Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dwie strony wczesniej pisaliśmy z Drakiem ile nam poszło kabla - wystarczy poszukać. Mnie instalacje kosztowała 4 tyś robocizna + 1,5 materiał no i moje poprawki a na tym nie koniec bo wziąłem do roboty leszcza a nie elektryka :| no cóz chciało sie zaoszczędzić to się teraz cierpi.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Proszę o radę w związku z izolacją przeciwwilgociową w garażu.

Zgodnie z projektem izolacja pozioma domu i garażu jest na tym samym poziomie. Posadzka garażu jest jednak dwa stopnie niżej. Projekt zakłada, iż część ściany od dołu do wysokości izolacji poziomej jest zaizolowana przed wilgocią od wewnątrz poprzez pokrycie jej np. dysperbitem. Nie jestem fachowcem, ale obawiam się czy taka izolacja w tym miejscu wystarczy?

Proszę napiszcie jak to u Was było zrobione.

Pozdrawiam

Edytowane przez rosa_jr

moje stoją w wodzie - potencjelnie ;) bo jest opaska zrobiona ;) ja jak na cięzkie warunki dałem - 2 warstwy dysperbitu, na dół przed zasypaniem fundamentu folia, później piaseczek, znowu folia i tak samo na garażu po zewnętrznej mam wyklejone styrodurem BASFu no i folia kubełkowa... ale jak już mówiłem u mnie raczej ciężkie warunki ;) do tego same ławy lałem z B-25 ;)

moje stoją w wodzie - potencjelnie ;) bo jest opaska zrobiona ;) ja jak na cięzkie warunki dałem - 2 warstwy dysperbitu, na dół przed zasypaniem fundamentu folia, później piaseczek, znowu folia i tak samo na garażu po zewnętrznej mam wyklejone styrodurem BASFu no i folia kubełkowa... ale jak już mówiłem u mnie raczej ciężkie warunki ;) do tego same ławy lałem z B-25 ;)

U mnie znowu 2x dysperbit z jednej i drugiej strony, następnie na zew. izohan wm, styropian, klej, sitka, klej, 2x dysperbit, folia kubełkowa, pospółka.

Ława na podsypce 2x dysperbit na to folia fundamentowa. Teren podmokły, wykonano drenaż i studnie zbiorcze 1szt do drenażu i 2szt do deszczówki w narożnikach domu na 5 kręgów, wszystkie przelewowe do jednej zbiorczej do gruntów chłonnych 12m.

rosa_jr pytała o izolację przeciwwilgociową więc się nie rozwijałem. :)

Edytowane przez wkozaz

Drake a powiedz czy kier. budowy nieczepia się jeżeli pozmienia sie troche te wymiary więżby?

Coś tam marudził, ale co miał zrobić... pieniędzy nie dostać? ;)

a dachówkę gdzie zakupiłeś? ja byłem dzisiaj w Ledarze na Łęczyńskiej,ale gościo mi wyliczył za samą dachówkę,gąsiory,skrajne dachówki,ponad 16 tys.,co ty o tym myślisz?

Jedź do firmy Bartal na Diamentową (teren Agromy, po drugiej stronie BRW). Ja za komplet RuppCeramiki z porządną membraną Klobera płaciłem ok. 19000zł o ile mnie pamięć nie myli.