bronowianka 05.06.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Witam Ambrozjowiczów!Zaczynamy naszą przygodę z budową domku wiosną przyszłego roku. Załatwiamy papierologię i rozglądamy się za ekipą. Chcemy zapytać jak kształtowały się ceny robocizny za sso? Do tej pory ekipa polecona przez redsky wydawała się najsensowniejsza. Budowali już Ambrozję, zapraszają na budowę na rozmowę i zaproponowali 45tys za całość z dachem oczywiście. Do wczoraj to była najniższa wycenia. Dostaliśmy informację od innego wykonawcy, że może nam zaproponować 36 tys. Cena sporo niższa co z jednej strony wydaje się być okazją a z drugiej niepokoi, że wykonawca może nie być solidny. Czy nasze obawy są uzasadnione? Z góry dziękujemy za wsparcie!O&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 05.06.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 kurczę podnieśli się ja płaciłem rok temu u nich 39 z dachem swoją drogą 36 to faktycznie mało. Jak sprawdzałem Remontera pojechałem - obejrzałem robotę - porozmawiałem z inwestorem .... najlepiej chyba tak inaczej się nei dowiecie no i mądrze sporządzona umowa a wiem co mówię bo już jesteśmy na finiszu czytaj już mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 05.06.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 redsky z tego co pamiętam to mówiłeś, że oni robili Ci tylko mury.. Chyba nie polecałeś Pana z którym ta firma współpracuje:) Co do ekipy za 36 tys już nieaktualne. Pan rozmyślił się twierdząc, że za daleko:P Może przeraziło go moje pytanie gdzie budował i czy można zobaczyć Więc na razie zostaje firma nr 1:) W sumie to ja zaokrągliłam w górę bo mówił, że 30 tys roboty murowane a dach 60zł/m2 więc sumarycznie wyjdzie jakieś 43.500:) A pojawiały się wyceny 70 tys i wyżej... A można się targować z wykonawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 06.06.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 a mozna i powinno z remonterem pewno coś byś z tego urwała w końcu zapewniasz im budowę na nowy rok tylko u mnie cena za dach była w okolicach 70 pln/m2, muszą korzystać z jakiegoś innego gościa - chyba że kryjecie blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 06.06.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Nie, o kryciu dachówką rozmawialiśmy. Nie podawał też nazwiska gościa od dachu.. Przy najbliższej okazji dopytamy:) No to musimy też zacząć ćwiczyć negocjowanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
presariof500 10.06.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam!Czytam forum i tak patrzę na wasze ceny to jakoś nie mogę się napatrzeć. My wylaliśmy już fundamenty a w sierpniu stawiamy stan surowy otwarty i u nas ekipa powiedziała 23tyś za robociznę a cieśla 7 tyś a ekipy mam z polecenia i widziałam ich domy. Nie wiem czy te różnice cenowe to w zależności chyba od tego gdzie mieszkamy bo inaczej nie umiem sobie tego wytłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanko77 11.06.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Witam! Czytam forum i tak patrzę na wasze ceny to jakoś nie mogę się napatrzeć. My wylaliśmy już fundamenty a w sierpniu stawiamy stan surowy otwarty i u nas ekipa powiedziała 23tyś za robociznę a cieśla 7 tyś a ekipy mam z polecenia i widziałam ich domy. Nie wiem czy te różnice cenowe to w zależności chyba od tego gdzie mieszkamy bo inaczej nie umiem sobie tego wytłumaczyć. no niestety, różnice są i to ogromne. W lubuskim średnie ceny to 40 tyś mury, 70-85 zl/m2 za dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reambra 13.06.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Witajcie, my będziemy budować nasz domek pod Opolem. PnB już mamy, ekipa w pogotowiu, tylko bank się zastanawiał, aż tu dziś telefon, że opinia pozytywna Nasza Ambrozka też trochę pozmieniana: powiększenie kuchni kosztem spiżarki, powiększony garaż na szerokość 1,20 i wydłużony na równo z domem, tym samym dach od strony ogrodu- jako całość, rezygnujemy z balkonu nad salonem ( jest od strony południowej ), a w dużym pomieszczeniu nad garażem będzie siłka (dla męża) i sucha suna (wejście z łazienki). Zastanawiam się jeszcze nad powiększeniem łazienki na dole kosztem kotłowni bo będzie ogrzewanie gazowe i piec nie zajmuje dużo miejsca, ale chodzi mi po głowie jeszcze Reku więc się wstrzymam. Dużo rzeczy nie wiem, bądź po prostu nie rozumiem więc pozwolicie że będę pytać Was bardziej "zaawansowanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 13.06.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 zapraszamy hehe a ja już mieszkam 2 tygodnie w sumie prawie 3 i jest ok jeszcze nei wszystko dokończone ale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SabinaGrzesiek 13.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 My (dolnośląskie) za robotę płacimy 70 tys w tym piwnica pod garażem, mury i dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Kowalska 14.06.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Dzięki za fotki i rady- są bardzo pomocne Mój przyjaciel właśnie wybrał ten projekt i jest na etapie fundamentów ( no chyba że już dalej). reambra- masz zdjęcia może? jestem ciekawa jak wygląda u ciebie rozwiązanie tego balkonu. Ostatnio byłam na forum pracowni MG, jednak nie zauważyłam tam tylu zdjęć co tu, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reambra 14.06.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 reambra- masz zdjęcia może? jestem ciekawa jak wygląda u ciebie rozwiązanie tego balkonu. zdjęcia nie mam, bo domu jeszcze nie mam ale prawdopodobnie będzie wyglądał tak http://img10.allegroimg.pl/photos/400x300/23/95/82/40/2395824057lub tak http://www.kowalmet.com.pl/uploads/images/balustrady-balkonowe/thumb_015-balustrady-balkon.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 18.06.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam Zamieszczam zdjecia troche innej Ambrozji Witam mam pytanie czy pokrycie Państwa dachu to jest może Finnera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mansonka 18.06.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam jestem tu "nowa" więc proszę o wyrozumiałość my również zamierzamy budować Ambrozję moje pytanie to czy ma ktoś może do podesłania kosztorys? chciałabym zobaczyć co, jak i ile z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaroslawMoskal 18.06.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Tak to blacha dachówkowa Ruukki, model Finnera .Najładniejsza blacha na rynku:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 18.06.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam jestem tu "nowa" więc proszę o wyrozumiałość my również zamierzamy budować Ambrozję moje pytanie to czy ma ktoś może do podesłania kosztorys? chciałabym zobaczyć co, jak i ile z góry dziękuję i pozdrawiam Ok to tak na początek nie lubię tego ale powiem - na forum istnieje funkcja szukaj - po przejrzeniu tematu całego a warto ( mnie kiedyś zajeło to dwa popołudnia - teraz to pewno ze 4 ) napewno dowiesz się co do cen, co do kosztorysu to odpowiem tak jak ktoś kiedyś już na tym forum odpowiedział, kupując kosztorys w pracowni należy za niego zapłacić a druga sprawa jest taka że jest on psu na budę a życie weryfikuje wszystko . Naprawdę nie czepiam się a jak przeczytasz( przejrzysz ) temat od począrtku to poznasz nasze rozwiązania i pewne porady, które moim zdeniem przed rozpoczęciem budowy są bezcenne. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 19.06.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Tak to blacha dachówkowa Ruukki, model Finnera . Najładniejsza blacha na rynku:P Zgadzam się, że blacha jest bardzo ładna .Mam pytanie jaki jest jej koszt?Jaką folię najlepiej kupić? My też się przymierzamy do zakupu tej blachy tylko obawiam się czy nie widać za bardzo łączeń i śrub bo są to wąskie elementy.U nas będzie kolor ceglasty więc na pewno śruby będą bardziej widoczne.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MS2012 21.06.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam, zastanawiam się z mężem nad zakupem omawianego projektu. Byłabym wdzięczna, gdby ktoś kto już buduje ten dom (na terenie woj. dolnosląskiego ), umożliwił nam obejrzenie go wewnątrz. Pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkaikrzyś 30.06.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Mam prosbe czy bylaby szansa zeby ktos z was przeslal mi rzut schodow zewnetrznych.,skan z projektu..buduje inny dom ale schody chce z ambrozji:)moj mail:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 09.07.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 witamwidzę że prawie wszyscy podnoszą ścianę kolankową czy przy tym podnosicie lukarnę? przedłużacie krokwie? co wydłuża okap, czy kąt dachu na szczycie zmieniacie? bo jak nie to dom idzie do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts