Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich miłosnikow Ambrozji!

Mam pytanie do PAULI999 czy moglibysmy zobaczyc wasz domek ,jestescie z okolic Buska Zdroju my również i mamy zamiar budowac Ambrozje i chcielibyśmy zobaczyc to w realu. Prosze o pilny kontakt na grigo86@poczta .fm lub gg 11917879 nie podaje tel poniewaz jestesmy za granica ale zjezdzamy w najblizszym czasie....Pozdrawiam!!!!!

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zastanawiamy się nad całkowitą likwidacją pokoiku na dole (gabinetu). Salon wydaje się strasznie malutki. Z drugiej strony szkoda dodatkowego pokoju.

Pytanie do osób które już wybudowały Ambrozję: czy salon z pokojem jest rzeczywiście bardzo mały, czy opłaca się go powiększać kosztem gabinetu? W sumie to niewiele metrów więcej, ale zawsze coś :-?

Proszę o opinie :)

My co prawda jeszcze nie rozpoczeliśmy budowy i pewnie jeszcze poczekamy jakiś czas ale za to konsultowaliśmy projekt Ambrozji z zaprzyjaźnioną Architekt. W związku z tym, iż salon wydaje się mały również rozważaliśmy likwidację gabinetu, Pani Architekt zamiast tego poleciła nam powiększenie salonu poprzez przesunięcie ściany przy tarasie na równo ze ścianą od kuchni. I chyba na takie rozwiązanie się zdecydujemy. Dzięki temu salon zyskuje 8 mkw i zostaje gabinet :D

Witam wszystkich budujacych Ambrozje :)

Wlasnie zdecydowalismy z mezem ze wybieramy projekt "AMBROZJA I".

Mam pytanie do tych którzy przerabiali projekt a mianowicie jakie poniesliscie koszty projektu po waszych zmianach?

Pozdrawiam wszystkich ;-)

Witam wszystkich budujacych Ambrozje :)

Wlasnie zdecydowalismy z mezem ze wybieramy projekt "AMBROZJA I".

Mam pytanie do tych którzy przerabiali projekt a mianowicie jakie poniesliscie koszty projektu po waszych zmianach?

Pozdrawiam wszystkich ;-)

W biurze Dobrych domów w ubiegłym roku był to koszt około 4 tyś.

My zmienialiśmy dość dużo w projekcie.

Wiele zmian można też wykonać już na etapie budowy, za przyzwoleniem kierownika oczywiście :D

Jeśli zmiany które chcecie wprowadzić są niewielkie, to koszt nie powinien być aż tak duży.

Pozdrowionka

Łukaszu i Magdo mam pytanie do waszego fundamentu czy macie wylana stopę pod komin gazowy i dymny w salonie? bo na zdjęciu nie widać fundamentu pod kominy tylko pod sciany nosne i filary?

pytam bo moja ekipa zapomniała o tym i dopiero inspektor przed zalaniem lawy nakazal im wykonanie tej stopy? w projekcie rzuty fundamentów są one wyraźnie zaznaczone kominy muszą sie na czyms opierac? No chyba że dopiero maja zamiar wymurować fundamentu pod kominy?

pustaki kominowe na samym chudziaku nie powinny stać

POWODZENIA i dajcie odpowiedź

ps wstawiłem specjalnie rzut mojego fundamentu z stopami pod kominy w zdjęciach dla porównania http://mirox1.fotosik.pl/ no i posiałem trawkę haha ale nie do palenia :)

Miroxx

Mam pare pytan do Ciebie.

- czy podnosiles scianke kolankowa? Jezeli nie, to czy jest tam dosc miejesca na postawienie lozka, buirka czy chociazky zwyklej komody. Ile tam jest centymentrow?

-widze, ze masz chyba tylko 2 balkony tak? Ja myslalam nad likwidacja balkonow, bo 3 to chyba za duzo? Jak moge rozwiazac ten problem?

-podobaja mi sie u Ciebie te poleczki w scianie. sama myslalam o czyms takim,ale tyko w duzej sypialni. Natomiat widze, ze fajnie to wyglada wszedzie i jest bardzo funkcjonalne. Czy ta sciana jest taka gruba, ze sie ja 'wykopuje' (nie wiem jak inaczej to nazac na razie) czy robiles specjalnie grubsza sciane czy w ogole jak? :)

Z gory dzieki za odpowiedz.

Witam

Mam pytanie do Miroxa. Czy te pokoiki na górze sá bardzo waskie? Bo jak patrze na projekt to nie wygládajá na szerokie. Ile majá szerokosci mniej wiecej? Czy podnosiles scianke u góry, czy jest zgodnie z projektem? Bo ja zastanawiam nad podniesieniem o jeden pustak.

Pozdrawiam

witam serdecznie nie podnosiłem kolankowej to moim zdaniem niszczy wygląd naszej ambrozji :) balkony mam 3 zachowalem wszystkie jest to pewien klopot i koszt ale jak sa dobrze wykonane to daja urok bo o to w nich chodzi :) co do polek sa wykonane z regipsu nie kulem w scianach szerokosc 20 cm pokoiki najladniejszy jest ten nad wykuszem w jadalni to jest fajny pokoik na sypialnie pozostale sa tez fajne ale troszeczke waskie sciane przy kolankowej wykonalem z plyty regipsowej na wysokosc 110 cm musialem odsunac sie na 20 cm od scianki kolankowej nie zabiera to wiele:) pozdrawiam teraz dzialem z lazienka to jest wyzwanie i koszt no i podwieszamy na dole sufity jak beda wykoanane to dodam zdjecia

to co czytamy na temat balkonow to prawda sprawiaja one klopot ja bylem na nie ale moja zonka na tak wiec jestesmy na tak i powiem ze sa fajne dobrze wykonane i po strachu wiec ja bym sie zbytni opiniami nie przejmowal, prawda jest taka ze jest troche malo miejsca na stol jadalniany wiec zamiast drzwi na taras dalbym okno i bedzie git :) kotlownia drzwi na zewnatrz to jest zasada ja dalem te na lazinke na tomiast z garazu dalem do srodka i jest git ja zlikwidowalem spizarke i powiekszylem chol wiec jest calkiem calkiem :)

sa milosnicy balkonow i zwolennicy taniej budowy czyli parteru :) rano wyjsc na balkon od ogrodu zajeb... sprawa :) My wybralismy AMBROZJE na zdjeciach widac co zmienilismy to jest nasza 1 budowa i trzeba troche pomieszkac co by oceniac jak bedzie lipa zawsze mozna sprzedac i postawic 2 domek juz taniej i bardziej profesjonalnie :) budowanie to przyjemnosc i musi nia byc bo inaczej stanie sie zmora a my bedziemy wypisywac takie pesymistyczne opinie

powodzenia

Dzieki za odpowiedz.

Wlasnie patzrylam dokladnie na projekt (kuchnia) i nie widze miejsca na lodowne czy piekarnik w pionie. Ty zlikwidowales spizarke i tak chyba tzreba bedzie zrobic, bo inaczej nic tam sie nie zmiesci? Czy moze sie myle? Gdybys nie zlikwidowal spizarni , jest miejsce na lodowke?

Ps. ja nie mam zamiaru sprzedawac domu. Masakra! Wiec musze zrobic tak, zeby bylo dobrze na cale zycie:0

Myslę, że w każdym projekcie tak i w tym ktoś komu się on po prostu nie podoba znajdzie 1000 argumentów na nie. NIewątpliwie nie jest to dom o powierzchni uzytkowej 250 m kw więc pewnych rozwiązań w nim po prostu nie ma. My kończymy mury i jesteśmy b. zadowoleni tak z bryły jak i z funkcjonalności wewnątrz.