Drake 24.10.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 " Nie po to wybudowałam dom, żebym mieszkała w betonie jak w bloku" i ciężko mi się z nią nie zgodzić. Przecież i tak mieszka w betonie No chyba że macie wybudowany w technologii szkieletowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 24.10.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Po pierwsze co strop na poddaszem do pracującego dachu ??? widzę że temat masz dogłębnie przeanalizowany szkoda pisać ale może jeszcze ta wichura i zerwany dach wtedy masz pięknie całą górę urządzona a argument że w bloku itd. Wszystko załatwia pozdrawiam pana który uważa się za wyrocznia na tym forum A podziel się wiedzą jak to technicznie jest zrobione. Ten strop gdzie jest podparty? Masz ściany nośne zamiast działowych? Jakie fundamenty stosuje się dla takiego budynku? Chętnie zobaczyłbym jakieś fotki z Twojej budowy, ew. skany projektu, które zaspokoiłyby moją ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 25.10.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Napisałem najpierw wielkiego posta, z pewnymi wytłumaczeniami - ale faktycznie nie ma sensu - przecież wtedy będę wyrocznią forum Odpowiem tylko na jedno pytanie w moim przypadku poddasze jest związane z więźbą i wiem gdzie popełniłem błędy ( a raczej wykonawcy ) i jak to poprawić przy najbliższej zmianie wystrojów pokoików u moich dzieci. Kończąc dyskusję jeśli chcesz ciągnąć temat zapraszam na PW, bez sensu zanudzać ludzi pieprzeniem o wyższości jabłka nad gruszką. Pozdrawiam Wyrocznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 25.10.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Chciałam zapytać jaka jest powierzchnia (mkw) poddasza gdyż przymierzamy się do ocieplenia (wełna + płyta KG). Jaką grubość wełny kupowaliście i jakie są stawki za metr wykonania takiej usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsla 25.10.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 A czy sciana dzialowa nie może być nośna? Jeśli odpowie sobie Pan na to pytanie to pewnie skany nie będą potrzebne pozatym budynki z lanymi skosami mam okazję oglądać tak od 25 lat. Kartony ktoś wymyślił że szybciej i taniej ale po co ja mam komuś udowadniać albo pan mi przecież obaj wiemy że każdy z nas ma to zrobione lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 25.10.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Uwaga!!! Ogłaszam koniec tematu o górnych stropach. Podsumowując ten tema:t niech u każdego radzi kierownik budowy albo swoje wpojone zamysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 25.10.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 u mnie dekarze rrozpoczęli krycie hura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 25.10.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 http://images40.fotosik.pl/1846/0d3e55ea90abdc7am.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a23bf293ddfa6a52.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 25.10.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 A czy sciana dzialowa nie może być nośna? Jeśli odpowie sobie Pan na to pytanie to pewnie skany nie będą potrzebne pozatym budynki z lanymi skosami mam okazję oglądać tak od 25 lat. Kartony ktoś wymyślił że szybciej i taniej ale po co ja mam komuś udowadniać albo pan mi przecież obaj wiemy że każdy z nas ma to zrobione lepiej Ściana działowa nie może być nośną. Odpowiedziałem i nadal nie wiem co jest wzmocnione przy betonowych skosach... Chyba nie będzie mi nigdy dane dowiedzieć się jak konstrukcyjnie rozwiązane jest poddasze w takiej "trumnie"... a co za tym idzie o ile to drożej wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 27.10.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Chciałam zapytać jaka jest powierzchnia (mkw) poddasza gdyż przymierzamy się do ocieplenia (wełna + płyta KG). Jaką grubość wełny kupowaliście i jakie są stawki za metr wykonania takiej usługi? [ATTACH=CONFIG]144117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]144118[/ATTACH] U nas wyszło 120 m2, grubość wełny 25cm(15cm między krokwy+10cm w poprzek ) ISOVER Super Mata, podwójna płyta GK, Co do ceny to pojęcie względne(zależy od rejonu Polski oraz kto wykonuje). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 29.10.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 U nas wyszło 120 m2, grubość wełny 25cm(15cm między krokwy+10cm w poprzek ) ISOVER Super Mata, podwójna płyta GK, Co do ceny to pojęcie względne(zależy od rejonu Polski oraz kto wykonuje). Pozdrawiam Ślicznie dziękuję za odpowiedź.Z tego co się orientowałam to za mkw 35-40zł trzeba zapłacić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsla 29.10.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ściana działowa nie może być nośną. Odpowiedziałem i nadal nie wiem co jest wzmocnione przy betonowych skosach... Chyba nie będzie mi nigdy dane dowiedzieć się jak konstrukcyjnie rozwiązane jest poddasze w takiej "trumnie"... a co za tym idzie o ile to drożej wychodzi. emocje ponoszą czyżby karton popękał - dowiedzieć się to nie problem gorzej ze zrozumieniem skoro ściana nośna nie może być działową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 29.10.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 emocje ponoszą czyżby karton popękał - dowiedzieć się to nie problem gorzej ze zrozumieniem skoro ściana nośna nie może być działową Echhhhh... No to łopatologicznie. Ściana wewnętrzna nośna i ściana wewnętrzna działowa to zupełnie dwa różne typy ścian. Ściana wewnętrzna działowa nie może być ścianą wewnętrzną nośną i odwrotnie - ściana wewnętrzna nośna nie może być ścianą wewnętrzną działową. Dlaczego? Proszę sobie sprawdzić, skoro dzielenie się wiedzą sprawia Ci taką trudność Czy w miejsce ściany wewnętrznej działowej można zbudować ścianę wewnętrzną nośną? Można, ale wymaga to zmiany konstrukcji budynku. Jakich zmian? Tego oczekiwałem się dowiedzieć - ci, którzy mieliby zamiar budować tą technologią otrzymaliby możliwość porównania. Jak dla mnie to wszystko jedno jak sobie budujecie, ja mam k-g, bo robię go sam, więc jest taniej. To dla mnie jedyna zaleta tego rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 29.10.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 U nas wyszło 120 m2, grubość wełny 25cm(15cm między krokwy+10cm w poprzek ) ISOVER Super Mata, podwójna płyta GK, Co do ceny to pojęcie względne(zależy od rejonu Polski oraz kto wykonuje). Pozdrawiam @fireman ocieplałeś cały dach czy tylko do sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsla 29.10.2012 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Naprawdę zrozumial Pan bezcenne jeszcze trochę i wszystko będzie jasne ehhhh panie wiem że dzwonią tylko nie wiem w którym kościele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 29.10.2012 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 W sumie cały dach. Skosy i sufit 25cm. Sufit od góry zamknięty płytą OSB 25mm, wyszedł całkiem spory strych. Resztę tzn. od podłogi strychu do szczytu 15cm wełny (SCHWENK)między krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 30.10.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Naprawdę zrozumial Pan bezcenne jeszcze trochę i wszystko będzie jasne ehhhh panie wiem że dzwonią tylko nie wiem w którym kościele Drake odpuść sobie, chyba nie otrzymasz odpowiedzi tak jak reszta ludzi na forum, jeśli chciałaby budować podobną metodą. Kolega jest alfą i omegą, wiedzą się nie dzieli a z 6 postów, które napisał w pierwszym pytał z czego budujemy, a w kolejnych nabijał się albo z rozwiązania k-g, albo z tego że chcę być wyrocznią, albo z twojej "niewiedzy" w temacie stropu na poddaszu. Chyba czas sobie odpuścić temat, może ktoś inny, kto wylewał strop odpowie nam na to pytanie. Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 30.10.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 W sumie cały dach. Skosy i sufit 25cm. Sufit od góry zamknięty płytą OSB 25mm, wyszedł całkiem spory strych. Resztę tzn. od podłogi strychu do szczytu 15cm wełny (SCHWENK)między krokwiami. ale te 120m2 to obejmuje skosy do sufitu plus sufit czy całość do szczytu?, bo kiedyś ktoś pisał że na ocieplenie całego dachu skosy do szczytu plus sufit poszło mu 208,8m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 30.10.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 120 m2 to skosy+sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.10.2012 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Drake odpuść sobie, chyba nie otrzymasz odpowiedzi tak jak reszta ludzi na forum, jeśli chciałaby budować podobną metodą. Kolega jest alfą i omegą, wiedzą się nie dzieli a z 6 postów, które napisał w pierwszym pytał z czego budujemy, a w kolejnych nabijał się albo z rozwiązania k-g, albo z tego że chcę być wyrocznią, albo z twojej "niewiedzy" w temacie stropu na poddaszu. Chyba czas sobie odpuścić temat, może ktoś inny, kto wylewał strop odpowie nam na to pytanie. Pozdrawiam K. E tam, ja się całkiem dobrze bawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts