gildor 13.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Gildor, a jaki grzejnik zamontowałeś? a nie pamiętam. mam zapisane że 600x600 VK22, ale co do szerokości to zupełnie nie pamiętam. ale być może taki właśnie. cena za ten grzejnik to coś koło 280pln Buderusa. rurki chyba nie są zbyt drogie... ale może faktycznie... no ale ja mam garderobę jedną, 10m2, w dodatku, zapomniałem nadmienić, że nad garażem, a to kolejna niedogrzana płaszczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 13.12.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 U mnie garderoby mają jakieś 3-4 m2 każda. Dwie z nich są w rogach domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 13.12.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 U mnie garderoby mają jakieś 3-4 m2 każda. Dwie z nich są w rogach domu. ja bym nie wieszał grzejnika w takich klitkach. ogrzeją się wystarczająco z domu. przecież ścianka działowa jest cienka, a i drzwi zwykłe pewnie, nieocieplone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 13.12.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Yoric, gildor, Może macie jakieś jeszcze uwagi? Będe wdzięczna bo nadal mam wątpliwości. Pozdr. Witaj, Ja będę miał garderobę 12m2 przylegającą do ściany zewnętrznej z oknem. Po konsultacjach z projektantem instalacji grzewczej uznałem, że nie ma sensu montować w garderobie ogrzewania (ja mam podłogowe i ścienne) - zwiększę za to powierzchnię grzewczą w sypialni. Jeśli garderoba przylega do pomieszczenia obok, możesz zwiększyć grzejnik w pomieszczeniu obok i powinno być OK. Czy zastosujesz rekuperację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 13.12.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Gildor, a jaki grzejnik zamontowałeś? a nie pamiętam. mam zapisane że 600x600 VK22, ale co do szerokości to zupełnie nie pamiętam. ale być może taki właśnie. cena za ten grzejnik to coś koło 280pln Buderusa. rurki chyba nie są zbyt drogie... ale może faktycznie... no ale ja mam garderobę jedną, 10m2, w dodatku, zapomniałem nadmienić, że nad garażem, a to kolejna niedogrzana płaszczyzna No to faktycznie 300 PLN . Grzejnik prawie 300, rura PEX-Al-PEX Kissana już parę lat temu kosztowała 4 PLN/mb, do tego te wszystkie końcóweczki/przejścióweczki, żeby piec zamontować no i punkt-robocizna 120-150 PLN. Ja nie mam grzejnika w garderobie 4,5m2 i jakoś nie czuję z tego powodu dyskomfortu, ale faktycznie - mam w to miejsce skrzynkę rozdzielacza c.o. - można to potraktować jako ekwiwalent - no nie wiem, połowy żeberka aluminiowego no i co najważniejsze nie mam tam wentylacji wywiewnej. No dole w spiżarce - też brak grzejnika i wentylacja wywiewna - czuć, że jest chłodniej niż w domu (myślę o całej reszcie, którą ogrzewam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 13.12.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 No to faktycznie 300 PLN . Grzejnik prawie 300, rura PEX-Al-PEX Kissana już parę lat temu kosztowała 4 PLN/mb, do tego te wszystkie końcóweczki/przejścióweczki, żeby piec zamontować no i punkt-robocizna 120-150 PLN. też policzyłem później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 13.12.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 gildor, hyhyhyhyhyhy jaja se robisz czy Ty tak powaznie ? Tlumacze jak naplynie Jak zaczniesz ustami wciagac powietrze do pluc...to naplynie ono do jamy gebowej ? Tak samo jak zaczniesz wyciagac powietrze z garderoby - naplynie z pokoju do garderoby .... No jak z jednej wylatuje to z drugiej musi wlatywac (Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 13.12.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 gildor, hyhyhyhyhyhy jaja se robisz czy Ty tak powaznie ? Tlumacze jak naplynie Jak zaczniesz ustami wciagac powietrze do pluc...to naplynie ono do jamy gebowej ? Tak samo jak zaczniesz wyciagac powietrze z garderoby - naplynie z pokoju do garderoby .... No jak z jednej wylatuje to z drugiej musi wlatywac (Y) Można jeszcze produkować powietrze (czasami od razu zepsute) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 13.12.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Dzięki sąsiedzi za burzę mózgów Chyba zrezygnuje jednak z grzejników. Powietrze będzie wpływac do garderoby pod drzwiami, a anemostat wywiewny zrobimy w drugim końcu pomieszczenia. Powinna być wystarczająca cyrkulacja. Zresztą ta garderoba będzie intensywnie użytkowana Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjj 13.12.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Margaret:A ja mam umieszczony rozdzielacz w garderobie. Tak mi doradzil instalator.Sam rozdzielacz (przeciez gdzies byc musi) nagrzewa mi wystarczajaco garderobe.Moze i u Ciebie sie tak da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 13.12.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 gildor, hyhyhyhyhyhy jaja se robisz czy Ty tak powaznie ? raczej za szybka odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolek 13.12.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam ponownie czy może ktoś mi udzieić odpowiedzi na temat ekipy budowlanej, o którą pytałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 14.12.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Jestem przed (na wiosnę) realizacją tynków. Mam kilka pytań/próśb o wskazówki: 1. Kto może mi polecić lub ocenić pracę Pana Grzegorza Kwiatkowskiego. Wszelkie uwagi mile widziane. 2. Nie wiem jakie tynki gipsowe wybrać. Kanufa, Kreisel, Baumana lub jeszcze innej firmy. Z informacji, które zdobyłem nie znalazłem jakiś wyczerpujących wskazań na konkretną firmę. wD Robił u mnie ok 900m2 tynku, knaufem.Pracowało dwóch ludzi 1 miesiąc (jego szwagier Darek z kolegą). Tynki OK, oni też. Mozna im zaufać (dałem mu zaliczkę 8kzł na gips "na gebę"). Uczciwi, niedrodzy i porzadni. Polecam. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 14.12.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 2. Nie wiem jakie tynki gipsowe wybrać. Kanufa, Kreisel, Baumana lub jeszcze innej firmy. Z informacji, które zdobyłem nie znalazłem jakiś wyczerpujących wskazań na konkretną firmę. pzdr wD Uff przewaliłem wszystkie telefony (pod hasłem Tynki miałem kilku kolesi w komórce ) i znalazłem namiar na Pana Kwiatkowskiego, z którym umówiłem się na wiosne. Dopytywałem jakich tynków uzywa i tez powiedział mi, że robi niemieckim Baumanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 14.12.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 wd73,My mamy tynki Knaufa. Nie spodziewaj się różnic w jakosci tynków u wiodących producentów. Konkurencja jest na tyle duża, że wszyscy powinni mieć dobry towar. Największy problem jest nie z jakością metriału w tym wypadku, tylko z jakością ekipy, która kładzie tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 14.12.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Jakby ktoś potrzebował to mam do odsprzedania 15 palet silki E24. Stan idealny Lokalizacja: Janów. Pozdrawiam, MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 14.12.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 A jam mam 10 workow cementu (jedynki). Moge odsprzedac za 50 % ceny - bo mi zajmuja miejsce w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 15.12.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 U mnie palety stoją przed wjazdem do garażu Obok kilkaset stempli ok. 278cm. Też przeszkadzają Czekam na chętnych do kupna. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 16.12.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 czy ktoś korzystał z gotowych elementów (przęseł) na ogrodzenie, ale takich na podmurówkę? potrzebuje namiaru na kogoś kto to sprzedaje, bo nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.12.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 gildor a mieszkacie juz? My jeszcze nie. Pozdrowienia dla zony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts