Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 11k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W gminie Izabelin nikt nie musi przyłączać wody, gazu czy kanalizacji (obecnie w trakcie budowy). Jak ktos chce to moze to zrobic za odpowiednia oplata. Nie sądze, żeby w gminie Babice było inaczej. Na sąsiada z szambem chyba nie ma rady dopoki nie podlewa nim ogrodka.

Pozdrawiam

A przyjmą Ci dom do zamieszkania (odbiór budynku), jeżeli nie będziesz miała podłączonych mediów? - nie sądzę :-? Jeżeli chodzi o gaz, to nie ma sprawy, ale z szambem to już chyba nie przejdzie.

W Babicach - nie drążyłem, nie wiem, czy zgodnie z prawem, ale nie chcą się zgodzić na budowę własnego szamba, jeśli okolica skanalizowana - myślałem o przydomowej oczyszczalni ścieków - to przebąkiwali w EKO, że jeśli jest kanaliza to nowo budowani mają obowiązek się przyłączyć.

:roll: Kiedy zamkneli drogę z ronda w Piotrkówku do Babic? Z tydzień temu jeszcze jechałem.

Swoją drogą super pomysł - niech pozamykają wszystkie drogi, to motłoch nie będzie jeździł - a i remontować nie trzeba :evil:

W gminie Izabelin nikt nie musi przyłączać wody, gazu czy kanalizacji (obecnie w trakcie budowy). Jak ktos chce to moze to zrobic za odpowiednia oplata. Nie sądze, żeby w gminie Babice było inaczej. Na sąsiada z szambem chyba nie ma rady dopoki nie podlewa nim ogrodka.

Pozdrawiam

A przyjmą Ci dom do zamieszkania (odbiór budynku), jeżeli nie będziesz miała podłączonych mediów? - nie sądzę :-? Jeżeli chodzi o gaz, to nie ma sprawy, ale z szambem to już chyba nie przejdzie.

W Babicach - nie drążyłem, nie wiem, czy zgodnie z prawem, ale nie chcą się zgodzić na budowę własnego szamba, jeśli okolica skanalizowana - myślałem o przydomowej oczyszczalni ścieków - to przebąkiwali w EKO, że jeśli jest kanaliza to nowo budowani mają obowiązek się przyłączyć.

Krzysiek,

Nie wiem jak jest z nowo budowanymi domami, pewnie Ty masz racje. Ja pisalam o domach już istniejacych. Moich sasiadów nie stać na żadne przyłącza, więc ich nie mają. Nie wpadło mi do głowy, że z nowymi domami może być inaczej :o

Pozdrawiam

A to Cię źle zrozumiałem :D , myślałem, że w nowym domu nie wnikają, to byłoby conajmniej dziwne. Chociaż, żyjemy w Polsce...więc wszystko się może zdarzyć........

Prąd elektrownia obiecała podłączyć, a teraz musiałem biegać po sąsiadach, żeby pozwolili podłączyć się ze słupa, który jest w ich ogródku.

Strach pomyśleć, coby było, jakby nie pozwolili, a dom już stoi....

Święta to już, czy Wasze budowy ruszyły pełną parą?

Cisza taka na Grupce....

ja tam sie jeszcze nie obudzilam ze snu zimowego :wink: i budowa tez -ostatni troche przedluzony łikend spedzilam zupelnie zimowo bo na nartach i bylo super wiec wiosna jeszcze mnie nie ciagnie

a Świąt w ogole nie czuje

Święta to już, czy Wasze budowy ruszyły pełną parą?

Cisza taka na Grupce....

ja tam sie jeszcze nie obudzilam ze snu zimowego :wink: i budowa tez -ostatni troche przedluzony łikend spedzilam zupelnie zimowo bo na nartach i bylo super wiec wiosna jeszcze mnie nie ciagnie

a Świąt w ogole nie czuje

A tak przez ciekawość, co tam z tymi oknami, atrakcyjny był cenowo?

Ja się w końcu na niego zdecydowałem.

Ankalenka, to trzymam kciuki za prace.

Mnie natomiast ogarnęło dziwne odrętwienie, jak jesienią siedziałem (no, nie siedziałem tylko pracowałem :D ) na działce, to teraz nawet mi się nie chce patrzeć na domek, jak przejeżdżam, a trzeba by się znowu zacząć brać za coś - nic mi się nie chce :-?

A tak przez ciekawość, co tam z tymi oknami, atrakcyjny był cenowo?

Ja się w końcu na niego zdecydowałem.

Ankalenka, to trzymam kciuki za prace.

Mnie natomiast ogarnęło dziwne odrętwienie, jak jesienią siedziałem (no, nie siedziałem tylko pracowałem :D ) na działce, to teraz nawet mi się nie chce patrzeć na domek, jak przejeżdżam, a trzeba by się znowu zacząć brać za coś - nic mi się nie chce :-?

nie martw sie Krzysiek ja mam to samo - nic mi sie nie chce - zamiast brac sie za budowe juz zaplanowalismy wakacje a wlasciwie za nas zaplanowano a my sie podlaczylismy :wink:

co do okien to nastapil powrot do drewnianych - kobieta zmienna jest :wink:

Witajcie,

Ruszam z dalszym ciągiem budowy za miedzą - czyli pod Lesznem.

Czy korzystacie ze sklepu elektryczno - hydraulicznego w Zielonkach (przy markecie)? Ciekaw jestem opinii

Pozdrowienia

Cześć!

Ja korzystam czasem i jestem zadowolony, ale spróbowałbym nie być... - właściciel to mój kolega, jeszcze od czasów technikum :D

Ale robili u niego zakupy moi dwaj sąsiedzi i twierdzili (tu już opinie powinny być obiektywne) , że przy kompleksowym zaopatrzeniu w materiały hydrauliczne (rury, grzejniki, piec) ma ceny lepsze niż w hurtowni. Zresztą, masz dwie spore hurtownie - w Błoniu i Nowym Dworze, porównaj, będziesz miał rozeznanie.

Peilin, Ja zamówiłem w Mazowieckiej Fabryce Okien http://www.mfoid.pl - wstawiam za jakiś miesiąc, wtedy można ew. obejrzeć. Mają dobre ceny, niewielkie dopłaty za półkolor, no i aprobaty techniczne. Mam nadzieję, że będę zadowolony.

Wacławek nieco droższy przy bieli, przy kolorze już duże różnice, ale faktycznie słyszałem same dobre opinie.

Karorka, niektórym to dobrze, wakacje już w głowie :D , ale może i ja się w tym roku wybiorę na parę dni.