tomsla 02.11.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Pani redsky a po co to Panu przecież u pana ściana nośna nie może być dzialowa pozatym żeby Pana bardziej zaciekawic to powiem że mam jeszcze piwnice wiem its mission Imposible. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 05.11.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Po pierwsze to nie Pani, po drugie nigdzie nie napisałem że nośna nie może być działową .... trzeba umieć czytać ze zrozumieniem ..... a Pan/Pani buja się z tematem swojej zajebistości i nie potrafi wytłumaczyć co i jak ..... w oczach się mieni Drake/wkozaz/redsky - to wbrew pozorom nie ta sama osoba ! Zakończy Pan/Pani merytorycznie temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsla 05.11.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Po pierwsze to nie Pani, po drugie nigdzie nie napisałem że nośna nie może być działową .... trzeba umieć czytać ze zrozumieniem ..... a Pan/Pani buja się z tematem swojej zajebistości i nie potrafi wytłumaczyć co i jak ..... w oczach się mieni Drake/wkozaz/redsky - to wbrew pozorom nie ta sama osoba ! Zakończy Pan/Pani merytorycznie temat ? Pszepraszm pana redsky ale przez te pana merytoryczne posty jak że pouczające już nie wiem czy pani to wyrocznia czy pan to redsky, nie drake to redsky czy odwrotnie. Proszę zakończyć niemerytorycznie z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciec2000 05.11.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam, właśnie wprowadziłem się do mojego nowego Domu "Ambrozji" w zasadzie nic nie zmieniłem w projekcie i jestem z tego bardzo zadowolony. Dom jest bardzo funkcjonalny i świetnie z zewnątrz wygląda. Życzę Wszystkim powodzenia i wytrwałości w budowaniu. ps. skąd niektórzy z Was mają czas na pisanie takich długich postów (o ścianach) czy to czemuś służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 05.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Pszepraszm pana redsky ale przez te pana merytoryczne posty jak że pouczające już nie wiem czy pani to wyrocznia czy pan to redsky, nie drake to redsky czy odwrotnie. Proszę zakończyć niemerytorycznie z poważaniem tak jak myslalem brak czegokolwiek no moze poza wylanym stropem nad poddaszem. Przestaje karmic trolla od tego postu nie odpowiadam na zaczepki slowne Z głębokim poważaniem, ku chwale betonowi nad poddaszem, tego nic nie skruszy, pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsla 05.11.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 tak jak myslalem brak czegokolwiek no moze poza wylanym stropem nad poddaszem. Przestaje karmic trolla od tego postu nie odpowiadam na zaczepki slowne Z głębokim poważaniem, ku chwale betonowi nad poddaszem, tego nic nie skruszy, pozdrawiam K.[/quote Z góry dziękuję i oby kartony nie pękały ale przecież nie po to betonu pan nie używał przecież to nie blok eh, a pan twierdzi że pan myślał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 06.11.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Z góry dziękuję i oby kartony nie pękały ale przecież nie po to betonu pan nie używał przecież to nie blok eh, a pan twierdzi że pan myślał Spokojnie już popękały to że akurat będą pękać wiedziałem od początku a że dodatkowo pseudofachowcy je spierdzielili ..... życie, poprawi się przy następnym remoncie i będzie cacy. Proszę się nie przejmować . Konkudując ( bo Pan/Pani ciągle kogoś obraża ) z tego wzgledu, że kartony pękają użytkownicy tego forum chcieli się dowiedziec cokolwiek na temat wylewanych stropów nad poddaszem. Może jakby Pan/Pani był/była bardziej pomocna temat zostały rozwiązany dwie strony temu. A tak się wozimy, ale widać że nie uzyskamy takiej informacji. Pozdrawiam głęboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsla 06.11.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 to pan zaczął szydzenie i oprócz złośliwości z pana strony nie widziałem innych zainteresowanych tematem wobec czego wdalem się w dyskusję i znizylismy się do poziomu za który mi wstyd. Pozdrawiam i życzę powodzenia bez złośliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 06.11.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam, właśnie wprowadziłem się do mojego nowego Domu "Ambrozji" w zasadzie nic nie zmieniłem w projekcie i jestem z tego bardzo zadowolony. Dom jest bardzo funkcjonalny i świetnie z zewnątrz wygląda. Życzę Wszystkim powodzenia i wytrwałości w budowaniu. ps. skąd niektórzy z Was mają czas na pisanie takich długich postów (o ścianach) czy to czemuś służy? A no służy po to właśnie jest forum aby pytać i odpowiadać jak się zna odpowiedź. Czas jest pojęciem względnym, posłużyłem się wiedzą i tekstem napisanym przez innych więc całość zajęła mi dosłownie 5 minut. Gratuluję przeprowadzki, może wkleisz jakieś fotki z wewnątrz i zewnątrz dla pobudzenia weny twórczej innych "ambrozjowiczów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 06.11.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Nie drapać się koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 08.11.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 HALO Żyje ktoś na tym forum?? Może by tak ktoś wstawił jakieś fotki swojej ambrozji najlepiej wnętrz szukam weny twórczej A nie po większości fotki sso lub ssz i na tym koniec aktywności na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 09.11.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 @redsky miał wstawić fotki wnętrza i cisza ps.ile metrów tynku i wylewek u was wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 09.11.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Czuwam w pracy nie mogłęm nic wstawić na dycholu brakuje dobrych fotek, jak nie padnę to dziś wrzucę na picasę i wystawię linka - tynku poszło coś koło 500 m2 - ale nie tynkowałem kotłowni oraz garażu i łązienki na dole ( tak na oko) a wylewki pamiętam jak dziś skasowali mnie za 215 m2 - mam troszkę poszerzony garaż. P.S nie tynkowałem również szczytów ponad jętkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 09.11.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 @redsky miał wstawić fotki wnętrza i cisza ps.ile metrów tynku i wylewek u was wyszło? tynku 500m2 (bez sufitów i pracowni) posadzki 280m2 (u mnie 320m2 posadzek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 09.11.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 280 m 2 to nie za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 10.11.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Hmm, dziwna sprawa z tymi posadzkami bo u nas fachowcom wyszło 200m2 . Chociaż po przeliczeniu to powinno wyjść około 240m2. I to jest przykład jak nas fachowcy kantują skoro jest taka różnica( od 200m2 do 280m2). Za to tynki to 600m2 ( poddasze sufit i skosy rigips) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 10.11.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 280 m 2 to nie za dużo ? U mnie tak wyszło mam trochę większą AMBROZJĘ ( w sumie 320m2 po podłodze) c widać na fotkach. (bryła główna 10x10m, Garaż i pracownia 10x6m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 10.11.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Cześć! Mamy projekt! Hip hip hurra! Chciałam zapytać czy robiliście schody według projektu? Zmienialiście coś? W projekcie są stopnie o wys 19cm- nie są za wysokie? Teraz w domu mamy 16,5 cm i są w sam raz... Planowaliśmy zmianę schodów na dwubiegowe. Czy ktoś z Was zrobił taką zmianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 10.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Cześć! Mamy projekt! Hip hip hurra! Chciałam zapytać czy robiliście schody według projektu? Zmienialiście coś? W projekcie są stopnie o wys 19cm- nie są za wysokie? Teraz w domu mamy 16,5 cm i są w sam raz... Planowaliśmy zmianę schodów na dwubiegowe. Czy ktoś z Was zrobił taką zmianę? Temat był już przerabiany kilkanaście stron wstecz wystarczy poszukać Ja zmieniałem schody na spocznikowe, wejście do pokoju zrobiłem pod schodami a z drugiej strony spiżarnię. Wysokość stopni 19cm (jest ok kwestia przyzwyczajenia) ale niższych się nie da bo za bardzo wychodziły by w kierunku salonu (i tak je trochę wyciągnąłem) lub trzeba by było podnieść strop nad garażem co by popsuło wygląd bryły zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_grzesiek 11.11.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Witamy wszystkich:) Mamy do sprzedania dom Ambrozję III w Białce nad jeziorem koło Parczewa w woj. lubelskim. Stan surowy zamknięty-okna,drzwi,elektryka,wodociąg,telefon na działce 31a,ogrodzonej z trzech stron siatką a przód z klinkieru. W pobliżu jest jezioro,stawy hodowlane,dużo lasów i ścieżki rowerowe. Ładna i spokojna okolica. Więcej szczegółów pod numerem 502-626-752. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts