Drake 23.10.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Zjadłeś na początku znacznik " Dzięki za szybką odpowiedź i za podpowiedź będę tego pilnował. Jesteśmy na etapie budowania parteru piwnica już zamknięta i muszę podać wykonawcy wysokość drzwi bo ponoć nie ma standardowych rozmiarów. 206-207cm od gotowej wykończonej posadzki ma mieć otwór, jeśli chcecie coś z tego gatunku co erkado/porta/pol-skone Jak będzie za niski, to można się jeszcze ratować podcięciem skrzydeł i ościeżnic do ok. 5cm. A że tego zawczasu nie dopilnowałem, to na dole obniżałem nadproża o 5 cm, a na górze wykuwałem ze 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka80 24.10.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 u mnie sytuacja wyglądała podobnie, tylko na górze dokładałem 4cm a na dole wycinałem 3cm, dobrze że zbrojenie w nadprożach nie leżało na spodzie, więc pilnować tego, wysokość wylewki itp. u mnie do gotowej podłogi otwór miał mieć 207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 25.10.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Drake pochwaliłbyś się swoimi wnętrzami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 25.10.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Drake pochwaliłbyś się swoimi wnętrzami... nie ma się czym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 26.10.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 DRAKEWitam mam znów pytanie do Ciebie chodzi mianowicie czy zmieniałeś rozmiary okien w kuchni i w wykuszu jak tak to na jaki i na jakiej wysokości masz te okna. Widzę że zamieniłeś drzwi w gabinecie na okno i o dane tego okna też bym poprosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 26.10.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Okna frontowe mają jakieś 143cm wysokości. Polecam obsadzenie ich na wysokości blatu w kuchni, wtedy nie potrzeba dodatkowego parapetu i mamy fajną powierchnię roboczą. My o tym oczywiście nie pomyśleliśmy i mamy okna na wys. ok. 92cm (o ile dobrze pamiętam) i niestety mały schodek między blatem szafek kuchennych a parapetem. Szafki w kuchni mają w standardzie 86cm wysokości, parapet wjeżdża pod ramę okna - to tak w ramach podpowiedzi Okno w gabinecie i pokoju nad garażem to 145 x 145 a może 150 x 150... Taki wymiar typowy w każdym razie. I tak murarze swoje odejmą lub dołożą do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Mirek 03.11.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Witamy wszystkich forumowiczów! Od niedawna a dokładnie we wrześniu rozpoczęliśmy budowę Ambrozji 1 w okolicach Krakowa. Udało nam się zrobić fundament z piwnicą pod garażem. Kolejne prace planujemy na przyszły rok. Mamy ogromną prośbę do osób, które budują ambrozję w okolicach Krakowa o umożliwienie oglądnięcia domku. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchacz.sowa 07.11.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 mam postawioną w Tomaszkowicach koło Wieliczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 07.11.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Mam takie pytanie do wszystkich budujących Ambrozje czy ktoś z was kładł na dach karpiówke lub czy ktoś taką Ambrozje widział. Mamy dylemat jaką dachówkę wybrać wiem że karpiówka wiąże się z większymi kosztami, ale budując nasz wymarzony dom chcemy aby zewnętrznie miał odpowiednią prezencję i dlatego nie wiemy czy na takim dachu będzie karpiówka wyglądała ładnie. Proszę o opinie i wasze podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Mirek 08.11.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 mam postawioną w Tomaszkowicach koło Wieliczki . Witam, super Wieliczka jest niedaleko z tego co wiem Tomaszkowice są na trasie Wieliczka - Gdów. Czy moglibyśmy podjechać i zobaczyć domek? Byłoby świetnie ponieważ nie widzieliśmy ambrozji w realu, mieliśmy okazję zobaczyć Oriona 1 ale środek bardziej nam odpowiadał z ambrozji dlatego zdecydowaliśmy się na ten domek:) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchacz.sowa 09.11.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 kiedy ? dokładnie trasa wieliczka-gtdów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Mirek 09.11.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 A kiedy moglibyśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchacz.sowa 10.11.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 obojętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puchacz.sowa 13.11.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 tel 695426195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Mirek 15.11.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Bardzo dziękuję, odezwę się w najbliższym czasie jak tylko mój mąż będzie miał troszkę wolnego czasu abyśmy mogli podjechać. Jeszcze raz wielkie dzięki za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronowianka 10.12.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Melduję, że mamy SSO:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 10.12.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Melduję, że mamy SSO:D gratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 19.12.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 No i decyzja zapadła dach kryjemy dachówką karpiówką a dokładnie Creaton czerwień winna angobowana. U nas jeszcze prace w toku całe szczęscie że zima czeka aż zakryjemy dach aby zamknąć nasz dom i czekać do wiosny. Wykonawca uwija sie jak w ukropie obiecał na ten rok postawić stan surowy zamknięty i im bliżej grudnia tym wieksze mieliśmy obawy, ale ekipie nie straszny mróz ani śnieg tak powiedzieli i że jak zaczną kryć dach to może byc nawet -20 a oni i tak dokończą najwyżej będzie kilka odmorożonych palców. Postawa godna pochwały jesteśmy w stanie wziąść na sumienie tych kilka palców aby zamknąć ten rok zgodnie z planem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimdahl 29.12.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Witam po przerwieUdało nam się zamknąć dom na początku grudnia, tuż przed pierwszymi (i jak na szczescie do tej pory jedynymi) opadami sniegu.Teraz chwilka przerwy i w nowym roku ruszamy do boju z instalacjami! Mamy szalony plan wykonczyc srodek wszystko do konca 2014!Ponizej kilka fotek z pola bitwy: https://picasaweb.google.com/102545627101323814056/Budowa?authkey=Gv1sRgCL-y-9zlsMbXfQ#5962916447249567410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 09.01.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam Wiem że sezon już praktycznie zamknięty i mało osób może tutaj zaglądać ale i tak zadam pytanie być moze ktoś kto juz zbudował będzie w stanie ułatwić mi wybór a mianowicie chodzi o kominy. Przejrzałem już całe forum muratora i jestem w 90% przekonany co do zastosowania tzn obmurowania kominu systemowego schidla cegłą klinkierową pełną. Moje pytanie jak wy wykańczliście kominy i jakim materiałem. Są dwie szkoły co do cegły klinkierowej, jedni stosują dziurawke drudzy pełną przyczym z tą pierwszą czyli z dziuraką ponoć są częste problemy przy złym wykonaniu a mianowicie przeciekanie wody. Proszę o dobrą rade. Prace u mnie sie przeciągają ale do konca stycznia będzie stał już dach i oficjalnie zamknę sezon do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts