Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do łącznika S7 - to rzeczywiście, choć ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła, ale wszystko zdaje się zmierzać w tzw. właściwym kierunku :D :D :D A to głównie dzięki ekspertyzie prof. Suchorzewskiego z Polibudy, który odtąd jest moim idolem :wink:

Bardzo się cieszę.

A na Bemowie też nie będzie tak źle - bo łącznik ma tam biec w tunelu.

Joasia.

Badi,

Nie przesadzaj z tym odcinaniem ;-). Jesli mieszkalabys po drugiej stronie trasy gdanskiej tez czulabys sie odcieta od puszczy ?

Gildor,

Obywatele Bemowa sami sobie winni - kupuja mieszkania przy projektowanej od lat trasie a pozniej protestuja, ze przy trasie beda mieszkac ....

Hej!

Pamietacie jakie byly awantury z trasa AK ? - a teraz wszyscy zadowoleni ...ze jest taka przelotowka. Mam mieszkanie 200 - 300 m od trasy AK i po wybudowaniu trasy nie jest glosniej.

Sam teraz mieszkam naprawde blisko Wislostrady i mostu srednicowego na Powislu i ....bawia mnie obawy typu ..."bo trasa bedzie okolo kilometra od mojego domu" i drgania przenoszone przez rozpedzone tiry zakloca wyniki badan prenatalnych a hordy pijanych kierowcow ciezarowek beda sialy poploch po okolicznych siolach.

pozdrawiam,

Yoric

Obywatele Bemowa sami sobie winni - kupuja mieszkania przy projektowanej od lat

co sie dziwie? ja tam tez mieszkam. zanim kupilem mieszkanie pytalem w gminie czy nie planowany jest tam przypadkiem jakis trakt ruchliwy. dostalem informacje, ze nie. ciekawe, a przeciez jest plkanowany od 40lat.

zadzwon do JW Constraction i zapytaj czy nie ma w planach czegos podobnego w poblizu. oni tez nie mowia prawdy. a jak powiesz ze jest przeciez w planach, to powiedza ze "w tunelu jest planowana, to daleko od nas, bedzie dobry dojazd w kazdy zakatek warszawy". no, daleko, ze 300-400m, a o tunelu mowy nie ma, a zadnego dogodnego dojazdu nie bedzie, bo nie ma w planach zadnych lacznikow z ta trrasa w poblizu.

wiec prosze nie dziw sie, ze ludzie teraz protestuja, jak zostali oszukani. przynajmneij niektorzy. nie przyszlo mi do glowy zagladac w plany czy inne papiery, bo poprzedni burmistrz byl totalnym przeciwnikiem tej trasy, wiec stad pewnie urzednicy tak informowali.

pozatym, skoro jest w planach, to kiego diabla wydawali pozwolenia na budowe? taka nasz polska rzeczywistosc. cos jak we wrclawiu, niemcy zostawili tereny zalewowe, a polacy postawili tam osiedla. a jak sie to skonczylo to wiadomo.

Dzisiaj przebijałam się z Ochoty na Mokotów w godzinach poza szczytem. Racławicka stała, Żwirko i Muchomorek też. Na Marynarskiej wykopy. Latem jeżdżę na rodzinną działkę pod Grodziskiem - Raszyn zakorkowany. Oddali wiadukt w Alejach - trochę się poprawiło, ale spróbujcie przejechać w stronę Ursusa gdy wszyscy wracają z pracy. Chciałoby się żeby wreszcie urzędnicy wychylili głowy z tych iluzorycznych planów i zaczęli coś robić. Na Racławickiej budują to ogromne osiedle - mają poszerzyć jezdnię o jeden pas - ale i tak jak się ludzie tam sprowadzą to będzie niezły cyrk z dojazdem.

Pozdrawiam

jj

Cieszę się, że pomysły zbliżania obwodnicy do Babic raczej nie dojdą do skutku. Rozumię mieszkańców Bemowa, bo sam przez 3 lata mieszkałem 150 m od Ostrobramskej, która szczególnie latem, przy otwartych oknach dawała się porządnie we znaki. Z drugiej strony Bemowo to jedno wielkie blokowisko, bez większych terenów zielonych (nie mówię o pobliskim lasku) więc mieszkańcy tej dzielnicy i tak nie mogą liczyć na ciszę i świeże powietrze. Nasi znajomi mieszkają koło Mc Donalda przy Powstańców Śląskich więc już teraz nie mają najlepiej. Tak na marginesie to Ci nasi znajomi mięli dom w Kwirynowie przy ulicy Maczka lecz go sprzedali i kupili dwupoziomowe mieszkanie. Nigdy nie mogłem zrozumieć ich decyzji (raczej nie była powodowana względami finansowymi) gdyż my po wizycie w ich domu tak się zauroczyliśmy, że kupiliśmy działkę w Kwirynowie i na wiosnę ruszamy z budową. :lol:

ansik co ty gadasz? pobliski lasek? ten lasek to nie pobliski tylko bemowski własnie a ja mam do niego 10 minut piechotka , teraz bo jak zbuduja tą traseto to nas odetna.nie mówic juz o tym ze chca ja poprowadzic wycinajac czesciowo las hm..... albo wdłuz lasu no generalnie ekolodzy bija na alrm. wiec nie mów ,że bemowo to blokowisko bo ja mam staw na osiedlu i do lasu kwilke a jak zbuduja()*I&*^&%^%$ to wtedy rzeczywiscie tereny zielone bemowskie nie beda dostepne prawie dla nikogo. No chyba ,że sie lubi spacerowac przy 6 pasmówce albo dojeżdzac na spacery z wózkiem samochodem

przeszkadzajko ;-)

Nie denerwuj sie tak na ansika, gdyz ...moze ...mowicie o dwoch roznych rzeczach. ;-)

Kiedys haslo "Bemowo" kojarzone bylo z nowymi osiedlami Bemowo I, II III rozciagajacymi sie od ul. Dywizjonu 303 do Kochanowskiego. I to rzeczywiscie bylo i jest brzydkie blokowisko z blokami rozrzuconymi jak klocki niegrzecznego dziecka na dywanie.

Dla ansika - tak samo jak dla mnie "bemowo" pozostalo tym osiedlem.

(ansik potwierdz pliiz) ;-) Lokalizacja (przy jakze pieknym kosciele ala copacabana - diament architektury sakralnej ;-) - kto nie byl w Rio - polecam - zupelnie niezly substytut ;-)) znajomych ansika przy MC na bemowie potwierdzalaby moja teze ;-).

Jezeli mieszkasz na osiedlu ze stawem i niedaleko bedzie przebiegala trasa to mieszkasz zapewne w okolicach Tobruku - zielonego stawu albo tego drugiego ..Jeziorca czy jak mu tam ;-) ...i dla mnie i dla ansika chyba tez.... WCALE NIE MIESZKASZ NA BEMOWIE ...tylko na Gorcach.

posiadamy działeczkę w Kwirynowie przy ul. Granicznej i w maju/czerwcu planujemy rozpoczęcie budowy.

Znalazłem to przed chwilą, moje pytanie kilka postów wyżej ma już odpowiedź. Wygląda na to, że waszym najbliższym członkiem grupy będzie ManieQ. Rzadko coś tu zagląda, ale niech no tylko słonko przygrzeje ...