Jerzysio 12.02.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Kasia Patrząc pod tym kątem masz rację, ale ta kwota rośnie, ja płaciłem po 2280,- pln, a na zmianę w zwiazku z wejściem do UE to bym specjalnie nie liczył Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 14.02.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Nie, nie, to nie ten czoper. Preferuję 4 kółka. Budowa - okolice Mariewa, czyli pogranicze gminy ale zato jakie ładne. Pozdrawiam Cieszę się, że kolejny grupowicz trafi w moją (przyszłą) okolice. Pewnie, że ładne to pogranicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 14.02.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 ma ktoś z Was namiar na jakiegoś geologa? chciałbym zbadac grunt na działce zarówno pod przydomową oczyszczalnię jak i pod pozniejsza budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 14.02.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 no własnie własnie geolog potrzebny! a tak sie zapytam kto jeszcze sie w okolicach Borzecina buduje? bo wiekszośc w okolicach samych Babic chyba prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 14.02.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Ja - Mariew.A poza tym - to obejrzyj sobię mapkę grupy. Link był chyba kilka stron wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 14.02.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Witajcie,mam prośbę o namiary na sprawdzone u Was ekipy do tynków cementowo - wapiennych, wylewek i ocieplenia dachu z płytami G-K.Z góry dziękuję M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 14.02.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Marcin,do wylewek moge polecic tobie ekipe Eimunda (nie pamietam imienia) tel: 503016582 . Namiary znalazlam na tym forum, robili u mnie w styczniu, solidni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 14.02.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 adrian iobejrzałam ale ona mocno niaktualna już z uwagi na nowe osoby dla tego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 14.02.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Hej, Byla juz kiedys burzliwa dyskusja na temat badania gruntow. Pojedz(cie) sobie wlasnie teraz na Wasze dzialki i zobaczcie ...czy po tych roztopach stoi woda - jesli tak to po jaka cholere geologa wolac - przeciez wiadomo, ze sie nie da. Ale jezeli gorka, piaseczek sosenki wokol - wtedy mozna fachowca zawezwac. Generalnie uwazalbym z robieniem piwnic, czy innych podziemnych instalacji (oczyszczalni) w Babicach - lasy legowe. Losiowe Blota, dreny, rowy odwadniajace ...w naszej gminie jest bardzo wysoki poziom wod gruntowych. Pozdrawiam "wylewnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 14.02.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Z tymi wodami to prawda. Szwagierka w Zielonkach dom postawiła i było u niej okropnie mokro - glina. Ale ponoć do ogrodu to lepiej, bo gleba dłużej wilgotna będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 15.02.2005 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Nio....Aktualnie mieszkam w Koczargach i co roku praktycznie pompuję wodę z kotłowni, która jest 70 cm poniżej gruntu.Marcin, namiarów na tynkarzy poszukam ci w domu, jak nie zapomnę, to jutro podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 potrzebuje do projektu oczyszczalni dokładnego pomiaru gruntu. projekt oczyszczalni wykona moj ojciec bo sie tym zajmuje, ale zeby go wykonac musi wiedziec jaki jest grunt. nie jest podmokly ale sosenek tez nie ma za to zaczynaja samosiezasiewać brzózki chce znac też gelebokosc wód. piwnicy budował nie będę, bo skoro nikt w okolicy tego nie zrobił, to chyba coś w tym jest. takie badania geologiczne nie sa drogie, a moga wogole sie przydac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 15.02.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 ja już kiedyś polecałam: Geotest Krzysztof Traczyński, tel. 844 45 87. Kosztowało chyba 1000 zł. może 1200, już nie pamiętam. Jest to cena za 3 odwierty w obrysie projektowanych budynków. Cieszę się że zrobiłam te badania, przynajmniej wiem na czym stoi mój dom. I dzięki wynikom robiliśmy stan zero na jesieni przy niskim poziomie wód gruntowych. Na wiosnę byśmy nie dali rady. W maju podczas badań mieliśmy "swobodne lustro wody" na 1,2 m pod powierzchnią terenu. Dzięki temu zmieniliśmy posadowienie budynku, ławy zalaliśmy w folii z betonu wodoszczelnego itp. pozdrawiam,Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 nie no ktos tam ma na nanszej ulicy piwnice widziałam, ale czy ma w niej basen to nie wiem:) a woda u nas na działce nie stoi pomimo tego ,ze nieco ponizej dogi jest dlatego chielibysmy oczyszczalnie:) a nóz sie uda zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 ja już kiedyś polecałam: Geotest Krzysztof Traczyński, tel. 844 45 87. Kosztowało chyba 1000 zł. może 1200, już nie pamiętam. Jest to cena za 3 odwierty w obrysie projektowanych budynków. nooo, to dość ciekawa cena. coś mi się wydaję, że nawet płacąc za dojazd spoza W-wy, zmieszcze się w dużo niższej kwocie. no chyba, że Twoje badania były jakieś poważniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.02.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Prosze o pomoc.Czy ktoś wie coś o działkach na sprzedaż w Lipkowie ?2000 m2, albo 2 mniejsze obok siebie. PozdroJ Generalnie Babice i okoliczne gminy mają wysoko wody gruntowe i nikt nie decyduje się na podpiwniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 no ale nam nie o podpiwniczenie chodzi tylko o oczyszczalnie. A o cenach za geo słyszelismy rzedu 500zł max z tym ,że spoza wawy ale co tam moge mu 100-200 na dojazd dorzucic i tak taniej wyjdzie. ale jak woda na 1,5 metra jest to d....................... z oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 15.02.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 W okolicach Babic można raczej zapomnieć o oczyszczalniach, piwnicach i podobnych wynalazkach - tereny są podmokłe. Pewnie kiedyś się to zmieni, bo kraj nam raczej pustynnieje, ale jeszcze nie teraz.W miarę niedrogi geotechnik jest np. TU Robił u mnie bardzo solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 a mnie w gminie powiedziano ,że po zachodniej stronie warszawskiej powinno sie dać ale pewnie to ktoś mało poinformowany był TU nie odbiera:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 nieważne, już przyjedzie spoza warszawy. 1000pln to chora cena. bedzie mnie kosztowało max 500, ale chyba mniej.btw. ratusz uzaleznia budowe oczyszczalni od badan geologicznych, czyli od opinii geologa. oczyszczalnie mozna juz budowac gdy woda jest 1m-1,5m pod powierzchnia. stosuje sie tylko wowczas inny drenaz i ewentualnie wlasnie pompki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts