grigo86 21.06.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam wszystkich miłosnikow Ambrozji! Mam pytanie do PAULI999 czy moglibysmy zobaczyc wasz domek ,jestescie z okolic Buska Zdroju my również i mamy zamiar budowac Ambrozje i chcielibyśmy zobaczyc to w realu. Prosze o pilny kontakt na grigo86@poczta .fm lub gg 11917879 nie podaje tel poniewaz jestesmy za granica ale zjezdzamy w najblizszym czasie....Pozdrawiam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena23wawa 22.06.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Zastanawiamy się nad całkowitą likwidacją pokoiku na dole (gabinetu). Salon wydaje się strasznie malutki. Z drugiej strony szkoda dodatkowego pokoju. Pytanie do osób które już wybudowały Ambrozję: czy salon z pokojem jest rzeczywiście bardzo mały, czy opłaca się go powiększać kosztem gabinetu? W sumie to niewiele metrów więcej, ale zawsze coś Proszę o opinie My co prawda jeszcze nie rozpoczeliśmy budowy i pewnie jeszcze poczekamy jakiś czas ale za to konsultowaliśmy projekt Ambrozji z zaprzyjaźnioną Architekt. W związku z tym, iż salon wydaje się mały również rozważaliśmy likwidację gabinetu, Pani Architekt zamiast tego poleciła nam powiększenie salonu poprzez przesunięcie ściany przy tarasie na równo ze ścianą od kuchni. I chyba na takie rozwiązanie się zdecydujemy. Dzięki temu salon zyskuje 8 mkw i zostaje gabinet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil6 22.06.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Pewnie do tego jeszcze daleka droga, ale takie schodki sobie wymarzyliśmy do naszej Ambrozji: http://images38.fotosik.pl/74/79565aa6ec77cd09m.jpg Czesc czy możecie pwystawic zdjecia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_darek 22.06.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam wszystkich budujacych Ambrozje Wlasnie zdecydowalismy z mezem ze wybieramy projekt "AMBROZJA I". Mam pytanie do tych którzy przerabiali projekt a mianowicie jakie poniesliscie koszty projektu po waszych zmianach? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geniu 23.06.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 przy niewielkich zmianach w obrysie garażu, uzgodnieniach branżowych i przekazaniem do starostwa w celu uzyskania pozwolenia (już mam)2150 bruttopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 23.06.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Czesc czy możecie pwystawic zdjecia z budowy Witaj, podaję link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a98c5498bfda9635.html W razie problemów proszę o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz i Magda 23.06.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam wszystkich budujacych Ambrozje Wlasnie zdecydowalismy z mezem ze wybieramy projekt "AMBROZJA I". Mam pytanie do tych którzy przerabiali projekt a mianowicie jakie poniesliscie koszty projektu po waszych zmianach? Pozdrawiam wszystkich W biurze Dobrych domów w ubiegłym roku był to koszt około 4 tyś. My zmienialiśmy dość dużo w projekcie. Wiele zmian można też wykonać już na etapie budowy, za przyzwoleniem kierownika oczywiście Jeśli zmiany które chcecie wprowadzić są niewielkie, to koszt nie powinien być aż tak duży. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 25.06.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Łukasz i Magda Chętnie odwiedzę Was na budowie w sobote lub w niedziele tylko napisz czy można i dokładną miejscowość i godzinę która by Wam pasowała dzięki , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkanet 26.06.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam bardzo serdecznie My również dołączyliśmy do miłośników boskiej Ambrozji II i 10 lipca ruszamy z budową! Chciałam się zapytać czy ktoś buduje ten domek w pomorskim lub warmińsko-mazurskim ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike0001 27.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 29.06 w najbliższy poniedziałek zaczynają nam Panowie stawiać ściany zewnętrzne - porotherm 25 P+W (budujemy z ceramiki )już wylądował na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 29.06.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Łukaszu i Magdo mam pytanie do waszego fundamentu czy macie wylana stopę pod komin gazowy i dymny w salonie? bo na zdjęciu nie widać fundamentu pod kominy tylko pod sciany nosne i filary? pytam bo moja ekipa zapomniała o tym i dopiero inspektor przed zalaniem lawy nakazal im wykonanie tej stopy? w projekcie rzuty fundamentów są one wyraźnie zaznaczone kominy muszą sie na czyms opierac? No chyba że dopiero maja zamiar wymurować fundamentu pod kominy? pustaki kominowe na samym chudziaku nie powinny stać POWODZENIA i dajcie odpowiedź ps wstawiłem specjalnie rzut mojego fundamentu z stopami pod kominy w zdjęciach dla porównania http://mirox1.fotosik.pl/ no i posiałem trawkę haha ale nie do palenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 29.06.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Miroxx Mam pare pytan do Ciebie. - czy podnosiles scianke kolankowa? Jezeli nie, to czy jest tam dosc miejesca na postawienie lozka, buirka czy chociazky zwyklej komody. Ile tam jest centymentrow? -widze, ze masz chyba tylko 2 balkony tak? Ja myslalam nad likwidacja balkonow, bo 3 to chyba za duzo? Jak moge rozwiazac ten problem? -podobaja mi sie u Ciebie te poleczki w scianie. sama myslalam o czyms takim,ale tyko w duzej sypialni. Natomiat widze, ze fajnie to wyglada wszedzie i jest bardzo funkcjonalne. Czy ta sciana jest taka gruba, ze sie ja 'wykopuje' (nie wiem jak inaczej to nazac na razie) czy robiles specjalnie grubsza sciane czy w ogole jak? Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_darek 29.06.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 WitamMam pytanie do Miroxa. Czy te pokoiki na górze sá bardzo waskie? Bo jak patrze na projekt to nie wygládajá na szerokie. Ile majá szerokosci mniej wiecej? Czy podnosiles scianke u góry, czy jest zgodnie z projektem? Bo ja zastanawiam nad podniesieniem o jeden pustak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 01.07.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 witam serdecznie nie podnosiłem kolankowej to moim zdaniem niszczy wygląd naszej ambrozji balkony mam 3 zachowalem wszystkie jest to pewien klopot i koszt ale jak sa dobrze wykonane to daja urok bo o to w nich chodzi co do polek sa wykonane z regipsu nie kulem w scianach szerokosc 20 cm pokoiki najladniejszy jest ten nad wykuszem w jadalni to jest fajny pokoik na sypialnie pozostale sa tez fajne ale troszeczke waskie sciane przy kolankowej wykonalem z plyty regipsowej na wysokosc 110 cm musialem odsunac sie na 20 cm od scianki kolankowej nie zabiera to wiele:) pozdrawiam teraz dzialem z lazienka to jest wyzwanie i koszt no i podwieszamy na dole sufity jak beda wykoanane to dodam zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 02.07.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 http://forum.gazeta.pl/forum/w,43732,97209026,,Projekt_domu_prosze_o_opinie.html?v=2 Wady naszej ambrozji. Sporo tego. W wiekszosci sie nie zgadzam, ale dobilo mnie to co przeczytalam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirox 03.07.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 to co czytamy na temat balkonow to prawda sprawiaja one klopot ja bylem na nie ale moja zonka na tak wiec jestesmy na tak i powiem ze sa fajne dobrze wykonane i po strachu wiec ja bym sie zbytni opiniami nie przejmowal, prawda jest taka ze jest troche malo miejsca na stol jadalniany wiec zamiast drzwi na taras dalbym okno i bedzie git kotlownia drzwi na zewnatrz to jest zasada ja dalem te na lazinke na tomiast z garazu dalem do srodka i jest git ja zlikwidowalem spizarke i powiekszylem chol wiec jest calkiem calkiem sa milosnicy balkonow i zwolennicy taniej budowy czyli parteru rano wyjsc na balkon od ogrodu zajeb... sprawa My wybralismy AMBROZJE na zdjeciach widac co zmienilismy to jest nasza 1 budowa i trzeba troche pomieszkac co by oceniac jak bedzie lipa zawsze mozna sprzedac i postawic 2 domek juz taniej i bardziej profesjonalnie budowanie to przyjemnosc i musi nia byc bo inaczej stanie sie zmora a my bedziemy wypisywac takie pesymistyczne opinie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 03.07.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dzieki za odpowiedz.Wlasnie patzrylam dokladnie na projekt (kuchnia) i nie widze miejsca na lodowne czy piekarnik w pionie. Ty zlikwidowales spizarke i tak chyba tzreba bedzie zrobic, bo inaczej nic tam sie nie zmiesci? Czy moze sie myle? Gdybys nie zlikwidowal spizarni , jest miejsce na lodowke?Ps. ja nie mam zamiaru sprzedawac domu. Masakra! Wiec musze zrobic tak, zeby bylo dobrze na cale zycie:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike0001 03.07.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Myslę, że w każdym projekcie tak i w tym ktoś komu się on po prostu nie podoba znajdzie 1000 argumentów na nie. NIewątpliwie nie jest to dom o powierzchni uzytkowej 250 m kw więc pewnych rozwiązań w nim po prostu nie ma. My kończymy mury i jesteśmy b. zadowoleni tak z bryły jak i z funkcjonalności wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaak23 03.07.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Mike0001 robiles jakies zmiany? Co z ta lodowka? jest miejsce czy zdecydowanie trzeba usuwac spizarke?A schody sa ok? Jest tam spocznik czy sa krete? Prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike0001 03.07.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Kasiaak23, część powierzchni przeznaczonej na spiżarnie podzieliłem pomiędzy lodówkę od strony kuchni i szafę wnękową o głębokości ok. 80 cm od strony wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts