pjj 23.08.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 madzia: ja nie mam ani deskowania ani papy. mam folie. a zatem warstwy od gory wygladaja tak:- dachowka- folia paroprzepuszczalna, tzw membrana dachowa- welna ociepleniowa- folia o tych foliach poczytaj sobie tutaj: http://www.tyvek.pl/budowlane.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 23.08.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Pjj, a nie porozrywała Ci się ta folia w czasie układania dachówki?Powiadz, czym się kierowałeś przy wyborze filii , jaką i dlaczego taką wybrałeś/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 23.08.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 madzia: nie porozrywala sie. jednazke pozniej musialem przenosic kilka veluxow.i trzeba bylo sztukowac folie i latac. technologia to przewiduje.folia ta jest bardzo mocna na wietrze sie nie rwie.no a przede wszystkim wszystko zalezy od dekrazy czy sa prawdziwymi fachowcami czy partaczami.moj kierownik budowy nie stosowal deskowania i papy. mowil, ze to zbedne wydatki. zwlaszcza jesli ktos zamierza ocieplic strychponadto deskowanie to niepotrzebny dodatkowy ciezar dla dachu. papa faktycznie kruszeje z czasem. dach mam 1, 5 roku i na razie nie mam zastrzezen.co do firmy to po prostu tyvek to produkt markowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 23.08.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 No cóż, chyba zacznę szukać folii, którą kładzia się na deski( podobno powinnam wydeskowac dach, żeby usztywnić konstrukcję; dach jest duży).A może znajdzie się jeszcze ktoś , kto ma coś ciekawego do dodania apropo's dachu i tematu papa kontra folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 23.08.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 No cóż, chyba zacznę szukać folii, którą kładzia się na deski( podobno powinnam wydeskowac dach, żeby usztywnić konstrukcję; dach jest duży).A może znajdzie się jeszcze ktoś , kto ma coś ciekawego do dodania apropo's dachu i tematu papa kontra folia? nie wiem czy się tu jeszcze znajdzie, bo temat był wielokrotnie poruszany i jak przy każdym wyborze, każdy ma jakieś własne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 23.08.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 No cóż, chyba zacznę szukać folii, którą kładzia się na deski( podobno powinnam wydeskowac dach, żeby usztywnić konstrukcję; dach jest duży).A może znajdzie się jeszcze ktoś , kto ma coś ciekawego do dodania apropo's dachu i tematu papa kontra folia? Odwieczny problem wiekszosci inwestorow Moze na poczatek zerknij tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=34913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLA 23.08.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ekipa do wybudowania stanu surowego potrzebna od ZARAZ !!!!! Wszelkie namiary proszę przesyłać na priv. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 23.08.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ekipa do wybudowania stanu surowego potrzebna od ZARAZ !!!!! Wszelkie namiary proszę przesyłać na priv. Z góry dziękuję Fajnie że sobie pokrzyczy gościu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.08.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 my w zasięgu waszego wzroku, w tej samej uliczce co "Szybki Bill" się wybudował ostatnio. Tylko my na razie babramy się jeszcze w humusie. pozdrawiamy sąsiadów. czy "Szybki Bill" to taki przy samej Akacjowej? udanego babrania w humusie (chociaz teraz to juz pewnie fundamenty) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 23.08.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 my w zasięgu waszego wzroku, w tej samej uliczce co "Szybki Bill" się wybudował ostatnio. Tylko my na razie babramy się jeszcze w humusie. pozdrawiamy sąsiadów. czy "Szybki Bill" to taki przy samej Akacjowej? udanego babrania w humusie (chociaz teraz to juz pewnie fundamenty) pozdrawiam wszystko przebiega zgodnie z planem, chociaż subiektywne odczucia mamy, że strasznie wolno. a Szybki Bill w trzy tygodnie postawił chatę, ech... My zimujemy w domku działkowym 25mkw z widokiem na góry (humusu) pozdrawiamy Karorkę i też KasioMarcinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 24.08.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 podpowiedzcie jakieś kontakty na piach, dzwonię i dzwonię, a tu wszyscy na urlopach kto to widział w gorącym okresie brać urlopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.08.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 RenataS czy ja dobrze widzialam, ze u Was juz wiezba gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 24.08.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 nie, nie u mnie dopiero fundamenty się budują, właśnie potrzebuję piachu do ich zasypania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 24.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 podpowiedzcie jakieś kontakty na piach, dzwonię i dzwonię, a tu wszyscy na urlopach kto to widział w gorącym okresie brać urlopy podesłać na priva? ale był drogi po 250 za tatrę 10m3 ja natomiast mam prośbę o betoniarnię, Budokrusz drogi jak nieszczęście, Czosnów już miał dwie niedobre oceny.... macie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 24.08.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Korzystałam z Budokruszu, bo inni mieli podobne ceny, a musiałam mieć pompę z długim wysięgnikiem - 30 m. Mam namiar na p. Krzemińskiego 501-108-853 ( u niego beton był droższy niz w Budokruszu, ale pompę miał tańszą, oszacowałam i wybrałam Budokrusz. Było to po 255 zł za m3 dwa tygodnie temu. Nie wiem czy gdzieś jest taniej, Przecież oni znają nawzajem swoje ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 nie, nie u mnie dopiero fundamenty się budują, właśnie potrzebuję piachu do ich zasypania A to takim razie to nie Wasz dom. A nawet podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 24.08.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A to takim razie to nie Wasz dom. A nawet podobny alleluja, piach mam, to hydraulika nie mogę przeożyć ze środy na wtorek, zwariuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 24.08.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Mam do oddania używane deski szalunkowe. Przydatność należy stwierdzić sobie osobiście na miejscu. Można jutro. Jak ktoś zainteresowany info na priv.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 24.08.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 alleluja, piach mam, to hydraulika nie mogę przeożyć ze środy na wtorek, zwariuję Renata spokojnie, nie ma co sie denerwowac To normalka na budowie. Im wczesniej czlowiek przyzwyczai sie do tego typu "przeciwnosci" tym wiecej zdrowia zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 24.08.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Mam okolo 30szt phorotermu 25 p+w do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts