pytanie do bardziej zaawansowanych w budowie...kominy mam systemowe, góra ma być murowana z klinkieru. I nie wiem, czy od razu do końca murować, potem więźba,deski itp, czy do dachu, a potem dopiero kończyć z klinkieru? Podpowiedzcie jak było u Was. I ile klinkieru na dwa kominy poszło? Wiem, że gdzieś o tym było ale nie mogę znaleźć. i na jaką wysokość ta część klinkierowa? DziękiPozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza artur 27.09.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 z wielka przyjemnoscia przyjedziemy ...moj meil [email protected] prosze o kontakt w celu ustalenia szczegolow spotkania...juz nie moge sie doczekac...tak sie sklada ze mam rodzine w gorzowie wlasciwie w deszcznie i i tak mialam zamiar jechac na gorzow...SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza artur 27.09.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 tak jak ogladam wasze zdjecia to zastanawiam sie nad wymiarami pokoji u gory...czy one sa tak male czy to na zdjeciu tak wyglada...ze jak stoi lozko to juz prawie nic nie wejdzie...czy ma ktos moze metraz pomieszczen tzn ile metrow na ile ma dane pomieszczenie? ja napewno rezygnuje ze spizarni bo kuchnia jest na oko za malenka i podniose pomieszczenie nad garazem o dwa pustaki zeby jak ktos to napisal nie musiec sie schylac... ja planuje przerobic tez garaz na pokoj z kuchnia i lazienka dla mojej tesciowej..mam nadzieje ze to mozliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 27.09.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) jw internecie podane jest tylko np...12 m kwadratowych a mnie interesuje ile metrow na ile... Na stronce dobrych domów masz taki przycisk MIARKA - może nie jest to szczyt marzeń pomiarowych, ale każdą ścianę można sobie zwymiarować Jak dla mnie, to pokoje na górze są wielkie. 20m2 po podłodze, jak nie więcej. W tych dwóch podłużnych zrobiliśmy sobie garderoby. Edytowane 27 Września 2011 przez Drake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 27.09.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 witam, pytanie do bardziej zaawansowanych w budowie...kominy mam systemowe, góra ma być murowana z klinkieru. I nie wiem, czy od razu do końca murować, potem więźba,deski itp, czy do dachu, a potem dopiero kończyć z klinkieru? Podpowiedzcie jak było u Was. I ile klinkieru na dwa kominy poszło? Wiem, że gdzieś o tym było ale nie mogę znaleźć. i na jaką wysokość ta część klinkierowa? Dzięki Pozdrawiam:) Kliknij sobie w mój profil i prześledź historię postów - na pewno pisałem o kominach, ale nie mam za bardzo czasu poszukać kiedy to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza artur 27.09.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 27.09.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 dzieki wielkie Jak chcecie podajcie e-mail to przesle wam skan mojej ambrozji II z drobnymi zmianami opisanymi kilka stron wczesniej, wymiary pokoi u gory wsumie nie zmienialem poza podniesieniem scianki kolankowej do 3 pustakow + wieniec + murłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanko77 27.09.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 dobrze, że jesteś, mam pytanko do ciebie! Popraw mnie jeśli sie myle, ale coś kojarze, ze kładliście strop płytowy (co to w 2 godziny powstał) - jaki dokładnie, były jakieś problemy, ile kosztował jak możesz zdradzic?? Ja do tej pory nie moge zdecydować, choć juz lekko skłaniam sie ku stropowi z płyt. AAA i jeszcze jedno, ja z Zielonej Góry jestem, może ja też sie wproszę na odwiedziny?? Tylko ty chyba nie mieszkasz teraz w Polsce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanko77 28.09.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Adanko my za strop zeranski placilismy 7700 (z tym ze osoba, ktora go wyliczala nie popisala sie do konca bo przywiezli mi o jedna plyte za malo) do tego placilismy jeszcze 2200 za transport z dzwigiem. Jesli masz ochote odwiedzic nasza ambrozje to zapraszam w ten weekend Ania dzięki, najpierw odpisałam na priva a potem zobaczyłam ten post, no chyba też na żerański się zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts