redsky 29.12.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) kupowałem tylko fi 12 na fundament i na strop no i fi 6 na pęta fi 12 kupiłem 2,4 tony - czyli po prostu paczuszkę fi 6 kupowałem 660 kilo miałem powiększony garaż o 0,5 metra wszerz, nad całym domem strop żelbetowy, fundamenty też z fi 12, podciągi słupy stopy z fi 12 nadproża z fi 12 wzystko z fi 12 jeszcze wieniec do tego dochodził, i zbrojenie pod schody zewnętrzne i wewnętrzne- nie robiłem tarasu - zostało mi 5 drutów fi 12 i ze 30 fi 6 fi12 kupowałem 12 m fi6 - 6 metrowe. Pozdrawiam Kuba Edytowane 29 Grudnia 2011 przez redsky dodanie nowych wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 29.12.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Siema,wiesz co Drake nawet niewiedziałem że ktoś w Prawiednikach wybudował ambrozję,muszę sie dokładnie przyjżeć,ale to różnie z tym bywa np. w Matczynie koło Radawca wydawało mi się że stoi ambrozja,nawet zajechałem do gościa zapytać o pare kwestii,a on mi mówi że to całkiem inna nazwa projektu(a dał bym sobie rękę uciąć że to jest właśnie ambrozja1),a co do hydraulika z Żabiej to znam,jeśli o tym samym myślimy,Krzysiek P.nawet to mojej żony bliska rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 29.12.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Drake,powiedz mi gdzie kupowałeś materiały budowlane,masz może jakiś sprawdzony skład budowlany?,bo ja poważnie zastanawiam się nad SYKE na Krochmalnej,mają najtaniej w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.12.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 W Matczynie stoi Helike - nawet kiedyś oglądaliśmy go z żoną w środku, jak jeszcze nie był wykończony. Różnicę poznasz po kominach - Ambrozja ma dwa od frontu, Helike jeden na frontowej, drugi na przeciwległej połaci dachu. Na 99% jestem pewny, że to coś w Prawiednikach w stanie SSO to Ambrozja, tej wykończonej po prawej stronie już mniej, bo stoi daleko i tylko okiem na nią rzucam zawsze przejeżdżając, więc nie zwracałem uwagi na szczegóły... Dokładnie o Krzyśka P. mi chodzi Materiały to brałem z różnych źródeł, ale faktycznie Syke jest dość tanim składem. Stal na pewno tańsza była u Piotrowskiego w Strzyżewicach (tylko trzeba rozmawiać konkretnie z Piotrowskim), cement w moim lokalnym składzie w Motyczu, Teriva z Radomia, wełna ISOVER z Radomia, styropian z Ostrowca Św. - trochę kombinacji, ale jak budżet skromny to nie ma wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 30.12.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam, jako że warunki atmosferyczne są bardzo sprzyjające jak na tą porę roku to coś się działa. Ja wełnę ISOVER kupowałem w Wolbromiu firmę(BUDMAX) znalazłem poprzez allegro szarpnąłem się też na folię ISOVER VARIO KM Duplex. Z rozmowy z kierowcą wynikało że w cenie zakupu materiałów dość daleko dowożą gratis. Pytanie do kolegi Drake czy ten styropian to firmy neotherm i jeżeli tak to jaki on jest jakościowo? Dorzucam też kilka fotek z postępami na budowie i oczywiście Wszelkiej pomyślności i wytrwałości dla forumowiczów i Waszych rodzin w tym zbliżającym się Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 30.12.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Właśnie jutro rano wybieram sie do Piotrowskiego,pasuje jeszcze w starym roku zamówić troche żelastwa,a u niego stal jest w cenach zadowalających.Drake ty może jesteś z tych moich stron,bo widze że jesteś nieżle zorientowanyna w tych rejonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 30.12.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Drake,ty masz ambrozję bez piwnicy?,bo ja mam pod połową domu piwnicę,jak myślisz czy 2 tys. bloczków wystarczy na piwnicę i podmurówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.12.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Pytanie do kolegi Drake czy ten styropian to firmy neotherm i jeżeli tak to jaki on jest jakościowo? Niestety, mój był z firmy IZOTERM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.12.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Drake ty może jesteś z tych moich stron,bo widze że jesteś nieżle zorientowanyna w tych rejonach? Nie, zupełnie nie z tych stron Mam tylko frajdę z jeżdżenia bocznymi drogami, stąd trochę okolic Lublina znam. Swoją drogą, połowa moich fachowców z Twoich okolic do mnie dojeżdżała (Hydraulik, ociepleniowiec, murarz, tynkarz, mixokretowcy) Drake,ty masz ambrozję bez piwnicy?,bo ja mam pod połową domu piwnicę,jak myślisz czy 2 tys. bloczków wystarczy na piwnicę i podmurówkę? Chyba nie wystarczy. Na nasz poziom zero poszło prawie 1000, a piwnicy nie mamy. Przelicz sobie: ma 1m2 ściany użyjesz średnio 23 bloczki. BTW. Nie wiem co Wy widzicie fajnego w tych piwnicach - drogie to w wykonaniu, a pożytku z tego za wiele nie ma - ale to tylko moje osobiste zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 03.01.2012 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 no ja wiem że piwnica odrazu podnosi koszty i to niemało,ale zawsze coś tam upchniesz, troche opału na zime,troche warzyw;).a mógł byś mi powiedzieć kto u ciebie murował,jak z moich stron to pewnie znam,może ta ekipa co u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 03.01.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Andrzej Baran ze Strzyżewic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makoko 03.01.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam wszystkich w Nowym Roku. Życzę spełnienia wszystkich planów budowlanych na ten sezon:)Mam pytanie, jakiej szerokości macie drzwi wejściowe? Ja mam otwór 100 cm, ale przy tej szerokości to chyba zaszaleć się za bardzo nie da...ale tak było w projekcie...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 03.01.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam, u nas otwór powiększyliśmy na 137cm a drzwi mają 134cm. Wiatrołap jest większy bo zrezygnowaliśmy ze spiżarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 03.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 w naszej okolicy ta ekipa należy do niezbyt tanich,fachowcy nieżli. U mnie ma murować Pikula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 04.01.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A tak z ciekawości... Ile wezmą za wymurowanie Twojej Ambrozji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TULASIA 04.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Drake proszę podaj mi jaki masz wymiar okna w kuchni,gabinecie i okna bocznego nad garażem.Potrzebuję do adaptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 04.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Kuchnia - 180x145gabinet i pokój nad garażem - 145x145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TULASIA 04.01.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Dziękuję Edytowane 4 Stycznia 2012 przez TULASIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 04.01.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 za wymurowanie całości razem z piwnicą,uzgodniliśmy 25 tys. a Baran ile wziął od ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 04.01.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Drake,powiedz mi jeszcze kto Ci robił dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts