Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kupowałem tylko fi 12 na fundament i na strop no i fi 6 na pęta :)

fi 12 kupiłem 2,4 tony - czyli po prostu paczuszkę :)

fi 6 kupowałem 660 kilo

miałem powiększony garaż o 0,5 metra wszerz, nad całym domem strop żelbetowy, fundamenty też z fi 12, podciągi słupy stopy z fi 12 nadproża z fi 12 wzystko z fi 12 jeszcze wieniec do tego dochodził, i zbrojenie pod schody zewnętrzne i wewnętrzne- nie robiłem tarasu - zostało mi 5 drutów fi 12 i ze 30 fi 6

fi12 kupowałem 12 m fi6 - 6 metrowe.

Pozdrawiam Kuba

Edytowane przez redsky
dodanie nowych wiadomości

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siema,wiesz co Drake nawet niewiedziałem że ktoś w Prawiednikach wybudował ambrozję,muszę sie dokładnie przyjżeć,ale to różnie z tym bywa np. w Matczynie koło Radawca wydawało mi się że stoi ambrozja,nawet zajechałem do gościa zapytać o pare kwestii,a on mi mówi że to całkiem inna nazwa projektu(a dał bym sobie rękę uciąć że to jest właśnie ambrozja1),a co do hydraulika z Żabiej to znam,jeśli o tym samym myślimy,Krzysiek P.nawet to mojej żony bliska rodzina.

W Matczynie stoi Helike - nawet kiedyś oglądaliśmy go z żoną w środku, jak jeszcze nie był wykończony. Różnicę poznasz po kominach - Ambrozja ma dwa od frontu, Helike jeden na frontowej, drugi na przeciwległej połaci dachu. Na 99% jestem pewny, że to coś w Prawiednikach w stanie SSO to Ambrozja, tej wykończonej po prawej stronie już mniej, bo stoi daleko i tylko okiem na nią rzucam zawsze przejeżdżając, więc nie zwracałem uwagi na szczegóły...

Dokładnie o Krzyśka P. mi chodzi :)

Materiały to brałem z różnych źródeł, ale faktycznie Syke jest dość tanim składem. Stal na pewno tańsza była u Piotrowskiego w Strzyżewicach (tylko trzeba rozmawiać konkretnie z Piotrowskim), cement w moim lokalnym składzie w Motyczu, Teriva z Radomia, wełna ISOVER z Radomia, styropian z Ostrowca Św. - trochę kombinacji, ale jak budżet skromny to nie ma wyjścia :)

Witam, jako że warunki atmosferyczne są bardzo sprzyjające jak na tą porę roku to coś się działa. Ja wełnę ISOVER kupowałem w Wolbromiu firmę(BUDMAX) znalazłem poprzez allegro szarpnąłem się też na folię ISOVER VARIO KM Duplex. Z rozmowy z kierowcą wynikało że w cenie zakupu materiałów dość daleko dowożą gratis. Pytanie do kolegi Drake czy ten styropian to firmy neotherm i jeżeli tak to jaki on jest jakościowo? Dorzucam też kilka fotek z postępami na budowie i oczywiście Wszelkiej pomyślności i wytrwałości dla forumowiczów i Waszych rodzin w tym zbliżającym się Nowym Roku.

2011-12-30 14.22.35.jpg

2011-12-30 14.23.57.jpg

2011-12-30 14.02.19.jpg

2011-12-30 14.01.21.jpg

2011-12-30 14.27.41.jpg

Drake ty może jesteś z tych moich stron,bo widze że jesteś nieżle zorientowanyna w tych rejonach?:)

Nie, zupełnie nie z tych stron :p Mam tylko frajdę z jeżdżenia bocznymi drogami, stąd trochę okolic Lublina znam. Swoją drogą, połowa moich fachowców z Twoich okolic do mnie dojeżdżała (Hydraulik, ociepleniowiec, murarz, tynkarz, mixokretowcy) :D

Drake,ty masz ambrozję bez piwnicy?,bo ja mam pod połową domu piwnicę,jak myślisz czy 2 tys. bloczków wystarczy na piwnicę i podmurówkę?

Chyba nie wystarczy. Na nasz poziom zero poszło prawie 1000, a piwnicy nie mamy. Przelicz sobie: ma 1m2 ściany użyjesz średnio 23 bloczki.

BTW. Nie wiem co Wy widzicie fajnego w tych piwnicach - drogie to w wykonaniu, a pożytku z tego za wiele nie ma - ale to tylko moje osobiste zdanie.