bronowianka 18.09.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Hoł Hoł Hoł Co tu taka cisza? Czy już nikt nie zagląda do tego wątku?:/ Mamy ściany parteru! Zainteresowanych odzyłam do bloga pod adresem http://www.alxandra.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&miesiac=9&rok=2013 Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta i Mariusz 11.10.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Hej, mało się tu dzieje na naszym forum Ambrozowiczów, każdy zajęty dopieszczaniem swoich gniazdek. My właściwie zabraliśmy się za ocieplenie zewnętrzne, ale na razie w tym roku bez tynku. Pięknie macie wszyscy porobione w środku domku, my dopiero zaczniemy może w następnym roku robić coś w środeczku. Wrzucam parę fotek z ocieplenia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0a66045080ddaef.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 12.10.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Witam! U nas zakończone prace związane z tynkami i w związku z tym mam pytanie do osób, które już ten etap mają za sobą. Czy przy rozliczeniu płaciliście tylko za m2 czy tez za mb? Nie chodzi o mb obróbki okien i drzwi tylko mb narożników przy słupach i kominach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 12.10.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 tylko za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 13.10.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Drake piszesz, że płaciłeś tylko za m2. Wyobraź sobie, ze mi policzyli jeszcze mb i doszło mi 60 m. Tyle dobrze, że za m2 i mb płaciliśmy tylko po 11 zł. Tynki wyniosły nas niecałe 10 tys. Gość uparł się, że oni tak liczą i nie musiał mnie informować o tym, że dolicza za mb, wszyscy mówili, że to naciągnięcie nas, ale chodziło o sumę 660 zł i ekipa była polecona od sąsiada, nie chcieliśmy, aby później o nas gadali. Ludzie kombinują jak mogą, aby zarobić, życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fireman3 13.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 My też za m2 co prawda po 13, a gdyby doliczyli obsadzanie narożników to musiałbym jeszcze trochę dorzucić kasy. u nas narożniki kazałem pozakładać w otworach drzwiowych z obu stron. A to że gościu twierdzi że oni tak robią i nie musiał Cię informować to trochę naciągactwo. Pewno wyszło im za mało metrów i trzeba było sobie coś dorobić. Sąsiadem też bym się nie przejmował tylko powiedział mu że Ci poleceni fachowcy to trochę kombinatorzy . Ale się opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 13.10.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 A jak brałeś namiary od sąsiada, to nie pytałeś o ceny? Gość pewnie pomyślał, że wiesz i rozmawialiście o "11zł". Ty pewnie nie wiedziałeś i też rozmawiałeś o "11zł". Tylko dla każdej ze stron mogło to być "11zł" za inny zakres prac Najważniejsze to sprawdź kąty proste w łazienkach i kuchni, jeśli tam planujecie płytki, bo później nawet najładniejszy tynk trzeba skuć Jak jest równo, to nie szkoda dodatkowego wydatku. Nie wiem jak na Zamość, ale w Lublinie taka cena jest bardzo przyzwoita (jeśli zacierali na gładko). Nawet z tymi ukrytymi kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 15.10.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Tak, wiem, ze to naciagactwo, obaj macie racje, goscie robili 10 dni, a mieli robic 8 i za te dwa dni sobie podciągnęli, bo niby ze siatka na kominach, a to jeździł po naroźniki drugie bo krzywe przywieźli, a to ściany byly krzywe bla bla bla. Najważniejsze to to, że co do ich pracy to nie mamy zadnych zastrzeżeń, wszystko jest super zrobione, w łazienkach nie jest na gładko, jest bez zacierania gąbka, sa tam listwy i jest wyrównane pod klej i płytkę. Następnym razem przy jakichs pracach bedziemy chcieli wycenę prac i nie będzie takich niedociągnięć. Tak dokładnie to było tak, że mąż był za granicą , a ja pilnowałam aby wszystko było ok. Oni pewnie pomyśleli, że jak dziewczyna to ja można w konia zrobić. Policzył mi sam, że jest 670 m2 i mb w ambozji bez garażu. Ja liczyłam ze znajomym budowlancem ze jest 560 to 100 różnicy. Policzyliśmy mb i bylo wedlug mojego zaokraglenia 60 wiec zapłacilam mu za 620 m. Wyobraźcie sobie ze gość był oburzony, że jest stratny na 40 m tylko ciekawe dlaczego nie chcial liczyć przy mnie m2 w domu? Ba, wiedzial ze tyle nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 16.10.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) elewacja gotowa Edytowane 17 Października 2013 przez luka80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 16.10.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Marta i Mariusz fajnie się u Was robi:) Też chciałam struktonit na obróbki, ale mój budowlaniec ciągle liczy ile mamy mu dopłacić... bo z tym więcej roboty niż z blachą;/ Widziałam też przez chwilę u siebie rynny w takim kolorku jak u Was, ale znowu nasza dachówka jest antracytowa wpadająca w brąz i zrobimy grafit ale ciemniejszy - chyba będzie lepiej się tak u nas komponować.. puz-dro a robiliście też tynki na sufitach? Ja ostatnio rozglądam się w okolicy za tykami... Spodobał mie się diamant knaufa... 27zł/m2 z materiałem. Nie najtaniej ale efekt wizualny dla mnie rewelacyjny. Jakie Wy robiliście tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 16.10.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Robiliśmy sufity na parterze i poddaszu. Nie kupywalismy gotowców, tynkarze sami to wszystko rozrabiali. Materiał kosztował cos ponad 2,5 tys, a robocizna 7 tys. Z Twojej ceny borowianka wynika ze zapłacisz jakies 7 tys wiecej za tynki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 18.10.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 puz-dro a robiliście tynki wapienne tak? Jak one wyszły? Będziecie jeszcze kłaść gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzustaa 19.10.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Witam Was udało mi się trochę umieścić zdjęć z wnętrz. Ambrozja II po minimalnych przeróbkach. Proszę oceńcie jak Wam się podoba Odsyłam do galerii http://deccoria.pl/galerie,user,60823.html Pozdrawiam i zapraszam do oglądania. Z czasem umieszcze zew. zdjęcia. :jawdrop:Wow, zdjęcia jak z wnętrzarskiego katalogu. Napisz proszę czy kinkiety to delhi, czy jakiś inny model. Czy abażury też zamawialiście w romantic-home? Jaką mają średnicę: 20 czy 25 cm? Gratuluję niesamowitej konsekwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puz-dro 19.10.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 tak borowianka tynki sa cementowo- wapienne, wyszly bardzo dobrze, zatarte sa super, gabkowane, cos tam na nie bedziemy klasc, ale po co przepalacac, lazienki kladziesz plytki, kotlownia tez, salon jakis kamien, kuchnia szklo albo plytki, malo sciany zostaje itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 20.10.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 puz-dro dzięki za odpowiedź W garażu, pomieszczeniu gosp. łazienkach i być może w kuchni zrobimy tynki cementowo wapienne. Resztę myślę, że potraktujemy diamantem:) Poza tym w większości pomieszczeń będą sufity podwieszane bo musimy ukryć gdzieś rury od wentylacji. Może więc nie będzie tak źle finansowo.. Tym bardziej, że do gładzenia ścian musielibyśmy kogoś wynająć bo nie podołamy sami zrobić wszystkiego, a raz jedyny kładłam gładź. To był mój pierwszy i ostatni raz;) Choć niestety czeka nas jeszcze zabudowa k-g.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 22.10.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 A skoro się chwalimy, to ja też mam najnowszą inwestycję - balustrada do schodów Witam przejżałem całe forum i ooglądnołem wszystkie zdjęcia my zaczeliśmy budowe Ambrozji II w tym roku w Wałbrzychu Dolnośląskie i bardzo nam się podoba cały twój dom, którego elewacja jest wzorowana na projekcie Orion tak samo nam się podobał zewnętrznie Orion ale układ pomieszczeń w Ambrozji dlatego wybór padł na Ambrozje . Mam takie pytanie mianowicie tego zdjęcia a dokładnie o drzwi jakie masz zamontowane jakiego producenta są owe drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 22.10.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Chyba coś zle napisałem miał być cytat Drake bo to są jego balustrady i o jego dzrzwi się pytałem. Sorki będę uważać następnym razem. Także post powyżej kieruje z zapytaniem do Dreka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 22.10.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 A skoro się chwalimy, to ja też mam najnowszą inwestycję - balustrada do schodów Witam przejżałem całe forum i ooglądnołem wszystkie zdjęcia my zaczeliśmy budowe Ambrozji II w tym roku w Wałbrzychu Dolnośląskie i bardzo nam się podoba cały twój dom, którego elewacja jest wzorowana na projekcie Orion tak samo nam się podobał zewnętrznie Orion ale układ pomieszczeń w Ambrozji dlatego wybór padł na Ambrozje . Mam takie pytanie mianowicie tego zdjęcia a dokładnie o drzwi jakie masz zamontowane jakiego producenta są owe drzwi. drzwi wewnętrzne to ERKADO FLOKS wenge greko; realny koszt 1szt z montażem i klamkami ~1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 22.10.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Chyba coś zle napisałem miał być cytat Drake bo to są jego balustrady i o jego dzrzwi się pytałem. Sorki będę uważać następnym razem. Także post powyżej kieruje z zapytaniem do Dreka. Zjadłeś na początku znacznik "" i dlatego tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 23.10.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Zjadłeś na początku znacznik "" i dlatego tak wyszło Dzięki za szybką odpowiedź i za podpowiedź będę tego pilnował. Jesteśmy na etapie budowania parteru piwnica już zamknięta i muszę podać wykonawcy wysokość drzwi bo ponoć nie ma standardowych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts