redsky 27.02.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dwie strony wczesniej pisaliśmy z Drakiem ile nam poszło kabla - wystarczy poszukać. Mnie instalacje kosztowała 4 tyś robocizna + 1,5 materiał no i moje poprawki a na tym nie koniec bo wziąłem do roboty leszcza a nie elektryka :| no cóz chciało sie zaoszczędzić to się teraz cierpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubuś P 27.02.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dzięki koledzy za odpowiedź. Przeglądałem to forum dosyć dokładnie wcześniej i nie widziałem. Moja wina, bo dawno tu nie zaglądałem i nie przeczytałem ostatnich stron. :oops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzastin18 29.02.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 witam:) mam pytanie-czy ma ktoś z Was w Ambrozji zrównany poziom garażu z domem , chodzi mi o likwidację schodków do garażu z domu, aby podłogi były na tym samym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 29.02.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Tylko taki drobny problem się wtedy nasuwa: którędy wchodzić do pokoju nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 01.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 takie rozwiązanie wydaje się sensowne w momencie kiedy chcielibyśmy zakładać rekuperację wtedy byłaby mozliwość umieszczenia rur w suficie jak dla mnie zarówno reku jak i dokładanie pustaka to zbedny wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa_jr 01.03.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Witam!Proszę o radę w związku z izolacją przeciwwilgociową w garażu. Zgodnie z projektem izolacja pozioma domu i garażu jest na tym samym poziomie. Posadzka garażu jest jednak dwa stopnie niżej. Projekt zakłada, iż część ściany od dołu do wysokości izolacji poziomej jest zaizolowana przed wilgocią od wewnątrz poprzez pokrycie jej np. dysperbitem. Nie jestem fachowcem, ale obawiam się czy taka izolacja w tym miejscu wystarczy?Proszę napiszcie jak to u Was było zrobione.Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2012 przez rosa_jr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 02.03.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Spokojnie wystarczy chyba że fundamenty Twojej ambrozji stoją w wodzie A co do dysperbitu to i od wew i na zew. i to minimum 2 warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 02.03.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 moje stoją w wodzie - potencjelnie bo jest opaska zrobiona ja jak na cięzkie warunki dałem - 2 warstwy dysperbitu, na dół przed zasypaniem fundamentu folia, później piaseczek, znowu folia i tak samo na garażu po zewnętrznej mam wyklejone styrodurem BASFu no i folia kubełkowa... ale jak już mówiłem u mnie raczej ciężkie warunki do tego same ławy lałem z B-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekdziekan 02.03.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 ambrozja jak ambrozja, widziałem lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 02.03.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 ambrozja jak ambrozja, widziałem lepsze Post jak post ... widziałem lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 02.03.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) moje stoją w wodzie - potencjelnie bo jest opaska zrobiona ja jak na cięzkie warunki dałem - 2 warstwy dysperbitu, na dół przed zasypaniem fundamentu folia, później piaseczek, znowu folia i tak samo na garażu po zewnętrznej mam wyklejone styrodurem BASFu no i folia kubełkowa... ale jak już mówiłem u mnie raczej ciężkie warunki do tego same ławy lałem z B-25 U mnie znowu 2x dysperbit z jednej i drugiej strony, następnie na zew. izohan wm, styropian, klej, sitka, klej, 2x dysperbit, folia kubełkowa, pospółka. Ława na podsypce 2x dysperbit na to folia fundamentowa. Teren podmokły, wykonano drenaż i studnie zbiorcze 1szt do drenażu i 2szt do deszczówki w narożnikach domu na 5 kręgów, wszystkie przelewowe do jednej zbiorczej do gruntów chłonnych 12m. rosa_jr pytała o izolację przeciwwilgociową więc się nie rozwijałem. Edytowane 2 Marca 2012 przez wkozaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 03.03.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Koledzy mam do was pytanko,jak kupowaliście projekt Ambrozji I,był tam orientacyjny wykaz drewna na więżbę dachową,bo u mnie niebyło a jest mi to bardzo potrzebne,może mi to ktoś podesłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 07.03.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 wykaz drewna znalazłem! a zapytam jeszcze czy ktoś może uszczuplał drewno na więżbę dachową tz. np. krokwie które w projekcie mają 8/20,wycinał ktoś na wymiar 8/18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanko77 08.03.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 przepraszam z góry za błache pytanie, ale nie mam w domu projektu i nie mam jak sprawdzić-powiedzcie, czy metraż pokojów na poddaszu podany na różnych stronkach to metry podłóg cz do wysokości 1,9?. Napiszcie prosze ile metrów użytkowych i po podłodze mają te 3 pokoje na górze. thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 08.03.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 wykaz drewna znalazłem! a zapytam jeszcze czy ktoś może uszczuplał drewno na więżbę dachową tz. np. krokwie które w projekcie mają 8/20,wycinał ktoś na wymiar 8/18? U nas jest taki wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 08.03.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Drake a powiedz czy kier. budowy nieczepia się jeżeli pozmienia sie troche te wymiary więżby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 08.03.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 a dachówkę gdzie zakupiłeś? ja byłem dzisiaj w Ledarze na Łęczyńskiej,ale gościo mi wyliczył za samą dachówkę,gąsiory,skrajne dachówki,ponad 16 tys.,co ty o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 09.03.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Drake a powiedz czy kier. budowy nieczepia się jeżeli pozmienia sie troche te wymiary więżby? Coś tam marudził, ale co miał zrobić... pieniędzy nie dostać? a dachówkę gdzie zakupiłeś? ja byłem dzisiaj w Ledarze na Łęczyńskiej,ale gościo mi wyliczył za samą dachówkę,gąsiory,skrajne dachówki,ponad 16 tys.,co ty o tym myślisz? Jedź do firmy Bartal na Diamentową (teren Agromy, po drugiej stronie BRW). Ja za komplet RuppCeramiki z porządną membraną Klobera płaciłem ok. 19000zł o ile mnie pamięć nie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANANASEK-WROCŁAW 09.03.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Czy jako inwestorzy wykonywaliście badanie geologiczne podłoża,czy bywa ono obowiązkowe ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 09.03.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 dzięki za info Drake podjade tam popytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts