Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy jako inwestorzy wykonywaliście badanie geologiczne podłoża,czy bywa ono obowiązkowe ?????

Nie jest to obowiązkowe.

My robiliśmy badanie geotechniczne ze względu na wodę, tereny polne- grunty orne i wszechobecną glinę, naszczęście piaszczystą i twardą :)

Jeśli masz teren podmokły lub obawy co do warstw gruntu a obok nie ma sąsiadów którzy by mogli coś powiedzieć o gruncie, to warto wykonać takie badanie.

Koszta nie duże a później nie ma niespodzianek.

no to Drake niewiele zapłaciłeś za materiały na dach,mi wyliczył za dachówkę Creatona ,akcesoria montażowe,veluxy i orynnowanie ponad 28 tys.to chyba jakaś paranoja!,ale dopiero byłem w jednym sklepie,musze jeszcze kilka odwiedzić i uszczuplić tą cene,hehe.

Z oknami dachowymi (3szt. tych ciut lepszych niż podstawowe Veluxów + 1szt. łazienkowa) i rynnami stalowymi to wyszło jakieś 26000zł, więc niewiele mniej ;)

Witam mam pytanie czy ktoś może zmieniał wysokość okna w kuchni ?W projekcie jest na wys.110 wydaje mi się że jest za wysoko.Proszę o podanie wymiarów okna. Wydaje mi się że jak by było 180x140 to zostanie 90cm od podłogi a szafka ma ok 85 cm więc by mi się zmieściła.Ale tym samym okna po drugiej stronie będą 90X140 więc może będą za wąskie?

Witam mam pytanie czy ktoś może zmieniał wysokość okna w kuchni ?W projekcie jest na wys.110 wydaje mi się że jest za wysoko.Proszę o podanie wymiarów okna. Wydaje mi się że jak by było 180x140 to zostanie 90cm od podłogi a szafka ma ok 85 cm więc by mi się zmieściła.Ale tym samym okna po drugiej stronie będą 90X140 więc może będą za wąskie?

A nasze okna wizualnie są ok? :)

Jak najbardziej ok :-) ale nie pamiętałam jaki ten wymiar był ?! Domyślam się że 180x 140 tak ? Ogólnie domek śliczny u mnie ściany rosną .U Was już pewnie w środku wykańczacie? Pozdrawiam.

U nas 145cm i dół parapetu na wysokości 90cm. Góra blatu w kuchni na wysokości 86cm się znajduje. Jeszcze ze 2 miesiące i dół do zamieszkania :)