P.e.t.e. 24.01.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 gdzie robić dylatacje w drzwiach (czyli w którą stronę będą otwierać się drzwi) itp.. Dużo pytań, a potem trudno zmienić O tak, z dylatacjami to fakt. Jak robiłem wylewki to jeszcze się nie zastanawiałem jakie płytki i gdzie położę, w którą stronę będą się otwierać drzwi, itd. Ekipa zrobiła standardowe dylatacje. A później jak przyszło do układania gresu - to trzeba było nacinać w odpowiednich miejscach beton, a stare dylatacje łaczyć specjalnymi kotwami i żywicą. Warto wcześniej się nad tym zastanowić - choć na etapie wylewek mało kto jeszcze myśli o wykańczaniu Co do Eimunda - u mnie krzywo położyli korytko odwodnienia liniowego w garażu (tzn. nierównolegle do ścian)... Poza tym bez większych zastrzeżeń - no, może poza gburowatością ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 24.01.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Poza tym bez większych zastrzeżeń - no, może poza gburowatością ekipy Ja tam wolę gburowatego fachowca, niż grzecznego ą,ę czarodzieja partacza co wie wszystko i wszystko umie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 24.01.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Wielkie dzięki Margaret za namiary na panów "podłogowców". Pociągnę może jeszcze ten temat.Ciekawi mnie jak ustalaliście wysokość wylewek- pod terakotę i pod parkiet .Jeśli w salonie planujemy łączenia terakoty z parkietem w postaci równoległych pasów to powinniśmy wylewać podłogę na różnych pozomach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 25.01.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Jesli chodzi o pana Edmunda, robilla u mnie jego ekipa. To ze sa borowaci, to przycz. Jestem nie zadowolona i tutaj nie chodzi o poziomow, to jest latwo sprawdzic.Chodzi o polozenie folii i tasm dyletacjiny. Ekipa, ktora byla u mnie byla nastawiona zrobyc, szybko, szybko.. i biegem do domu, a to ze tasma sterczy nad wylewka, a nie jest pomiedzy sciany i wylewka, to nie wazne. To ze folia jest nie rowno polozona, i jest gdzies dziura i wydac styropianu.. to przeces wylewka zakryje i nie bedzie widac. Nie dokladni! Jesli komus robi ta ekipa, radze wziac urlop i pilnowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 25.01.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Madzia, Fakt niestety, ze na etapie wylewek trzeba juz uzgodnic kształt podłogi. U nas część wylewek jest podniesiona o 0,5 cm w stosunku do reszty - musieliśmy wziąć pod uwage: płytki + elektryczne ogrzewanie podłogowe; grubość parkietu egzotycznego i grubość deski dębowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 25.01.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Krzysztof III, my zaopatrzamy się w składzie w Izabelinie. Kupiliśmy tam i cegły i cement i Terivę i więźbę impregnowaną próżniowo o której piszesz. Może nie zawsze są najtańsi, ale kierownik nam załatwił mały rabacik, jak coś zostaje na budowie to zabiorą z powrotem (np. paleta cegieł czy pustaków Teriva nie zostanie Ci samotnie na placu). Drewno na dach dostaliśmy super jakości, faktury opłacamy przelewami internetowymi... Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, aczkolwiek powiem uczciwie, że przed każdym zakupem nie odwiedzam wszystkich składów pytając się o cenę Czy nikt nie ma zadowolonych z ekipy kładącej elektrykę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 25.01.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 A więc skąd: Stan surowy u mnie to wiosna 2007. Szalony czas. Wtedy najtańsi i godni polecenia byli: Beton Betoniarnia MB Zbigniew Krzemiński 501 108 853 - miły, uśmiechnięty, elastyczny nie kręci i nie wali po rogach klienta...no z oczu mu dobrze patrzyło Był najtańszy. Cement Stal Ze wszystkich skłądów w okolicy najtańsza była zawsze Pani z Izabelińskiej ze składu Budomix - 604 42 36 11 W porównaniu z innymi składami biuro to barak. Szefowa nie daje rabatów zasadniczo ale była i tak tańsza niż cała okolica z rabatami. Później zamawiałem już wszystko na telefon i płaciłem raz na miesiąc. Elementy stropu (terriva) Bloczki Jeśli betonowe gary + terriva to najtańszy i bardzo terminowy i elastyczny był Henryk Roszczyk z Janowa 722 94 78. Także u nich brałem bloczki. Jeśli nie chcesz garów z betonu to najtaniej znalazłem także u Zbigniewa Krzemińskiego (ten od betonu) Dachówki Sirius Dachówki zamawiałem w Dachluxie na Warszawskiej. Zasadniczo nie mogę narzekać. Nie wiem czy mają Siriusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 26.01.2008 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 gdzie robić dylatacje w drzwiach (czyli w którą stronę będą otwierać się drzwi) itp.. Dużo pytań, a potem trudno zmienić O tak, z dylatacjami to fakt. Jak robiłem wylewki to jeszcze się nie zastanawiałem jakie płytki i gdzie położę, w którą stronę będą się otwierać drzwi, itd. Ekipa zrobiła standardowe dylatacje. A później jak przyszło do układania gresu - to trzeba było nacinać w odpowiednich miejscach beton, a stare dylatacje łaczyć specjalnymi kotwami i żywicą. Warto wcześniej się nad tym zastanowić - choć na etapie wylewek mało kto jeszcze myśli o wykańczaniu dalej pociągnę ten temat, bo czeka mnie on pewnie wczesnym latem, o ile wiem o różnicy poziomów w zalezności od tego czym wykańczamy podłogę (tylko ciężko się zdecydować na konkretną ) i wiem, które drzwi będa lewe, a które prawe, to nic niegdzie nie wyczytałam o dylatacjach. Sądziłam, że trzeba ją zrobić po środku ścianki w otworze drzwiowym. Zastanawiałabym się tylko, w którym miejscu zrobić jak będzie różnica poziomów np. między holem a łazienką, a między holem a pokojem będzie jeden poziom podłogi bez progu, to jaki wpływ ma na to dylatacja? możecie mi rozwikłać ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 26.01.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Muci, my pilnowaliśmy ekipy Eimunda - i to nic nie dało. Po jednym niecałym dniu po prostu zabrali sie i wyszli. Bez słowa, bez do widzenia - myśleliśmy, że pojechali po jakąś maszynę albo coś... A oni po prostu nie mieli ochoty porządnie zamieść, odkuć gdzieniegdzie tynk z chudziaka, ułożyć folię, styropian i folię. Oni chcieli przyjechać, w jeden dzień wylać 200 metrów wylewek, zainkasować kasę i jechać dalej. Nawet im nie zależało na wynagrodzeniu za te kilka godzin pracy. Zanim znaleźliśmy potem innych wylewkarzy (takich, którym się chciało chcieć), mieliśmy półtoramiesięczny przestój na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.01.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Joasiu, masz już internet w domku??? hurraaa wiesz, że Pan Tomek jest u mnie i odczynia malunki??? bardzo dziękuję Ci za namiar, bardzo w porządku ludzie pozdrówka serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 26.01.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 dalej pociągnę ten temat, bo czeka mnie on pewnie wczesnym latem, o ile wiem o różnicy poziomów w zalezności od tego czym wykańczamy podłogę (tylko ciężko się zdecydować na konkretną ) i wiem, które drzwi będa lewe, a które prawe, to nic niegdzie nie wyczytałam o dylatacjach. Sądziłam, że trzeba ją zrobić po środku ścianki w otworze drzwiowym. Zastanawiałabym się tylko, w którym miejscu zrobić jak będzie różnica poziomów np. między holem a łazienką, a między holem a pokojem będzie jeden poziom podłogi bez progu, to jaki wpływ ma na to dylatacja? możecie mi rozwikłać ten temat? Wszystko zalezy od tego, czym bedziesz wykanczac podloge. Przy drewnie czy panelach nie ma to znaczenia, ale przy gresie lub kamieniu dylatacje powinny wypadac w fugach. W przeciwnym razie (jesli dylatacja wypadnie w polowie plytki) - plytka moze po prostu peknac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 26.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Izat, witaj Tak, mam wreszcie internet - w Sferii. Filmu ściągnąć się nie da, ale po Forum można już połazić. Cieszę się, że polecona ekipa okazała się godna polecenia. Fajnie, że niektórzy wykonawcy pozostają porządni nawet jak mają dużo zleceń. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.01.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Panowie są faktycznie mocno zaangażowani w różne prace, dlatego bardzo cieszę się, że znajdują dla mnie czas może to dzięki powołaniu sie na Ciebie Joasiu dlatego bardzo Ci dziękuję super, że masz necik ja mam DSL-a, w N oczywiście lata mi superaśnie buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 27.01.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 dalej pociągnę ten temat, bo czeka mnie on pewnie wczesnym latem, o ile wiem o różnicy poziomów w zalezności od tego czym wykańczamy podłogę (tylko ciężko się zdecydować na konkretną ) i wiem, które drzwi będa lewe, a które prawe, to nic niegdzie nie wyczytałam o dylatacjach. Sądziłam, że trzeba ją zrobić po środku ścianki w otworze drzwiowym. Zastanawiałabym się tylko, w którym miejscu zrobić jak będzie różnica poziomów np. między holem a łazienką, a między holem a pokojem będzie jeden poziom podłogi bez progu, to jaki wpływ ma na to dylatacja? możecie mi rozwikłać ten temat? Wszystko zalezy od tego, czym bedziesz wykanczac podloge. Przy drewnie czy panelach nie ma to znaczenia, ale przy gresie lub kamieniu dylatacje powinny wypadac w fugach. W przeciwnym razie (jesli dylatacja wypadnie w polowie plytki) - plytka moze po prostu peknac... no tak, jak już to wiem, to wydaje się logiczne dzięki Piotrek, kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 27.01.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 dzięki Piotrek, kiedy przeprowadzka? Deadline to maj Na razie konczymy sie wykanczac Gdyby nie zatrudnienie architektki wnetrz, to pewnie od minionych Swiat juz mieszkalibysmy - ale nasza architektka tak sie rozkrecila z projektem, ze pare miesiecy ekstra potrwa zanim ekipy wyrobia sie z ucielesnieniem jej pomyslow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 28.01.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Hej, ekipa budujących Ja dziś po prośbie - potrzebuję namiar na fajnego elektryka - potrzebny na drugą połowę lutego... ... Moge polecić mojego: p. Adam 664 546 732. Jest solidny i niedrogi, a czy fajny? Oceń sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 28.01.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 witam,czy ktos zna firme budofix z wawki , ktora robi tynki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 28.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 a budarmil z wawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ożarowiak2007 28.01.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Czolem wszystkim, szukam dobrego tynkarza do wewnetrznych tynkow cementowo wapiennych. Najchetniej maszynowo. Polecany i dobry z tego forum wyjezdza do Holandii. Sasiad z Ozarowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 28.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witajcie, Gdzie kupowaliście materiały budowlane? Zamierzam w przyszłym tygodniu przejechać się po okolicy i popytać o ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts