Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Mam pytanko, a w zasadzie prosbe o namiary na dobra ekipe tynkarska - tynk mineralny plus farba silikonowa. Czy ktos z Was moglby polecic takowa, niedroga, solidna, uczciwa, niepijaca, niepalaca, znajaca jezyki obce, pakiet Office...

Eeee. cos sie chyba zagalopowalem...

Prosze o info na priv.

Pieczara.

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukam intensywnie sensownego kierownika budowy :)

Miałem nadzieję, że uda mi się "złapać" kierownika, którego miał ManieQ, a póżniej jprzedworski - ale niestety już do końca roku ma zajęte terminy... Z tego wynika, że faktycznie musi być niezły...

Może macie kogoœ godnego polecenia?

Karorka - dzięki raz jeszcze za namiary na Twojš ekipę budowlanš. Już zrobili mi wycenę - niewykluczone, że skorzystam z ich usług 8)

P.e.t.e. napisał:
Szukam intensywnie sensownego kierownika budowy :)

a co to jest sensowny kierownik budowy?

jesli chcesz takiego, ktory sie zajmuje budowa powaznie (czyli mniej wiecej co drugi dzien na pare godzin na budowie, zamawianie, etc) to moge Ci polecic mojego - zreszta namiar z tego watku od Moniś (jeszcze raz dzieki :) )

DMK napisał:

a co to jest sensowny kierownik budowy?

jesli chcesz takiego, ktory sie zajmuje budowa powaznie (czyli mniej wiecej co drugi dzien na pare godzin na budowie, zamawianie, etc) to moge Ci polecic mojego - zreszta namiar z tego watku od Moniś (jeszcze raz dzieki :) )

Tafiłeœ w sedno - właœnie takiego szukam :)

Jeœli można - prosiłbym o podesłanie namiarów na priv.

Czesc, jestem z grupy nadarzynsko-grodziskiej zajrzalam do Was, bo mam informacje. Przed godzina dowiedzialam sie, ze jutro przed południem ma odwiedzic nas przedstawiciel firmy Bartosz z Bialegostoku http://www.bartosz.com.pl/, aby dograc sprawe montazu rekuperatora ich produkcji w naszym domu. Jesli ktos z Was mialby ochote zamienic kilka slow z tym mlodym czlowiekiem to zapraszam na os. Szczesne w Grodzisku, ul. Tarnowska, rog z Dabrowskiego http://www.grodzisk.pl/miasto2/mapa/grodzisk_mapa.html . Tylko nasz dom jest w trakcie budowy. Czarna dachowka, wole oko nad wejsciem. Latwo trafic. W razie potrzeby piszcie. Konkretna godzine spotkania podam w watku swojej grupy. Ula

ankalenka napisał:
Witam wszystkich po długiej przerwie!! Wreszcie udało mi się odzyskać dawny login.

Po pierwsze: Joasia, gratuluję trzeciej pociechy, ja też właśnie oczekuję na trzecią sztukę.

Po drugie, Karorka, czy zdecydowałaś się już w sprawie tynku/listw APU?

Po trzecie, KrzysiekSw, co do drzwi wewnętrznych, to po obejrzeniu wielu, wzięliśmy z Pimexu z okolic Krakowa. Przesłałam im zdjęcia mailem drzwi konkurencji, wymiary i liczbę sztuk i wycenili mi je. Mamy wstawione i jesteśmy zadowoleni. Ceny jak kiepskawe drzwi ze stolicy a jednak fornir dębowy, w środku płyta stolarska a ościeżnica i opaski z litego dębu. Polecam.

Ankalenka witaj po dlugiej przerwie :D

widze ze juz sie postaralas zeby lepiej zapelnic nowy dom :D

znalezlismy te listwy APU ale w koncu ich nie kupilismy, w sumie nie bylo problemow przy tynkowaniu - zrobili to czysto i oknom nic sie nie stalo

pozdrawiam :D

mbz

dzieki i wzajemnie :D

nigdy nie przypuszczalam ze mozna sie tak cieszyc z czegos takiego jak gaz :wink: i to jeszcze po tym jak wywalilo sie na to kupe pieniedzy

jednak nasi monopolisci i urzednicy potrafia zadbac o to zebysmy cieszyli sie jak dzieci ze spraw ktore powinny byc oczywistoscia

trzymam kciuki za pozostalych oczekujacych na to drogocenne paliwo

Jerzysio napisał:
...słuchajcie, słuchajcie mam działającą neostradę wew Lipkowie i mogiem wreszcie cosik napisać :D :p :D :p :D

:D J

...słuchajcie, słuchajcie a ja wlasnie odebralem dzisiaj pozwolenie, ktore od razu sie jeszcze uprawomocnilo (no moze nie odrazu tylko po moim uprzednim oswiadczeniu ze nie bede sie odwolywwal). Wlasnie siedzimy z moja ladniejsza polowa i opijamy ten "maly sukces".

Pozdrawiam

Pawel N

pawel_kwirynow napisał:
...słuchajcie, słuchajcie a ja wlasnie odebralem dzisiaj pozwolenie, ktore od razu sie jeszcze uprawomocnilo (no moze nie odrazu tylko po moim uprzednim oswiadczeniu ze nie bede sie odwolywwal).

gratulacje :)

ja dzieki natychmiastowemu uprawomocnieniu moglem rozpoczac prace, ale za to potem mialem spore problemy z kredytem w banku. pani analityk stwierdzila ze nie minely 2 tygodnie od decyzji do uprawomocnienia (a doczepila sie tego 2 miesiace pozniej) wobec czego cos z nim jest nie tak i kredyt sie nie nalezy...

na szczescie po powolywaniu sie na przepisu i odwolaniu do jej przelozonych kredyt dostalismy

Dzieki

Tak to juz jest z bankami:)))

Byl taki watek gdzie ktos pisal ze z Banku zarzadali "Palnu Zagospodarowania Przestrzennego" mimo ze starajacy sie o kredyt mial juz pozowlenie na budowe:))) Widocznie analiztyk chcila byc madrzejszy od urzednikow w Starostwie i sam zadecydowac czy na danym terenie mozna budowac czy tea nie :)))

W jakim Banku stwarzali ci takie problemy jesli to nie tajemnica?:)))

Pozdrawiam

Pawel N