Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napiszcie jakie macie doswiadczenie bo ja jestem po rozmowie z tym Panem w temacie piachu. Co bylo nie tak.

Ania

Wygladało to tak, umówiliśmy się na godzine 8, na konkretny dzień. Zgodził się. Pierwszy samochód przyjechał o 10. No dobrze, brygada miała co robić, więc jeszcze nie narzekaliśmy. Po 3 minutach przyjechał następny samochód, więc wydawało się, że będzie dobrze ... A potem nastpiła przerwa do 13:30. Wszystkich szlak trafiał, bo nie przyjechali zażywac słonecznych kapieli mimo uroczej aury. Tyle co zebrał "jobów" przez telefon, to jego ... A i miał jeszcze załatwic koparkę ... Oczywiście nic nie załatwił, gdyby nie p. Zatorski na którego mozna liczyć zawsze, to by ekipa mnie wyśmiała ... wrzucać łopatami ponad 10 samochodów piachu do fundamentów. A na koniec jeszcze trzy samochody piachu chciał nam wcisnąć na plac. A najgorsze, że grzecznie nie rozumiał, jak mu majster podziękował. Na siłę chciał je zwieźć. Dopieo, gdy majster sięgnał po swojego straszaka i wymierzył w niego, zrozumiał co słowo "nie" oznacza.

To tyle jesli chodzi o nasze doświadczenia z panem Kaziem, który całe swoje biuro ma w podręcznej reklamówce.

Witam

szybkie pytanko: czy gdzies w okolicy jest skład/sklep gdzie mozna kupic akcesoria tynkarskie (listwy przyokienne APU, narożniki PROTECTOR)? Moj wykonwaca od tynków polecił mi sklep na kłobuckiej w wawie, a to daleko, dzownilem do kilku składów ale nie ma... Byc moze ktos wie gdzie takie cos kupic :)?

Pozdrawiam

qki

Napiszcie jakie macie doswiadczenie bo ja jestem po rozmowie z tym Panem w temacie piachu. Co bylo nie tak.

Ania

Wygladało to tak, umówiliśmy się na godzine 8, na konkretny dzień. Zgodził się. Pierwszy samochód przyjechał o 10. No dobrze, brygada miała co robić, więc jeszcze nie narzekaliśmy. Po 3 minutach przyjechał następny samochód, więc wydawało się, że będzie dobrze ... A potem nastpiła przerwa do 13:30. Wszystkich szlak trafiał, bo nie przyjechali zażywac słonecznych kapieli mimo uroczej aury. Tyle co zebrał "jobów" przez telefon, to jego ... A i miał jeszcze załatwic koparkę ... Oczywiście nic nie załatwił, gdyby nie p. Zatorski na którego mozna liczyć zawsze, to by ekipa mnie wyśmiała ... wrzucać łopatami ponad 10 samochodów piachu do fundamentów. A na koniec jeszcze trzy samochody piachu chciał nam wcisnąć na plac. A najgorsze, że grzecznie nie rozumiał, jak mu majster podziękował. Na siłę chciał je zwieźć. Dopieo, gdy majster sięgnał po swojego straszaka i wymierzył w niego, zrozumiał co słowo "nie" oznacza.

To tyle jesli chodzi o nasze doświadczenia z panem Kaziem, który całe swoje biuro ma w podręcznej reklamówce.

Ale "kaszana" w takim razie musze sie grubo zastanowić. Dzięki

Ania

Jeśli chodzi o moją współprace z P. Kazikiem to nie było tak najgorzej. Umówiliśmy się na 12, przyjechał na 12:30 i w sumie przywiózł 10 samochodów do końca dnia. Miał pewien problem z koparką ale po trzech godzinach udalo mu się ją załatwić. Z tą reklamówką to rzeczywiście jaja, facet biega po placu z telefonem w plastikowej reklamówce którego w dodatk nie potrafi obsługiwać. Dodatkowo dołaczył do mojej ekipy i wachlował łopatą przez pół dnia tak sam z siebie. Obiecał też że załatwi stęple i załatwił od ręki. A co do piachu ponieważ był trochę gliniasty to jeszcze sporo opuścił. Ale rzeczywiście facet jest strasznie specyficzny i chyba trzeba trochę uważać. Piach załatwił mi po 200zł za 25ton.

A jak tam budowa? Podobno dziś ruszyliście. Pozdrawiam i trzymam kciuki

jj

Ruszyło! Panowie trochę pobłądzili i zamiast o 7:00 wystartowaliśmy o 7:45.

Wykop zrobiony i już w 80% zasypany. Jutro zagęszczanie i dosypywanie. Będzie razem ponad 300 ton.

Oczywiście nie obyło się bez stałego punktu programu: brak tego, brak owego. Do auta i poszukiwanie. Rura tu, deski tam. A miało być tak pięknie.

Jak dobrze pójdzie to w piątek już koniec prac z fundamentem :)

MCB

MCB sąsiedzie zza miedzy - gratuluję startu !! U mnie juz widać koniec, nareszcie!Czy twój wujek robi tez ogrodzenia drewniane?

Poszukuje na koniec czerwca fachowca od drewnianego ogrodzenia- będą zrobione -podmurówka i słupki,brama i furtka,ale nie ma chetnych do przybicia desek.

Witam Szanownych forumowiczów z Grupy Babickiej.

Uprzejmie informuje, ze w ciagu dwoch tygodni czyli okolo 20-25 maja / po rozszalowaniu / bede mial do sprzedazy okolo 350 szt stempli dl.- 3,4m oraz 150 szt -3m

Proponuje cene 4,50 zł za sztuke

Odbiór Izabelin

tel. 602 237-201

Pozdrawiam

Marek

Witam,

właśnie zakończyłem etap kładzenie tynków wew. gipsowych i chce polecić fachowców którzy u mnie robili tanio i fachowo jestem z nich bardzo zadowolony.

Robił Pan. Wojtek 608-190-366

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to prosze na priva.

Mam jeszcze do Was takie pytanko właśnie zabrałem się za temat ocieplania fundamentów które mam lane bezpośrednio do gruntu a nie z bloczków betonowych to po ich częściowym odkopaniu okazało się że to nie jest takie proste.

Powierzchnia jest bardzo chropowata i o zróżnicowanych kształtach, teraz trzeba by to wszystko myć i wyrównywać zaprawą :cry: :cry: :cry: a dopiero później malować i ocieplać + folią.

Część fundamentów która jest na wierzchu i składa się z 3 bloczków oczywiście ocieplę bez problemu :D :D :D

Dlatego chciał bym się Was spytać czy ocieplaliście swoje fundamenty dodam jeszcze że dom jest bez piwnicy.

Proszę o informację czy mieliście podobny dylematy i co zrobiliście a może znacie firmy które się tym zajmują i które możecie polecić.

Kilka osób doradzało by fundamentów w gruncie nie ocieplać tylko te z bloczka. Sam już nie wiem :( :( :( :( :( co zrobić.

Pozdrawiam

Łukasz

Witam Wszystkich,

właśnie kupiłem w sprzedaży wiązanej (razem z wełną) klej do kładzenia elewacji z wełny (Maxit do siatki i Maxit do wełny, 2 x po 1000 kg). Elewację będę kładł w przyszłym roku, więc klej nie jest mi teraz potrzebny.

Zainteresowanych kupnem zapraszam na priva. Klej jest jeszcze w hurtowni, więc dostawa gratis.

Pozdrawiam,

Mariusz

a ten klej ma taki krótki termin waznosci? nie moze poczekac do przyszłego roku?

Sorki ja laik jeszcze w tej kwesti na razie odmawiam mantry do wykonawcy tynków:)

Jest ryzyko, że może przez zimę złapać wilgoci i się skawalić. No chyba, że się go przechowuje w domu lub w ocieplanym pomieszczeniu, ale chwilowo nie dysponuję...

Hej!

Zalega mi troche piachu na działce więc chętnie odstapię. Zainteresowni muszą sobie zorganizowac transport i załadunek. Jest tego około 5 kamazów.

a gdzie ten piach jest konkretnie? przy jakiej ulicy? jeśli można wiedzieć...

Konkretnie jakieś 7-11,5 metra za moim domem :-)), przy ul. Agawy.

Pozdr

Łukasz

byłem na Agawy...

to ten żółty piasek za surowym piętrusem ? :wink:

prawie jak zasypowy do fundamentów....

Mam pytanie dotyczace instalacji gazowej. Mam juz zrobiona instalacje od skrzynki do domu i w domu. Dostalam od wykonawcy dziennik budowy i inwentaryzacje. Pytam sie co teraz z odbiorem w starostwie, a on mi mowi, ze juz nie trzeba oddawac dziennikow budowy. Dostalam tez jakies papiery do gazowni, ktore podpisalam, a tam na dole drobnym maczkiem bylo napisane, ze oswiadczam, ze instalacja juz jest odebrana (rozumiem, ze przez starostwo). Juz nie pamietam jak to dokladnie bylo napisane, bo te papiery juz zlozylam w gazowni na Andersena.

Czy to na pewno tak jest? Nie chce miec zadnych problemow ze starostwem.