redsky 09.07.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 u mnie kąt dachu bez zmian - wydłużone krokwie lukarna chyba nie podniesiona - w sensie nie pamiętam czy chłopaki podnosili czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaPaweł 09.07.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 My zdecydowaliśmy się z mężem na "Rusałkę" z dobrych domów. Projekt bardzo podobny do Ambrozji, ale wejście do domku jednak odpowiada nam bardziej z Rusałki. Nie mogę znależć żadnych zdjęć z realizacji ani żadnego forum o Rusałce, jeśli ktoś napotka na takie informacje, byłabym wdzięczna za wiadomość Forum Ambrozji śledzimy dalej, jak by nie było domki są do siebie bardzo podobne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 09.07.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 witam widzę że prawie wszyscy podnoszą ścianę kolankową czy przy tym podnosicie lukarnę? przedłużacie krokwie? co wydłuża okap, czy kąt dachu na szczycie zmieniacie? bo jak nie to dom idzie do góry wydaje mi się, że lukarna szła w górę razem z resztą dachu, wydłużaliśmy lekko krokwie, obniżaliśmy jętki, kąta nie zmienialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 09.07.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 My zdecydowaliśmy się z mężem na "Rusałkę" z dobrych domów. (...) Nie mogę znależć żadnych zdjęć z realizacji ani żadnego forum o Rusałce, jeśli ktoś napotka na takie informacje, byłabym wdzięczna za wiadomość Ponieważ jest to świeżutki projekt i wielce prawdopodobne, że jesteście pionierami, którzy jako pierwsi zbudują sobie taki domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 10.07.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 @redsky zmieniałeś rozmieszczenie pokoi na górze przy ścianie nad wykuszem? widzę że masz równo rozmieszczone okna, robie podobnie jak Ty, mozesz napisać ile od ściany kolankowej zaczyna się okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 10.07.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) @redsky zmieniałeś rozmieszczenie pokoi na górze przy ścianie nad wykuszem? widzę że masz równo rozmieszczone okna, robie podobnie jak Ty, mozesz napisać ile od ściany kolankowej zaczyna się okno? Jasne że mogę Edytowane 10 Lipca 2012 przez redsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 10.07.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) widzę że 6 pustaków ale jakiej długości (z czego budowałeś?), okno zrównało się ze ścianką działową pokoju, tak? ps. pamiętacie może jakiej długości macie krokwie? Edytowane 10 Lipca 2012 przez luka80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 10.07.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) porotherm 25 cm długość chyba 38 cm czy tam 37,5 no i plus fuga tak okno po lewej stronie jest praktycznie zrównane ze ścianką działową poniżej fotka a krokwie możemy policzyć mniej więcej nad garażem mam 17 dachówek a nad domem mam 22 dachówki ruppceramika rubin 13v długość krycia wg. producenta od 33 do 36 cm przyjmijmy 34,5 więc wyszło by koło 7.6 m nad domem i 5,9 m nad garażem jak ściągnę fotki z telefonu to wyślę jak wyglądają okapy Edytowane 11 Lipca 2012 przez redsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgusia13 30.07.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 My w sumie już też mamy "coś" zrobione w naszej Ambrozji II troszkę zmienionej. Budujemy w Wąsoszu kolo Rawicza (pogranicze dolnośląskiego i wielkopolskiego) . Zapomnieliśmy tylko o jeden rzeczy: niektórzy "chowali" podciąg w stropie - my za późno się opamiętaliśmy i teraz tak się głowimy, jak go wykorzystać Obecnie mamy dach deskowany. Za wymurowanie fundamentów, kominów, ścian nośnych, schodów wewnętrznych zapłaciliśmy 20 tys. zł - nie wiem czy to dużo, czy mało:) Fundamenty kopaliśmy sami (taki nasz mały wkład). Ceny wahały się od 20 tys. brutto do 60 tys. netto za wykonanie tych samych robót - rozbieżność straszna. Powiem Wam, że ładny ten nasz domek, jak już stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markuc73 07.08.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam, czy jest ktoś kto jest na etapie budwy AMBROZJI z oklic Lublińca, Olesna lub Kluczborka kto umożliwiłby nam zobaczenie domu. Jesteśmy już posiadaczami działki i obecnie jestesmy na etapie wyboru projektu. Podoba nam się AMBROZJA jednak najpierw chcielibyśby zobaczyć w realu. Pozdrawiamy wszystkich Ambrozowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 08.08.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Wreszcie mamy dach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 08.08.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 No to jak jest już dach, to reszta z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 09.08.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 No to jak jest już dach, to reszta z górki Dzięki za pocieszenie ale jeszcze dużo przede mną na razie trafiam na jakieś dziwne ekipy budowlane ...a jak Twoje postępy w budowie pewnie już mieszkacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 09.08.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 od soboty już rodzina na swoim ...parterze na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaPaweł 10.08.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 My mamy już w domku projekt Rusałeczki:) (i grilla na taras, a co:DDD)Zastanawiamy się jak rozwiązać problem schodów na poddasze, w projekcie są 19cm wysokie i 27cm długie? (nie wiem czy to dobre określenie, ale wiadomo o co chodzi), no i są tzw. problemowe a my wolelibyśmy ze spocznikiem, niższe i dłuższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andwoz 11.08.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam szczęśliwych budowniczych domku AMBROZJA. Właśnie rozpocząłem budowę Ambrozja II pod Rzeszowem. Czy ktoś z was jest może z okolic Rzeszowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andwoz 11.08.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam sąsiadów z Rzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 13.08.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 no w końcu coś zaczęło się dziać na forum u mnie kostka położona - ogrodzenie wykonane ogród na dniach będe kończył - została mi do pomalowania klatka schodowa , akuratnie trochę się rzuciłem pomóc szwagrowi w tydzień opanowaliśmy prawie cała elektrykę , jeszcze tylko trzeba wpuścić fachowca zeby spiął wszystko w skrzynce podbił papiery i po zabawie także wykonanie elektryki to nic trudnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 13.08.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 @redsky widzę że ocieplałeś styro 15cm, a z czego boki lukarny robiłeś? też szło 15cm styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 13.08.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 My mamy już w domku projekt Rusałeczki:) (i grilla na taras, a co:DDD) Zastanawiamy się jak rozwiązać problem schodów na poddasze, w projekcie są 19cm wysokie i 27cm długie? (nie wiem czy to dobre określenie, ale wiadomo o co chodzi), no i są tzw. problemowe a my wolelibyśmy ze spocznikiem, niższe i dłuższe... dołożyć jeszcze jeden schodek wjeżdżając schodami bardziej w stronę salonu, obniżyć wysokość parteru (np. do 2,6m) - prawie o jeden schodek mniej potrzeba, obniżając do 2.5m mamy już mniej o półtora schodka, obniżyć garaż w stosunku do reszty domu - znów potrzeba mniej schodków do spocznika, ale za to trzeba dołożyć schodek za spocznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts