gildor 22.05.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 mury mamy jeszcze nie skończone, na czekanie czasu nie ma. no widzisz? czasu nie ma. ja też tak mam poniekąd. ludzi do roboty nie ma. są tacy co robią elewacje, a tynki dopiero za miesiąc, a potem latem albo jesienią. elewacji się latem nie robi. prawda? nie będe sie powtarzał, bo lukasz-s już napisał na ten temat. może, ale ja jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tynki gipsowe wodą z węża traktował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.05.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Witam znowu. Moze ktos z Was ma namiar na kogos kto robi dobre i nie drogie szafy zabudowane. Jesli tak, prosze o kontakt. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 22.05.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 nie będe sie powtarzał, bo lukasz-s już napisał na ten temat. może, ale ja jeszcze nie widziałem, żeby ktoś tynki gipsowe wodą z węża traktował. A u mnie są tradycyjne tynki i zraszają powierzchnię przy zacieraniu, a że na robocie się znają to gwarantuję, może trochę z tym laniem wężem przesadziłem ). Ale wilgoć w środku jest niesamowita. Mario 1976 Ostatnio widziałem koło Brico"coś tam" HDS Ele taxi 811 11 11, więc pewnie jest do wynajęcia Niedawno była dyskusja o możliwości podłączenia sieci. Ostatnio zobaczyłem ogłoszenie Netii, że proponują tel i internet w Kwirynowie. Pierwsza rozmowa z przedstawicielem jest zachęcająca. Cena około 120 zł za tel i 2MB łącze w technologii WiMax. Jakby ktoś chciał to gość nazywa się Tomasz Murawski tel. 500 371 904. Nadajnik jest gdzieś na Wólczyńskiej i obejmuje promień 15 km, więc pewnie sporą część Gminy. No to by było na tyle ogłoszeń ) Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 23.05.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Czy mozecie mnie oswiecic ile teraz chca za elewacje za metr? Całosciowo tzn ocieplenie , kolor , kołki , narozniki wszystko tak dla porównania bo mam oferte droga i tania chyba:) obie niby sprawdzone i nie wiem co robic:( Wiec tak dla porównania poratujcie wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 23.05.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witajcie kochani !czy macie moze do odsprzedaży po budowie stemple takie 3m ??? pozdrawiamkonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 23.05.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witajcie kochani !czy macie moze do odsprzedaży po budowie stemple takie 3m ??? pozdrawiamkonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 23.05.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witajcie kochani !czy macie moze do odsprzedaży po budowie stemple takie 3m ??? pozdrawiamkonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 23.05.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witajcie kochani ! czy macie moze do odsprzedaży po budowie stemple takie 3m ??? pozdrawiam konrad Napisałem wcześniej niz tutaj zajrzałem "http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=84945 I polecam czytanie działu z ogłoszeniami drobnymi..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 23.05.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A u mnie są tradycyjne tynki i zraszają powierzchnię przy zacieraniu, a że na robocie się znają to gwarantuję, może trochę z tym laniem wężem przesadziłem ). Ale wilgoć w środku jest niesamowita. okna się otworzy zresztą, ja nie mam wyboru. dziwne to czasy, jak nie można sobie wybrać zarówno kolejności wykonania poszczególnych prac jak i czasami wybranego rodzaju np tynku. tez chcialem cementowo wapienne, ale zaden z wykonawców, ktorzy chcą się roboty podjąć już, nie chce się w to bawić. i tak, duże jest prawdopodobienstwo ze najpierw bede mial elewacje, a potem tynki wewn. gipsowe, których się raczej nie polewa a o takich ja (niestety) pisze w kontekscie kolejnosci wykonania prac. cóż, bedzie jak będzie na tynkowanie dobry jest okres, na elewacje pogoda sie popsula ale moze sie jeszcze wiosennie zrobi bardziej niz letnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 23.05.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Czy ktoś miał okazję korzystać z usług EXTRADACHY z Koczarg, bądż jak ja wpłacił im zaliczke na materiały na dach. Mój miał byc między 15 a koncem maja (euronit, okna i inne) teraz mam nowy termin na 15 sierpnia Kiedy decydowałem sie na nich rezygnując z dachluxu i dach zapolski oprócz ceny argumentem było ze są "miejscowi" Teraz mam poważne obawy co ich rzetelności. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 23.05.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Czy ktoś miał okazję korzystać z usług EXTRADACHY z Koczarg, bądż jak ja wpłacił im zaliczke na materiały na dach. Mój miał byc między 15 a koncem maja (euronit, okna i inne) teraz mam nowy termin na 15 sierpnia Kiedy decydowałem sie na nich rezygnując z dachluxu i dach zapolski oprócz ceny argumentem było ze są "miejscowi" Teraz mam poważne obawy co ich rzetelności. M A co z tego, że są miejscowi bo nie kumam ? Ja zamawiałem miesiąc temu w Dachluxie na Warszawskiej Euronita i bez względu gdzie bym zamawiał terminy były takie same bo kontaktują się z tym samym przedstawicielem Euronita co inne składy i zamówienia wysyłają pod ten sam fax w Euronicie co inne składy. Tak wieć terminy były te same, a różnice tylko w cenie (w moim przypadku na korzyśc Dachluxa). Znaczy się załatwili Cię chyba marketingowo. Zamówienie składałem 21 kwietnia i wtedy Euronit nie potwierdzał terminów na zamówienia. Potwierdzali do poczatku kwietnia. Widziałem zamówienie z poczatku kwietnia potwierdzone na koniec lipca-poczatek sierpnia. Potwierdzenia zamówień z końca kwietnia Euronit prześle do składu pod koniec maja. Przewidują odbiór na koniec sierpnia, poczatek września.Te terminy były podobne w innych składach. A jak będzie w rzeczywistości to się okarze ale nie wierze, że będzie to w terminie. Kiedy składałeś swoje zamówienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaewa 23.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 J planowałam zamwić tam dachwkę, ale uprzedzili mnie na poczatku maja, że najwcześniejszy mozliwy termin to jesień, a cena nie jest gwarantowana. Mam pytanie, czy słyszeliście coś o firmie Bessy na Kutrzeby w Babicach? Robią okna na profilach Schuco, mieliście z nimi kontakt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 23.05.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Jezeli komus zostal poroterm 11,5 chetnie odkupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaewa 23.05.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 2 czerwca ma przyjechać do mnie termobrik 11.5 ( http://www.pezinske-tehelne.sk/vyrobky.asp?id=3&vyr=13 ). Na tirze będzie jeszcze miejsce na 1 może 2 palety. Jeśli taka cegła pasuje Ci, to daj proszę znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 23.05.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A u mnie są tradycyjne tynki i zraszają powierzchnię przy zacieraniu, a że na robocie się znają to gwarantuję, może trochę z tym laniem wężem przesadziłem ). Ale wilgoć w środku jest niesamowita. okna się otworzy zresztą, ja nie mam wyboru. dziwne to czasy, jak nie można sobie wybrać zarówno kolejności wykonania poszczególnych prac jak i czasami wybranego rodzaju np tynku. tez chcialem cementowo wapienne, ale zaden z wykonawców, ktorzy chcą się roboty podjąć już, nie chce się w to bawić. i tak, duże jest prawdopodobienstwo ze najpierw bede mial elewacje, a potem tynki wewn. gipsowe, których się raczej nie polewa a o takich ja (niestety) pisze w kontekscie kolejnosci wykonania prac. cóż, bedzie jak będzie na tynkowanie dobry jest okres, na elewacje pogoda sie popsula ale moze sie jeszcze wiosennie zrobi bardziej niz letnie W ubiegłym roku również robiłem na opak....... najpierw elewacje, potem wylewki i dopiero tynki wewnętrzne.......... Teraz uważam żę to nie przeszkadza, trochę tylko przekombinowałem z tymi wewn. bo zrobiłem z wykończeniem kwarcytowym i miało być cacy [ robili górale] ale okazało się że to porażka i płacę drugi raz za gipsowanie bo nie mógłbym przez [ daj Boże ] najbliższe 30-40 lat patrzeć na te ściany........ Masa niedoróbek i nierówności, na pierwszy rzut oka niewidocznych ale latarka na ścianę lub promienie jesiennego słońca obnażyły wszelkie niedociągnięcia.......... Trudno......... będzie drożej ale ciśnienie trochę spadnie.............. Z każdym wykonawcą ta sama polka............ może za bardzo czepliwy jestem ale jak ktoś podaje cenę i ja się nie targuję to oczekuję jakości.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 24.05.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ceny negocjowałem w marcu ale oficjalne zamówienie z zaliczką złożyłem 2 kwietnia, muszę ich jeszcze przycisnąć by pokazali mi korespondencję z Euronitem Ogólnie to twierdzą, że powinienem się cieszyć bo mam zagwarantowaną cenę, a od połowy kwietnia w Euronicie ceny są niewidimką. Z tą "miejscowością" sprawa wg mnie wygląda tak, żę łatwiej jest wpłacić zaliczkę komuś kto zawsze jest na miejscu, mieszka tu i tu chodzi do kościoła . Z całym szacunkiem dla np. DachZapolski ale dać zaliczkę 15 TPLN, punkt się zamknie, a szukających bedzie nas np. 100. W tej chwili punkt z materiałami np. dachowymi to idealny biznes na przekręty. Wynajęcie biura i porostawianie kilku dachuwek to koszt minimum, wziecie 100 zaliczek po 10-15 TPLN w ciągu 2 msc (1,5 mln PLN) i szybka zwijka. chyba sam sie nad tym zastanowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 24.05.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 J planowałam zamwić tam dachwkę, ale uprzedzili mnie na poczatku maja, że najwcześniejszy mozliwy termin to jesień, a cena nie jest gwarantowana. Mam pytanie, czy słyszeliście coś o firmie Bessy na Kutrzeby w Babicach? Robią okna na profilach Schuco, mieliście z nimi kontakt? Pozdrawiam Jesli to potocznie zwany "orzechowski" to kumpel z Lipkowa wstawił od nich okna w zeszłym roku. Zależało mu bardzo na schuco to ma schuco, teraz po roku mówi że już by sie tak przy schuco nie upierał. Specjalnych zastrzeżenien do nich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 24.05.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja sie ubawiłam własnie moja przyjaciólka złozyła zamówienia na dachówke w styczniu , dała zadatek. Dachówka miała byc w marcu i tak termin co 2 tyg przekładali w końcu przyjechała wczoraj:):) Oczywiscie 1700zł droższa niz miała byc. I wersja składu jest bierze Pani bo jak nie to mamy kolejke chetnych:) Dzieki ci Panie ,że ja mam dachówke od zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 kasiaewa napisał Mam pytanie, czy słyszeliście coś o firmie Bessy na Kutrzeby w Babicach? Robią okna na profilach Schuco, mieliście z nimi kontakt? Miałam z nimi - niestety - kontakt. Mam ich okna wstawione, ale nie polecam! Jak się okna będą sprawowały, to jeszcze nie wiem, ale wiem, że w firmie są mili dopóki nie zamówisz i nie zapłacisz. Później nie mają dla ciebie czasu. Nam wstawili okna w wykuszu o ok. 5 cm za duże Jak zmieścili większe okna niż otwór? Po prostu okna ,,wisiały" na piance, czyli wystawały poza ścianę! Po długiej dyskusji okna zostały wyjęte i zmniejszone i wstawione ponownie. Ale nie było to takie - dla nich - oczywiste. Usłyszałam np. że można to uratować dodając więcej styropianu w jednym miejscu, w drugim mniej i specjalnie nie będzie tego widać! Poza tym słupek łączący okna pod kątem prostym miał być inny, a został wstawiony inny. Do tego nie mam pretensji, podobno trochę tego pierwszego zabrakło, więc musieli go zmienić, ale....... dowiedziałam się o tym, czytając fakturę! Było doliczone 300 zł! No i później to ich ,,nie mamy czasu na takie drobiazgi" (bardzo nieprzyjemnym tonem), i nie będziemy teraz do pani jeździć, mamy innych klientów - pewnie tych, którzy jeszcze nie zapłacili! Jednym słowem - nie polecam! justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 24.05.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witam wszystkich.Czy możektoś ma namiary na firmę , która przewiozłaby mi materiały budowlane z W-wy do Babic.Mam na myśli tira z hds-em i dłużnicę do przewozu stali ( też z hds-em). Materiały zmagazynowane, ale bez transportu.Mam jeszcze trochę czasu na tę "zwózkę"( 2 m-ce), tym niemniej będę jej potrzebować.Czy ktoś może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts