Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak zauważyliście jestem nowa na forum :D I samej nie chce mi się wierzyć ale przeczytałam wszystkie Wasze posty :wiggle: (od 1 strony ). Powiem tak, po lekturze jestem juz prawie pewna co chce pozmieniać w Ambrozji. Ale reszte napisze jak przetrawię. A teraz :goodnight:

• 2 weeks później...
coś tam obiecałem i coś udało mi się odnaleźć ;) bez dzieciaków i rodziny :)

https://skydrive.live.com/redir?resid=CB34F100A37A3E4F!105&authkey=!ABYxX6a_iVh9mHQ

Fajnie że umieściłeś te zdjęcia, wanna super ogólnie tempo prac imponujące.U nas na razie same mury.Nie mogę się doczekać kiedy będziemy na etapie meblowania...pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam wszystkich Ambrozjowiczów. Zamierzam zacząć budowę Ambrozji w przyszłym roku na wiosne,jak narazie walcze z Polską biurokracją ;/ Chciałbym się zapytać forumowiczów,którzy juz wybudowali swoje Ambrozje ile mniej więcej poszło im pustaków ceramicznych i bloczków betonowych fundamentowych na budowę domu ?? Dodam, ze zamierzam budować Ambrozje z garażem 1-stanowiskowym bez piwnic. Z góry dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam ;)

Witam!

Mam pytanie do osób, które już zamieszkują swoje Ambrozję. Jesteśmy na etapie elektryki i pan kazał nam pokazać gdzie co chcemy mieć w kuchni. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi jakieś rozwiązania, albo na pv przesłać zdjęcia jak Wy macie rozplanowane kuchnie. Bardzo bym była wdzięczna. Z góry dziękuje

P.S. redsky super zdjęcia :)

Witam!

Mam pytanie do osób, które już zamieszkują swoje Ambrozję. Jesteśmy na etapie elektryki i pan kazał nam pokazać gdzie co chcemy mieć w kuchni. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi jakieś rozwiązania, albo na pv przesłać zdjęcia jak Wy macie rozplanowane kuchnie. Bardzo bym była wdzięczna. Z góry dziękuje

P.S. redsky super zdjęcia :)

Wszystko zależy od tego jak i co wymyślisz w kuchni- my robiliśmy troch w ciemno .... wyszło jak wyszło udało się wszystko. Z mojej perspektywy należy wiedzieć jakie sprzęty będzie się miało w kuchni :) ( u mnie lodówka/piekarnik/mikrofala/zmywarka/płyta indukcyjna) pod płytę indukcyjną ciągniesz kabelk twójfazowy ( ale da się podpiąć w skrajnych przypadkach na normalnym, jednak lepiej dać trójfazówkę) u mnie jeden z przewodów jest skrajeniw ykorzystywany ;) czyli lodówka + mikrofala + piekarnik na nim wiszą :) w sumie d maxymalna moc równa praktycznie temu co może wytrzymać kabel 2,5 mm2 ;)ja mam tak zrozbione gniazdka - srojąc przodem do okna w kuchni. po lewej stronie na ścianie gdzie w standardzie jest spiżarnia mam na dole gniazda pod które ma podłączoną mikrofalę lodówkę i piekarnik również na dole na wprost mniej więcej mam dodatkowe gniazdo do podłączenia zmywarki. po prawej stronie mam kabel trójfazowy pod płytę indykcyjną + 3 gniazdka pod ew. różne inne rzeczy. na górze nad blatem po obu stronach okna mam po 3 gniazdka "robocze" po prawej na wysokosci okapu ( w sumie schowane pod okapem mam gniazdko zasilające okap ). Błedem z naszje strony było nie zrobienie żadnego gniazda w wykuszu .... ale naprawię to sobie przy okazji następnego remontu z malowaniem. Wrzucę jakąś fotkę jak wygląda nasza kuchnia żebyście mogli ew. to jakoś ogarnąć ;) co wypisałem. Pozdrawiam Kuba

Dzięki za odpowiedź. Najbardziej się obawiam tego, że jak wrzucimy tyle sprzętu (bo oczywiście chcemy mieć to co wymieniłeś) to będę miała strasznie mało szafek w kuchni na inne rzeczy :(

podaj e-mail to podeśle tobie kilka fotek mojej kuchni z tym całym sprzętem, moja żona nie narzeka na brak miejsca a mamy sporo gratów :)

Poszukaj wcześniej tam są linki do fotek naszej ambrozji a tam są też jakieś fotki kuchni.