Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dopiero przymierzam sie do kupna dzialki w tej gminie. Objezdzam sobie i objedzam te grunty ale mam wrazenie, ze cos mnie ci rolnicy chca oszukac - ciagle slysze, ze gmina zrobi a to droge, a to podciagnie kanalizacje, a to postawi transformator... I oczywiscie to wszystko juz w ciagu roku...

Powiedzcie, czy znacie tam ludzi chcacych sprzedac dzialki (do 1300-2700 m2) polozone w rozsadnych miejscach (tj tak, zeby nie bylo slychac Warszawskiej)?

Kuba

Wiesz, im bliżej Parku tym lepiej - Lipków byłby idealny. Szukam tez w Klaudynie (bo Kwirynow to raczej nie dla mnie). Koczargi tez sa OK.

Rozbieznosci cenowe znam ale powiem szczerze nie wiem z czego wynikaja. Rozumiem ceny w Kwirynowie: 40-50 USD z powodu bliskosci Warszawy. Natomiast nie mam pojecia czemu w Koczargach spotkalem ceny od 18 do 40 USD (za kawalek nieuzbrojonego pola posrod zagonow kapusty i z dala od lasu). Tam jest tyle ziemi, ze kiedy wreszcie zmienia to dziwne prawo ("chroniace" rolnicza ziemie) to tam bedzie sie mogla pobudowac cala Warszawa i jeszcze starczy miejsca.

Szukam dzialki do 20 USD/m2 i tak zeby calosc zamknac ponizej 200 tys PLN (no i jeszcze blisko mediow bo ciagnac 100 m elektrycznosc nieco podraza koszty calej tej zabawy). Nawet znajdowalem takie ale zwykle byly albo:

a) daleko od mediow albo

b) w fatalnym polozeniu (np. pod ta linia wysokiego napiecia, ktora przecina KPN) albo

c) w bliskim sasiedztwie starych gospodarstw (przez miesiac w roku czuc nawoz i co noc na okraglo psie ujadanie).

Nie wiem czy da sie wogole cos znalezc w tej kategorii cenowej ale moi znajomi kupili niedawno po 14 USD/m2 3000 m2 (za Zielonki, na lewo od Warszawskiej)

K.

Do Corwina!

Wysłałem Ci na emaila telefon a propos działki w Babicach - lokalizacja ładna (z przodu, bo z tyłu linia WN) - ceny nie znam, tylko telefon spisałem.

Nie mieliście żadnych problemów z melioracją w Babicach?

ManieQ - to są te domy w okolicach szkoły?

Aha i pytanie z innej beczki - nie sprzedaje ktoś barakowozu - może byłbym zainteresowany.

Pozdrawiam

Witajcie 8)

Mam nadzieję, że spodoba się wam ten pomysł: uzupełnienie forum o dyskusję na żywo!!! Utworzyłem na WP czat pt. Stare Babice ("Miejsce spotkań obecnych i przyszłych mieszkańców gminy Babice Stare"). Oczywiście wszyscy "sąsiedzi" z grupy kampinoskiej są również mile widziani.

Chat jest dostępny pod adresem http://chat.wp.pl/chat.html?i=90449

CZEKAM!!!

A ja zaczynam już na całego.

Skombinowałem za friko od ojca i teścia trochę towaru i zaczynam zbijać barak. Ale jaki kibelek dostałem :D - Hotel Marriott się kryje! Muszę go tylko przewieźć.

I tym sposobem jak czas pozwoli to w sobotę - najdalej w przyszłym tygodniu na moich włościach będą stały dwa pierwsze budynki :D

Pozdrawiam

Odrobina rozrywki

Wiecie ile może kosztować działka w Koczargach Starych?

No to przeczytajcie:

Typ nieruchomości grunt

Typ transakcji oferta sprzedaży

Powierzchnia w m2 800

Cena 543

Typ ceny zł/m2

Miejscowość Obrzeże W-wy

Dzielnica Gm.Stare Babice

Ulica Koczargi - Akacjowa

Województwo mazowieckie

Ogłoszeniodawca agencja

kilka drzewek i stary domek do rozb.

Dostępne w ogłoszeniach Gazety Wyborczej - to nie pomyłka, bo dzwoniłem - 543 PLN/m2 :o

Dostępne pod skrótem:

http://www2.gazeta.pl/ogloszenia/1180032,43742,0,Nieruchom_Findery,1175816.html

Pozdrawiam