mario1976 28.05.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam, czy możecie mi podać namiary na jakieś miejsca (składy/betoniarnie) gdzie kupowaliście w miare tanie (jeśli mozna mówić obecnie o czymś w miare tanim ) bloczki fundamentowe ? Dzwoniłem do kilku okolicznych składów: W Tombudexie mają jakieś super ładne i super fajne z jakiejś super firmy po 5,9 brutto. Pani sama się uśmiała z tej ceny i powiedziała, że rozumie, że nie bardzo mi zależy aby bloczek był bardzo ładny . W Budomixie na Izabelińskiej 4,27 brutto razem z HDS. Mam namiar na betoniarnie gdzie znalazłem po 4,07 brutto. Ogólnie wszędzie ponad 4 brutto. Czy ktoś ostatnio kupował taniej a jeśłi tak to gdzie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.05.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 P.S A może toś ma do sprzedania stęple to też będe wdzięczna za informacje Widziałem ogłoszenie w Budomixie na Izabelińskiej po 3,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.05.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam, czy możecie mi podać namiary na jakieś miejsca (składy/betoniarnie) gdzie kupowaliście w miare tanie (jeśli mozna mówić obecnie o czymś w miare tanim ) bloczki fundamentowe ? Dzwoniłem do kilku okolicznych składów: W Tombudexie mają jakieś super ładne i super fajne z jakiejś super firmy po 5,9 brutto. Pani sama się uśmiała z tej ceny i powiedziała, że rozumie, że nie bardzo mi zależy aby bloczek był bardzo ładny . W Budomixie na Izabelińskiej 4,27 brutto razem z HDS. Mam namiar na betoniarnie gdzie znalazłem po 4,07 brutto. Ogólnie wszędzie ponad 4 brutto. Czy ktoś ostatnio kupował taniej a jeśłi tak to gdzie ??? Dowiedz się w w tych tańszych składach: w GirlsBudzie albo w Normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.05.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dowiedz się w w tych tańszych składach: w GirlsBudzie albo w Normie Kurcze jaka drożyzna : w Normie 4,27 brutto GirlsBud 4,6. Czyli chyba trzeba zamawiać powoli i strawić te ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.05.2007 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dowiedz się w w tych tańszych składach: w GirlsBudzie albo w Normie Kurcze jaka drożyzna : w Normie 4,27 brutto GirlsBud 4,6. Czyli chyba trzeba zamawiać powoli i strawić te ceny. Mnie to już się nie opłaci, bo robię stosunkowo groszowe zakupy - ale czy ktoś nie rozważał wynajęcia samochodu i ściągnięcia towaru z-kądś-tam Po sąsiedzku robi elektryk z Łowicza i mówi, że składy u nich są zawalone i towar dużo tańszy. To samo glazurnik, co ma przyjść do mnie, nawet śmiał się, że tak płaczę o ceny i dostępność cementu, to mi od siebie gdzieś zza Wyszkowa przyczepką przyciągnie. Tyle osób co zaczyna jest na Babickiej - może warto się skrzyknąć i robić jakiś zbiorowy transport - wbrew pozorom to się naprawdę może opłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 28.05.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Transport z HDS wychodzi jakie 2,2-2,6zł/km liczone w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 28.05.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dowiedz się w w tych tańszych składach: w GirlsBudzie albo w Normie Kurcze jaka drożyzna : w Normie 4,27 brutto GirlsBud 4,6. Czyli chyba trzeba zamawiać powoli i strawić te ceny. Zapytaj w betoniarni w Czosnowie. W ubiegłym roku mieli najtańsze (2,10 netto ) i z transportem. Jakość bloczków była przyzwoita. Z betonem to już rożnie bywało. Oj współczuję tym co teraz stawiają stan surowy ... chyba bym nie wydolił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.05.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Transport z HDS wychodzi jakie 2,2-2,6zł/km liczone w obie strony. No. Powiedzmy, że towar trzeba przewieźć 100 km - to będzie jakieś 250 PLN, może wychodzić na zero już przy dwóch paletach cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 28.05.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Szukam malarza. Mam tynki cem-wap. zacierane piaskiem kwarcowym, wiec szukam takiego, ktory wie "o co chodzi". Moj malarz oczywiscie zwial za granice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 28.05.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Transport z HDS wychodzi jakie 2,2-2,6zł/km liczone w obie strony. No. Powiedzmy, że towar trzeba przewieźć 100 km - to będzie jakieś 250 PLN, może wychodzić na zero już przy dwóch paletach cementu Mowa była o bloczkach fundamentowch a nie o cemencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.05.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Ojej, rzuciłem przykładem, dzisiaj bloczki, jutro cement a za miesiąc dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 28.05.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Różnica jest zasadnicza. Jeden transport cementu może pokryć zapotrzebowanie kilku inwestorów. Jeden transport bloczków już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.05.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Transport z HDS wychodzi jakie 2,2-2,6zł/km liczone w obie strony. Czy to są ceny transportu jak biorę materiał+HDS z tej sameh firmy czy może to sa rynkowe ceny wynajmu HDS-ów ? Jeśli tak to masz może namiary na takie firmy z naszych okolic (Babice, Bożęcin, Leszno gdzieś na tej trasie). Pytam bo chce przewieźć materiał z Leszna do Babic. Przy tych cenach o jakich piszesz wyszłoby 125 zł. Dzwoniłem do składu w Babicach i za wynajęcie HDS krzyknęli 140netto/h. Tak więc cały transport z załadunkiem, dojazdem rozładunkiem i powrotem to około 450 netto za 16 palet (samochód+przyczepa). Troszkę słono.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.05.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dowiedz się w w tych tańszych składach: w GirlsBudzie albo w Normie Kurcze jaka drożyzna : w Normie 4,27 brutto GirlsBud 4,6. Czyli chyba trzeba zamawiać powoli i strawić te ceny. Zapytaj w betoniarni w Czosnowie. W ubiegłym roku mieli najtańsze (2,10 netto ) i z transportem. Jakość bloczków była przyzwoita. Z betonem to już rożnie bywało. Oj współczuję tym co teraz stawiają stan surowy ... chyba bym nie wydolił. Dzięki za namiar. Czosnów jak na razie wygrywa cenowo. 3,66 brutto + 300 za transport (2,5 samochodu) co przy moim zamówieniu daje 3,91 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jania22 28.05.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam, Mam pytanko o poroterm. W projekcie użyty jest poroterm 30, ale już druga ekipa budowlana sugruje budowę z 25, bo tej 30 w ogóle nie można dostać. Czy ktoś może mnie oświecić jakie to niesie za sobą konsekwencje w kwestii ocieplenia. Tzn zgodzić się czy nie, a jeśli tak to czy coś zrobić w zamian.Dziękijania22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 28.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Mario, a zobacz jeszcze w składzie u Piotra : 602-507-648. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 28.05.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Mario, a zobacz jeszcze w składzie u Piotra : 602-507-648. 4,50 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamichalska 28.05.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 do RenataSsprawdz wiadomosc na priv!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 28.05.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 W zeszłym roku najlepsze jakosciowo i najtansze bloczki miał Henryk Roszczyk ksywka Ojciec Dyrektor Betoniarnia mieści się na Janowie. ps. apropo dostępności materiałów, dziś dekarz mówił mi, że robił dom koło Lublina i facet zamówił dachówke Robena która po 2 tygodniach była na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 28.05.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Potrzebuję PILNIE ekipy do wywozy gruzu - IZABELIN. Jeśli ktoś dysponuje namiarami na takowa ekipę to prosze o info. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts