zbyszek1123 22.10.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 to jest dom z projektu Ambrozja 3 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 05.11.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam mam pytanie związane z robocizną za hydraulike. U mnie ze względu na brak gazu zastosuje piec na paliwo stałe ( myślę nad piecem jaki ma u siebie wkozaz) podgłogowe ogrzewanie całego parteru, ogrzewanie podłogowe w łazience na piętrze i standardowe ogrzewanie według projektu oraz instalacja wodno sanitarna bez żadnych zmian. Za to wszystko mój hydraulik zażyczył sobie 13 000 PLN czy to jest dużo czy w sam raz jak u was wyglądała sprawa robocizny za hydraulike. Proszę o odpowiedz bo nie znam rynku a sprawa pilna, jest to dobry fachowiec polecany przez znajomych i z tego powodu bardzo rozchwytywany. Pozdrawiam wszystkich miłośników Ambrozji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 06.11.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Moim skromnym zdaniem 13tyś bez materiału oczywiście, to naprawdę dużo. Ja jedyne co mogę powiedzieć to koszt podłączenia kotła z złożeniem kotłowni i uruchomieniem wszystko z miedzi wyszło mi 1,5tyś. (kocioł brałem z tej samej firmy) Resztę prac wykonałem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek i Aneta 06.11.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Ja osobiscie nie potrafie sam takich prac wykonać a szkoda bo można zaoszczędzić. Budowa domu to ciągłe podejmowanie decyzji trafnych czy nie przekonam się za jakiś czas ale przychodzą chwile kiedy już mam dosyć tego budowania jednak myśl mieszkania w cichym spokojnym bez uciążliwych sąsiadów domku daje mi kopniaka. Dzięki za odpowiedz ide bić się z myślami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkozaz 06.11.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Najlepiej zaproś kilku innych hydraulików i niech wycenią tobie prace i wybierz tego po środku a zanim to zrobisz popytaj o jego prace. No i jak będziesz wykonywać instalacje to zrób sobie cyrkulację ja tego nie zrobiłem i teraz żałuję człowiek uczy się na błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 06.11.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 13 000 PLN czy to jest dużo czy w sam raz jak u was wyglądała sprawa robocizny za hydraulike. Aż poszperałem z ciekawości, żeby porównać... Za kompleksową instalację hydrauliczną (razem z przyłączem), gazową (razem z przyłączem od skrzynki do budynku), c.o. z uzbrojeniem kotłowni gazowo-węglowej i montaż POŚ zapłaciliśmy 10000zł za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 23.11.2014 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Ciekawostka:https://esterownik.pl/statystyki/4218wybierzcie zakres dat od 2014-11-18 do 2014-11-23 (wtedy odpaliłem kocioł) - spójrzcie na średnią moc pracy kotła. Przestawcie datę od 2014-11-20 (wtedy wszystko w miarę wyregulowałem i ustabilizowała się instalacja). Oczywiście kocioł nie grzeje cwu (zużycie byłoby wyższe o jakieś 3kg, a moc o niecały kW). Temperatura wewnątrz widoczna tutaj:https://device.esterownik.pl/device/4218/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_grzesiek 04.12.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Witam chciałem sie zapytac czy ktos z was robił stropo dach i skosy lane.czy da rade to zrobic..prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
x10 10.12.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Witam Zbliżamy się do etapu wykończenia, czy możecie drodzy Państwo pochwalić się wnętrzami waszych domów. Potrzebuję inspiracji z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damban88 12.06.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Witam!Kupiłem dom w stanie surowym otwartym projektu ambrozja I , poprzedni właściciel chciał schody drewniane a ja jednak wolałbym betonowe i chciałbym zapytać czy ktoś byłby tak miły i wysłałby mi skan projektu schodów? z góry dziękuję mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galiciama 31.01.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Czy ktoś wie czy do tego projektu można zaadoptować gotowy kanał samochodowy?? przydał by się nawet jak nie do naprawy to żeby nawet coś schować w nim to też było by dobrze... http://szambabet.net/kanaly_samochodowe_cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts