redsky 11.11.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Przejrzałem zdjęcia - będe musiał zrob ić wam osobno nie fotografowaliśmy ..... bez ludzików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata-ryba 13.11.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Jak zauważyliście jestem nowa na forum I samej nie chce mi się wierzyć ale przeczytałam wszystkie Wasze posty (od 1 strony ). Powiem tak, po lekturze jestem juz prawie pewna co chce pozmieniać w Ambrozji. Ale reszte napisze jak przetrawię. A teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 14.11.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Ze niby o 20:22? jak moja żona uwielbia spać a ja idę spać i wstaje w tym samym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 14.11.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 pomału powoli do przodu, pomału bo sam większość prac wykonuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 15.11.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Wczoraj dostałem decyzję o odbiorze budowa oficjalnie zakonczona zdjęcia - niebawem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 25.11.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 coś tam obiecałem i coś udało mi się odnaleźć bez dzieciaków i rodziny https://skydrive.live.com/redir?resid=CB34F100A37A3E4F!105&authkey=!ABYxX6a_iVh9mHQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 27.11.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 @redsky niestety u mnie zdjęcia się nie odpalają wyświetla się błąd "Niestety, wystąpiły błędy. Spróbuj ponownie lub odśwież stronę. Jeśli ten komunikat jest nadal wyświetlany, przejdź do witryny Stan usługi, aby sprawdzić, czy nie występuje problem z usługą SkyDrive." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 27.11.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 skydrive jest wirtualnym dyskiem microsoftu, sprobuj na internet explorerze, chociaz mi dziala i na firefoxie i ma chromie i na safari jak co to wrzuce gdzies indziej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 28.11.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 już działa , widzę że pierwsza impreza już się odbyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 28.11.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 no tak to w zasadzie była ostatnia z imprez czyli urodziny moich córek a w tym domu życie to jedna wielka impreza cięgle ktoś przyjeżdza w weekendy ogladać i tak już od czerwca co weekend impreza dorzuce kilka fotek jak tylko je zrobię bo kilka rzeczy wygląda już inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 29.11.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 coś tam obiecałem i coś udało mi się odnaleźć bez dzieciaków i rodziny https://skydrive.live.com/redir?resid=CB34F100A37A3E4F!105&authkey=!ABYxX6a_iVh9mHQ Fajnie że umieściłeś te zdjęcia, wanna super ogólnie tempo prac imponujące.U nas na razie same mury.Nie mogę się doczekać kiedy będziemy na etapie meblowania...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willos 12.12.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Witam wszystkich Ambrozjowiczów. Zamierzam zacząć budowę Ambrozji w przyszłym roku na wiosne,jak narazie walcze z Polską biurokracją ;/ Chciałbym się zapytać forumowiczów,którzy juz wybudowali swoje Ambrozje ile mniej więcej poszło im pustaków ceramicznych i bloczków betonowych fundamentowych na budowę domu ?? Dodam, ze zamierzam budować Ambrozje z garażem 1-stanowiskowym bez piwnic. Z góry dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 12.12.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 mi poszo około 2700 porothermu wienebergera 25 cm i 930 bloczków betonowych. Miałem podnoszoną ścianę kolankową o jeden pustak i jedną ścianę więcej wymurowaną z 25 na górze, względem projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willos 14.12.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 @ redsky : A z jakich materiałów budowałeś ścianki działowe ?? Też Porotherm 25 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
presariof500 15.12.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Witam! Mam pytanie do osób, które już zamieszkują swoje Ambrozję. Jesteśmy na etapie elektryki i pan kazał nam pokazać gdzie co chcemy mieć w kuchni. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi jakieś rozwiązania, albo na pv przesłać zdjęcia jak Wy macie rozplanowane kuchnie. Bardzo bym była wdzięczna. Z góry dziękuje P.S. redsky super zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 16.12.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 @ redsky : A z jakich materiałów budowałeś ścianki działowe ?? Też Porotherm 25 ?? porotherm11,5 w większości - jedynaścianka działowa wybudowana z 25 to ta przy jaskółce z przodu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 16.12.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam! Mam pytanie do osób, które już zamieszkują swoje Ambrozję. Jesteśmy na etapie elektryki i pan kazał nam pokazać gdzie co chcemy mieć w kuchni. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi jakieś rozwiązania, albo na pv przesłać zdjęcia jak Wy macie rozplanowane kuchnie. Bardzo bym była wdzięczna. Z góry dziękuje P.S. redsky super zdjęcia Wszystko zależy od tego jak i co wymyślisz w kuchni- my robiliśmy troch w ciemno .... wyszło jak wyszło udało się wszystko. Z mojej perspektywy należy wiedzieć jakie sprzęty będzie się miało w kuchni ( u mnie lodówka/piekarnik/mikrofala/zmywarka/płyta indukcyjna) pod płytę indukcyjną ciągniesz kabelk twójfazowy ( ale da się podpiąć w skrajnych przypadkach na normalnym, jednak lepiej dać trójfazówkę) u mnie jeden z przewodów jest skrajeniw ykorzystywany czyli lodówka + mikrofala + piekarnik na nim wiszą w sumie d maxymalna moc równa praktycznie temu co może wytrzymać kabel 2,5 mm2 ;)ja mam tak zrozbione gniazdka - srojąc przodem do okna w kuchni. po lewej stronie na ścianie gdzie w standardzie jest spiżarnia mam na dole gniazda pod które ma podłączoną mikrofalę lodówkę i piekarnik również na dole na wprost mniej więcej mam dodatkowe gniazdo do podłączenia zmywarki. po prawej stronie mam kabel trójfazowy pod płytę indykcyjną + 3 gniazdka pod ew. różne inne rzeczy. na górze nad blatem po obu stronach okna mam po 3 gniazdka "robocze" po prawej na wysokosci okapu ( w sumie schowane pod okapem mam gniazdko zasilające okap ). Błedem z naszje strony było nie zrobienie żadnego gniazda w wykuszu .... ale naprawię to sobie przy okazji następnego remontu z malowaniem. Wrzucę jakąś fotkę jak wygląda nasza kuchnia żebyście mogli ew. to jakoś ogarnąć co wypisałem. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
presariof500 17.12.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź. Najbardziej się obawiam tego, że jak wrzucimy tyle sprzętu (bo oczywiście chcemy mieć to co wymieniłeś) to będę miała strasznie mało szafek w kuchni na inne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 17.12.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Dzięki za odpowiedź. Najbardziej się obawiam tego, że jak wrzucimy tyle sprzętu (bo oczywiście chcemy mieć to co wymieniłeś) to będę miała strasznie mało szafek w kuchni na inne rzeczy podaj e-mail to podeśle tobie kilka fotek mojej kuchni z tym całym sprzętem, moja żona nie narzeka na brak miejsca a mamy sporo gratów Poszukaj wcześniej tam są linki do fotek naszej ambrozji a tam są też jakieś fotki kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 23.12.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Wesołych Świąt drodzy Ambrozjomaniacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts