justme 09.06.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Co do odrolnienia to dotyczy ono gruntow organicznych, jezeli budujecie sie w okolicach kwirynowa to grunty sa nieorganiczne i takiego dokumentu nie trzeba dolaczac do wniosku o pozwolenie - wystarczy w opisie zaznaczyc ze mamy ziemie, na ktorej teoretycznie nic nie ma prawa rosna Natomiast faktycznie bzdura jest, gdy ktos kupujacy ziemie organiczna klasy VI musi ja odralniac, teoretycznie chodowac na niej moze tylko pieski preriowe. Jedno trzeba przyznac, Marek Kłosek i wogole Bronisze to w porownianiu z pozostalymi urzedami rewelka - no moze poza ZUD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 09.06.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 cześć! mam kolejną zagwozdkę: przypuśćmy że mam już mapę do celów projektowych z naniesionym budynkiem. i co? jadę z tym do stoenu, gazowni i innych oczyszczalni żeby złożyć stosowne wnioski o warunki techniczne przyłączenia a później jak już je hipotetycznie uzyskam daję geodecie żeby zrobił projekt przyłączy i udał się do tajemniczego ZUDu? czy coś pokręciłam? pozdrawiam, Anka. W kazdej z tych instytucji starasz sie o warunki techniczne. 1. Jezeli chodzi o Stoen czy zaklad energetyczny to najlepiej znalezc pana Henia ktory szybko te sprawe przepchnie - zalatwi warunki umowe i podlaczy Ci prad, taki pan Henio najczesciej pracuje na 1/2 etatu w energetyce, a na 1/2 etatu swiadczy uslugi Skladasz wniosek z mapa do celow projektowych + oplata 120PLN, czekasz w zaleznosci od mozliwosci pana Henia do 2 tygodni 2. Gazownia - wniosek na Kasprzaka 25, z mapa do celow projektowych, czekasz 1 miesiac, jedyne nieprzyspieszalne miejsce w calej ukladance. po miesiacu mozesz dostac informacje ze inwestycja jest nieoplacalna, pomimo ze pytasz tylko o warunki techniczne, wowczas dodatkowe 2 ygodnie opoznienia 3. Woda - w zasadzie od reki, zwroc uwage czy w warunkach technicznych wpisali numer Twojej dzialki, bo na wspomnianym ZUD'zie ostatnio wywalili projekty calego powiatu za zle wystawione warunki przez Eko-Babice Projekty wykonania i przejscie przez ZUD to zupelnie inna sprawa. Dla kazdego z projektow osobno geodeta przez ZUD przepycha wstepny projekt czy to gazociagu czy wodociagu, nastepnie odpowiedni projektant robi projekt, potem skladasz wniosek o pozwolenie na budowe do starostwa , badz zawiadamiasz starostwo (zalezy od skali problemu), a potem wykonujesz (zatrudniasz firme, ktora robi) proszac gmine o np. wejscie w droge gminna. To tak tytulem wstepua, a poza tym to powodzenia ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateb 09.06.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Co do odrolnienia to dotyczy ono gruntow organicznych, jezeli budujecie sie w okolicach kwirynowa to grunty sa nieorganiczne i takiego dokumentu nie trzeba dolaczac No niestety nie masz racji. Bez decyzji o odrolnieniu nie dostaniesz pozwolenia na budowę. To taka formalność i myślę, że nie ma się co dalej rozpisywać na ten temat. A w Kwirynowie dalej niektórzy uprawiają swoje poletka. Kateb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 09.06.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Co do odrolnienia to dotyczy ono gruntow organicznych, jezeli budujecie sie w okolicach kwirynowa to grunty sa nieorganiczne i takiego dokumentu nie trzeba dolaczac No niestety nie masz racji. Bez decyzji o odrolnieniu nie dostaniesz pozwolenia na budowę. To taka formalność i myślę, że nie ma się co dalej rozpisywać na ten temat. A w Kwirynowie dalej niektórzy uprawiają swoje poletka. Kateb Niestety mam, bo przez to przebrnalem. Przy wszelkich formalnosciach sa wyjatki - tak jak napisalem ziemia organiczna wymaga odrolnienia, nieorganiczna nie - wystarczy ustosunkowanie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 09.06.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Ale nawet w Kwirynowie sa ziemie organiczne - tutaj trzeba sie podeprzec Markiem Kłoskiem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 14.06.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Witam sasiadow, mam nadzieje, ze milo spedziliscie dlugi weekend. Mamy nowa ekipe, ktora zaczyna jutro od poprawiania po starej oraz wezma sie za robienie fundamentow. Mam nadzieje, ze tym razem dobrze trafilismy. pzdr ozzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga75 14.06.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Ozzie,gratuluję, że się tak szybko udało!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 14.06.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 ozzie, powodzenia! i niech nie bedzie mialo zastosowania przyslowie, ze ....do 3 razy sztuka ! ewribady, organiczna czy mineralna ... jutro jade do Broniszy odralniac odrolniona ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justme 14.06.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Ozzie, gratuluje i powodzenia w boju o wlasne 4 (no moze troche wiecej ) katy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 15.06.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Czy macie jakieś namiary na ekipy. I jak najlepiej z nimi rozmawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.06.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Dzień dobry Grupo. Chciałem się tylko przywitać.Lipków ul. Kontuszowa. Komitet "7".Pozdrawiam serdecznie, proszę o info o spotkaniach.J.PSSłużę doswiadczeniem w "walce" o uzbrojenie terenu, zwłaszczaz SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 15.06.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 hej Ozzie to powodzenia, mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko z gorki, przynajmniej z ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 15.06.2004 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 A która to Kontusztowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 16.06.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Yoric wyslalam wczoraj dwie wiadomosci na priva ale wciaz siedza w wiadomosciach do wyslania wiec nie wiem czy je kiedys dostaniesz pozdrawiamkarorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.06.2004 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Karorka! Jak się sprawdził namiar na gazownika, dzwoniliście już? Czuję, że będziemy razem opijać wiechę Tak nawiasem, twoje prywatne wiadomości są w skrzynce "Do wysłania" doputy, dopuki ktoś ich nie odbierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 16.06.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Witajcie wszyscy budujący! Jestem tutaj nowa Gratuluję wszystkim samnozaparcia w budowaniu. My kupiliśmy gotowy dom i troche go będziemy udoskonalać w lipcu. Piszę na tym forum ponieważ chciałabym podziękować jednemu z Was za gruz, który zabrałam do bagażnika focusa. Potrzebowałam na "fundamenty" huśtawki i domku dla dzieci. Jeszcze raz wielkie dzięki! Najpierw sama potrzebowałam gruz a niedługo będę mieć do oddania. W związku z remontem łazienki będę miec trochę takiego łazienkowego gruzu (z kawałkami płytek). Jeżeli ktoś potrzebuje w lipcu to chętnie oddam. Pozdrawiam! Cześć Ahonia! Nie ma za co - polecam się na przyszłość. A na forum Babickie możesz zaglądać ot tak, a nie po to, żeby zaraz dziękować, puki co nie ma grupy Izabelin . Poza tym jako ciekawostka - Izabelin dopiero od kilku lat jest samodzielną gminą, wcześniej należał do gminy Stare Babice. Pozdrawiam Pragne poinformować zainteresowanych ze Grupa Izabeli własnie wczoraj powstała . Zapraszam Co prawda wyglada to na rozbicie dzielnicowe ale nic nie stoi na przeszkodzie by brać udzial nadal wymieniać sie informacjami miedzygrupowo Pozdrawiam sasiadów zza miedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.06.2004 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 No i niechcący ich podpuściłem..................... No cóż - pozdrowienia dla Izabelińskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 16.06.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 No i niechcący ich podpuściłem..................... No cóż - pozdrowienia dla Izabelińskiej za co jestesmy Ci wdzieczni ale nadal Puszcza nas łaczy i mysle ze bedziemy bywalcami wszystkich okolicznych grup Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 16.06.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Dla "Lipkowiczów":http://lipkow.w.interia.pl/tryl.html http://www.lipkow.net/ Izabelin:http://www.izabelin.plhttp://www.izabelin.waw.plhttp://www.regioset.pl/gazeta.php?choice=1406http://www.ospizabelin.republika.plhttp://www.bip.izabelin.plA jedna strona Babic zdechła jakiś czas temu i działa tylko:http://www.bip.babice-stare.waw.pl/public/ Może sie to przyda ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 16.06.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 No i niechcący ich podpuściłem..................... No cóż - pozdrowienia dla Izabelińskiej To prawda Krzyśku, Przyznaję, że byłeś inspiracją (w pozytywnym sensie). Pozdrawiam serdecznie jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts