Jerzysio 15.02.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Ale oczyszczalnia wcale nie musi być w ziemi, może być np. w garażu.Mój kolega dr Ryszard za swoją biologiczną oczyszczalnie przydomową dostał medal na targach w Poznaniu.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Jerzysio obraza majestatu by była w garazu bedzie stał JASNIE PAN MOTOR!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Jerzysio obraza majestatu by była w garazu bedzie stał JASNIE PAN MOTOR!!!! motocykl, motor to silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 dobra dobra w kazdym razie paskudztwo na dwu kołach, fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 15.02.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Prosze o pomoc. Czy ktoś wie coś o działkach na sprzedaż w Lipkowie ? 2000 m2, albo 2 mniejsze obok siebie. Pozdro J Generalnie Babice i okoliczne gminy mają wysoko wody gruntowe i nikt nie decyduje się na podpiwniczenia. Czy mają być budowlane, czy mogą być rolne, ale z perspektywami? Wiem, że kolega coś miał sprzedawać, mogę go spytać w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 15.02.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 nie wiem czy cena jest chora czy nie, grunt żeby badania były profesjonalnie zrobione i żeby coś za tym szło. ten geolog zaproponował zmiany w konstrukcji budynku i w zagęszczeniu opasek. Przygotował opracowanie z wyliczeniami nośności. Mój wujek który jest inspektorem nadzoru, a u mnie kierownikiem budowy, był zadowolony. Opowiadał mi o kolesiach którzy przyjeżdżają z rurą do odwiertów, wiercą, wysypują zawrtość i mówią: Panie, woda! albo: dobrze będzie i biorą 300 zł. po czym tyłek w troki i do domu. Z takimi też oczywiście można sobie poradzić.Wogóle to wszystko polega na tym, jakie ma się podejście do tego co się buduje, a to znowu zależy od charakteru. My z mężem jesteśmy pedantyczni. Może tanio nas to nie wychodzi, ale śpimy spokojnie, i to nam odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Ankalenka my mamy w rodzinie szefa spółki wodno-ściekowej który zna wszelkich fachowców tej branży tylko niestety nie w wawie myslelismy ,ze może kogoś z wawy uda sie złapac ale na takie dictum patrz cena wolimy sciągnąc sprawdzonego fachowca jednak z dalszej okolicy:) usługa na pewno fachowa bedzie tylko nie wiem czy geo zechce przyjegac . Oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 można zrobić dobrze i tanio samo badanie pod oczyszczalnie, jesli chodzi o poziom wód to 40pln geolog to geolog, znać się musi, a skoro mój ojciec korzysta z jego usług kanalizując wsie i wykonując inne roboty tego typu, to wierze w jego umiejetności. mój ojciec jakos jest silnie właśnie pedantyczny, ale rozsądny nie wydaje duzej kasy, tylko dlatego ze to W-wa uwierz mi, to tylko usługa, może być sporo tańsza. projekt domu w w-wie kosztuje od ~6kpln, daleko poza w-wą człowiek chciał max 3kpln. ale my znalezlismy gotowy projekt, całkowicie nam odpowiada, więc zapłace 1,5kpln przyjedzie... zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 15.02.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 otóż to. często tak jest że super fachowiec z odlelejszych rejonów ma tyle zamówień u siebie że "delegacja" do stolicy go nie interesuje. To na pewno dobrze świadczy o jakości ale dla nas pożytku brak. Ostatnio często mam do czynienia z bardzo polecanymi ekipami wykończeniowymi spoza w-wy i niestety ciągle słyszę, że im się nie chce spać poza domem i nie jest to kwestia kasy (koniec końcem pewnie jest, ale przecież nie chodzi o to żeby płacić 100% drożej niż rynek). Ale tak to jest - jak ktoś jest dobry to ma dużo pracy na swoim podwórku... W ten sposób "straciłam" tynkarzy wewnętrznych - super ekipa super chłopaków z cenami warszawskimi ale zza Puław. Ale mają małe dzieci i młode żony w domu i muszę szukać dalej.... Mam też kłopot ze stolarzem. Polecany z Krakowa nie chce przyjeżdżać do w-wy... a nasi "lokalni" albo mają ceny z księżyca albo są partaczami. Ja chcę znaleźć dobrych fachowców za uczciwe pieniądze. nie tanich i nie najdroższych. a propos jeszcze Twojego geologa - w przypadku kilkuset zł czasem nie warto zawracać sobie głowy namawianiem na siłę kogoś na przyjazd po znajomości, dorzucając kasę i tracąc czas. Ale ja jestem z tych co nie mają co rozrzucać ale są rozrzutni Na pewno znajdziesz kogoś trochę tańszego od Traczyńskiego. Zresztą teraz, gdy ten Pan pisze artykuły do "Ładnego Domu" mogło jeszcze podrożeć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Ankalenka tak czy siak dziekujemy za namiar próbowałam sie dodzwonic ale sie nie dało:( może nasz polecony geolog przyjedzie do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 a propos jeszcze Twojego geologa - w przypadku kilkuset zł czasem nie warto zawracać sobie głowy namawianiem na siłę kogoś na przyjazd po znajomości, dorzucając kasę i tracąc czas. my jeszcze mamy troche czasu pozatym jesli sie okaze, ze mozemy robic oczyszczalnie, to ów geolog bedzie i tak musial brac udzial w projekcie bo bedzie go pewnie realizował mój ojciec wszystko zalezy od ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 15.02.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Prosze o pomoc. Czy ktoś wie coś o działkach na sprzedaż w Lipkowie ? 2000 m2, albo 2 mniejsze obok siebie. quote] Jeszcze niedawno niedaleko K Zajac byla dzialka do sprzedania wlasnie ok 2000m . była tabliczka z numerem telefonu wbita na dzialce. Niestety teraz znie bede w okolicy wiec nie podam ale moze ktoś bedzie przejeżdzał? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 15.02.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Mam pytanie dotyczące ekipy od wylewek. Czy ktoś z Was, drodzy sąsiedzi miał robioną wylewkę przez ekipę która używała do tego celu lasera? Poszukuję takiej. Koleżanka mi opowadała że u niej podłączyli laser gdzieś przy suficie i latały kropki po podłodze w miejscach które trzeba było jeszcze dolać. Niestety to jedna z tych ekip które nie chcą przyjechać... Czy możecie mnie oświecić jak się fachowo taka usługa nazywa i czy znacie takich cudaków godnych polecenia? Efekt ich pracy był piorunujący - idealnie równa powierzchnia... to moje marzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 laserowe wylewki??? jessu czego ci ludzie nie wymysla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 laserowe wylewki??? jessu czego ci ludzie nie wymysla nie wylewki laserowe, tylko pomiary laserowe. jak mieszkanie pan nam mierzyl, to tez nie robil tego taśmą tylko laserem. to jest dokladniejsze niz oko i poziomica, co czesto jest stosowane przy tego rodzaju pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 serio mielismy laserowe pomiary?? i co może jeszcze powiesz ,że im wyszło ,że równo jest hihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 15.02.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Geotechnik- Eugeniusz Zamłyński tel.758 61 44. Trzy odwierty- 800 zł.Tylko please bez dyskusji czy to drogo czy tanio - oceńcie to sobie sami. Co do oczyszczalni trzeba zapytać w gminie czy pozwolą. W Izabelinie nie można robić.Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Geotechnik- Eugeniusz Zamłyński tel.758 61 44. Trzy odwierty- 800 zł. Tylko please bez dyskusji czy to drogo czy tanio - oceńcie to sobie sami. Co do oczyszczalni trzeba zapytać w gminie czy pozwolą. W Izabelinie nie można robić. dzieki a co do oczyszczalni, to chyba nieco wiecej niz pytanie potrzebne tu sie wystepuje o warunki, niemal tyle papierzysk co przy budowie domu pytac, to już pytaliśmy, oni nie wiedzą trzeba oficjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 15.02.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 serio mielismy laserowe pomiary?? i co może jeszcze powiesz ,że im wyszło ,że równo jest hihi. jesssu, pomiar metrażu mieszkania, nie wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 15.02.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 zonk już sie nie wystepuje wystarczy złozyć donos ,że ma sie zamiar budowac jak nie oprotestuja w ciagu 30 dni to do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts