BOHO 02.03.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 z tą wodą na 50 metrach to mnie zmartwiłeś, bo chciałem mieć jakąś studnię ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 A to by nawet nieźle wyglądało: na środku pustego pola, wśród ostów kilka osób i grill. Żeby choć kilka krzaków. Mam jedno drzewo ale małe i do wycięcia. Po prostu na razie utknąłem, ale chcę teraz coś zacząć. Prąd z agregatu, woda z baniaka i do przodu. Jestem przekonany, że w tym roku zrobi się tam ruch i przyspieszy to media. Jak się zrobi na zasadzie spólki sąsiadów, gmina zawraca każdemu jakąś kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 z tą wodą na 50 metrach to mnie zmartwiłeś, bo chciałem mieć jakąś studnię ....... U ciebie może być zupełnie inna sytuacja. To ja mam problem, ale na obrzeżach woda jest, choć nie tak płytko. Jest taki nowy dom na samym początku pola, 150m ode mnie. Tam jest na 30m. Ale ten sam spec od studni u mnie się poddał. Zrobił próbny odwiert i nie wziął ani złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.03.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 przy wyjeździe z Placu w Twoim kierunku, jest jeden dom po lewej stronie i obok niego dwa fundamenty...... a Ty gdzie "siedzisz", patrząc z tego punktu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 02.03.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 BOHO - witam sąsiada! Co do mediów w Kwirynowie: zgoda, są problemy i pewnie na niektóre trzeba będzie poczekać. Tym nie mniej na pocieszenie chciałbym podzielić się z wami dwoma spostrzeżeniami. 1. PrądGdy prawie 2 lata temu składałem papiery o przyłącze, w trakcie moich starań położyli kabel w ulicy i zrobili mi skrzynkę w rogu działki. Nie chciałem płacić ponownie za mapkę, więc udałem że o tym nie wiem. No i dostałem zgodę na przyłączenie... linią napowietrzną dopiero jak zainstalują transformator, a instalacja kablowa była już gotowa od ponad dwóch miesięcy. 2. GazW połowie 2002 roku gazownia łaskawie stwierdziła że chyba, przepraszam za wyrażenie, oci....łem, i że gaz mogę mieć najwcześniej za 2 lata, jak pokryję koszty ca. 100m rury. Pół roku później gaz płynął już nowo położonymi rurami. WNIOSEK: To co mediodawcy (ale fajnie wymyśliłem, co?) mówią petentom to jedno, a co jest lub będzie na prawdę to drugie. Poza tym sąsiedztwo Bardzo Ważnych Osobistości (bo podobno tacy też są w naszej okolicy) działa w takich sprawach jak katalizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 przy wyjeździe z Placu w Twoim kierunku, jest jeden dom po lewej stronie i obok niego dwa fundamenty...... a Ty gdzie "siedzisz", patrząc z tego punktu ? Właśnie ten dom studnię ma, ale w ciągu krótkiego czasu podciągnęli sobie i wodociąg (Ważne Osoby). Ja jestem też po lewej stronie jakieś 150m dalej (tam jest taki 2m dąb). Potem następne 100m i ogrodzona działka z dużymi drzewami. Ja do Ważnych Osób nie należę, ale może się załapię. Poza tym, jeśli zamierzasz odczekać z budową 2-3 lata, to będą cię jeszcze prosić, żebyś się przyłączył. Pójdzie szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.03.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 no cóż w Tulipanowej jest wszystko, nawet kanalizacja ! tylko się podłączać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Tak też myślałem. To po co ci studnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.03.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 a drzewa i kwiatki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Fakt, miłe. Ale rzeczywiście 30-50m studni po 100zł/m chyba się nie zwróci. Jest jeszcze możliwość wody gdzieś na 2m. Tam jest glina albo ił, może być i woda. Do picia się nie nada, ale do kwiatków ... Tylko ta woda jest mocno "kapryśna". Dziś może być, jutro nie, bo to głównie z bieżących opadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.03.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 to w takim razie bym sobie zafundował te wodę na 2 metrach - trudno ! kwiatki będą musiały się przyzwyczaić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Tylko ja nie jestem specjalistą od studni i to, co piszę, to takie moje rozważania. Czy praktycznie taka studnia da dosyć wody do kwiatków, nie wiem. W domu mam namiar na studniarza - mogę dać jutro, może on coś powie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.03.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 H2O to mały pikuś....... jak mówią Czeczeni..... mam inny problem - jakieś 70 % działki jest obniżone o dobry metr...... powoli rozglądam się za darmową ziemią, ale mam jeszcze czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Da się znaleźć. Na szczęście teren jest głównie piaszczysty, myślę, że u ciebie też. Gdyby była glina, miałbyś za darmo oczko wodne, a to jest dopiero problem. A tu, nawet jeśli niżej, jest w miarę sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 02.03.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 [...] jakieś 70 % działki jest obniżone o dobry metr...... powoli rozglądam się za darmową ziemią [...] Ja mam trochę podobny problem, tyle że na ok. 60 cm. Daj znać, jakbyś znalazł 'darmową' tudzież 'tanią' ziemię, ok? Chociaż weź też pod uwagę, że będziesz miał sporo humusu po pracach ziemnych, więc twoje potrzeby na ziemię do podwyższenia działki się zdecydowanie zmniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Mam przed sobą ostatnie wydanie "Oferty" - ziemia do sprzedania, dowóz 1zł/t 0-501-089-728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.03.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 dzwoniłeś tam ? ciekawe skąd wożą ? i co jest - glina, piasek, a może torfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Nie dzwoniłem, bo sam nie potrzebuję. Podałem to, co widzę w ogłoszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ManieQ 02.03.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Dzieki. W takim razie pędzę do kiosku. Nawet nie przyszło mi do głowy żeby tam poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 02.03.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Tam jest na razie tylko ta jedna oferta, którą przepisałem. I sporo ogłoszeń typu "ziemię kupię". Zadzwońcie. Ale może w środę będzie coś innego. A może w Wyborczej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts