gildor 25.02.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 wzielam rachunek za gaz za lipiec-sierpien 2009, czystej oplaty za gaz bylo 64,70 za dwa miesiace, reszta to oplata abonamentowa i sieciowa stala, ktore i tak trzeba placic no i widzisz. mój rachunek za gaz za lipiec-sierpien to 399pln. gazu zużyłem 175m3. licząc po 1,50 to 262,50pln czyli 131pln/m-c. a moje dzieci są małe (6-6-1), a kiedyś dorosną i kiedyś dołaczy "mamusia", będzie nas 6 i do tego 3 tyg wakacji było z wyłaczonym piecem. aha, to za samo CWU, bo nie gotuje na gazie. czyli 131*6=786pln rocznie teraz w dużym zaokrągleniu przy półrocznym okresie korzystania (kwiecień-wrzesień). cóż, pieca kondensacyjnego mi nie dofinansowują, a przy takim zużyciu mi się już opyla, co? zwróci się po ok 4ech latach (optymistycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 25.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 czy możecie kogoś polecić do wywiercenia studni głębinowej? najlepiej kompleksowo, chociaż tak naprawdę to nie wiem jeszcze o co chodzi w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 26.02.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam, szukam jak w temacie, najbardziej zależałoby mi na tym dachu, bo jest trudny z bawolim okiem i na pewno nie każdy potrafi go wykonać (wykonać dobrze ) Dziękuję przy okazji Łukaszowi-S za poprzednie namiary! Pozdrawiam, Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 26.02.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Dach: polecany tu już kilka-kilkanaście razy Witek Groń. Terminowy, uczciwy, fachowy. A jak jakas pierdoła mi nie pasowała po ładnym już okresie od zrobienia dachu to godzinę po telefonie Pan Witek był na budowie. Nie wiem jak z cenami. Dwa lata temu była śrdnia rynkowa. Góraz z Izabelina Nie mam przy sobie telefonu. Kliknij w napisane przeze mnie posty. Zamieściełm jego dane w liście polecanych w Wawie i okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 27.02.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 gdzie kupowaliście krzewy i rośliny do Waszych ogrodów? porównywaliście jak kształtują się ich ceny w okolicach Warszawy i dalej w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 28.02.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 gdzie kupowaliście krzewy i rośliny do Waszych ogrodów? porównywaliście jak kształtują się ich ceny w okolicach Warszawy i dalej w Polsce? Różnie, ale najbliżej warto zobaczyć: jadąc od ronda w Babicach (kilkaset metrów) do Bronisz po lewej stronie jest baner - sprzedaż iglaków - bardzo rozsądne ceny, dobre rośliny i miła obsługa. Oczywiście też w Broniszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 01.03.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Czy komuś z Was udało się przejść z taryfy C11 (budowlana) na G11 bez odbioru budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 02.03.2010 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Aaaa... Odstąpię ok. 8 m3 desek "calówek", które zostały po budowie. Cześć pozbijana w podesty, cześć luzem. Jest też całkiem sporo długich desek. Cena promocyjno-okazyjna +++ Już nieaktualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 02.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czy komuś z Was udało się przejść z taryfy C11 (budowlana) na G11 bez odbioru budynku ? podpinam sie z pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 02.03.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czy komuś z Was udało się przejść z taryfy C11 (budowlana) na G11 bez odbioru budynku ? a da się? do tego jako jeden z obowiązkowych papierów był papier właśnie odbioru budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom44 02.03.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam, mam ok. 80m bardzo błotnistej drogi dojazdowej w Wojcieszynie i chciałbym ją jakoś tymczasowo doprowadzić do stanu użytkowania. Czy ktoś wywozi może jakiś gruz, kamienie, potłuczone cegły, które by się do tego nadały? Będę wdzięczny za pomoc lub jakieś sugestie jak tanio rozwiązać ten problem. Tomek606-62-00-61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 02.03.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czy komuś z Was udało się przejść z taryfy C11 (budowlana) na G11 bez odbioru budynku ? a da się? do tego jako jeden z obowiązkowych papierów był papier właśnie odbioru budynku. Też mysłałem, że się nie da . Z tego co już dzisiaj wiem to się da. Nie ma nigdzie w ustawodastwie literalnego zpaisu, że przejście z C11 na G11 musi się wiązać z odbiorem budynku. Część operatorów zmienia taryfę po nadaniu numeru posesji (do tego nie trzeba odbioru) i oświadczeniu inwestora, że budowa się zakończyła a w domu prowadzone są prace wykończeniowe, częśc operatorów od razu daje G11 nie wchodząc w tzw. prąd budowlany, częśc staje okoniem. RWE staje okoniem ale nie są wstanie podać podstawy prawnej. ZNaczy się nie bo nie. Musi być odbiór....bo musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 03.03.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam, Poszukuję opinii nt. przedszkola "Zaczarowany Ołówek" czy ktoś odprowadzający dzieci do tego przedszkola mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami?Chcę od nowego roku szkolnego puścić mojego szkraba do przedszkola a boję się jakiejś wtopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 03.03.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Też mysłałem, że się nie da . Z tego co już dzisiaj wiem to się da. Nie ma nigdzie w ustawodastwie literalnego zpaisu, że przejście z C11 na G11 musi się wiązać z odbiorem budynku. Część operatorów zmienia taryfę po nadaniu numeru posesji (do tego nie trzeba odbioru) numer posesji to ja dostałem zanim zacząłem budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 04.03.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 z czystym sumieniem polecam usługi p. Darka Laska. Schody w naszym nowym domu zrobił piękne, w uzgodnionym terminie, za uzgodnione pieniądze. Na p. Darka natknąłem sie na FM i w pełni potwierdzam opinie jego "wcześniejszych klientów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 04.03.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Czy komuś z Was udało się przejść z taryfy C11 (budowlana) na G11 bez odbioru budynku ? A czemu nie? Ja nawet przeskoczyłem fazę "budowlaną". Budowę zaczynałem z agregatem benzynowym. Energetycy okablowali okolicę, gdy dom był już w stanie surowym zamkniętym. Od razu podłączono mi dom na taryfie G11, a odbiór był dopiero po kilku miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 04.03.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dach: polecany tu już kilka-kilkanaście razy Witek Groń. Terminowy, uczciwy, fachowy. A jak jakas pierdoła mi nie pasowała po ładnym już okresie od zrobienia dachu to godzinę po telefonie Pan Witek był na budowie. Nie wiem jak z cenami. Dwa lata temu była śrdnia rynkowa. Góraz z Izabelina Potwierdzam i popieram! Ale w Izabelinie mieszka jeszcze jeden góral od dachów. Nazywa się Tomasz Lis. Nie należy mylić go z dziennikarzem, tylko od razu poszczuć psami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rkardas 05.03.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam.Czy nie ma ktoś może do odsprzedania blaszaka ??? Chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavelamen 12.03.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 witam czy miał ktoś przyjemność (lub nieprzyjemność) budować ze SKŁADEM z Izabelina. http://www.sklad.waw.pl/ pan Laskowski Zdzisław Poza sprzedażą materiałów wiem, że zajmują się budową do SSO jakieś miał ktoś doświadczenia. będe wdzięczny za każdą prawdziwą i rzetelną informację. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 13.03.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 witam czy miał ktoś przyjemność (lub nieprzyjemność) budować ze SKŁADEM z Izabelina. http://www.sklad.waw.pl/ pan Laskowski Zdzisław Poza sprzedażą materiałów wiem, że zajmują się budową do SSO jakieś miał ktoś doświadczenia. będe wdzięczny za każdą prawdziwą i rzetelną informację. pozdrawiam kupowałem i nich bloczki i korzystałem z wypozyczalni betoniarki, wszystko było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts