mario1976 18.04.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Oczekiwania wobec Wykonawcy: 1. Terminowość- wymagany termin ukończenia budowy połowa czerwca 2010) 2. Fachowość (Jesteśmy bardzo wymagający i dokładnie wszystko sprawdzamy) 3. Materiały w gestii zleceniodawcy wykonawca zobowiązuje się do współpracy z inwestorem w zamawianiu i dostarczaniu materiałów oraz przedstawienie najkorzystniejszej ceny, opłata za materiały na bieżąco lub etapami po przedstawieniu faktur. 4. Gwarancja na roboty budowlane. 5. Wymagamy Faktury VAT na roboty 6. Rozpoczęcie prac od zaraz. Acha taras i schody wejściowe do domu nie zostały uwzględnione do stanu zero. Strop monolityczny wylewany. Karim P.S Wykonawcy którzy sobie wysoko cenią i podają wygorowane ceny z góry dziękuję. Jakbym był wykonawcą to bym się przestraszył. Na już, idealnie i jeszcze tanio Tak czy inaczej powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonkakarim 18.04.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Jakbym był wykonawcą to bym się przestraszył. Na już, idealnie i jeszcze tanio Tak czy inaczej powodzenia. Może i dobrze że nie jesteś wykonawcą. Są tacy którzy bardziej otwarci i nie przestraszają się. A poza tym ja wcale nie mówiłem tanio. Tak czy inaczej sprawa jest już nieaktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 19.04.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam, zabieram się za przygotowania do budowy w Zielonkach Wsi (2 linia działek przy Białej Góry). Chciałbym rozpocząć budowę w przyszłym roku. Wszystkie media są w ul. Białej Góry. Gmina skasowała opłaty adiacenckie za media ale nie kwapi się aby je wykonać. W Eko Babice poradzili aby samemu wykonać przedłużenie wodociągu i kanalizacji a oni zwrócą 70% po zakończeniu. Na etapie budowy to ja chyba zadowolę się studnią i toitoiem. Nie wiem natomiast jak najlepiej (i gdzie) załatwić prąd i gaz. Docelowo na terenie mają powstać transformatory i do nich ma być podpięcie. Jeden z sąsiadów ma prąd tymczasowy na słupach obok mojej działki. Czy będę mógł z nich skorzystać? Jak to najlepiej załatwić? Bardzo proszę o pomoc i dobre rady AZ Taka standardowa procedura z prądem to wystąpienie o warunki przyłączeniowe do Rejonu w Pruszkowie, ul. Waryńskiego 4/6 i zobaczyć co odpowiedzą. To samo z gazem - można złożyć wniosek w siedzibie w W-wie w Blue City. Na pocieszenie dodam, że kiedy ja pierwszy raz sprawdzałam możliwości podłączenia mediów to było kiepsko (znaczy, nie było nic), a potem jakoś tak szybko pojawiła się i woda i gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 19.04.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 A ja aktualnie szukam namiarów na koparkę, piasek, beton, stal (i generalnie na jakiś rozsądny skład budowlany w okolicy), tanio i blisko żeby było (Koczargi Stare) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 19.04.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 A ja aktualnie szukam namiarów na koparkę, piasek, beton, stal (i generalnie na jakiś rozsądny skład budowlany w okolicy), tanio i blisko żeby było (Koczargi Stare) Girls-bud Macierzysz http://www.girls-bud.pl/kontakt.html Piasek na Kutrzeby w Babicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan761 20.04.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam,Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę? Ja od 7 tygodni otrzymuje informacje ze starostwa że mój wniosek czeka na rozdysponowanie do konkretnej osoby. Rozumiem, że procedura trwa. Nie rozumiem dlaczego nie przyjmą dodatkowych osób do pracy skoro mają prawie dwa miesiące poślizgu? Będę wdzięczny jak ktoś napiszę jak długo po "rozdysponowaniu" oczekiwał na pozwolenie i ile to u niego sumarycznie trwało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 20.04.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam, Czy ktoś mógłby się podzielić swoją opinią na temat przedszkola Słoneczny Domek w Lipkowie? z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 22.04.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę? Ja od 7 tygodni otrzymuje informacje ze starostwa że mój wniosek czeka na rozdysponowanie do konkretnej osoby. Rozumiem, że procedura trwa. Nie rozumiem dlaczego nie przyjmą dodatkowych osób do pracy skoro mają prawie dwa miesiące poślizgu? Będę wdzięczny jak ktoś napiszę jak długo po "rozdysponowaniu" oczekiwał na pozwolenie i ile to u niego sumarycznie trwało. oni mają 60dni (roboczych chyba) na rozpatrzenie. urzędowo. chyba, że wysłali Ci informację o uzupełnieniu, co wstrzymuje decyzje, wiec i ten czas, o okres, w którym uzupełniasz wymagane elementy, się wydłuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms.waw 23.04.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam sąsiadów Poszukuję dobrej i sprawdzonej ekipy do ocieplenia budynku i zrobienia elewacji. Za wszystkie namiary będę wdzięcznapozdrawiamms.waw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babiczka 04.05.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 witajcie! znaleźliśmy z mężem ekipę tynkarzy (widzieliśmy ich robotę-super), jak się sprawdzą damy namiary. Póki co mamy niestety mieszane uczucia ... Jak się okazuje nie u każdego wychodzi im ładnie Natomiast może ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia do ocieplenia poddasza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 05.05.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 w Babicach na Kutrzeby jest nadajnik Era Wimax. Oferta niedawno się pojawiła u operatora więc nie ma na razie tłoku na łączach. Jeden z minusów to max 1Mb, cena podobna do Netii, nie jest to oferta łaczona z telefonem. Polecam Sferie, mam od roku i jest ok. Cena 100 zł za internet i telefon. Mam 2 modemy jeden z nich działa od 24 do 12 bez ograniczeń. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 05.05.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Polecam Sferie, mam od roku i jest ok. Cena 100 zł za internet i telefon. Mam 2 modemy jeden z nich działa od 24 do 12 bez ograniczeń. pozdrawiam To ja polecę wszystko ale TYLKO NIE SFERIĘ. Mam od dwóch lat. Całe szczęście, że TPSA się zlitowała i od 6mc mam neostradę i modem Sferii leży w szufladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patiuszka 06.05.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Po sąsiedzku. Mam do sprzedania kontener budowlany/barakowóz. Jest to ocieplona nadbudówka z wojskowego samochodu. W bardzo dobrym stanie. Przeżył ostatnią zimę w stanie nienaruszonym. http://www.allegro.pl/item1029755942_barak_barakowoz_kontener_budowlany_izabelin.html Cena do negocjacji. Polecam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 06.05.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witajcie, czy możecie mi polecić jakiś internet w okolicy Kwirynów/Stare Babice, z kim podpisać aktualnie korzystnie umowę? Z góry Wam dziękuję i pozdrawiam. Jeśli nie ma kabla TP SA (różnie z tym jest), może być Dormar: http://www.dormar.net.pl/Oferta/oferta.html albo Wi-Max w NETII (nie reklamują się zbytnio, ale powinni mieć w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof III 06.05.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 CzescMacie jakas ekipa do ocieplenia wełną??? Czy ktoś moze z Was ocieplał i ile wyszedł koszt m2 matariałów i ile koszt robocizny za m2" Pozdrawaiamk3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 06.05.2010 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Czesc Macie jakas ekipa do ocieplenia wełną??? Czy ktoś moze z Was ocieplał i ile wyszedł koszt m2 matariałów i ile koszt robocizny za m2" Pozdrawaiam k3 K3 nie mozna wyslac wiadomosci priv. Jesli jestes zainteresowany dociepleniem poddasza to zadzwon pod nr 506 498 596. Zrobione poddasze mozna obejrzec w Koczargach Starych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 09.05.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 hejka To napisz dlaczego, może o czymś nie wiem... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikas3 09.05.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 A macie kogoś sprawdzonego do wykonania stanu surowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nil 11.05.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 A macie kogoś sprawdzonego do wykonania stanu surowego? tak, sprawdzony pan Antek Wójcik- tel 608822845, u mnie stawiali, jestem bardzo zadowolona, czego nie powiem o dekarzach - u mnie nie strawdzili się- Witek Groń, poniekąd bardzo sympatyczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtDru 12.05.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 może ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia do ocieplenia poddasza ? Do zabudowy poddaszy, szpachlowania i malowania polecam pana Zbyszka tel. 793 358 807 Jakby co mogę wysłać kilka fotek ze zrobionej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts