Sopelek 15.06.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Mam mały problem. Może jak zawsze pomożecie.. Murarz do ogrodzenia z klinkieru mi się zbiesił!Miał dziś zacząć, ale ... może przyjedzie za miesiąc, albo...Możecie kogoś polecić - bo temu już nie wierzę. Przy okazji to mam taki pomysł: od umówionch wykonawców bedę żądał kaucji, że przyjdą do roboty na czas. Tylko czy którykolwiek na to się zgodzi?Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 15.06.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Mam mały problem. Może jak zawsze pomożecie.. Murarz do ogrodzenia z klinkieru mi się zbiesił! Miał dziś zacząć, ale ... może przyjedzie za miesiąc, albo... Możecie kogoś polecić - bo temu już nie wierzę. Przy okazji to mam taki pomysł: od umówionch wykonawców bedę żądał kaucji, że przyjdą do roboty na czas. Tylko czy którykolwiek na to się zgodzi? Pozdrawiam, Robert założę się, że nikogo takiego nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 15.06.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 gildor, prawo mowi, ze Ztka musi miec 200 cm2, czyli ze swoimi 15 x15 lapiesz sie spokojnie .... a ..doprowadzenie Fi110 jest ok - szczegolnie jesli rura nie jest zbyt dluga i mocno pokrecona Y A powiedźcie mi jeszcze kiedy kładzie się rurę doprowadzającą powietrze do kominka. Mój sąsiad miał robioną na etapie stanu zero razem z hydrauliką, natomiast ekipa sugeruje mi, że robi się to na etapie wylewek. Nie wiem jeszcze jaką rurę wsadzić bo jak czytam forum to przekroje są od fi 70 do fi 160. Czy taka 160-siątka schowa mi się przy robieniu wylewek ? Druga sprawa to tajemniczo brzmiąca ZETKA. Rozumiem, że nie robi się jej na etapie stanu zero tylko później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 15.06.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 mikopiko - co do tej kaucji to sie z Tobą zgodzę. To tylko takie marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 15.06.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 mario1976rurę do kominka 160 zrób pod chudziakiem. W wylewce się nie zmieści a po co zmniejszać grubość styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.06.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 A powiedźcie mi jeszcze kiedy kładzie się rurę doprowadzającą powietrze do kominka. Mój sąsiad miał robioną na etapie stanu zero razem z hydrauliką, natomiast ekipa sugeruje mi, że robi się to na etapie wylewek. Nie wiem jeszcze jaką rurę wsadzić bo jak czytam forum to przekroje są od fi 70 do fi 160. Czy taka 160-siątka schowa mi się przy robieniu wylewek ? ja miałem robione na etapie wylewek. później zapłacisz za kucie. też Ci tak proponuje. dowiedz się jaka wystarczy Ci do Twojego kominka. ja mam fi110 Druga sprawa to tajemniczo brzmiąca ZETKA. Rozumiem, że nie robi się jej na etapie stanu zero tylko później. tak, później. ale przed elewacją. powtórze: wie ktoś gdzie kupię ZETKĘ 10x20? bo to już bardzo pilne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.06.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Mam pytanie do sasiadow z Bozecina Duzego i Malego albo okolic.... Jak u Was jest z pradem? Nasz wykonawca od parkietow twierdzi ze w naszych okolicach jest za slaby prad i maszyny nie chca mu pracowac, mocno sie rozgrzewaja.... Zaden wykonawca wczesniej nie zglaszal nam takich problemow. Czy tez macie takie problemy na budowie? aha, przydzial mocy na nasz dom to 10kW, zabezpieczenie 25A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 16.06.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Zeljka No ja mam 16kW i to (według mojego elektryka) dużo jak na domek jednorodzinny. Nie jestem z Twoich okolic, ale pierwsze słyszę o mocnym/słabym prądzie. Jak podłączy sporo urządzeń o dużym poborze mocy to ci wywali korki, to oczywiste, ale związek z grzaniem się urządzeń )). Sprawdź czy on się czasem czegoś nie nawąchał ostatnio, może za często przebywa nad otwartą puszką lakieru. To podobno powoduje różne nietypowe reakcje ) Ciekaw jestem opinii innych. Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.06.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Tez jestem bardzo ciekawa opinii innych i czekam na odpowiedzi z niecierpliwością. Parkiet (130m2, jesion, jodełka) robi u nas od pocz. marca. Wtedy zaczął od szlifowania betonu, potem utwardzał, trochę odczekał i jakoś skończyć tej roboty nie może.... Żalił się ostatnio, przy szlifowaniu na prąd, dlatego pytam, bo po paru wymówkach, gdzie wiedziałam, ze nie mówił prawdy, już nie wiem w co mam wierzyć..., choć zawsze cierpliwie wysłuchuję wszystkiego.... Tylko, ze po 15 tygodniach.., mam już dosyć..., bo zawalił kolejny ostateczny termin, chyba już czwarty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koniczynka 17.06.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Proszę uprzejmie o polecenie nam solidnego inspektora nadzoru z Warszawy lub okolic. Mamy już ekipę budowlaną, wkrótce podpiszemy umowę a brakuje nam inspektora, którego pilnie poszukujemy Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek52 17.06.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Kochani poratujcie! Mieliśmy ruszyć od 2 lipca z budową, wszystko dopięte ma ostatni guzik gdy nagle kierownik budowy powiadomil nas ,że rezygnuje Polećcie błagam kogoś rozsądnego co nie tylko podpisze sie w książce budowy ale doradzi i ewentualnie dokona zmian w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 17.06.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 zadzwoń i zapytaj Janusz Szpadzik 604719458 ja też nie dawno byłam w kropce, bo mi ekipa nawaliła, ale dzięki pomocy jednej z forumowiczek już jest nowapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 17.06.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 pan Szpadzik jest i umnie kierownikiem budowy , potwierdzam bardzo pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 18.06.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 bardzo proszę polećcie mi jakieś dobre namiary na geodetę muszę dokonać inwentaryzacji geodezyjnej i chciałabym kogoś kto to sprawnie wykona (na mapy do celów projektowych czekałam miesiąc i nie chcę już korzystać z usług tego geodety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 18.06.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 bardzo proszę polećcie mi jakieś dobre namiary na geodetę muszę dokonać inwentaryzacji geodezyjnej i chciałabym kogoś kto to sprawnie wykona (na mapy do celów projektowych czekałam miesiąc i nie chcę już korzystać z usług tego geodety) Na mapę do celów projektowych czeka się zawsze min. miesiąc i nie jest to wina geodety. Jeżeli czekałaś miesiąc to geodeta jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 18.06.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 niestety ja czekałam miesiąc, żeby mój geodeta w ogóle zabrał się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 18.06.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Na mapę do celów projektowych czeka się zawsze min. miesiąc i nie jest to wina geodety. Jeżeli czekałaś miesiąc to geodeta jest dobry. Osobiście mapkę do celów projektowych dostałem po 3 tygodniach. Duzo zalezy od składnicy i od samego uporu geodety. Dla uszczegółowienia pow. nowodworski gm.Czosnów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 18.06.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hej!Była niedawno dyskusja o gazowni - rozpoczynam tę nierówną walkę.Potrzebuję namiary na wykonawcę. Z naszego forum mam kontakt do p. Krzysztofa Dobrosielskiego. Sopelek polecał p. Józefa Pytla, ale nie mam kontaktu (wysłałem prosbę na priv). Byłbym wdzięczny za jakieś inne namiary.PozdrŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 18.06.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 lukasz-s namiary już Ci wysłałem na priv. Ponawiam zapytanie: mozecie polecić wykonawcę ogrodzenia z klinkieru?Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 18.06.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hej! Była niedawno dyskusja o gazowni - rozpoczynam tę nierówną walkę. Potrzebuję namiary na wykonawcę. Z naszego forum mam kontakt do p. Krzysztofa Dobrosielskiego. Sopelek polecał p. Józefa Pytla, ale nie mam kontaktu (wysłałem prosbę na priv). Byłbym wdzięczny za jakieś inne namiary. Pozdr Łukasz Wiesław Bojanowski - jak wpiszesz w wyszukiwarkę na forum, to znajdziesz telefon - ja jego numer gdzieś już posiałem - po doświadczeniach z jednym z Panów wymienianych na forum - jak zrezygnowałem z tego kogoś i wziąłem Bojanowskiego, to sprawy nabrały przyspieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts