Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z czego robiliście boki lukarny? płyta OSB?

ktoś się zastanawiał nad styro grafitowym? jak tak to jaka firma?

Jedna strona to ścianka działowa ocieplona z zewnątrz 15cm styropianu, druga strona to zwykłe deski "calówki" ocieplone z zewnątrz 15cm styropianu, od wewnątrz chyba 10cm wełny.

Mam na ścianie grafitowy styropian lokalnej firmy Izoterm 15cm Lambda 0,031.

Witam,

Mam pytanko odnośnie wentylacji. Nadal załatwiamy sprawy papierkowe jednak zgłębiamy temat by mieć gotowe wszystko za wczasu:) Jak rozwiązana jest wentylacja w ambrozji? Widzę 2 kominy wentylacyje... ale co z łazienkami? Jak są wentylowane? Przyznam szczerze, że rozważamy went. mechaniczną. Teraz mieszkam w domu gdzie problem skroplin na oknach w zimnym okresie jest uciążliwy. Okna są drewniane i wcale nieszczelne więc fakt, że w zeszłym sezonie pojawiła się pleśń na ścianie za meblami trochę nas zdziwił... Nie chcemy takich niespodzianek w nowym domu. Więc napiszcie proszę jak to wygląda w Waszych ambrozjach, czy coś zmienialiście?

w salonie 1200x2100

W kuchni 1200x1800 takie samo mam w gabinecie - przy czym u mnie oknow gabiecie jest w miejscu gdzie w standardzie jest kotłownia + toaleta

w toalecie mam okno 900x1500 a znowu kotłownię wraz z toaletą mam w miejscu gdzie w standardzie jest garaż ;) w kotłowni nie mam okna

Kiedyś pytałeś o wymiary okien na górze nad daszkiem są to 1200x1500

w garażu dwa małe okienka 600x900