Karorka 11.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witajcie, Podjęlismy decyzję - budujemy się Na razie jeszcze poszukujemy swojego miejsca ale od pewnego czasu na pierwszym miejscu sa Stare Babice i okolice . Wiem, że to forum dla budujących się i pewnie jeszcze nie mieszkacie ale napiszcie proszę pare słów zachęty - jak sie mieszka czy buduje (to głównie dla męża bo on juz się złamał ale dalej nie jest w 100% przekonany co do opuszczenia warszawskiego blokowiska). Jak teraz wyglada sprawa z ziemia do kupienia i które okolice są najsympatyczniejsze? Szukamy spokojnego miejsca, bo sami jestemy spokojni, wsrod sympatycznych sasiadow pozdrawiam Ola witaj Ola nie wiem wlasciwie co Ci napisac ale mysle ze wybor gminy dobry a co do konkretnego miejsca to nie wiem co Ci radzic bo to zalezy od Waszych potrzeb i upodoban a pewnie tez od zasobow finansowych bo jak sie na pewno zorientowalas ceny dzialek w gminie sa b. rozne a jak sie mieszka to moze KrzysiekSw cos napisze bo on i mieszkaniec i budujacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 11.07.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Hej Ola, Stare Babice to najlepsza gmina w okolicach Warszawy - trafny wybor A dlaczego najlepsza : 1. naj - blizej - do centrum Warszawy niedaleko; na pewno nie przezyjecie szoku komunikacyjnego przeprowadzajac sie tutaj 2. naj - lepsze powietrze - przy wiatrach zachodnich (90 % wiatrow w Polsce) zawiewa nam od puszczy i dlatego 3. naj - spokojniejsza; z racji otuliny parku, samego parku gmina jest cicha, bez uciazliwego przemyslu czy sasiedztwa 4. naj - milsi ludzie tutaj mieszkaja - sama popatrz na nasze forum - zadnych klotni pyskowek, sielska anielska atmosfera pracy, wspolpracy 5. naj - tansza to ta gmina nie jest ..ale na pewno warta swej ceny 6. naj -drozsza tez nie jest .... wiec nie jest zle 7. naj - wiecej lasow - oczywiscie w gminie Hajnowka jest jeszcze wiecej lasow ..ale i u nas lasow Ci dostatek ..ale i te 2 drzewa przyjmiemy na opal 8. osme naj z rozpedu .. 9. naj XXX - zawsze sa jakies ukrytu zalety, o ktorych nie wiem Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.07.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 ...i tylko trzeba być przygotowanym na 150,- pln/m2 ( no chyba że dalej w stronę Wojcieszyna ), a poza tym jest SUPER ...i mówię Ci, choć sam jeszcze nie mieszkam, sąsiedzi SUPER !! Karorka .....pewnie dlatego, że podłapał sporą robotę na 1/2 roku Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 11.07.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Super :D Sluchajcie a sa jakies miejsca, ktorych nalezy unikac (no.. z roznych powodow..)? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.07.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 ..... okolice zamkniętego wysypiska + baza Orlenu ...... pas w którym umieszczony ropociąg,no i blisko naszej autostrady czyli Warszawskiej ( zwłaszcza pomiędzy Przejazd i Lazurowa ),..... no i nie w pobliżu słupów WNpozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 11.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 z miejsc to nie wiem ale unikaj dzialek do ktorych media trzeba ciagnac np 100 m no chyba ze cena dzialki jest tak atrakcyjna ze zrekompensuje ewentualne koszty uzbrojenia co w przypadku 100 m moze wyniesc ok 20 tys. i wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 12.07.2005 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Podobno coś w Koczargach mają znów odralniać - sąsiadka chce sprzedawać, cieszyła się, że zarobi. Ale szukających jest nawał - wiosną nie było tygodnia, żeby ktoś nie pytał, gdzie tu można kupić działkę. Szczerze mówiąc, trochę mi żal uciekać z tych Koczarg - ładniej tam, jak w Babicach. OlaK - ja buduję w Babicach Starych właśnie - w razie zainteresowania służę telefonem do sąsiada - on zaczyna sprzedawać działki - ja jestem zainteresowany, żeby się zabudowało po sąsiedzku, szczególnie, jeśli sąsiedzi będą sympatyczni i cukrem czasem poratują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.07.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 W Lipkowie obok os. "Kampinos" ma powstać osiedle 80 domków, działki sprzedają indywidualni ludzie, poprzez ag. "Olimp" przy Ciołka.Ceny ok. 180,- pln do lekkich negocjacji.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syropinka 12.07.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 z miejsc to nie wiem ale unikaj dzialek do ktorych media trzeba ciagnac np 100 m no chyba ze cena dzialki jest tak atrakcyjna ze zrekompensuje ewentualne koszty uzbrojenia co w przypadku 100 m moze wyniesc ok 20 tys. i wiecej Swiete slowa Karorka:) Choc czasami jest tak, ze jest tak pieknie i atrakcyjnie cenowo, ze sie o tym nie mysli...jak w moim przypadku Ja mam nadzieje, ze skonczy sie na calkiem przyzwoitych kosztach przylaczenia tego mojego pradu. I ponawiam pytanie do wszystkich: czy ktos z was mial do zaplacenia 30.000zl za przylaczenie energii i udalo mu sie to zalatwic taniej?? co robic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syropinka 12.07.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 poszukuje kopaczy studni i budowniczych szamba A tak nawiasem mowiac kiedy sie to robi tzn. kopie studnie i buduje szambo?? na jakim etapie budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 12.07.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Studnie na poczatku (potrzeba wody do budowy), a szambo na ogol pozniej. Ja robie na koncu, bo łudzę się, że zanim się przeprowadzę dociągną mi kanalizację.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 13.07.2005 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 poszukuje kopaczy studni i budowniczych szamba A tak nawiasem mowiac kiedy sie to robi tzn. kopie studnie i buduje szambo?? na jakim etapie budowy?? Z szambem, to bym sobie też jeszcze odpuścił, wkopiesz, ktoś najedzie ciężkim sprzętem i uszkodzi. Co do szamba, to już od kilku osób słyszałem, że najtaniej w okolicach Radomia (betonowe), moja siostra szukała przez wyszukiwarkę internetową, wyszło jej z połowę taniej z transportem, niż w Wawce. Co do przyłącza energetycznego - o czym mówisz - RB-tka, czy przyłącze docelowe, napowietrznie, czy kablem, ile metrów? Najwięcej można wyczytać z warunków, o ile takie już masz. Podaj jakieś szczegóły, to może coś podpowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 13.07.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witam, Mam serie praktycznych pytań: 1. Jaki w Starych Babicach i okolicach jest szybki (od 128kbps) dostęp do Internetu? Tylko Neostrada TP, czy może coś innego? 2. Czy w Starych Babicach jest jakaś "kablówka", czy każdy ma własną antenę satelitarną? (bo kablówki też maja czasem internet w ofercie) 3. Jak odbieracie "zwykły" TV? Ja próbowałem podłączyć mój stary TV do "anteny pokojowej (wewnętrznej) z przedwzmacniaczem 36 dB" (tania antenka z Media Marktu), ale nie uzyskałem zadowalającego efektu, bo nie mam głosu (szumi). Może dlatego, że dach jest z blachy? PozdrawiamPieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 13.07.2005 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witam, Mam serie praktycznych pytań: 1. Jaki w Starych Babicach i okolicach jest szybki (od 128kbps) dostęp do Internetu? Tylko Neostrada TP, czy może coś innego? 2. Czy w Starych Babicach jest jakaś "kablówka", czy każdy ma własną antenę satelitarną? (bo kablówki też maja czasem internet w ofercie) 3. Jak odbieracie "zwykły" TV? Ja próbowałem podłączyć mój stary TV do "anteny pokojowej (wewnętrznej) z przedwzmacniaczem 36 dB" (tania antenka z Media Marktu), ale nie uzyskałem zadowalającego efektu, bo nie mam głosu (szumi). Może dlatego, że dach jest z blachy? Pozdrawiam Pieczara. 1. nie wiem 2. ale się uśmiałem. A poważnie - chyba nieprędko 3. w Koczargach odbiera mi ładnie - jedynie na TV4 trochę gorzej, szczególnie w deszczowe dni (wtedy raczej kiepsko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 13.07.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 W Ożarowie działa kablówka "Stansat", która ma w ofercie internet przez WiFi, ale jeden access point jest na Grotach, drugi w Ożarowie. Jeśli od ciebie jakiś "widać", to dobrze. Tel.: 722 39 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.07.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Neostrada działa prawie wszędzie, w Lipkowie na kablu TPSy działa!PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 13.07.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 W Truskawiu mam SDI, ale wiem, ze mozna tez Neostrade. Dziala to roznie.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 13.07.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 a mnie TEPSA nie chciala nawet telefonu przeniesc do Truskawia:( "brak pary na kablu magistralnym" czy jakos tak brzmialo zaklecie:( mam tylko widmo-internet ze Sferii pzdr Marsjanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 15.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Dziekuję za informacje o Internecie. Nie jestem zdziwiony - tzn. byłbym mile zdziwiony innymi odpowiedziami A co z tym TV? Ja chyba w jakimś lokalnym paśmie ciszy mieszkam, bo nawet radio nie odbiera UKF! A znajomi mnie parę lat temu ostrzegali, że w "Babicach to UKF nawet zawraca"... (*) Ale na poważnie - TV Wam odbiera na: a. antenie zewnętrznej b. antenie wewnętrznej (ze wzmacniaczem XXdB, czy bez?) c. odbierałby i na zwykłym drucie Pozdrwiam Pieczara. (*) dla mnie to był argument, żeby sie tam właśnie budować. A okazuje się, że teraz to już prawie miasteczko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.07.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Zdziebdzio i ewentualnie inni wszechwiedzący;) niech mnie ktoś wreszcie uswiadomo gdzie sie moge na 100% dowiedzieć czy kanaliza kieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedys bedzie w Borzecinie-Topolinie. Ja na 1005 wiedziałam ,że nie teraz mi Zdziebdzio namieszła i mówi ,że ma byc ech....... No i czy w wypadku wysokich wód gruntowych 1,5m mierzone wiosną wiec w njwyższym momencie raczej.jest sens robic oczyszczalnie przydomową. Da sie to wiem , nawet zgodnie z normami i prawem;) ale może ktoś ma jakies doświadczenia i np boje sie ,że jak nagle pożadnie przyleje to mi g........... wypłyna na ogród buuuuuuuuuuuuuuu no i sie wacham ech............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts