przeszkadzajka 10.03.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Ale ten lasek nazywa sie lasek na bemowie własnie a nie na górcach czy Yelonkach. No i jak sie nie denerwowac skoro jasno zostało napisane mieszkańcy i tak nie moga liczyć na cisze i świeze powietrz , a to nie do końca prawda. własnie ci obok których ma biec owa trasa moga liczyc bo maja puszcze za płotem prawie a jak zrobią trase no nas odetna i bedzie dopiero wtedy brak jakichkolwiek miejsc rekraacji . ale to akurat pryszcz wobec faktu ,że 20 m od okien ma biec trasa 6 pasmowa i urzednicy twierdzili ,że nic tam nie bedzie. I o to mi chodzi. A le w sumie przeciez wyprowadzam sie do domu i w sumie mam w d............. bo i tak juz tam mieszkac nie bedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 10.03.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Nazwami nie ma się co przejmować - stale się zmieniały. Lotnisko Bemowo, zbudowane zaraz po wojnie, miało kiedyś nazwę Babice - Warszawa tam jeszcze wtedy nie dotarła. Przedwojenne osiedle Boernerowo przemianowano w PRL na Bemowo, bo przecież nie może nosić nazwy przedwojennego ministra. Potem ta nazwa Bemowo rozlazła się na szerszy teren (tzw. Nowe Bemowo). Kilka lat temu Boernerowo przywrócono, ale i Bemowo zostało. Ratusz Bemowa jest właściwie na Jelonkach. Grunt, że wiosna idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 10.03.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 E tam gdzie ta wiosna? U nas -5 brrrrrrr i jamnik na siku wyjśc na trawnik nie może bo cały wpada w zaspy. Ktoś wie co długoterminowe prognozy mówia?? Niby wiosna ma być od dnia wiosny ale jaka wiosna?ma nie padać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 10.03.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Idzie, to nie znaczy że przyszła. Ale niech spróbuje nie przyjść! Prognoza nie jest optymistyczna, ale za tydzień podobno ma być już cieplej: http://pogoda.onet.pl/0,3,miasto.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 10.03.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Dobrze by było !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 A my wlasnie odebralismy POZWOLENIE NA BUDOWE teraz czekamy juz tylko na WIOSNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 11.03.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 gratuluje pzdr Kasia - Marsjanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 11.03.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Moniś I tutaj też składam gratulacje !!! Teraz dopiero się zacznie........... Złóż od razu zawiadomienie, że zamierzasz się budować. Uprawomocnienie pozwolenia 2 tygodnie i od daty zawiadomienia też muszą minąć 2 tygodnie. Nie wszystkie urzędy o tym informują........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Badi dziekuje!!!!! Czyli co, teraz musimy zglosic chec budowy do nadzoru??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 gratuluje pzdr Kasia - Marsjanka Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 11.03.2005 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Badi dziekuje!!!!! Czyli co, teraz musimy zglosic chec budowy do nadzoru??? Również gratuluję. Teraz musisz odczekac dwa tygodnie (około, bo jeszcze teoretyczny czas dojścia listu z ewentualnym protestem), potem z pozwoleniem idziesz do starostwa do tej samej pani po pieczątkę z uprawomocnieniem. I następnie do nadzoru po druk zgłoszenia robót budowlanych i dla kierownika. (może to jest w internecie do druku). I po tygodniu można zaczynac. A i po drodze jeszcze jest odbiór dziennika budowlanego. Może ktoś robił tynki gipsowe z agregatu i może polecic wykonawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 12.03.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Moniś Jest tak jak pisze Kasia. W zasadzie każde prace trzeba zgłaszać. Do wybudowania instalacji wewnętrznej gazowej (jeżeli takową planujesz ) potrzebny jest jej projekt, złożenie w starostwie i trzeba poczekać na wydanie pozwolenia na budowę. Potem zgłaszasz chęć wybudowania i po czasie zapisanym ustawowo ( chyba tydzień) możesz przystąpić do przyłączania. A potem zgłaszasz koniec prac i składasz protokół odbioru i wypełniony dziennik budowy................ Człowiek uczy się całe życie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Badi dziekuje!!!!! Czyli co, teraz musimy zglosic chec budowy do nadzoru??? Również gratuluję. Teraz musisz odczekac dwa tygodnie (około, bo jeszcze teoretyczny czas dojścia listu z ewentualnym protestem), potem z pozwoleniem idziesz do starostwa do tej samej pani po pieczątkę z uprawomocnieniem. I następnie do nadzoru po druk zgłoszenia robót budowlanych i dla kierownika. (może to jest w internecie do druku). I po tygodniu można zaczynac. A i po drodze jeszcze jest odbiór dziennika budowlanego. Może ktoś robił tynki gipsowe z agregatu i może polecic wykonawców? Kasiu pani w urzedzie powiedziala nam, ze teraz juz tylko nadzor. Przybila pieczatke: Klauzula ostatecznosci. Czy potrzebne jest jeszcze cos??? Dziennik budowy tez juz mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 13.03.2005 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Nie, już tylko składa w nadzorze. My na tą klauzulę czekaliśmy dwa tygodnie. Może u Was jest sprawa prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Nie, już tylko składa w nadzorze. My na tą klauzulę czekaliśmy dwa tygodnie. Może u Was jest sprawa prosta. No to mi ulzylo. Myslalam, ze jeszcze dwa tygodnie oczekiwania. W tkim razie w poniedzialek jedziemy do nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 14.03.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Moniś Od razu się zorientuj w sprawie przyłączy i jakie dokumenty będę Ci potrzebne - to zabiera potem dużo czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 14.03.2005 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Moniś Od razu się zorientuj w sprawie przyłączy i jakie dokumenty będę Ci potrzebne - to zabiera potem dużo czasu. Pozdrawiam Tia.... Z mojego doświadczenia - zdecydowanie największe problemy z gazownią, z panami z elektrowni rozmawiało się konstruktywnie, chętnie tłumaczyli, doradzili itd. Najbardziej rozśmieszyła mnie wycena wykonawstwa linii przez gazownię - ceny z kosmosu, terminy - 9 miesięcy. Eko - Babice - również uprzejmie i bez rzucania kłud pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 14.03.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Teraz to już musi być wiosna!!!! prognozy są bardzo optymistyczne. Nie wiem jak Wy, ale u mnie budowa rusza ponownie 4 kwietnia. Już się nie mogę doczekać. te prawie 3 miesiące przerwy strasznie mi się dłużyły. Zrobiłam co prawda przez ten czas projekty łazienek, kuchni, wybrałam resztę kafelków, kończę elektrykę (oczywiście na papierze) i zaplanowałam pierwsze ruchy w przyszłym ogrodzie, ale mimo wszystko, traktuję ten czas jako stracony! A na widok śniegu mam już wysypkę. Kasia Z, jak plany wprowadzenia się na święta? I jeszcze jedno, do wszystkich: szukam ekipy do tynków zewnętrznych. pozdrawiam,Anka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 14.03.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No to mi ulzylo. Myslalam, ze jeszcze dwa tygodnie oczekiwania. W tkim razie w poniedzialek jedziemy do nadzoru. jesli pojechalas dzisiaj to juz pewnie wiesz ...jesli nie .... Zglaszajac budowe nalezy miec przy sobie : (1) orginal pozwolenia na budowe + kopia (2) oswiadczenie kierownika budowy o przyjeciu obowiazkow kierownika robot (z pieczatka! na specjalnym formularzu) - tez najlepiej miec orginal + kopie (3) poswiadczenie aktualne!! z izby inzynierow o oplaceniu przez Twojego kier. budowy skladek na 2005 rok - kopia (4) podsteplowany dziennik budowy - tego punktu nie jestem pewien .... Powodzenia i gratuluje pozwolenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2005 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Yoric juz wszystko wiem (po wizycie w starostwie) ,ale i tak dziekuje za instrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts