simskor_ 31.05.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witaj bronowianka i pozostali. Niestety brakuje mi jednego zdjęcia, które pokazuje przebudowę. Początkowo mieliśmy zgodnie z projektem (no może delikatnie wydłużyliśmy ściankę kominka aby zakryć trochę kuchnie) Potem zapadła decyzja, żeby wyburzyć ten fragment ściany i zbudować z cienkich bloczków 6cm ściankę tworząc tak jakby wnękę dzięki temu szafki licują się z tylną częścią komina. z takiej same cegły zbudowane jest przedłużenie korytarza, żeby zakryć bok szafek Dzięki temu rozwiązaniu zmieściły się 2 głebokie sprzęty jeszcze trochę szafek. Jak będę miał aparat na podorędziu to mogę zrobić zdjęcia aktualne pokazujące ile jest miejsca na przejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor_ 11.06.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Parę zdjęć z górnej łazienki. Może coś Was zainspiruje:) Wymiary łazienki są standardowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 18.06.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ambrozjowicze, dziś mam pytanie odnośnie okien dachowych... W projekcie okna mają wymiary 78x160. Są to duże okna.. Czy zmienialiście ich rozmiar na mniejsze?Myślimy o oknach Fakro FTP-V U5, jednak ich cena nie jest najniższa i wychodzą sporo drożej niż FTS zaproponowane w kosztorysie ale mają też o wiele lepsze parametry izolacyjne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor_ 20.06.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Przepraszam, że nie odpowiedziałem jeszcze na maila ale mieliśmy przeprowadzkę. My okna zmienialiśmy wszystkie na 140tansze, wygodniejsze otwieranie, tańsze akcesoria no jest niby mniej swiatła ale przy oknach szczytowych to tych dachowych mogłoby w ogóle nie być. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witas86 24.06.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 witam. jestem z okolic Torunia chcemy z żoną wybudować Abrozję II. może ktoś już posiada taki dom lub go buduje i pozwoliłby obejrzeć byłbym wdzięczny. [email protected] 669-19-55-74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimdahl 03.07.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Witam wszystkich. Po blisko 2 latach śledzenia wątku przyszła pora na coming out. W tym roku ruszylismy z budowa naszej Ambrozji - projekt zmieniony o podpiwniczenie czesci mieszkalnej. Prawie caly ubiegly rok spedzilismy na przepychankach z urzedami, po 10 miesiacach dostalismy pozwolenie na budowe. W tym roku pogoda nie rozpieszcza, tak wiec mamy juz spory poslizg. Na razie udalo sie nam "wyjsc z ziemi", teraz powinno pojsc szybciej Link do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 11.07.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witam wszystkich. Po blisko 2 latach śledzenia wątku przyszła pora na coming out. W tym roku ruszylismy z budowa naszej Ambrozji - projekt zmieniony o podpiwniczenie czesci mieszkalnej. Prawie caly ubiegly rok spedzilismy na przepychankach z urzedami, po 10 miesiacach dostalismy pozwolenie na budowe. W tym roku pogoda nie rozpieszcza, tak wiec mamy juz spory poslizg. Na razie udalo sie nam "wyjsc z ziemi", teraz powinno pojsc szybciej Link do galerii Najgorsze za Wami teraz już będzie widać efekty pracy a więc powodzenia wklejajcie fotki w miarę postępów prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rymek 13.07.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Witam wszystkich. Po blisko 2 latach śledzenia wątku przyszła pora na coming out. W tym roku ruszylismy z budowa naszej Ambrozji - projekt zmieniony o podpiwniczenie czesci mieszkalnej. Prawie caly ubiegly rok spedzilismy na przepychankach z urzedami, po 10 miesiacach dostalismy pozwolenie na budowe. W tym roku pogoda nie rozpieszcza, tak wiec mamy juz spory poslizg. Na razie udalo sie nam "wyjsc z ziemi", teraz powinno pojsc szybciej Link do galerii Również witam wszystkich! Rok temu zaczynałem budowę (koniec maja), a dziś skończyli mi instalację wodno-kanalizacyjną. Prąd rusza od poniedziałku-wtorku . Heimdahl - solidne masz ławy i fundament. Ja mam Ambrozję w wersji "pancernej", co prawda bez podpiwniczenia lecz za to z betonowym poddaszem. Przez to również mam wzmocnione (poszerzone) ławy i fundament, o murach i słupach nie wspominając. Zamierzasz przykryć w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimdahl 23.07.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 @Rymek - zamierzam przykryć w tym roku i czego wcześniej nie planowałem - "zamknąć" Życzliwych niestety nie brakuje a nie mam zamiaru po raz drugi kupować np. okna dachowe. W ubiegłym tygodniu wylana została płyta nad parterem, teraz kilka tygodni przerwy i ciąg dalszy później, na koniec września powinien być gotowy. W tym momencie dopiero zaczyna to wszystko cieszyć bo dom przybiera docelowe kształty, wcześniej było babranie się w dziurze - dużo pracy a efekty mało widoczne. W wolnej chwili wrzucę nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 12.08.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Witampytanie do osób które mają kominki, ile macie wypuszczone w stronę salonu od komina, jakie są głębokie? Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez luka80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor_ 12.08.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam Was udało mi się trochę umieścić zdjęć z wnętrz. Ambrozja II po minimalnych przeróbkach. Proszę oceńcie jak Wam się podoba Odsyłam do galerii http://deccoria.pl/galerie,user,60823.html Pozdrawiam i zapraszam do oglądania. Z czasem umieszcze zew. zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 12.08.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam pytanie do osób które mają kominki, ile macie wypuszczone w stronę salonu od komina, jakie są głębokie? Wkład odsunięty na 65cm, ale jeszcze przed wkładem jest 25cm półka. http://kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-wiktor-14-kw--dolot_wiktord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 12.08.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam Was udało mi się trochę umieścić zdjęć z wnętrz. Ambrozja II po minimalnych przeróbkach. Proszę oceńcie jak Wam się podoba Gratuluję pięknego domu jak z "żurnala" No i czekam na zdjęcia z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 13.08.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam Was udało mi się trochę umieścić zdjęć z wnętrz. Ambrozja II po minimalnych przeróbkach. Proszę oceńcie jak Wam się podoba Odsyłam do galerii http://deccoria.pl/galerie,user,60823.html Pozdrawiam i zapraszam do oglądania. Z czasem umieszcze zew. zdjęcia. wnętrza marzenie! podoba nam się wasz kominek, jakie ma wymiary z obudową, głębokość i szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simskor_ 13.08.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Kominek głebokość 70cm szerokość 150cm (zew. wymiar obudowy) Obudowa wykonana z płyty krzemionkowej, wkład Lechma. Za wkładam kominkowym jest może z 5cm luzu potem 2cm płyta izolacyjna i ściana komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 14.08.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Wkład odsunięty na 65cm, ale jeszcze przed wkładem jest 25cm półka. http://kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-wiktor-14-kw--dolot_wiktord @Drake podpowiedz jeszcze ile cm szerokości maja opaski wokół okien, te z ciemniejszym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 14.08.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 @Drake podpowiedz jeszcze ile cm szerokości maja opaski wokół okien, te z ciemniejszym kolorem 15 lub 16cm, nie pamiętam już dokładnie... mogę sprawdzić wieczorem lub poszukaj w moim dzienniku budowy przy elewacji, bo chyba tam to też wpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 26.08.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Pozwolisz, że pozachwycam się Twoim domkiem:) Jest piękny, jasny, przytulny... Widzę, że macie ciekawe pomysły. Najpierw kuchnia a teraz łazienka na dole... Co pokombinowaliście, że prysznic jest we wnęce? Czy odbyło się to kosztem wiatrołapu?Witam Was udało mi się trochę umieścić zdjęć z wnętrz. Ambrozja II po minimalnych przeróbkach. Proszę oceńcie jak Wam się podoba Odsyłam do galerii http://deccoria.pl/galerie,user,60823.html Pozdrawiam i zapraszam do oglądania. Z czasem umieszcze zew. zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 01.09.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Widzę, że forum zamarło... A u nas w końcu coś się dzieje! W czwartek ruszyliśmy z budową, na chwilę obecną mamy zalane ławy. Jutro ruszamy z fundamentami, które będą robione z kształtek i zalewane betonem. Na ławy wyszło więcej betonu bo 21m3 ale w trakcie adapracji konstruktor dołożył 2 ławy węcej niż było w projekcie. Stwierdził, że należy połączyć stopy z resztą... Skoro tak mówił to tak zrobiliśmy. Może nie trzeba było, jednak trudno się kłócić ze znawcą.. a z drugiej strony laik tego domku nie zaprojektował. Ale nic, przynajmniej dom będzie miał solidne podstawy;) Na chwilę obecną zastanawiamy się nad wysokością fundamentów, ponieważ nasza działka jest obniżona względem drogi dojazdowej. Podnoszenie terenu wymaga jednak pozwolenia więc chyba będziemy się odnosić do wyskokości "trawnika". W każdym razie planujemy taras wykładany kostką i chcielibyśmy wychodzić z salonu prawie prosto na trawnik, trzeba zatem przemyśleć wszystko, żeby nie było problemów z poziomami. Przewidujemy 20cm styro w podłodze parteru. W projekcie grubość chudziaka to 15cm ale majster twierdzi, że 10 wystarczy. Czy oby na pewno? Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.ss 04.09.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 U nas grubość styropianu na posadzki na dole 10 na górze 5 .Natomiast jeśli chodzi o zakup to kazał nam fachowiec kupić styropian 5 i 2 i mają sobie sztukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts