pawti81 10.02.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam,wszystkich,dawno się nieodzywałem,my już jesteśmy na takim etapie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 11.02.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 a te oryginalne z ruppceramiki (bo chyba też taką masz na dachu), to są do kanalizacji czy wentylacji pomieszczeń? Jak kompletowałem swój dach, to w oficjalnej sprzedaży występował tylko ten typ dachówki wentylacyjnej, który był opisany jako służący do tego i tamtego A w sumie Drake powiem Ci że u mnei są jako wywiewki kanalizacji, natomiast mogły by pewno służyć również jako wywiewki wentylacji , natomiast ja puściłem wszystko kominami - w sensie jeszcze nie do konca mam wszystko zrobione ale co tam z ostatnich nowości wstawiłem sobie nad garaż saunę infrared - a co tam pochwalę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 11.02.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 A w sumie Drake powiem Ci że u mnei są jako wywiewki kanalizacji, natomiast mogły by pewno służyć również jako wywiewki wentylacji , natomiast ja puściłem wszystko kominami - w sensie jeszcze nie do konca mam wszystko zrobione ale co tam z ostatnich nowości wstawiłem sobie nad garaż saunę infrared - a co tam pochwalę się No właśnie czasem mam problem odwróconego ciągu w łazience i/lub kuchni, ale obarczam za to pracujący prawie non stop kominek, który skądś musi w końcu pobrać powietrze do ogrzania. Myślałem może, że to przez nieprawidłową konstrukcję tych kominków, ale w lecie działa prawidłowo... A skoro się chwalimy, to ja też mam najnowszą inwestycję - balustrada do schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redsky 12.02.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No właśnie czasem mam problem odwróconego ciągu w łazience i/lub kuchni, ale obarczam za to pracujący prawie non stop kominek, który skądś musi w końcu pobrać powietrze do ogrzania. Myślałem może, że to przez nieprawidłową konstrukcję tych kominków, ale w lecie działa prawidłowo... A skoro się chwalimy, to ja też mam najnowszą inwestycję - balustrada do schodów Cześć to raczej nie problem kominka pracującego non stop - mam kominek z wyprowadzeniem czerpania powietrza na zewnątrz i też czasami zauważam ten problem. Bardziej obarczałbym zbyt małą różnicę ciśniania- wiatry itd. Piękne schody. Wydłużałeś je żeby był spocznik ? podoba mi się połaczenie jasnego koloru z czarnym drewnem, no i ta metalowa bariera cud miód malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 12.02.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Cześć to raczej nie problem kominka pracującego non stop - mam kominek z wyprowadzeniem czerpania powietrza na zewnątrz i też czasami zauważam ten problem. Bardziej obarczałbym zbyt małą różnicę ciśniania- wiatry itd. Piękne schody. Wydłużałeś je żeby był spocznik ? podoba mi się połaczenie jasnego koloru z czarnym drewnem, no i ta metalowa bariera cud miód malina Dopływ powietrza do komory spalania też mam doprowadzony z zewnątrz, ale samo powietrze ogrzewane pobierane jest z wnętrza i wciągane turbiną na strych, po czym rozprowadzane do górnych pomieszczeń. Turbina pompuje 500m3/h i raczej myślę, że taka sama ilość nie powraca klatką schodową na dół, stąd moje przypuszczenia o braku powietrza, które skądś musi zassać i ratuje się wentylacją, żebyśmy się nie udusili z braku powietrza Ale to tylko moje przypuszczenia niczym nie podparte. Schody są zabiegowe ze spocznikiem. Stopnie zabiegowe są przerobione w stosunku do oryginału, żeby były wygodniejsze i może minimalnie wysunięta jest całość do przodu, ale kilka cm najwyżej. Takiej opcji kolorystycznej oczywiście nie polecam osobom, które drażni widok kurzu czy przybrudzone pionowe części schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 12.02.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam,schody eleganckie,kolor wygląda mi na wenge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 12.02.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam,schody eleganckie,kolor wygląda mi na wenge? Tak, najciemniejszy brąz z palety bejc Sopur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 21.02.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam! W projekcie na dole w łazience sedes jest pod oknem. Jest to dla mnie niezbyt praktyczne, a gdzie wstyd? Myślę aby go zamontować po drugiej stronie prysznica. Jak jest u Was? Jest pod oknem? Może jakieś zdjęcia, chętnie zobaczyłabym jakieś rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studentmaluje 21.02.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Czy ktoś wykonał projekt? Jaki był koszt doprowadzenia d stanu zamknietego surowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 21.02.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam! W projekcie na dole w łazience sedes jest pod oknem. Jest to dla mnie niezbyt praktyczne, a gdzie wstyd? Myślę aby go zamontować po drugiej stronie prysznica. Jak jest u Was? Jest pod oknem? Może jakieś zdjęcia, chętnie zobaczyłabym jakieś rozwiązania. U Nas tak to wygląda: https://picasaweb.google.com/116597356024837706918/AMBROZJAIIPoMaYchModyfikacjach?authkey=Gv1sRgCNv15-WUoI_znQE#5733871565306752866 W oknie jest plisa podciągnięta do połowy, wygląda fajnie z zewnątrz nic nie widać chyba że wasz sąsiad siedzi w oknie z lornetką i Was podgląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawti81 22.02.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Około 140 tys. z piwnicą pod połową domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 24.02.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Dzięki wkozaz za odpowiedz i zdjęcie. Czy Twoja łazienka była powiększana? A może ktoś przedstawiłby zdjęcie z rozwiązaniem o którym myślę, czyli sedes nie pod oknem? Czekam na odpowiedzi. Tak na marginesie budowa domu to radość nie do opisania. Ja jak jadę na swoją działkę (50 km) to doładowuję swoją baterię do maximum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 24.02.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Nie mam fotek ale postaram się opisać jak najdokładniej. Nasza Ambrozja jest w odbiciu lustrzanym i łazienka na dole jest ustawiona tak; drzwi do łazienki są pomniejszone na 80 i przesunięte w stronę holu, w miejscu gdzie dawniej były drzwi teraz w kąciku jest a raczej będzie usytuowany kibelek.. Prysznic został tak ja w projekcie natomiast umywalka jest usytuowana na ścianie pomiędzy łazienką a kotłownią przy oknie. W miejscu umywalki będzie kaloryfer drabinka. Łazienka jest nieco powiększona 1,65x1.85.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 25.02.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Dzięki wkozaz za odpowiedz i zdjęcie. Czy Twoja łazienka była powiększana? A może ktoś przedstawiłby zdjęcie z rozwiązaniem o którym myślę, czyli sedes nie pod oknem? Czekam na odpowiedzi. Tak na marginesie budowa domu to radość nie do opisania. Ja jak jadę na swoją działkę (50 km) to doładowuję swoją baterię do maximum. Nie powiększałem łazienki jedynie zmieniłem kotłownię - wejście jest z łazienki (drzwi suwane wenątrz ściany) oraz powiększyłem trochę kosztem przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgora 04.03.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam! Jestem nową ambrozowiczką i czy ktoś z okolic rzeszowa już mieszka i chciałby się pochwalić swoim domkiem? Głównie zależy mi aby zobaczyć jak to w kuchni wszystko funkcjonuje, gdyż nie wiem za bardzo jak to wszystko rozplanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_k 05.03.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Czy ktoś zmieścił kocioł z podajnikiem w kotłowni nie zmieniając jej wymiarów? My nie pomyśleliśmy o tym za wczasu i teraz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 05.03.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Czy ktoś zmieścił kocioł z podajnikiem w kotłowni nie zmieniając jej wymiarów? My nie pomyśleliśmy o tym za wczasu i teraz ... My zmieniliśmy wymiary kotłowni tak aby można było w niej przechowywać również węgiel. Jeśli chcecie zmieścić w kotłowni kocioł to go tam spokojnie wciśniecie z tym że na ścianie garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_k 05.03.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Dzięki za info. A jaki to piec HeitzTechnik? Wejście do komina ma od tyłu i tylko dokładałeś kolanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 05.03.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 My zmieniliśmy wymiary kotłowni tak aby można było w niej przechowywać również węgiel. Jeśli chcecie zmieścić w kotłowni kocioł to go tam spokojnie wciśniecie z tym że na ścianie garażu. Ale przestrzeni między drzwiami do garażu a kątem przy kominie jest jakieś 90-100cm. To już prędzej się zmieści bokiem do tej ściany, gdzie jest ponad 140cm. O ile dobrze zrozumiałem Twoje tłumaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_k 06.03.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Też myślimy o tej ścianie między kotłownią, a salonem. Piec ma jakieś115 cm szer. 70cm głęb. więc wejdzie, tyle, że w instrukcjach kotłów jest jeszcze mowa o min. odstępach od ściany, a to już niemożliwe do spełnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts