Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oczekiwania wobec Wykonawcy:

1. Terminowość- wymagany termin ukończenia budowy połowa czerwca 2010)

2. Fachowość (Jesteśmy bardzo wymagający i dokładnie wszystko sprawdzamy)

3. Materiały w gestii zleceniodawcy wykonawca zobowiązuje się do współpracy z inwestorem w zamawianiu i dostarczaniu materiałów oraz przedstawienie najkorzystniejszej ceny, opłata za materiały na bieżąco lub etapami po przedstawieniu faktur.

4. Gwarancja na roboty budowlane.

5. Wymagamy Faktury VAT na roboty

6. Rozpoczęcie prac od zaraz.

Acha taras i schody wejściowe do domu nie zostały uwzględnione do stanu zero.

Strop monolityczny wylewany.

Karim

P.S Wykonawcy którzy sobie wysoko cenią i podają wygorowane ceny z góry dziękuję.

Jakbym był wykonawcą to bym się przestraszył. Na już, idealnie i jeszcze tanio :-)

Tak czy inaczej powodzenia.

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakbym był wykonawcą to bym się przestraszył. Na już, idealnie i jeszcze tanio :-)

Tak czy inaczej powodzenia.

Może i dobrze że nie jesteś wykonawcą. Są tacy którzy bardziej otwarci i nie przestraszają się. A poza tym ja wcale nie mówiłem tanio. Tak czy inaczej sprawa jest już nieaktualna.

Witam, zabieram się za przygotowania do budowy w Zielonkach Wsi (2 linia działek przy Białej Góry). Chciałbym rozpocząć budowę w przyszłym roku. Wszystkie media są w ul. Białej Góry. Gmina skasowała opłaty adiacenckie za media ale nie kwapi się aby je wykonać. W Eko Babice poradzili aby samemu wykonać przedłużenie wodociągu i kanalizacji a oni zwrócą 70% po zakończeniu. Na etapie budowy to ja chyba zadowolę się studnią i toitoiem. Nie wiem natomiast jak najlepiej (i gdzie) załatwić prąd i gaz. Docelowo na terenie mają powstać transformatory i do nich ma być podpięcie. Jeden z sąsiadów ma prąd tymczasowy na słupach obok mojej działki. Czy będę mógł z nich skorzystać? Jak to najlepiej załatwić? Bardzo proszę o pomoc i dobre rady

AZ

Taka standardowa procedura z prądem to wystąpienie o warunki przyłączeniowe do Rejonu w Pruszkowie, ul. Waryńskiego 4/6 i zobaczyć co odpowiedzą.

To samo z gazem - można złożyć wniosek w siedzibie w W-wie w Blue City.

Na pocieszenie dodam, że kiedy ja pierwszy raz sprawdzałam możliwości podłączenia mediów to było kiepsko (znaczy, nie było nic), a potem jakoś tak szybko pojawiła się i woda i gaz.

Witam,

Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę? Ja od 7 tygodni otrzymuje informacje ze starostwa że mój wniosek czeka na rozdysponowanie do konkretnej osoby. Rozumiem, że procedura trwa. Nie rozumiem dlaczego nie przyjmą dodatkowych osób do pracy skoro mają prawie dwa miesiące poślizgu?

Będę wdzięczny jak ktoś napiszę jak długo po "rozdysponowaniu" oczekiwał na pozwolenie i ile to u niego sumarycznie trwało.

Pozdrawiam

Jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę? Ja od 7 tygodni otrzymuje informacje ze starostwa że mój wniosek czeka na rozdysponowanie do konkretnej osoby. Rozumiem, że procedura trwa. Nie rozumiem dlaczego nie przyjmą dodatkowych osób do pracy skoro mają prawie dwa miesiące poślizgu?

Będę wdzięczny jak ktoś napiszę jak długo po "rozdysponowaniu" oczekiwał na pozwolenie i ile to u niego sumarycznie trwało.

oni mają 60dni (roboczych chyba) na rozpatrzenie. urzędowo. chyba, że wysłali Ci informację o uzupełnieniu, co wstrzymuje decyzje, wiec i ten czas, o okres, w którym uzupełniasz wymagane elementy, się wydłuża.

• 2 weeks później...

witajcie!

znaleźliśmy z mężem ekipę tynkarzy (widzieliśmy ich robotę-super), jak się sprawdzą damy namiary. Póki co mamy niestety mieszane uczucia ... Jak się okazuje nie u każdego wychodzi im ładnie :( Natomiast może ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia do ocieplenia poddasza ?

w Babicach na Kutrzeby jest nadajnik Era Wimax. Oferta niedawno się pojawiła u operatora więc nie ma na razie tłoku na łączach.

Jeden z minusów to max 1Mb, cena podobna do Netii, nie jest to oferta łaczona z telefonem.

Polecam Sferie, mam od roku i jest ok. Cena 100 zł za internet i telefon. Mam 2 modemy jeden z nich działa od 24 do 12 bez ograniczeń.

pozdrawiam

Polecam Sferie, mam od roku i jest ok. Cena 100 zł za internet i telefon. Mam 2 modemy jeden z nich działa od 24 do 12 bez ograniczeń.

pozdrawiam

To ja polecę wszystko ale TYLKO NIE SFERIĘ. Mam od dwóch lat. Całe szczęście, że TPSA się zlitowała i od 6mc mam neostradę i modem Sferii leży w szufladzie.

Po sąsiedzku. :-)

Mam do sprzedania kontener budowlany/barakowóz. Jest to ocieplona nadbudówka z wojskowego samochodu. W bardzo dobrym stanie. Przeżył ostatnią zimę w stanie nienaruszonym. ;-)

http://www.allegro.pl/item1029755942_barak_barakowoz_kontener_budowlany_izabelin.html

Cena do negocjacji.

Polecam.

Pozdrawiam.

Witajcie, czy możecie mi polecić jakiś internet w okolicy Kwirynów/Stare Babice, z kim podpisać aktualnie korzystnie umowę? Z góry Wam dziękuję i pozdrawiam.

Jeśli nie ma kabla TP SA (różnie z tym jest), może być Dormar:

http://www.dormar.net.pl/Oferta/oferta.html

albo Wi-Max w NETII (nie reklamują się zbytnio, ale powinni mieć w ofercie.

Czesc

Macie jakas ekipa do ocieplenia wełną??? Czy ktoś moze z Was ocieplał i ile wyszedł koszt m2 matariałów i ile koszt robocizny za m2"

Pozdrawaiam

k3

K3 nie mozna wyslac wiadomosci priv. Jesli jestes zainteresowany dociepleniem poddasza to zadzwon pod nr 506 498 596. Zrobione poddasze mozna obejrzec w Koczargach Starych.Pozdrawiam