Jerzysio 21.03.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 ...jakie spac ..wiosna puka do drzwi, czas wstawac Pozdro J ..co do kanalizacji, to w warunkach macie napisane szambo czy kanalizacja ( raczej to drugie na 100%, w miejscach gdzie kanal jest ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.03.2005 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 W gminie Izabelin nikt nie musi przyłączać wody, gazu czy kanalizacji (obecnie w trakcie budowy). Jak ktos chce to moze to zrobic za odpowiednia oplata. Nie sądze, żeby w gminie Babice było inaczej. Na sąsiada z szambem chyba nie ma rady dopoki nie podlewa nim ogrodka. Pozdrawiam A przyjmą Ci dom do zamieszkania (odbiór budynku), jeżeli nie będziesz miała podłączonych mediów? - nie sądzę Jeżeli chodzi o gaz, to nie ma sprawy, ale z szambem to już chyba nie przejdzie. W Babicach - nie drążyłem, nie wiem, czy zgodnie z prawem, ale nie chcą się zgodzić na budowę własnego szamba, jeśli okolica skanalizowana - myślałem o przydomowej oczyszczalni ścieków - to przebąkiwali w EKO, że jeśli jest kanaliza to nowo budowani mają obowiązek się przyłączyć. Kiedy zamkneli drogę z ronda w Piotrkówku do Babic? Z tydzień temu jeszcze jechałem. Swoją drogą super pomysł - niech pozamykają wszystkie drogi, to motłoch nie będzie jeździł - a i remontować nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 21.03.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 W gminie Izabelin nikt nie musi przyłączać wody, gazu czy kanalizacji (obecnie w trakcie budowy). Jak ktos chce to moze to zrobic za odpowiednia oplata. Nie sądze, żeby w gminie Babice było inaczej. Na sąsiada z szambem chyba nie ma rady dopoki nie podlewa nim ogrodka. Pozdrawiam A przyjmą Ci dom do zamieszkania (odbiór budynku), jeżeli nie będziesz miała podłączonych mediów? - nie sądzę Jeżeli chodzi o gaz, to nie ma sprawy, ale z szambem to już chyba nie przejdzie. W Babicach - nie drążyłem, nie wiem, czy zgodnie z prawem, ale nie chcą się zgodzić na budowę własnego szamba, jeśli okolica skanalizowana - myślałem o przydomowej oczyszczalni ścieków - to przebąkiwali w EKO, że jeśli jest kanaliza to nowo budowani mają obowiązek się przyłączyć. Krzysiek, Nie wiem jak jest z nowo budowanymi domami, pewnie Ty masz racje. Ja pisalam o domach już istniejacych. Moich sasiadów nie stać na żadne przyłącza, więc ich nie mają. Nie wpadło mi do głowy, że z nowymi domami może być inaczej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.03.2005 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 A to Cię źle zrozumiałem , myślałem, że w nowym domu nie wnikają, to byłoby conajmniej dziwne. Chociaż, żyjemy w Polsce...więc wszystko się może zdarzyć........ Prąd elektrownia obiecała podłączyć, a teraz musiałem biegać po sąsiadach, żeby pozwolili podłączyć się ze słupa, który jest w ich ogródku. Strach pomyśleć, coby było, jakby nie pozwolili, a dom już stoi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.03.2005 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Święta to już, czy Wasze budowy ruszyły pełną parą?Cisza taka na Grupce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.03.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 ...dzisiaj po duze zakupy jedziemy ......... to czlowiek troche sie natarga, ale w portfelu bedzie lzej J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.03.2005 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 ...dzisiaj po duze zakupy jedziemy ......... to czlowiek troche sie natarga, ale w portfelu bedzie lzej J No i jak kieszenie lżejsze, to spodnie na dłużej starczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 23.03.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 my zaczynamy 4.04 i mam nadzieję że pełną parą! wszystkie klocki układanki przygotowane czekają na swoją kolej. Jedyny brakujący fragment to tynkarze zewnętrzni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.03.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 ...... i portfel tez na dluzej starczy Ankalenka ... no to niech sie mury pna do góry J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.03.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Święta to już, czy Wasze budowy ruszyły pełną parą? Cisza taka na Grupce.... ja tam sie jeszcze nie obudzilam ze snu zimowego i budowa tez -ostatni troche przedluzony łikend spedzilam zupelnie zimowo bo na nartach i bylo super wiec wiosna jeszcze mnie nie ciagnie a Świąt w ogole nie czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.03.2005 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Święta to już, czy Wasze budowy ruszyły pełną parą? Cisza taka na Grupce.... ja tam sie jeszcze nie obudzilam ze snu zimowego i budowa tez -ostatni troche przedluzony łikend spedzilam zupelnie zimowo bo na nartach i bylo super wiec wiosna jeszcze mnie nie ciagnie a Świąt w ogole nie czuje A tak przez ciekawość, co tam z tymi oknami, atrakcyjny był cenowo? Ja się w końcu na niego zdecydowałem. Ankalenka, to trzymam kciuki za prace. Mnie natomiast ogarnęło dziwne odrętwienie, jak jesienią siedziałem (no, nie siedziałem tylko pracowałem ) na działce, to teraz nawet mi się nie chce patrzeć na domek, jak przejeżdżam, a trzeba by się znowu zacząć brać za coś - nic mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestorski 23.03.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Witajcie, Ruszam z dalszym ciągiem budowy za miedzą - czyli pod Lesznem. Czy korzystacie ze sklepu elektryczno - hydraulicznego w Zielonkach (przy markecie)? Ciekaw jestem opinii Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 23.03.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ale Wam dobrze. U mnie budowa rusza dopiero gdzies w czerwcu i jak na razie wiadomo, ze zrobimy elewacje z klinkieru i pokrycie dachu. Co dalej nie wiadomo. Na razie czekam na wycene okien. Moze polecicie kogos od okien Pcv?PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 23.03.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Moze polecicie kogos od okien Pcv? http://www.waclawek.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 23.03.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Hej,poszukuję duuuużej wywrotki do wożenia gruzu.Macie może jakieś namiary i informacje o cenach?Będę wdzięczny za pomocPozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.03.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 A tak przez ciekawość, co tam z tymi oknami, atrakcyjny był cenowo? Ja się w końcu na niego zdecydowałem. Ankalenka, to trzymam kciuki za prace. Mnie natomiast ogarnęło dziwne odrętwienie, jak jesienią siedziałem (no, nie siedziałem tylko pracowałem ) na działce, to teraz nawet mi się nie chce patrzeć na domek, jak przejeżdżam, a trzeba by się znowu zacząć brać za coś - nic mi się nie chce nie martw sie Krzysiek ja mam to samo - nic mi sie nie chce - zamiast brac sie za budowe juz zaplanowalismy wakacje a wlasciwie za nas zaplanowano a my sie podlaczylismy co do okien to nastapil powrot do drewnianych - kobieta zmienna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 23.03.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Karorka,Z tymi wakacjami to my tak samo! W piątek wyjezdzamy!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.03.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 no tak szybko to nie - my dopiero 3 lipca ale bilety juz kupione wiec chyba nie odwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 23.03.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Wakacje ? :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 24.03.2005 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Witajcie, Ruszam z dalszym ciągiem budowy za miedzą - czyli pod Lesznem. Czy korzystacie ze sklepu elektryczno - hydraulicznego w Zielonkach (przy markecie)? Ciekaw jestem opinii Pozdrowienia Cześć! Ja korzystam czasem i jestem zadowolony, ale spróbowałbym nie być... - właściciel to mój kolega, jeszcze od czasów technikum Ale robili u niego zakupy moi dwaj sąsiedzi i twierdzili (tu już opinie powinny być obiektywne) , że przy kompleksowym zaopatrzeniu w materiały hydrauliczne (rury, grzejniki, piec) ma ceny lepsze niż w hurtowni. Zresztą, masz dwie spore hurtownie - w Błoniu i Nowym Dworze, porównaj, będziesz miał rozeznanie. Peilin, Ja zamówiłem w Mazowieckiej Fabryce Okien http://www.mfoid.pl - wstawiam za jakiś miesiąc, wtedy można ew. obejrzeć. Mają dobre ceny, niewielkie dopłaty za półkolor, no i aprobaty techniczne. Mam nadzieję, że będę zadowolony. Wacławek nieco droższy przy bieli, przy kolorze już duże różnice, ale faktycznie słyszałem same dobre opinie. Karorka, niektórym to dobrze, wakacje już w głowie , ale może i ja się w tym roku wybiorę na parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts