KrzysiekSw 12.09.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 No to spróbujmy! Niniejszym otwieram Grupę Babicką. Jeśli nie będzie zainteresowania, to temat umrze śmiercią naturalną. Proponuję zainteresowanych o wpisanie się, w miarę możliwości możemy wymienić się kontaktami, spotkać - słowem - w jedności siła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 12.09.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Dopiero przymierzam sie do kupna dzialki w tej gminie. Objezdzam sobie i objedzam te grunty ale mam wrazenie, ze cos mnie ci rolnicy chca oszukac - ciagle slysze, ze gmina zrobi a to droge, a to podciagnie kanalizacje, a to postawi transformator... I oczywiscie to wszystko juz w ciagu roku...Powiedzcie, czy znacie tam ludzi chcacych sprzedac dzialki (do 1300-2700 m2) polozone w rozsadnych miejscach (tj tak, zeby nie bylo slychac Warszawskiej)? Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 12.09.2003 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Masz jakieś preferencje - Babice, Lipków, Koczargi, Borzęcin itp.Bo rozumiem, że rozbieżności cenowe znasz?Ja mogę popytać w Koczargach Starych i Babicach (za kościołem w stronę Lipkowa, bo tam znam parę osób). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 12.09.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Wiesz, im bliżej Parku tym lepiej - Lipków byłby idealny. Szukam tez w Klaudynie (bo Kwirynow to raczej nie dla mnie). Koczargi tez sa OK. Rozbieznosci cenowe znam ale powiem szczerze nie wiem z czego wynikaja. Rozumiem ceny w Kwirynowie: 40-50 USD z powodu bliskosci Warszawy. Natomiast nie mam pojecia czemu w Koczargach spotkalem ceny od 18 do 40 USD (za kawalek nieuzbrojonego pola posrod zagonow kapusty i z dala od lasu). Tam jest tyle ziemi, ze kiedy wreszcie zmienia to dziwne prawo ("chroniace" rolnicza ziemie) to tam bedzie sie mogla pobudowac cala Warszawa i jeszcze starczy miejsca. Szukam dzialki do 20 USD/m2 i tak zeby calosc zamknac ponizej 200 tys PLN (no i jeszcze blisko mediow bo ciagnac 100 m elektrycznosc nieco podraza koszty calej tej zabawy). Nawet znajdowalem takie ale zwykle byly albo: a) daleko od mediow albob) w fatalnym polozeniu (np. pod ta linia wysokiego napiecia, ktora przecina KPN) alboc) w bliskim sasiedztwie starych gospodarstw (przez miesiac w roku czuc nawoz i co noc na okraglo psie ujadanie). Nie wiem czy da sie wogole cos znalezc w tej kategorii cenowej ale moi znajomi kupili niedawno po 14 USD/m2 3000 m2 (za Zielonki, na lewo od Warszawskiej) K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.09.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 A w jakiej miejscowosci Corwin, w samych Zielonkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 12.09.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Nie, w samych nie - to raczej "pod" Zielonkami. Ale np. dla mnie roznica 1 km od jakiegos skupiska (sklepy, przedszkola itp.) nie ma znaczenia bo samochodem czy rowerem to i tak chwila (no, chyba, ze trzeba jechac przez zaorane pole) - wazne, zeby lokalizacja / sasiedztwo bylo w miare OK K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.09.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Pytam o miejscowosc, bo pod Zielonkami tez jest kilka. Czy sa to np. Zielonki Parcele, czy moze dalej w strone Macierzysza albo Strzykul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 12.09.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Prowokacja się udała . Ciekaw jestem ilu chętnych znajdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 12.09.2003 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Zgłaszałem się wcześniej, zgłaszam się i tu. Kwirynów, środek dużego pola, które będzie wkrótce, mam nadzieję, osiedlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 12.09.2003 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 > .... > środek dużego pola, które będzie wkrótce, mam nadzieję, osiedlem. > Czy to może w sąsiedztwie tego ogrodzonego drzewa nad stawkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 13.09.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Prawie. Podoba mi się ta działka, poznałem ich właścicieli. Niestety musieli na razie zrezygnować z budowy. Ja jestem dwie działki bliżej Babic, ogrodzenia jeszcze nie ma. Też mam drzewo - dąb, ale mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 13.09.2003 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Zgłaszam się do Grupy - działka Blizne Jasińskiego Vis-a-vis stawu, przy Grotach. Jeśli się uda, to chcemy przed zimą zrobić stan zero. Na razie mamy pozwolenie, na wtorek ma być gotowy projekt przyłącza wodnego. Pozdrawiam. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 14.09.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2003 Siema! Jakby ktoś chciał popatrzeć jak to się u mnie dzieje: http://www.manieq.neostrada.pl/images/2003-07-24/A-01s.jpgTutaj klikaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 15.09.2003 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Do Corwina!Wysłałem Ci na emaila telefon a propos działki w Babicach - lokalizacja ładna (z przodu, bo z tyłu linia WN) - ceny nie znam, tylko telefon spisałem.Nie mieliście żadnych problemów z melioracją w Babicach?ManieQ - to są te domy w okolicach szkoły? Aha i pytanie z innej beczki - nie sprzedaje ktoś barakowozu - może byłbym zainteresowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybka 15.09.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Witam, Zglaszam sie do grupy Babickiej. Ja wlasciwie kończę budowę już za chwieleczkę już za momencik. Buduję w Starych Babicach niedaleko Warszawskiej. Manieq - widzialam Cię jak fotografowaleś budowę. Bedziesz mial fajnych sasiadów a lokalizacja super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 15.09.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Hey, ... Buduję w Starych Babicach niedaleko Warszawskiej... A daj jakąś przesłankę, żebym mógł Cię 'wyśledzić' i trochę pozazdrościć ...Manieq - widzialam Cię jak fotografowaleś budowę. ... Ach, ci wścibcy sąsiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 15.09.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Tak się zostaje osobą publiczną! Tylko patrzeć, jak zbiegną się paparazzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 15.09.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Witajcie Mam nadzieję, że spodoba się wam ten pomysł: uzupełnienie forum o dyskusję na żywo!!! Utworzyłem na WP czat pt. Stare Babice ("Miejsce spotkań obecnych i przyszłych mieszkańców gminy Babice Stare"). Oczywiście wszyscy "sąsiedzi" z grupy kampinoskiej są również mile widziani. Chat jest dostępny pod adresem http://chat.wp.pl/chat.html?i=90449 CZEKAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 17.09.2003 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 A ja zaczynam już na całego. Skombinowałem za friko od ojca i teścia trochę towaru i zaczynam zbijać barak. Ale jaki kibelek dostałem - Hotel Marriott się kryje! Muszę go tylko przewieźć. I tym sposobem jak czas pozwoli to w sobotę - najdalej w przyszłym tygodniu na moich włościach będą stały dwa pierwsze budynki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 19.09.2003 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Odrobina rozrywki Wiecie ile może kosztować działka w Koczargach Starych? No to przeczytajcie: Typ nieruchomości grunt Typ transakcji oferta sprzedaży Powierzchnia w m2 800 Cena 543 Typ ceny zł/m2 Miejscowość Obrzeże W-wy Dzielnica Gm.Stare Babice Ulica Koczargi - Akacjowa Województwo mazowieckie Ogłoszeniodawca agencja kilka drzewek i stary domek do rozb. Dostępne w ogłoszeniach Gazety Wyborczej - to nie pomyłka, bo dzwoniłem - 543 PLN/m2 Dostępne pod skrótem: http://www2.gazeta.pl/ogloszenia/1180032,43742,0,Nieruchom_Findery,1175816.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts