KrzysiekSw 17.03.2005 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Badi, I uwazajcie na drogach. Dzisiaj moj mąż wpadl w Strzykulach samochodem w dziure i rozwalil alufelge, amortyzator, wahacz, ponadto w samochodzie przestaly dzialac napinacze pasow bezpieczenstwa i poduszki. Az trudno uwierzyc, ze to wszystko przez jedna dziure . Pozdrawiam Latchorzew przy sklepie motoryzacyjnym (Warszawska) - tragedia, asfalt to sito Niewiele lepiej na wysokości składu Tombudeex Z Babic , jadąc do Bronisz, zaraz za figurką - następne dziury. Ale największe chyba eldorado, to dojazd z naszej strony do Pruszkowa, no i sam Żbików, obwodnica na wysokości kościoła. Jak będę zmieniał autko, to chyba pomyślę o terenówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 17.03.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Terenówka dobra rzecz ..... ..... a wiecie ze jak sie pogoda ustabilizuje to zaczna robic Warszawska az do Leszna ( poszerza, a w Babicach to nawet beda chodnik robic ! ). Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 17.03.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 A mają tam wystarczająco dużo miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 17.03.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 ...highway z tego nie bedzie, ale poszerza o jakis metr + porzadne pobocza maja robic J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 17.03.2005 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 ..... a wiecie ze jak sie pogoda ustabilizuje to zaczna robic Warszawska az do Leszna ( poszerza, a w Babicach to nawet beda chodnik robic ! ). Pozdro J Jakoś nie mam zaufania do takich deklaracji, pożyjemy, zobaczymy. Ta inwestycja jest już potrzebna od dłuższego czasu. W Koczargach np. już trzeci rok bedą zaczynać prace przy kanalizacji - może w końcu się uda???? - narazie zaczynają wołać o pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 17.03.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 ..ale wiecie, ze gmina z UE dostanie najwiecej kasy na Mazowszu na oczyszczalnie, kanalizacje i wodociagi ?PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 17.03.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Jak będę zmieniał autko, to chyba pomyślę o terenówce. Krzysiek, U mnie to juz zdecydowane, że nastepna bedzie terenówka. Tylko najpierw chce sie przeprowadzić do nowego domu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 17.03.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Jakoś nie mam zaufania do takich deklaracji, pożyjemy, zobaczymy. Ta inwestycja jest już potrzebna od dłuższego czasu. ale teraz juz dostali na to kase, teraz sa na etapie projektowania. pytalem w ratuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 17.03.2005 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Jakoś nie mam zaufania do takich deklaracji, pożyjemy, zobaczymy. Ta inwestycja jest już potrzebna od dłuższego czasu. ale teraz juz dostali na to kase, teraz sa na etapie projektowania. pytalem w ratuszu. No tak, droga jest powiatowa, ale kanaliza leży po stronie Gminy. Nie wiem, czy to prawda, ale słyszałem, że zatwierdzony projekt rozbudowy sieci jest ważny 2 lata, to już 3-ci rok, jak zaczynają, ja wiem, że starali się o dofinansowanie, ale punkt budowy kanalizacji był już w oficjalnie zatwierdzonym budżecie gminy - więc czegoś tu nie rozumiem..... Chyba, że musieli zamieścić w budżecie, żeby starać się o dofinansowanie. Peilin, tak przez ciekawość, staracie sie o odszkodowanie za uszkodzenie autka z powodu stanu nawierzchni jezdni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 17.03.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Peilin, tak przez ciekawość, staracie sie o odszkodowanie za uszkodzenie autka z powodu stanu nawierzchni jezdni? Tak będziemy sie starali, na razie mój mąż jest w podróży służbowej (dodatkową atrakcją wczorajszego dnia było to, że przez tę dziurę o mało co nie spóźnił się na samolot), więc będzie to załatwiał po powrocie. Dzwoniłam już do Dróg Powiatowych w Ożarowie i twierdzą, że nie ma z tym żadnego problemu, bo drogi są ubezpieczone. Zobaczymy, czy rzeczywiście to takie proste. Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 18.03.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Powodzenia w odzyskaniu forsy od gminy !!! Trzymam kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.03.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Co do odszkodowan to w radio ostatnio mówia na okraglo, najlepiej jak : - masz swiadka, - zrobisz zdjecie dziury, - wezwiesz policje, która sporzadzi notatke, - etc., etc........ a co do finansowania kanalizacji, to gminie wystarczy 15% na zadanie ( lepiej 25% ) 10% uzupelnia ministerstwo ( o ile maja jeszcze kase ), 75% idzie z unii. Pozwolenie fakt jest ograniczone czasowo, ale jest dlugofalowy plan rozbudowy sieci wod.-kan. i srodki beda naplywaly sukcesywnie - gmina zbuduje cos, dostaje dotacje z tej dotacji zaczyna nastepna i tak dalej Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 18.03.2005 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 a co do finansowania kanalizacji, to gminie wystarczy 15% na zadanie ( lepiej 25% ) 10% uzupelnia ministerstwo ( o ile maja jeszcze kase ), 75% idzie z unii. Pozwolenie fakt jest ograniczone czasowo, ale jest dlugofalowy plan rozbudowy sieci wod.-kan. i srodki beda naplywaly sukcesywnie - gmina zbuduje cos, dostaje dotacje z tej dotacji zaczyna nastepna i tak dalej Pozdro J No i właśnie Jerzysio, tu mnie trochę dziwi, że już w budżecie Gminy, opublikowanym - jak co roku - w Gazecie Babickiej, w roku bodajże 2003 znalazło się wykonanie sieci kanalizacyjnej na ulicach Akacjowej i chyba Klonowej, czyli chyba były przeznaczone na to pieniążki, bądź zatwierdzona liniia kredytowa? Do dziś cisza...... Dla mnie jako mieszkańca to powiedzmy niedogodność (częste zamawianie szambiarki), ale nowo budujący, choćby Karorka - wtopi kilka tysięcy w szambo, żeby się za pół roku dowiedzieć, że właśnie biorą się za wykonanie kanalizy, a ona musi się do niej podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 18.03.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 no właśnie, jak to jest z tym przymusem do podłączenia? moja sąsiadka ma doprowadzoną kanalizację dosłownie 4 metry od szamba, i wypięła się rezygnując z podłączenia. Ciągle korzysta z szamba. Póki co jest mi wszystko jedno, ale jak się wprowadzę myślę, że będzie mi to trochę przeszkadzać - na gruntowej drodze szambiarka, tuż pod moim salonem, smród przez jakiś czas itp, podczas gdy kanaliza leży i czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 18.03.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Dla mnie jako mieszkańca to powiedzmy niedogodność (częste zamawianie szambiarki), ale nowo budujący, choćby Karorka - wtopi kilka tysięcy w szambo, żeby się za pół roku dowiedzieć, że właśnie biorą się za wykonanie kanalizy, a ona musi się do niej podłączyć. no rzeczywiscie jak dla mnie to mogliby zrobic ta kanalizacje w tym roku, ale jak znam zycie pewnie bedzie tak jak napisales a propos dziur to rzeczywiscie jest tragedia, nawet zamkneli droge od ronda w Piotrkowku do babic ale ludzie i tak jezdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 18.03.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 W gminie Izabelin nikt nie musi przyłączać wody, gazu czy kanalizacji (obecnie w trakcie budowy). Jak ktos chce to moze to zrobic za odpowiednia oplata. Nie sądze, żeby w gminie Babice było inaczej. Na sąsiada z szambem chyba nie ma rady dopoki nie podlewa nim ogrodka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 18.03.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Przeszkadzajka, gildor, wlasnie probuje uzgodnic cene za dzialke w Topolinie - gdzie Wy macie swoje dzialki? Moze bedziemy sasiadami Niestety wlasciciel chce 100zl z metra, kupujemy z agencja Ranczo, czy to duzo na te okolice?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 18.03.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 my mamy działke na przeciwko kasztanowca:) na chrobrego 24 za nami jest nowy domek juz:) taka oststnia dziala od pola:) po tej mniej zabudowanej stronie hm my chielismy w tym roku sprzedac swoja działke to chielismy 80 zł za metr ale 100 to duzo!!! chyba duzo, chociaż cholerka w zasadzie to nie wiem po ile teraz tam działki chodza:( może po Unii jak to chyba Ankalenka wczesniej pisała zdrożało my kupilismy jakies 3-4 lata temu za 15 dolarów ale dolar był wtedy po 4,5:( HurA HURA wreszcie ktoś coś koło nas szuka:) a my tez od Rancho kupilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 18.03.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 A wogole szybko szybko kupujcie bo widze małe dzieci to nasze maluszki beda miały z kim brykać jak juz sie chodzić naucza:) bo sasiad za nami pa dziecko a i owszem ale 18-letnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 18.03.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Idę spać. Pa, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts